Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μη με πείτε και ακατάδεχτη!


  • Έντεκα είναι τα πράγματα που πρέπει να σας πω για τον εαυτό μου, για να πάρω το βραβείο που μου έδωσε η φίλη μου η Τζιωρτζίνα εδώ, μη γνωρίζοντας το πρώτο από αυτά:
  1. Τρελαίνομαι για μπλογκοπαίχνιδα! Μπλογκοπαίχνιδα δώσε μου και την ψυχή μου πάρε, μεταφορικώς βέβαια.
  2. Το βλογάκι το'χω για να ξεδίνω, για να βγάζω ότι μαζεύεται στο τέλος της ημέρας, να ρίχνω μπινελίκι εκεί που ειδάλλως θα έπρεπε να χαμογελάσω ευγενικά, να λέω τα αφηρημένα μου χωρίς να με πουν αφηρημένη ή να λέω τα αναρχικά μου χωρίς να με πούν αναρχική.
  3. Διαφορετικά άτομα σε διαφορετικές θέσεις στη ζωή μου έχουν σχηματίσει παντελώς διαφορετικές γνώμες για εμένα: κάποιοι με έχουν για καλό παιδί, άλλοι με έχουν για bitch, άλλοι πάλι με λένε αφελή κι άλλοι μου λένε ότι είμαι το εξυπνότερο άτομο που έχουν γνωρίσει στη ζωή τους. Είναι μερικοί που νομίζουν ότι είμαι δεξιά κι άλλοι που με έχουν για αριστερά. Ακόμα και για την ηλικία μου δεν έχουν κατασταλάξει και άλλοι με έχουν για πολύ νεότερη και άλλοι για πολύ μεγαλύτερη. Το ερμηνεύω ως εξής: παρόλο που εγώ η ίδια σε όλους τα ίδια λέω, ο ακροατής μου το βλέπει διαφορετικά ανάλογα με την δική του σκοπιά, δηλαδή η ίδια τρελή άποψη να ακούγεται πολύ αριστερή στον δεξιό και πολύ δεξιά στον αριστερό. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω.
  4. Η φιλοσοφία μου για το σήμερα είναι η εξής: αν γίνεται το κάνουμε-αν δεν γίνεται δεν το κάνουμε.
  5. Η φιλοσοφία μου για το εχτές; είναι η εξής: θα μπορούσε να γίνει, δεν έγινε, πάμε παρακάτω.
  6. Η φιλοσοφία μου για το μέλλον είναι είναι η εξής: θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε.
  7. Η φιλοσοφία μου για τα λεφτά είναι η εξής: κράτα τα κι ας είν' και ρώγες.
  8. Η φιλοσοφία μου για τα παιδιά είναι η εξής: δεν πρέπει να τα διδάσκεις αλλά να τους επιτρέπεις να μαθαίνουν.
  9. Η φιλοσοφία μου για το σπίτι είναι η εξής: οι ακαμάτρες και οι λωλές έχουν τις τύχες τις καλές. Κάποια στιγμή, όταν ήθελα τα πάντα και δεν τα προλάβαινα, σκέφτηκα το εξής: το φαϊ αγοράζεται, η καθαριότητα αγοράζεται, τα ρούχα αγοράζονται. Η ψυχική υγεία αν χαθεί δεν αγοράζεται. Έτσι αποφάσισα να γίνω τεμπέλα και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Φυσικά μέσα στα όρια της ογικής, μην πεθάνουμε κι από την μπίχλα. Απλά, εκεί που ήθελα το σπίτι απαστράπτον, πλέον αποφάσισα να παίξω ένα επιτραπέζιο με τα παιδιά ή να πάμε μία βόλτα, παρά να φτιάχνω πίτες να τα παχαίνω ή να μολύνω τον οικιακό αέρα με αναθυμιάσεις καθαριστικών που φέρνουν αλλεργίες και σύνδρομα μυστήρια.
  10. Κουράζομαι τρομερά από τον θόρυβο. Με ησυχία μπορώ να δουλεύω όλη μέρα, με θόρυβο πέφτω λες και έσκαβα στο χωράφι.
  11. Μου αρέσουν οι βόλτες, τα βιβλία, η μοναξιά, ο ύπνος, το διδάσκειν, οι αντιρρήσεις, να πείθω κόσμο, να ξεχνώ το ρολόι, να κάνω μίνι αποδράσεις όπου κανείς δεν ξέρει που βρίσκομαι, το πλύσιμο των πιάτων αλλά όχι το σιδέρωμα, μου αρέσει η βροχή αλλά και η λιακάδα, μου αρέσει η φρυγανιά με βιτάμ και μαρμελάδα φράουλα κι ένα ποτήρι κρύο γάλα.
  • Ορίστε λοιπόν.

5 σχόλια:

  1. Πόσο δίκιο έχεις για τα παιδιά και για το σπίτι! Έτσι εύχομαι να είμαι, μακάρι! Τι να το κάνεις το σίδερο όταν μπορείς να παίξεις λίγο ακόμα! Και τι να το κάνεις να δείξεις στο παιδί σου πώς να κάνει κάτι αντί να το αφήσεις να το ανακαλύψει!
    Κι αυτές οι μίνι αποδράσεις...πόσο μου έχουν λείψει τώρα με την εγκυμοσύνη...

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθηνόβιο η εκπληξή μου είναι αναπάντεχη! Θα με κάνεις θρήσκα στο τέλος έτσι που το πας! Πολύ πολύ απόλαυσα όλες τις εξομολογήσεις σου, όπως και όλα όσα γράφεις συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί σου. Αν και να σου πω την αλήθεια μου πολύ σπάνια διαφωνώ επί της ουσίας. Μόνο για να τα πω καλύτερα ίσως διαφωνώ αλλά με τρως στη στροφή! χαχα! Εύχομαι να μην κουραστείς ποτέ να bloggαρεις και να γουστάρεις!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ΕΧΕΙΣ για να ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ;
    Σε ζηλεύωωωωωωω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "οι ακαμάτρες και οι λωλές έχουν τις τύχες τις καλές"!!
    Και σε μια άλλη παραλλαγή,
    "τα γκαβά τα π΄λιά τα φκιάν' ο θεός φωλιά"!!

    Ακαμάτρα,ε,ακαμάτρα:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. crazy τουρίστρια,και είσαι ακόμα στην εγκυμοσύνη... Που να δείς τι έχει παρακάτω. Κοιμήσου τώρα που μπορείς!

    Αμπαν, όπως είπε και ένας μαθητής μου, "Ο μπαμπάς μου είναι πλούσιος. Έχει εκατό ευρώ!"

    Βασίλη, δε με θεωρώ τεμπέλα ούτε ακαμάτρα, αλλά επιλεκτικώς δραστήρια και υγειώς εγωίστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!