Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Συνειδησιακός από-πασοκισμός των μαζών



  • Θαρρώ είναι καιρός να αρχίσουμε αντί να στρέφουμε τα κανόνια της οργής σε ομάδες, να αρχίσουμε αυτές τις ομάδες να τις αποδομούμε στα άτομα εξ ων συνετέθησαν, τουτέστιν να κρίνουμε κάθε πολιτικό πρόσωπο για αυτό που έχει κάνει, γιατί πλέον όταν λέμε κόμμα εννοούμε το τί έχει κάνει ο καθένας και ποιο αποτέλεσμα είχε στο δημόσιο βίο.
  • Σαν κόμμα ή κυβέρνηση, είναι σχετικά εύκολο να εντοπίσουμε τη δράση του κάθε χώρου, όμως πονηροί και μπαγαμπόντηδες υπάρχουν παντού και είναι αφελές να ορίζει κανείς το ένα ή το άλλο κόμμα σαν ιδανικό ή το κόμμα των καλών ή το κόμμα των διεφθαρμένων.
  • Μπορεί, ας πούμε, να αληθεύει ότι το πασόκ είναι ο δημιουργός της διαφθοράς, διότι πριν από αυτό δεν είχαμε προδότες στις κυβερνήσεις να ξεπουλάνε τους έλληνες ανάλογα με το πόσο πιάνουν στην αγορά κάθε φορά, αλλά από την άλλη άτομα της ίδιας συνομωταξίας μπορεί κανείς να βρεί ακόμα και στο ιδανικό κουκουέ ή στους οργισμένους πατριώτες όλων των κομμάτων.
  • Δεν είναι καιρός να αρχίσουμε να αλλάξουμε την προοπτική μας, να δούμε ποιός είναι από κάθε χώρο που κάνει κάτι θετικό, όχι με την αγγελική έννοια την αιθέρια εκείνη νοητική κατάσταση κατά την οποία όλα πλέουν μέσα στο σορόπι, αλλά με πραγματική έννοια, εκείνη των αποτελεσμάτων;
  • Ποιός ήταν, πχ, που άνοιξε τα σύνορα στην αλβανία, με αποτέλεσμα να ξεχυθούν χωρίς καμμία οργάνωση ή υποδομή στην ελληνική αγορά εκατομμύρια άνθρωποι "μαύροι" υπό την έννοια ότι δεν ήταν κατεγραμμένοι πουθενά με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η μη καταγεγραμμένη εργασία στα ύψη, με τρομερά αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία;
  • Ποιός ήταν που διόρισε μη-εκλεγμένο στρατιωτικό σε υπουργείο;
  • Ποιός ήταν αυτός που δημιούργησε Σύστημα υγείας, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, ΟΑΕΔ, ΑΣΕΠ και ομάδες για την αλληλοστήριξη των γυναικών;
  • Από την άλλη ποιός ήταν αυτός που, έχοντας αφήσει την ολυμπιακή να εξευτελιστεί από τους ημέτερους, την ξεπούλησε στον καλύτερό του φίλο;
  • Ποιός πούλησε μία λίμνη και μετά σηκώθηκε και βγήκε από την βουλή δύο φορές μπλοκάροντας τις ποινικές διώξεις για τα σκάνδαλά του, ποιός έκλεισε για ένα μήνα τη βουλή για τον ίδιο λόγο με πρόσχημα τις ευρω-εκλογές;
  • Ποιός ήταν υπεύθυνος για το χρηματιστήριο;
  • Ποιός ήταν υπεύθυνος για την ξεφτίλα των στέητζ;
  • Ποιός άγγιξε τον φάκελο "ποδόσφαιρο" και ποιός άγγιξε το κολαστήριο που λέγεται εφορία; Ποιός τόλμησε να αγγίξει τα χρέη των καναλιών και ένα μήνα μετά τον ρίξανε;
  • Έτσι, λοιπόν, οι νεοδημοκράτες έχουν να λένε για το χρηματιστήριο και τον τσοχατζόπουλο ώστε να εξιλεωθούν για όλα όσα έκαναν οι ίδιοι, και μάλιστα αν εξετάσει κανείς τις περιόδους κυβέρνησης νδ, θα δεί ότι εκτός από σκάνδαλα άλλη καμμία δουλειά δεν έκαναν. Τον αγωγό μπουργκάς-αλεξανδρούπολη πήγε να κάνει ο κωστάκης, και σταμάτησε λαχανιασμένος από την κούραση.
  • Αν και κάθε άλλο παρά αθώο είναι το πασόκ, τουλάχιστον κάτι έκανε, κάτι άφησε πίσω του εκτός από κουμπαριές.
  • Αναγνωρίζοντας τα προφανή, θεωρώ ότι το πασόκ, σε αντίθεση με την νέα δημοκρατία, ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του υπό την έννοια ότι  δεν έκρυψε τα σφάλματά του αλλά τα εξέθεσε και πλήρωσε για αυτό, αντί να βγαίνει και να λέει πράγματα όπως "για όλα φταίει η νδ" όπως ο σαμαράς που μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου η πρώτη κουβέντα του ήταν "για όλα φταίει το πασόκ"...
  • Δεν ξέρω τι σκέφτονταν ούτε σε ποιόν απευθύνονταν, αλλά ήταν ατυχέστατο αυτό, σα να λες "εγώ είμαι άσφαλτος" τη στιγμή που προφανώς όχι μόνο δεν είσαι, αλλά έχεις κριθεί κιόλας.
  • Προσωπικά, έχοντας μία έμμονη ιδέα για λόγο και λογική, βλέπω ότι εκ του αποτελέσματος ο γαπ είχε δίκιο. Είχε δίκιο όταν μιλούσε για συμφέροντα και σπλάχνα, είχε δίκιο όταν έλεγε για δημοψήφισμα και επιβεβαιώθηκε ακόμα και για το ευρω-ομόλογο, που βγαίνει τώρα ο μόντι και λέει εξυπνάδες. 
  • Όταν λέμε λοιπόν ότι το πασόκ είναι κακό, τότε μαζί με αυτό πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι για το τί εννοούμε.
  • Αν ακούσει κανείς το μέσο έλληνα τηλεπαρουσιατή και μετά ρωτήσει και τον τηλεθεατή, θα βγάλει τα εξής συμπεράσματα:
  • Το πασόκ ευθύνεται για όλα τα κακά της μοίρας μας. Το πασόκ, έφερε τη διαφθορά, το πασόκ έφερε τη ρεμούλα τη μάσα και την δημόσια κλεψιά, διότι πριν από αυτό όλοι ήσαν τίμιοι και άσπιλοι ωσάν τα περιστέρια με το κλαρί της ελαίας στο ράμφος.
  • Επίσης, αν ρωτήσετε όλους τους φοροφυγάδες τι ψηφίζουν, είναι όλοι τους πασόκοι, και μάλιστα σα να μην έφτανε αυτό δεν κόβουν και απόδειξη. Οι στρατιωτικοί κάθε βαθμίδας που "τρώνε" από εξοπλισμούς και προμήθειες, σίτιση και ένα σωρό επιδόματα της κοροϊδίας είναι όλοι τους μέλη του πασόκ. Πασόκ επίσης ψηφίζουν όσοι έχουν ένα ξερό χωράφι με γαϊδουράγκαθο και παίρνουν επιχορηγήσεις για καλλιέργειες που δεν υπάρχουν.
  • Οι διεφθαρμένοι διευθυντές και υπάλληλοι του ΙΚΑ που έχουν διαλύσει το σύστημα με τις κομπίνες τους, είναι επίσης πασόκοι καθώς και όλοι όσοι έχουν κλέψει επιδόματα και πήραν μίζες. Οι γιατροί που παίρνουν προμήθειες από τις φαρμακευτικές και φακελάκια από τους ασθενείς, είναι όλοι τους πασόκοι. Οι κλέφτες στις τοπικές αυτοδιοικήσεις και στα διάφορα ταμεία είναι πασόκοι, οι οροθετικές πουτάνες στο αθηναϊκό κέντρο είναι και αυτές στελέχη του πασόκ.
  • Κουκουές και νεοδημοκράτης ΚΑΝΕΝΑΣ!

10 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια, θα προτμούσα το πασόκ για δεύτερο κόμμα παρά τη δν.
    χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κινδυνεύεις να σου την πέσουν με αυτά που λες.
    Που είναι σωστά μεν, αλλα ελάχιστοι τα σκέφτονται ετσι.
    Οι περισσότεροι θέλουν απλά, καλοχώνευτα πράματα όπως το τρίπτυχο :
    - Στην πυρά το κακό πασοκ, καλό δεν υπάρχει.
    - Το πασοκ κυβέρνησε πολύ, αυτό φταίει για τα πάντα. Τι εννοείς οτι έκανε και κάποια καλά πράγματα ; Δε θυμάμαι ...
    - Να μου νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο και να μη κόβω απόδειξη, ουστ παλιοπασόκοι.

    Μέσα σε θυμό κι οργή λαού, η αποκαθήλωση του πασοκ φαινόταν ως η ελάχιστη λύση και μετά, βλέπουμε. Ελιωσε τα παπούτσια του στα Ζάππεια ο ενας και ξελαρυγγιάστηκε ο άλλος να φωνάζει για κρεμάλες κι ελικόπτερα.
    Οτιδήποτε πασοκικό είναι καταραμένο, οποιοσδήποτε λίγο ή πολύ πασόκος ειναι διεφθαρμένος και μέλος του κυκλώματος που τρώει με χρυσές κουτάλες. Ολοι δε, έχουν 57 ακίνγτα, όσα ακριβώς και ο Μπιγκ Πάνγκαλος.
    Οι υπόλοιποι, δυστυχήσαν επειδη οι άλλοι ήτανε πασοκ.

    Οκ λοιπόν, ας πάρουν το θάρρος να κυβερνήσουν υπεύθυνα.
    Να δω τι καλό θα αφήσουνε για να κάνουμε μια σούμα μετά.

    ( Δεν αγιοποιώ καθόλου το πασοκ, αλλα δεν μ' αρέσει η ισοπέδωση και η ρηχή λογική πολλών )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι η πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6/5/12 είχε και κάποιο μεγάλο καλό για το κόμμα.
    Το εγκατέλειψε τρέχοντας προς το ΣΥΡΡΙΖΑ ο μεγαλύτερος αριθμός των κρατικοδίαιτων του Κράτους αλλά και κυρίως των ΔΕΚΟ επειδή αντελήφθησαν ότι το Πρυτανείο εκόν-άκον θα έπαυε να τους διατρέφει. Το εγκατέλειψε δηλ. μεγάλο μέρος του κομματικού του στρατού, επαγγελματίες συνδικαλισταράδες κλπ.
    Έσπευσαν δε προς το ΣΥΡΡΙΖΑ επειδή αυτό μόνον πλέον τους εγγυάται συνέχεια της ευωχίας, συμμετοχή στην νομή της εξουσίας κλπ.
    Αφού στο ΣΥΡΡΙΖΑ υπόσχονται ακόμη και επανακρατικοποίηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tzonakos
    είμαι σίγουρη ότι ο μέσος ποτισμένος μηντιακό λόγο πολίτης δεν θα μπορέσει να φτάσει στο τέλος του κειμένου, όχι λόγω βλακείας, αλλά ακόμα και αν έχει δύο εγκεφαλικά κύτταρα ζωντανά δεν θα μπορέσει να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του ώστε να διαβάσει και να καταλάβει όλο το κείμενο, μέσα στην απλότητά του.

    το πασόκ, όπως όλοι οι χώροι, έχει μέσα του ρεμάλια. Γαι εμένα το ζητούμενο είναι να όχι να θεοποιήσουμε ή να στοχοποιήσουμε οποιοδήποτε κόμμα, αλλά σαν έλληνες να διαλέξουμε ΑΞΙΑ πρόσωπα, σε όποιον χώρο και αν ανήκουμε. Αν είσαι νεοδημοκράτης, ψήφισε κάποιον από το κόμμα σου που να ξέρει πόσο κάνουν δύο και δύο, το ίδιο και στο πασόκ, στο λαός, στη σύριζα ή κι εγώ δεν ξέρω που αλλού. Όχι να μου μοστράρουν τους ανίδεους απλά επειδή είναι απόγονοι καταδοτών και ληστών.

    κύριε Βαρδάκα
    Το πασόκ βρίσκεται τρία βήματα μπροστά από τη νδ, σε ότι αφορά τον εσωτερικό ανασχηματισμό του, ο οποίος είχε ήδη αρχίσει στις εκλογές του 2009, με όλα αυτά τα ονόματα που πρωτο-εμφανίστηκαν τότε.Η νδ, παρόλο που υπήρχαν φωνές πιο λογικές, ακολούθησε την πεπατημένη, και αναλόγως εφθάρη. Αν δεν ήταν αντιπολίτευση, η νδ δεν θα έπιανε ούτε δύο τοις εκατό, και αυτό γιατί άφησε ακάλυπτο το παρελθόν της, γιατί ο Σαμαράς απλά δεν είναι ηγέτης, δεν εκφέρει λόγο αλλά ατάκες.

    Θα μπορούσε να είναι αλλιώς,αλλά προφανώς δεν είναι. Θα μπορούσε, αν ύψωνε το ανάστημά του ο κωστάκης να είχε σώσει την παράταξή του, αν είχε αναλάβει στα λαήθεια την ευθύνη για όσα έγιναν στην θητεία του.

    Τώρα, ότι είναι να γίνει, θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Πασοκ τελικα δεν ειναι κομμα, ειναι αρρωστια. Κι αν κρινω απο τα λεγομενα σου, μαλλον ανιατη.

    Καλη αναρρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανώνυμε
      δεν ανήκω στο πασόκ ούτε πιστεύω ότι έχει μέλλον. πιστεύω όμως ότι και μόνο που έχεις εσύ προσωπικά φορτώσει όλα τα κακά τς μοιρας σου πάνω του αποτελεί ευθυνοφοβία και συγχωροχάρτι για τους υπόλοιπους καραγκιόζηδες που την περάσαν στο τζάμπα.

      Είναι εύλογο λοιπόν να υποθέσω ότι εσύ πάσχεις από κάποια άλλη ανίατη αρρώστια, ίσως νεοδημοκρατίτιδα (κατά την οποία τελείς υπό την εντύπωση ότι αν βγεί ο σαμαράς θα σωθεί ο κλάδος στον οποίον εργάζεσαι) ή ίσως συριζίτιδα (πιστεύεις δλδ ότι αν βγεί ο τσίπρας δεν θα περάσουμε πείνες)

      Το ποίημα "πασόκ κακό - όλοι οι άλλοι καλοί", είναι το πιο επικύνδυνο από όλα γιατί σε κάνει να πιστεύεις ότι οι άλλοι δεν είναι ρεμάλια.

      Διαγραφή
    2. Ε φαινεται οτι δεν ανηκεις στο πασοκ. Απλα το ψηφιζεις που και που.

      Διαγραφή
  6. Πάντως φτηνά τη γλίτωσα. Περίμενα να "φάω" περισσότερο "ξύλο", με αυτά που πήγα και έγραψα, τέτοιους καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση στο εγγύς μέλλον να προσωποποιήσουμε τις ευθύνες. Άλλωστε έχουμε πισθεί πως φταίμε όλοι.
    Δύο κραυγαλέα παραδείγματα πχ που μου έρχονται στο μυαλό εμένα είναι ο Αβραμόπουλος και ο Κακλαμάνης. Και οι δύο διέλυσαν την υγεία και την έφεραν εδώ που είναι. Κανείς όμως δεν τους ρίχνει ευθύνες.
    Δεν συμπαθώ το πασοκ και το ξέρεις, δεν έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις και γι' αυτό δεν "έφαγες ξύλο", αλλά από την άλλη, πολύ λάδι τους βγάζεις τους υπόλοιπους και κάνεις λάθος. Και η νδ έχει κάνει ακριβώς τα ίδια και επωφελήθηκε από όσα έκανε το πασοκ, σε σημείο να αναρωτιέσαι αν απλά θα τα είχε κάνει και η ίδια αν δεν την είχαν προλάβει, αλλά και το κκ έχει κι αυτό λερωμένη τη φωλιά του σε αυτό το παρτάκι, αν και σίγουρα σε πολύ πολύ μικρότερο ποσοστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρα μας μενει το Συριζα. Εκτος κι αν προτιματε κατι σε Χρυσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!