Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πρωθυπουργού πεσόντος, πας ανήρ πρωθυπουργεύεται.

  • Το γιατί ο ΓΑΠ πήρε την, για κάποιους, ανεξήγητη απόφαση του δημοψηφίσματος, ίσως είναι πιο εύκολο να διακρίνει κανείς δια της επιστημονικής μεθόδου της εις άτοπο απαγωγής, δηλαδή να υποθέσει κανείς τι θα γινόταν αν δεν είχε γίνει αυτό.
  • Καταρχάς, αν είχε υπογραφεί και ψηφιστεί η σύμβαση χωρίς το δημοψήφισμα, οι κομματικοί μηχανισμοί θα συνέχιζαν τον εγχώριο πόλεμο προσχημάτων, τύπου "εγώ δεν ψηφίζω" και πάει λέγοντας. Με την μπλόφα αυτή, το ψηφίζουν και λένε και ένα τραγούδι, αυτό της δήθεν φιλοτιμοποιημένης ανάγκης, το οποίο είναι πιασιάρικο σουξεδάκι αλλά δεν αλλάζει τίποτα: η δουλειά γίνεται.
  • Δεύτερον, οι έλληνες με τα γιαούρτια, θα συνέχιζαν τη δράση τους. Αυτό καθεαυτό δεν στεναχωρεί κανέναν ούτε ιδρώνει το αυτί τους, αλλά εμποδίζει την εφαρμογή των μέτρων, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει στήριξη ούτε συμφωνία για την περίφημη "ευρωπαική πορεία" της χώρας. Τώρα, μετά από ένα τέτοιο σοκ, η κοινή γνώμη στέκει άναυδη, και η ακινησία αυτή έχει το πρόσχημα να ερμηνεύεται ως συναίνεση.
  • Τρίτον, σαν σάκος του μπόξ, μάζεψε όλες τις αντιδράσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν αναπόφευκτα, ώστε τώρα, αποκαμωμένοι από ακατάπαυστη, διετή κινητοποίηση και εξαντλημένοι από τα οικονομικά μέτρα, οι έλληνες θα υποκύψουν στη νέα κυβέρνηση που θα κάνει τα ίδια πράγματα που ήθελε να κάνει και η προηγούμενη.
  • Για να δούμε, τώρα οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί θα παρεμποδίσουν την είσπραξη των φόρων? Οι δικηγόροι θα επιτρέψουν να λειτουργήσει το κράτος, τώρα που η εφαρμογή των ιδίων μέτρων θα γίνει από διαφορετικό πρόσωπο?
  • Που είναι οι αγανακτισμένοι τώρα?
  • Εγώ λέω ότι δεν θα κουνηθεί ούτε φρύδι, αλλά αφήνω και ένα μηδέν κόμμα ένα τοις εκατό περιθώριο λάθους στην πρόβλεψή μου.
  • Τώρα, όλοι πέσαν να τον φάνε. Πρωθυπουργού πεσόντος, πας ανήρ πρωθυπουργεύεται.
  • Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ΓΑΠ με την κίνηση του δημοψηφίσματος τελικά φαίνεται ότι δεν εξασφάλισε τη δική του επιβίωση αλλά αντιθέτως με το δόλωμα της κενής καρέκλας εξασφάλισε την αποδοχή και εφαρμογή και τήρηση των όρων του μνημονίου, αφήνοντας ωστόσο ένα μικρό παράθυρο διαφυγής προς την ξελευτερία, αν δηλαδή κόμματα και λαός δεν συνεργαστούν, να προτιμήσουν να χορέψουν το χορό του ζαλόγγου, δηλαδή αυτόν της εξόδου από την ονε.
  • Το πως θα καταγραφεί η θητεία του στην ιστορία, οπωσδήποτε θα τον αδικεί.

4 σχόλια:

  1. Για την γελοιοποιηση της χωρας μας σ' ολο τον πλανητη δεν ειπες κουβεντα. Για το κοστος στην εξωτερικη μας πολιτικη δεν ειπες και παλι τιποτε.

    Εγω νομιζω οτι ο ΓΑΠ εκανε αυτη τη βλακεια, λογω... βλακειας. Αν το εκανε συνειδητα και για τους λογους που ανεφερες, θα πρεπει να δικαστει για εθνικη προδοσια.

    Δεν πρεπει να μενουν ατιμωρητοι οσοι καταστρεφουν το κυρος της χωρας στο εξωτερικο και θυσιαζουν το μελλον της στο βωμο της εσωτερικης καταναλωσης. Αν δεν μπορουσε να κυβερνησει ο ολιγιστος αλλα προσφιλης σου πρωθυπουργος, ας υπεβαλε την παραιτηση.

    (Ξερω, ειναι δυσκολο να αποδεχτεις το μεγεθος της ανικανοτητας αυτου του ανθρωπου. Και πιο δυσκολο ακομη, να αποδεχτεις οτι ξεγελαστηκες απο εναν τοσο ανικανο πολιτικο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε

    Όλα είναι σχετικά.

    Για παράδειγμα γελοιοποίηση είναι να μαθαίνουμε για όλα αυτά (τώρα με τον γαπ) ή το να γίνονται (τόσα χρόνια, από τη σύσταση του ελληνικού έθνους και μετά).

    Όλα όσα συμβαίνουν σε εωτερικό και εξωτερικό έχουν χρόνια που συμβαίνουν και όλοι το γνωρίζαμε.

    Για παρ΄δειγμα, όταν κάποιος έλεγε "σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ, λαμβάνονται αυτά και εκείνα τα μέτρα" όλοι ξέραμε ότι αυτό αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα με "Κάνουμε ότι συμμορφωνόμαστε και τρώμε τα πακέτα".

    Κύρος?
    Όταν σε κάθε νοσοκομείο, μπορεί να μην έχει γιατρούς και νοσοκόμες έχει όμως μηχανήματα άχρηστα που γράφουν πάνω Ζήμενς? Και ενώ η γερμανία έχει σύρει στα διακστήρια την εταιρία, εμείς (με τη νουδού και τα καραγκιοζιλίκια της) όχι μόνο δεν τους καταδικάσαμε αλλά τους ειδοποιούμε για ν αφύγουν εγκαίρως και μετά τρέχα γύρευε?

    Αυτά που συμβαίνουν τώρα είναι απλά η διαπίστωση. Το πιστοποιητικό θανάτου του ελληνικού μορφώματος, που απλά έτυχε να συμπέσει με τη συστημική ανωμαλία του καπιταλιστικού συστήματος.

    Για την ανικανότητα του γαπ, θα διαφωνήσω.

    Μέσα σε δύο χρόνια πραγματοποίησε ένα σωρό αλλαγές που επί δεκαετίες κανείς δεν τολμούσε καν να αναφέρει.

    Επίσης, σκέψου, ότι με το άκουσμα και μόνο των διάφορων μέτρων, όλος ο ελληνικός δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, έπαθε παροξυσμό. Επί δύο χρόνια δεν έγιναν εισπράξεις γιατί οι εφοριακοί "απεργούσαν" μπλοκάροντας τα έσοδα. Οι τελωνειακοί επίσης μπλοκάραν εισαγωγές και εξαγωγές, οι μεταφορείς το ίδιο.

    Ο γαπ έπεσε γιατί αυτές οι κλίκες δεν ήθελαν κάτι άλλο.

    Αλλά, τα θέματα που έθεσε ο γαπ, εξακολουθούν να υφίστανται, δλδ συνεχίζει η ελλλάδα να τελεί υπό ένα θνήσκον σύστημα.

    Από τον γαπ ξεγελάστηκαν όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν όλα όπως πριν, χωρίς συνέπειες.

    Εγώ, ήξερα τί σημαίνει "θα πολεμήσουμε τα σπλάχνα μας" και αυτο θα το διαπιστώσεις εάν διαβάσεις παλιότερες αναρτήσεις, ξεκινώντας από αυτή:

    http://athinovio.blogspot.com/2010/09/blog-post_10.html#axzz1drv9fKyb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης, αυτή με ημερομηνία πολύ παλιότερη.

    http://athinovio.blogspot.com/2008/10/blog-post.html#axzz1drv9fKyb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθηνοβιο,

    Όλα όσα συμβαίνουν στη χωρα, έχουν χρόνια που συμβαίνουν, αλλα μονο εμεις οι Ελληνες τα γνωριζαμε. Ελαχιστοι ξενοι τα γνωριζαν. Οι περισσοτεροι ξενοι μας θεωρουσαν ακομη ισαξιους των προγονων μας. Τωρα ομως, εχουμε γινει ολιγον τι ρεζιλι στο εξωτερικο. (Αυτα σου τα λεω απο πρωτο χερι, καθοτι ζω στο εξωτερικο για πολλα χρονια)

    Επισης δεν ειπα οτι η ΝΔ ηταν καλυτερο κομμα. Γιατι αντι να γινει ενα φιλελευθερο κομμα, οπως θα επρεπε, καταντησε ενα κακεκτυπο του Πασοκ. Παντως η μεγαλη διαλυση της ελληνικης κοινωνιας, (μαλλον της Ελλαδιτικης κοινωνιας για να ακριβολογουμε) αρχισε με τον Ανδρεα Παπανδρεου και τις ιστορικες του πρωτοβουλιες. Ο Γιανναρας εχει γραψει εκτενεστατα επ' αυτου, οποτε δεν χρειαζεται να το αναλυσω.

    Ναι, μέσα σε δύο χρόνια γιναν ένα σωρό αλλαγές που επί δεκαετίες κανείς δεν τολμούσε καν να αναφέρει. Δεν ηταν ομως αλλαγες που πραγματοποιησε ο ΓΑΠ, αλλα η τροικα. Ο ΓΑΠ ηταν απλα ο εντολοδοχος. Τα θέματα που έθεσε ο ΓΑΠ και εξακολουθούν να υφίστανται, ειναι τα θεματα που του εθεσε η τροικα και αυτος τα επανελαβε χωρις να μπορεσει να τα αντιμετωπισει.

    Ο ΓΑΠ ηταν και παλαιοτερα στην κυβερνηση του Πασοκ σαν υπουργος, τοτε που οι εποχες ηταν καλυτερες. Θυμασαι να ειπε τιποτε απο αυτα που λεει τωρα? Θυμασαι να εφερε καμμια μεγαλη αλλαγη? Θυμασαι να χτυπησε κανενα κατεστημενο?

    Συμφωνω με πολλα απ' αυτα που γραφεις, ειδικα για την σαπιλα της κοινωνιας. Αλλα αν θελεις να εισαι δικαιη, επαινεσε την τροικα και τις αγορες για οσες θετικες αλλαγες γινονται στον τοπο. Ο ΓΑΠ και ολοι οι πολιτικοι τρεχουν πισω απο τα γεγονοτα. Κανενας απ' αυτους δεν γραφει ιστορια. Μαλλον η ιστορια τους εχει ολους αυτους γραμμενους.

    Βαγγελης

    Υ.Γ. Μου αρεσουν πολυ οι μουσικες σου επιλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!