Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Πέρασε καιρός και μαζεύτηκαν πολλά...

  • Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τα κορίτσια γυμνασίου και λυκείου, αντί για τις παντελώς ακατάλληλες και πρόστυχες μίνι φούστες, φέτος φόρεσαν παντελόνια και ήταν κούκλες και πολύ μοντέρνες. Μπράβο στους δασκάλους! Φυσικά, καλό θα ήταν να μπορούν να κρατήσουν και τον βηματισμό, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας... Για να μη δείτε όλο το βαρετό βίντεο (όλη η παρέλαση διήρκεσε όχι παραπάνω από μισή ώρα) πηγαίνετε κατευθείαν μετά το ένατο λεπτό για να δείτε ιδίοις όμασι.
  • Μετά την λειτουργία σε νεοελληνική, τώρα αυτό.
  • Πρέβεζα ίσον πρωτοπορία!
  • Επίσης, δεν ξέρω αν γίνεται κι αλλού αυτό, υπήρχαν στην παρέλαση μικτά τμήματα, δηλαδή αγόρια και κορίτσια μαζί, προφανώς λόγω έλλειψης μαθητών.
  • Άλλο, τώρα.
  • Περί λιβύης και τέτοια, πολύ απογοητεύομαι που ανακυκλώνεται η ιστορία. Δεν τρέφω καμμία αυταπάτη υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, όμως θα ήθελα οι δυτικοί, που υποτίθεται ότι κατέχουν τα πρωτεία σε ορισμένους τομείς, να είχαν περισσότερη πονηριά ώστε να αποφεύγουν τέτοια αδιέξοδα, διότι μπορεί κάποια πράγματα να είναι προφανή, όσον αφορά τους λόγους του ξαφνικού ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, όμως εφόσον το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, τότε αυτοαναιρείται η όποια υποτιθέμενη ηθική πρόφαση.
  • Περίμενα περισσότερα από τους ευρωπαίους, είναι όμως τελικά πιο απελπισμένοι, πανικόβλητοι ίσως, από ότι φαίνονταν.
  • Αυτό, με κάνει να ανησυχώ ακόμα περισσότερο.
  • Ωστόσο, αυτή την ευρώπη έχουμε και με αυτή θα πορευτούμε, οπότε συμμορφώνομαι και συνεχίζω.
  • Όσο για τους αμερικάνους, όλο και πιο προφανές γίνεται ότι τζάμπα μαγκιά πουλήσανε όλα αυτά τα χρόνια, πόσο μάλλον τώρα χωρίς ρευστό ούτε καν στις τσέπες των πάλαι ποτέ τσίφτηδων. Άκου εκεί, φοβούνται να ηγηθούν...
  • Σε ποιόν τα πουλάτε αυτά ήθελα να'ξερα.
  • Άλλο?
  • Αραβικό τόξο. Δε γνωρίζω και πολλά, είναι όμως προφανές ότι και εκεί τα πράγματα δεν θα ξαναείναι ίδια. Ο κόσμος καίγεται και αυτοί το μόνο που σκέφτονται είναι πόσα ακόμα όπλα να ρίξουν στη γη για να μην τους κλέψει κανείς κανένα φράγκο. Εκτιμώ ότι οι αλλαγές αυτές είτε είναι για καλό είτε, αν γίνονται με πονηρό σκοπό (λές? Μπάααα...) τότε πρώτα όλα θα πάνε κατά διαβόλου και μετά οι περισπούδαστοι πολιτικοί και διπλωμάτες θα καταλάβουν (μετά από πολλές προσπάθειες να σώσουνε τις τσέπες τους) ότι αν δεν αφήσουν ήσυχο τον κοσμάκη, θα πέσουν στο λάκκο που σκάβουν. Αυτό, το τελευταίο, δεν είναι θεωρία. Έτσι θα γίνει, δυστυχώς όμως μόνο αφού σκοτωθούν αθώοι.
  • Θα το δείς...
  • Άλλο.
  • Ο πυρηνικός όλεθρος της Ιαπωνίας...
  • Αυτό είναι πραγματικά σοβαρό. Γιατί αν οι Ιάπωνες που είναι τόσο οργανωμένοι, πειθαρχημένοι, αλλά και τεχνολογικά προηγμένοι έπαθαν τέτοια συμφορά, τότε τί να περιμένει κανείς από την γερασμένη δύση? Θα μου πείς δεν έχει τσουνάμι στην ευρώπη, ούτε μεγάλους σεισμούς, ούτε ανεμοστρόβιλους. Και, ευτυχώς, στην Ελλάδα είχαμε την σύνεση να μη χτίσουμε τίποτα, πράγμα που δε σημαίνει τίποτα μιας και τριγύρω η γειτονιά έχει γεμίσει "πρίζες". Πάλι τον εαυτούλη μας σκεφτόμαστε... Λύσεις και γρήγορα, αυτό πρέπει να κάνουν οι ειδήμονες, αντί να χρηματίζονται από τους μεγιστάνες για να δημοσιεύουν βολικές "μελέτες", αλλά όπως έχω πεί πολλάκις, φωτιά και μπούρμπερη...
  • Ήρωες, όπως έχει επισημανθεί ήδη, είναι οι εργαζόμενοι στους πυρηνικούς σταθμούς και δεν υπάρχει έπαινος που να είναι αρκετός για αυτό που κάνουν.
  • Περί Παπακωνσταντίνου, τώρα, περί γαπ και των λοιπών, περί ευρώπης και μνημονίου, απορώ γιατί ασχολούμαστε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πει κανείς. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Τελεία.
  • Πάρτε το απόφαση.
  • Ακόμα και αυτοί που (εν μέρει δικαίως) φωνάζουν, δεν έχουν καμμία ελπίδα, για τον απλούστατο λόγο ότι απλά δεν γίνεται.
  • Ξέρω ότι είναι πολλά τα λάθη και ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος, ότι ετούτοι εδώ δεν είναι άγιοι, όμως αντί να κάνουμε αυτό που πάντα κάνουμε (να τρωγόμαστε σε ώρα κρίσης) μήπως είναι καλύτερα να πειστούμε στις αρχές, έτσι για αλλαγή?
  • Έχω εκφράσει πολλές αμφιβολίες για αυτούς, όμως σε αντίθεση με τους άλλους ευρωπαίους, δεν υπήρξαμε ποτέ μονοιασμένοι ούτε πειστήκαμε ποτέ σε αρχές, και αφού είμαστε εδώ, τότε ας κάνουμε αυτό.
  • Έτσι για αλλαγή, βρε παιδί μου.
  • Για να δούμε πως είναι.
  • Άλλο.
  • Η Λίνα, έχει αποδειχθεί καλύτερη από την τηλεόραση. Όλην ώρα ασχολούμαστε με εκείνη, τι θα φάει, γιατί δεν τιτιβίζει, γιατί τιτιβίζει, να τη βγάλουμε από το κλουβί, να τη βάλουμε στο κλουβί, κρυώνει να την φέρουμε μέσα στο σπίτι, ζεσταίνεται να τη βγάλουμε στο μπαλκόνι, κτλ, κτλ... Μία γαλάζια αστραπή στο σπίτι, ειδικά όταν τα παιδιά προσπαθούν "θιγάααααα, θιγά" να την πιάσουν στα χεράκια τους.

14 σχόλια:

  1. Παντα ημουν αντιθετος στις μαθητικες παρελασεις. Για πολλους λογους, αλλα δε θελω να υπεραναπτυξω ξανα.

    Παρ ολα αυτα, πιστευω πως αν ειναι να κανεις κατι, πρεπει να το κανεις σωστα. Και αυτη η παρελαση για πολλους λογους (ιδιαιτερα αν εχεις δει μερικες παρελασεις) ηταν απ τα πιο θλιβερα θεαματα. Πουκαμισα εξω απ τα παντελονια, λαθος βημα, τα παιδια βαριεστημενα...

    Γιατι να κανουμε κατι στο οποιο κανεις δεν πιστευει, και κανεις δεν πολυγουσταρει? Ας αφησουμε να το κανουν αυτοι που το γουσταρουν.

    Οπως ειπες, παρ ολα αυτα, πολυ θετικο που φορουσαν παντελονια. Δεν υπαρχει λογος 12χρονες , 16χρονες κτλ να βγαινουν με μινι φουστες για να βλεπουμε τα μπουτακια τους (γιατι αυτο κανουμε, μην κοροιδευομαστε).

    Η παρελαση δεν ειναι κινουμενο κωλομπαρο, ουτε τα παιδια μας πουτανες. Εκτος αν τα κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φοίβο
    έχεις δίκιο.

    ντι τετράγωνο
    Αυτά, μωρέ, ξέρεις.... τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε όχι, φέτος που έχουμε κρίση πήραν παντελόνι; Περισσότερο ύφασμα και ραπτικά;;;
    Μα κανένα σέβας πια στην κρίση….
    [Αν θες οι ειδήμονες να μην χρηματίζονται από τους μεγιστάνες, εξασφάλισέ τους τη χρηματοδότηση από το λαό (λέγε με κράτος) και μην τους στέλνεις να ζητιανεύουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να μπορούν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, γιατί άμα ο ιδιώτης πληρώνει, πληρώνει για να υπηρετούνται τα ιδιωτικά τους συμφέροντα και όχι η κοινωνία!
    Μετά ζήτα τους εσύ τι θες να σου κάνουν και εμπιστέψου αυτό που λέει αντί να λες ότι δεν σου αρέσει!!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του φτωχού επιστήμονα, οι ιδιώτες του έφταιγαν...

    Μα, είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι ερευνητές του κράτους είναι υποδεέστεροι από εκείνους που μπορεί να αγοράσει ένας ιδιώτης, αλλά κοστίζουν περισσότερο, όπως όλα στο δημόσιο, διότι μόνο οι μέτριοι καταλήγουν στο δημόσιο, γιατί αν ήταν καλοί δεν θα κατέληγαν εκεί.

    Φωτιά και μπούρμπερη, να καούν και οι προφάσεις του καθενός μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιλαμβάνεσαι ότι απλά δεν παρέχει λύση ο τρόπς σκέψης σου έτσι;
    Σε έναν κόσμο όπου και του σπανού τα γένια γίνονται, θεωρείς πως τίποτε δεν γίνεται, προφανώς γιατί δεν θες να δεις τη μεταμόσχευση μαλλιών ως λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και το αντιλαμβάνομαι, άμπαν.

    Από την άλλη, τίποτα άλλο δεν δείχνει αρκετό για να αποτρέψει εγκληματικά σφάλματα κατά της ανθρώπινης ζωής. Γνωρίζω ότι υπάρχουν επιστήμονες με αγαθές προθέσεις και ιδεαλιστές αγνοί, όμως το απρόβλεπτο είναι χαοτικό και υπεράνω κάθε μελέτης ή έρευνας, όπως φαίνεται, όπως τα θαλάσσια ρεύματα που περνούν από τη φουκουσίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοένα και περισσότερο οι άνθρωποι (μαζί με τους ειδήμονες και τους σοφούς) μου θυμίζουν τους μαθητές μου: "δεν θα το ξανακάνω κυρία.... δεν έφταιγα εγώ...θα διαβάσω αύριο..."

    Ήθελα να'ξερα ποιος αδειοδότησε κατασκευή τέτοιου εργοστασίου εκεί πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γι αυτό ακριβώς και όλα έχουν να κάνουν με το ποιά συμφέροντα εξυπηρετούνται. Αν θες να εξυπηρετούνται λοιπόν της κοινωνία, πρέπει η κοινωνία να δίνει εντολές, άρα η κοινωνία να είναι ο εργοδότης.

    Από εκεί και πέρα, θέσε σωστά τους θεσμούς σου για να εξυπηρετείται η κοινωνία!

    Τώρα βέβαια, όποιος βαριέται να ζυμώσει, περί μεταρρυθμίσεων συζητάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ποια είναι η κοινωνία? Που να τη βρούμε?

    Η μονάδα είναι ανίσχυρη, τα κέντρα εξουσίας διεφθαρμένα, η ηθική νίπτει τας χείρας....


    Πάντως θέλω να επισημάνω ότι δεν έδωσες καμμία σημασία στα επιτεύγματα των Πρεβεζιάνων. Να το ερμηνεύσω ως ρατσιστική προκατάληψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα τί λες! Το παντελόνι είναι αυτό που πρωτοσχολίασα!!!

    [Εεε απλά αν την βλέπαμε την έρμη την κοινωνία, αντί να την ψάχνουμε;;;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν, άμπαν, εγώ να ξέρεις κάπου την είδα την κοινωνία, αλλά δεν θυμάμαι που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α!
    Νά'τη!
    Να'σαι καλά, άμπαν.
    (Να γιατί χρειάζεται ένας άντρας στο μπλογκ)

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!