- Από τη στιγμή που κάποιος έχει οικονομικό συμφέρον να κάνει τα στραβά μάτια (και όταν λέμε "κάποιος" εννοούμε τους δημόσιους υπάλληλους, οι οποίοι και πληρώνονται από το κράτος και τα παίρνουν από όλες τις μεριές) είναι αδύνατον να εφαρμόσεις αυστηρούς ελέγχους γιατί και οι ελεγκτές θα χρηματιστούν σαν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι, και φυσικά ποιός θα ελέγξει τους ελεγκτές...
- Άρα, αν σκοπός μας είναι η δια παντός πάταξη της διαφθοράς, τότε είναι καλύτερα να εξαλείψουμε τα αίτια που τη γέννησαν, δηλαδή το κέρδος.
- Πρώτα απ'όλα, πρέπει να άρουμε την μονιμότητα, ώστε ο παραβάτης διεφθαρμένος να έχει το φόβο της απώλειας της θέσης του. Θα είναι δημόσιοι, αλλά για ένα ή δύο έτη, όχι περισσότερο, με ανανέωση ή επαναπρόσληψη στις περιπτώσεις που κρίνεται πολύτιμη και αναντικατάστατη η υπηρεσία του εργαζόμενου. Ένα επιπλέον ώφελος είναι ότι εξοικονομούμε κεφάλαια μη καταβάλλοντας ένα σωρό άλλα προνόμια (πρό του νόμου οι άτιμοι) όπως επιδόματα ένδυσης, υπολογιστή και άλλα φαιδρά. Ανάμεσα σε αυτούς που πλέον δεν είναι μόνιμοι ,μοιραία, θα υπάγονται και οι εργαζόμενοι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
- Οι εφοριακοί, πολεοδόμοι δικαστικοί θα αμοίβονται με το κομμάτι, ενώ για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους θα πρέπει να υποβάλλουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Ειρηνοδίκης Υπογραφόπουλος :υποθέσεις Τάδε κατά Δείνα, Αυτός κατά Εκείνου, Κάποιος κατά Κανενός,...κτλ, κτλ. τόσα το κεφάλι. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε στοιχεία και ξέρουμε ποιός είναι ο αρμόδιος, όχι όπως τώρα που ο ένας δείχνει με το δάχτυλο τον άλλον κι άντε να βρείς ποιός ευθύνεται για το γατοπαίδι και τη τσίκενς.
- Οι ελεγκτές κάθε κλάδου, θα λαμβάνουν ένα πάγιο μισθό, ας πούμε 500€, αλλά η κύρια αμοιβή τους θα είναι με το κομμάτι, δηλαδή όσο περισσότερες παρατυπίες αποκαλύπτουν τόσο θα μεγαλώνει ο μισθός τους, με μπόνους και προαγωγές για τους πιο "γάτους".
- Οι παρανομούντες και παρατυπούντες υπάλληλοι θα επιστρέφουν τα κλεμμένα και θα χάνουν τις δουλειές τους, χωρίς άλλη όμως ποινή, εκτός κι αν πρόκειται για μεγάλο ποσό ή ζημία προς το κράτος και την εύρυθμη λειτουργία του, οπότε μιλάμε για υπέρογκα πρόστιμα και φυλάκιση. Πρέπει η τιμωρία για τους ψιλικατζήδες να είναι τσουχτερή αλλά να επιτρέπει την επανένταξη, γιατί αυτό που θέλουμε είναι ένας υγιής δημόσιος τομέας και όχι κυνήγι κεφαλών. Για τα μεγαλύτερα αδικήματα η τιμωρία πρέπει να είναι αμείλικτη γιατί η επιείκεια σίγουρα θα εκληφθεί ως αδυναμία επιβολής, οπότε κινδυνεύουμε να ξανακυλήσουμε στην διεφθαρμένη ζωή.
- Τώρα που το σκέφτομαι, έχω καταστρώσει ολόκληρο πρόγραμμα για πολλά φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτό, αυτό , αυτό και αυτό.
- ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ!!!
- Ορίστε και ένα ενδιαφέρον λίνκ.
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009
Εξυγειάνσεις - Διαφάνειες - Απεντομώσεις "Η Καταλληλότερη"
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Η αιώνια ερώτηση, όπως λες κι εσύ: ποιος θα φυλάξει τους φύλακες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔευτερευόντως: ποιος θα φροντίσει τα bonus των απανταχού ελεγκτών να είναι καλύτερα από τα "bonus" που οι υπό έλεγχο προτίθενται να δώσουν; Ποιος θα προστατέψει την οικογένεια του όποιου αδέκαστου ελεγκτή; Ποιος θα διαλύσει το υπάρχον καθεστώς του δημοσίου, και πώς θα εξασφαλιστεί ότι τα πράγματα δεν θα επανέλθουν μετά από την σαρωτική του ήττα στις επόμενες εκλογές; Πώς θα βγει κάποιος κυβέρνηση που δεν υπόσχεται «βόλεμα» στη βάση του κόμματός του;
Αυτά και άλλα πολλά. Είμαι απαισιόδοξος και δεν βλέπω σωτηρία.
Σαν υπάλληλος του ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ δημοσίου (αν και όχι ακριβώς) θα ήθελα να πω εκ των έσω ότι
ΑπάντησηΔιαγραφήαν και περίπου σωστά αυτά που λες, διαφωνώ στα ακόλουθα :
α.οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν χρεώνουν το δημόσιο τόσο με αυτά που καταχράζονται οι ίδιοι (όχι ότι δεν το κάνουν), όσο με αυτά που ΑΦΗΝΟΥΝ να καταχραστούν τρίτοι με την ανεκτικότητα ή την ανικανότητά τους.
β.Όπως είπε και ο Βενιζέλος (ο Βαγγέλας), εκτός από τις καταχρήσεις, το δημόσιο χρήμα διαρρέει και από τις δαπάνες που είναι μεν νόμιμες αλλά δεν αποδίδουν.Πάμε πάλι δηλαδή στην ανικανότητα.
γ.Οι δημόσιοι υπάλληλοι (οι σωστοί που έχουν απομείνει), όπως ακριβώς και οι ιδιωτικοί, ακολουθούν τις διαδικασίες που καθορίζονται από ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και τους ΝΟΜΟΥΣ.Άρα, ακόμα και αν πρόκειται για ικανά στελέχη, επαφύεται πάλι στους νομοθέτες και στην κυβέρνηση να θεσπίσουν σωστές διαδικασίες.
δ.Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην μονιμότητα, όσο στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.Αν είναι λιγότεροι, πληρώνονται λιγότερο και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μένουν οι καλύτεροι, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ καλύτερα και φυσικά ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ για να πετύχουν το ίδιο έργο, να εργαστούν και να αποδώσουν περισσότερο.Όλα αυτά φυσικά, απαιτούν αξιοκρατία.
ε.Όταν οι αυτοαπασχολούμενοι ή ιδιώτες κατηγορούν τους δημοσίους υπαλλήλους, πρέπει να σκέφτονται γιατί δεν έγιναν και οι ίδιοι.Δηλαδή μπορούσαν και επιλέξαν not to γιατί πίστευαν ότι θα μπούν σε μια κάστα της κοινωνίας που δεν τους άρεσε, ή απλά αυτοί προόριζαν τον εαυτό τους για κάτι πιο καλό (εγώ θα βγάλω λεφτά,κλπ) ή πιο εύκολο (εγώ δεν θα δώσω πανελλήνιες,κλπ) και απλά δεν τα έφερε η ζωή όπως τα περίμεναν?Γιατί έχω δεί πολλές περιπτώσεις ιδιωτών που ζουν και δουλέυουν σαν τους χειρότερους δημ.υπαλλήλους και κατηγορούν αυτούς απλά γιατί οι ίδιοι θα χάσουν λεφτά από το γεγονός της ανικανότητας ή της τεμπελιάς τους ενώ οι άλλοι όχι.
στ.Για να τελειώσω, δέχομαι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι φέρουν κομμάτι της ευθύνης για το χάλι μας, στο βαθμό που φέρουν και οι απατεώνες ιδιώτες που δεν τηρούν νόμους και ηθική, οι πολιτικές ηγεσίες που δεν τηρούν νόμους και ηθική και γενικώς το φαύλο κομμάτι της κοινωνίας μας που όλο και διογκόνεται συμπαρασύροντας όλο και περισσότερους.
Πάντως, για μια χώρα που ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών της έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, είμαστε πολύ πίσω όσον αφορά το σωστό management!!! Είναι απίστευτο το πόσο αναποτελεσματικός είναι ο δημόσιος τομέας και πόση κατασπατάληση πόρων γίνεται, χρόνου και χρήματος!
ΑπάντησηΔιαγραφή(Psttt... Εγώ, σε ψηφίζω!!!)
;-)
Μου άρεσε πολύ το "απεντομώσεις"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά, ως προτεραιότητα θα έβαζα τη διαφάνεια. Και εδώ η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει.
Πρώτο βήμα είναι η δωρεάν παροχή internet σε όλους τους πολίτες.
Κατόπιν, όλες οι διοικητικές πράξεις του δημοσίου, νόμοι, εγκύκλιοι, αποφάσεις, δαπάνες, κινήσεις προσωπικού, εγκρίσεις, προκηρύξεις διαγωνισμών, προσφορές σε διαγωνισμούς, περιβαλλοντολογικές μελέτες, προϋπολογισμοί, αδειοδοτήσεις κλπ θα πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή, και μόνιμα στη διάθεση όλων των πολιτών. Οποιαδήποτε πράξη οποιασδήποτε υπηρεσίας δεν είναι διαθέσιμη σε αυτή τη μορφή θα πρέπει να θεωρείται άκυρη.
Να σου πω μετά πως ανακαλύπτονται οι λαδιές.
Θέλεις κύριε να δουλεύεις για το δημόσιο; Θα πρέπει, εφόσον μας παρέχεις υπηρεσίες, να γνωρίζουμε ακριβώς τι υπηρεσίες μας παρέχεις.
Σωστός ο breadfan!Το καλύετρο πρακτικό μέτρο που μπορεί να ληφθεί και άμεσα μάλιστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια, για κάποιο μυστήριο λόγο, πιστεύω ότι μετά την ολοκλήρωσή του , θα κοπεί μυστηριωδώς το ADSL στην Ελλάδα :-)
Από τη στιγμή που κάποιος έχει το συμφέρον να κάνει τα στραβά μάτια, γιατί αλλιώς θα χάσει πελάτες, θα χρηματιστεί καθιστώντας τους ελέγχους «εμπορικό προϊόν».
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό και πράττουν όλες οι ιδιωτικές εταιρίες ελέγχου. Διότι το εμπόριο αποδέχεται την ανηθικότητα, ενώ το δημόσιο έχει τη δυνατότητα να μην την αποδεχθεί. Όπως γινόταν κάποτε, μέχρι που οι άνθρωποι πείσθηκαν, για ευνόητους λόγους, ότι η διαφθορά είναι το σύνηθες και ότι το δημόσιο είναι apriori κακό.
Εξαλείφοντας το κέρδος βέβαια αίρεις πολλά πράγματα που εμένα με βρίσκουν σύμφωνο
Αλλά αν άρεις τη μονιμότητα, τότε είναι γνωστό πως οδηγείσαι σε χειρότερη διαφθορά.
Και φυσικά όλες οι υπόλοιπες προτάσεις σου οδηγούν το δημόσιο στην πάγια διαφθορά του ιδιωτικού τομέα όπου τα πάντα χρηματίζονται και συνεπώς η μίζα γίνεται νόμιμη.
Σε όλα αυτά δε, ακόμα δεν εξήγησες ποιος ο ελεγκτικός μηχανισμός που θα τα υλοποιήσει, μιας και αν υπήρχε, ακόμα και χωρίς να πειράξεις το δημόσιο, θα μπορούσες να το εξυγιάνεις με τους ήδη υπάρχοντες νόμους!
Η νοοτροπία σπίλωσης του δημόσιου, της σταθερής αμοιβής και της μονιμότητας έχουν τη ρίζα τους αλλού και έχουν περάσει στον κόσμο μέσω πλύσης εγκεφάλου. Στην πράξη δεν ευθύνονται δράμι για τα προβλήματα.
Πετυχημένη «πατέντα» των φιλελεύθερων και νεοφιλελεύθερων :)
hey tzot
ΑπάντησηΔιαγραφήεσύ είσαι η σωτηρία
ενικολο
εσύ έχεις την ευθύνη
σοφια
εσύ έχεις την ψήφο
breadfan
εσύ έχεις τη γνώση
άμπαν
εσύ έχεις την ηθική
εντυπωσιακό, ε?
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
σοβαρά τώρα
τζοτζίου
αν κάποιος τα βάλει με όλοα αυτά τα θηρία εσύ δεν θα τον ξαναψήφιζες? Ειδικά αν ήξερες και ήσουν σίγουρος ότι το δίκαιο θα είναι για όλους? Θα τον ξαναψήφιζες κι εσύ και πολλοί άλλοι. Μιλάμε λοιπόν για πολιτικό όφελος και όχι κόστος.
ενικολο
η ανικανότητα και τα προνόμια είναι αυτά που πρέπει να κοπούν. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται αποτελεσματικός και έγκυρος έλεγχος.
σοφία
ευτυχώς που δεν κατεβαίνω υποψήφια αλλιώς θα εκτιθέμεθα
:)
breadfan
καλή ιδέα! και εύκολα εφαρμόσιμη!
άμπαν το σκέφτηκα
το πρόβλημά σου λύνεται εάν η αμοιβή του κυνηγού αποτελείται απο 1/4 του ποσού που υπεξαιρέθηκε/εκλάπη.....κτλ.
και γώ έχω το λάστιχο της γριάς
ΑπάντησηΔιαγραφήδ
lol!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πως θα εξασφαλίσεις ότι δεν θα παροτρύνει για υπερβολικές κλοπές, δίνοντας και τη μιζούλα του στους κλέφτες; !!!
Όπως είπες μόνη σου, το πρόβλημα έιναι το κέρδος. Συνεπώς αν το συνδέσεις με τον έλεγχο, αυτός πάει στράφι apriori!
Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι τοσο η athinovio οσο και οι σχολιαστες, εχουν καλες ιδεες και προτασεις για λυση του προβληματος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλα δεν ειστε εσεις οι αρμοδιοι να τις εφαρμοσετε. Αυτοι που ειναι, συγνωμη για την εκφραση, τον παιζουν ανελεητα, και πληρως συνειδητα.
Επειδη το συστημα λειτουργει με εναν τροπο, και ο τροπος αυτος τους βολευει.
Οι ευγενικες παρακλησεις, η πολιτικη αποχη, η ψηφος στο ΚΚΕ (που καποτε συγκυβερνησε με κομμα της ΔΕΞΙΑΣ!) οι επιστολες παραπονων, οι μηνυσεις στο κρατος, οι απεργιες...
Ολες αυτες οι μεθοδοι εχουν δοκιμαστει, και η απλα απετυχαν χωρις δευτερη κουβεντα, η ακομα και υπηρξαν αντικειμενο εκμεταλλευσης.
Οπως ειπα και σε παλαιοτερο σχολιο, νομιζω πως αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι λιγο πιο δραστικο.
Σε αυτο το σημειο επιτρεψτε μου και μια παρομοιωση για αυτους που μας κυβερναν η μας ελεγχουν.
Εισαι στο καθισμα του οδηγου. Το αμαξακι σου ειναι καθαρο και ωραιο, και σε παει εκει που θες. Αλλα η μηχανη εχει σοβαρα προβληματα.
Ξερεις οτι αν πας να το επισκευασεις, θα χρειαστουν 500 Ευρω. Αλλα τα λεφτα αυτα τα εχεις κρατησει για να πας σαββατοκυριακο με τη γκομενα/ γκομενο σε νησι του Αιγαιου.
Η πολυ απλη, απολυτη και αναποφευκτη πραγματικοτητα, οτι κι αν λεμε, ειναι η εξης. Τι κι αν το αμαξι αρχισει να κανει γρουτσου γρουτσου, τι κι αν η εξατμιση ξυπναει ολη τη γειτονια, τι κι αν πηγαινει με 100 χλμ μεγιστη ταχυτητα αντι για 200...
Δεν προκειται να το πας στο μαστορα με καμια Παναγια, εκτος αν σκασει η μηχανη την ωρα που εισαι στην εθνικη, και σου ρθουν καυτα λαδια στη μαπα. Δεχτειτε το.
Πάντως εμένα με κέρδισες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔαγκωτό athinovio!!!
(Θέλω και συγκέντρωση με πανό)
:-DD
Τι κάνεις βρε?
Λίγο σε άφησα και έγινες Γκόρτσος???
:-DD
Πάντως, ενώ γενικότερα είμαι υπέρ της της εξομοίωσης των μισθών και των προνομίων των ιδιωτικών υπαλλήλων με αυτούς του δημοσίου και ΌΧΙ το αντίθετο όπως προσπαθούν να μας "πείσουν" και να μας "στρέψουν", πιστεύω πως πρόσληψη στο δημόσιο και αξιοκρατεία είναι ασύνδετες έννοιες μεταξύ τους! Άσχετα αν μπαίνουν και ικανοί!
Δυστυχώς όμως η πλειονότητα είναι ανίκανοι και τεμπέληδες ή αναγκάζονται να γίνουν!
Κανένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα ονειρευόταν θέση στο δημόσιο, νομίζω! Σήμερα το δημόσιο είναι συνώνυμο της άκοπης εξασφάλισης και ξεκούραστης. ξέγνοιαστης εργασίας!
Άραγε γιατί?
Καλήσπερίζω athinovio!!
Tα λέμε!
αθηνά
ΑπάντησηΔιαγραφήόλα αυτά που λες, είναι τόσο οφθαλμοφανή, που πιά δεν ενοχλείται κανένας γύρω μας.
Το ζεις καθημερινά εξ' άλλου.
Και οι φίλοι βολεμένοι δεν είναι οι περισσότεροι;Και τι να πεις μ αυτούς πια ε;Και το καλύτερο; έχουν βρεί μιά καινούρια πατέντα: και βολεύονται ,και είναι οι πρώτοι στη φωνή!!!!!!!!
Και ο γραφικός που δεν πάει γλύφοντας να βολευτεί, δεν είναι στο περιθώριο σαν χαλασμένο μήλο;
Αυτό το γεγονός όμως, ουδεπώποτε θα μας βουλώσει το στόμα, όπερ σημαίνει πως θα εξακολουθήσουμε να τσιριζουμε με όση δύναμη έχουμε.
Δεν ξέρω ακόμα αν κάνουμε καλά που μάθαμε και τα παιδιά μας να τσιρίζουν με τα σιχαμένα που βλέπουν,αλλά δε θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς δυστυχώς.
φιλιά.
(επίσης, για πες μου , εσυ που τα ξέρεις όλα τα τεχνικά, στο μπλόγκ του αθεόφοβου μπορείς να μπεί;)
δ
τελικά σε αυτή τη χώρα μόνο τα ρουσφέτια τρέχουν, έτσι καταλαβαίνεισ ότι είναι ακόμα ζωντανή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκικοπ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλωσόρισες φίλε μου.
όχι και γκόρτσος!
Μαυρογυαλούρος ίσως
:)
κουτάβι
ΑπάντησηΔιαγραφήάμα μείνεις χωρίς αμάξι, πάει η γκόμενα.
δήμητρα
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει δηλαδή να πάψουν οι απλοί άνθρωποι να ζητούν χάρες.
χριστέο
ΑπάντησηΔιαγραφήμην το λες. Υπάρχουν και κάτι πολυ ωραία μπαράκια στην Πάργα
Θα σε ψηφισω, τελος.
ΑπάντησηΔιαγραφήdin
Το απαράδεκτο είναι πως ο πολύς κόσμος έχει πεισθεί ότι πρέπει να δουλεύει περισσότερο από τη μισή μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απαράδεκτο είναι ότι ενώ θα μπορούσε να δουλεύει λιγότερο απ’ ότι δούλευε παλιά, έχει μπει στο τρυπάκι να δουλεύει σαν είλωτας και να θεωρεί όποιος προτιμούν τη φυσιολογική ζωή τους «κακούς».
Το απαράδεκτο είναι ότι και αυτό αποτελεί έναν από του παράγοντες της κρίσης, αλλά αντιθέτως πείθεται ο κόσμος πως φταίει η «ελαττωμένη εργασία»
Αν να σοβαρευτούμε καμιά μέρα σε αυτόν τον πλανήτη θ’ ανάψω λαμπάδα ίσα με το φεγγάρι, αλλά δε το βλέπω…
άραψ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΧΙ να δουλεύει περισσότερες ώρες.
ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ το εξάωρο του λέει η Αθηνά.
Έχει καταντήσει το αυτονόητο, δηλαδή το να κάνεις σωστά τη δουλειά σου , να γίνεται πολυτέλεια.
Και ναι , γιά τη δουλειά που προσφέρουν ,χρυσοπληρώνονται.
Και την καταλαβαίνω ακριβώς τι λέει, γιατί, επιτέλους.
Επειδή πέντε ψύλλοι,
ήτοι:
εσυ , ο αδερφός της, η ξαδέρφη μου , κάποια φίλη,κι ένας άσχετος, δουλεύουν όπως πρέπει, αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι δεν ξύνονται έως αίματος.
δ
Για αλλη μια φορα θα συμφωνησω με τον Darthiir the Abban.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δουλευες 8ωρο, ειχες τις αδειες που δικαιουσαι, ολα τα νομιμα σου δικαιωματα και τροπο να τα διεκδικησεις και ΣΧΕΔΟΝ το μισθο που θα επρεπε να εχεις (σε σχεση με αυτους που παιρνουν τα μισα απ οσα θα επρεπε) θα ηταν κακο;
Η μονιμοτητα σε ενα υγιες ατομο λειτουργει θετικα, και οχι αρνητικα. Σου παρεχει την ασφαλεια για το μελλον που καθε ανθρωπος χρειαζεται για να ειναι παραγωγικος και ευτυχισμενος.
Το γεγονος οτι υπο αυτες τις συνθηκες οι περισσοτεροι ελληνες δεν αποδιδουν, θα επρεπε να μας ανησυχησει. Δειχνει οτι εχουμε μαθει τη δουλεια σαν μια αγγαρεια και οχι σαν κατι που θα επρεπε να σου αρεσει και να δημιουργεις σε αυτο. Και με την πρωτη ευκαιρια τη γραφουμε στα τετοια μας. Και θυμωνουμε μ αυτους που μπορουν να το κανουν περισσοτερο απ οτι εμεις.
Αν εκνευριζεστε με αυτους που δουλευουν 8ωρο, εχουν κανονικη αδεια και σιγουρο μισθο, τοτε ισως πιστευετε πως το σωστο ειναι ολοι να ειναι μια ζωη αβεβαιοι, να δουλευουν 14 ωρες και να παιρνουν ψιχουλα.
Αν, απ την αλλη, εκνευριζεστε με αυτους που ψαχνουν ευκαιρια για να κανουν το λαμογιο (ανεξαρτητα απο το σε ποιο βαθμο το καταφερνουν), τοτε με βρισκετε απολυτα συμφωνο.
athinovio,
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο που λες δεν ισχυει, γιατι ολες οι γυναικες ψαχνουν πανω απ ολα καποιον με καλη καρδια και που να τις κανει να γελανε (στο τελος αυτης της φρασης θα βαλω 3 αποσιωπητικα με πολυ νοημα) ...