Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Εγώ, Εμείς, Αυτοί και Όλοι

  • Αυτοί, ευθύνονται για τα κακά του κόσμου. Ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης, διοχετεύουν μεταλλαγμένα προϊόντα στην αγορά, διακινούν όπλα και ναρκωτικά, είναι διεφθαρμένοι, θέλουν να φιμώσουν τους μπλόγκερ, εκμεταλλεύονται τους φτωχούς, δεν δίνουν δεκάρα για το μέλλον του πλανήτη ούτε για την υγεία των καταναλωτών, συγκαλύπτουν ο ένας τις βρωμιές του άλλου.
  • Αυτοί είναι οι κυβερνήσεις, οι δημοσιογράφοι, οι έμποροι, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες, οι παραγωγοί πετρελαίου, τσιγάρων , οπλικών συστημάτων και fastfood.
  • Το κίνητρό τους, προφανώς, είναι το κέρδος δηλαδή τα χρήματα, σκοπός τους είναι λοιπόν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.
  • Σε ποιόν πουλάνε όμως?
  • Ποιός τα αγοράζει όλα αυτά?
  • Όταν ο κακός μεγαλοβιομήχανος μετατρέπει σε χαρτοπολτό ή κομοδίνο ή καλλιέργεια κακάο τον Αμαζόνιο, τότε σε ποιόν θα τα πουλήσει τα περιοδικά και τα έπιπλα και τις σοκολάτες?
  • Εμείς τα αγοράζουμε, φυσικά, κάθε ένας από ένα, ξεχωριστά και όλοι μαζί.
  • Και σου λένε μετά οι κακοί ότι αφού το ζητάνε οι άνθρωποι το παράγω για να βγάλω κέρδος. Και λέω μετά εγώ ότι αφού είναι στο ράφι είναι κρίμα να πάει χαμένο, έτσι κι αλλιώς ένα δεν κάνει διαφορά.
  • Σαν ένας μεγάλος έρανος: "Βοηθήστε να εξαφανίσουμε τους αρκτικούς πάγους και όλες τις παράκτιες πόλεις" "Δώσε κι εσύ τον οβολό σου: με μόνο 5 ευρώ κερδίζεις ένα περιοδικό γεμάτο διαφημίσεις και συμβάλλεις στην ερήμωση των δασών".
  • Αν εγώ το αγοράσω τότε αυτοί βγάζουν κέρδος.
  • Άρα, ότι κι αν ψηφίσω (όσες υπογραφές κι αν μαζέψω, όσες πορείες κι αν οργανώσω) απλά δεν έχει σημασία γιατί ήδη έχω δώσει την οικονομική μου ενίσχυση στους "αυτούς" αγοράζοντας πράγματα που δεν χρειάζομαι, οπότε για να παραχθούν τα δάση θα καίγονται, τα παιδιά των υπανάπτυκτων χωρών θα είναι σκλάβοι και στην πόλη μου θα συσσωρεύονται μετανάστες.
  • Πολιτική είναι ο τρόπος που ζούμε και το που δίνουμε τα λεφτά μας.

26 σχόλια:

  1. ZI-GA-KLY (που λέει και ο Οβελίξ....)!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός πως εφόσον αποδέχεσαι τα «προϊόντα» τους, τους στηρίζεις. Από την άλλη όμως, κανείς δεν έχει απαίτηση να απαρνηθείς τη ζωή σου, ή όσα η επιστήμη δημιούργησε για να διευκολύνει τον άνθρωπο, για να μην στηρίξεις «την καταστροφή». Γεγονός είναι πως η ευθύνη ανήκει σε όσους έχουν το μαχαίρι και κόβουν την πίτα. Το πρόβλημα δεν είναι γιατί τρως το κομμάτι σου αντί να λιμοκτονήσεις, αλλά γιατί δεν επιβάλλεις άλλου είδους μοιρασιά, ή ακόμα χειρότερα, τρως και δεύτερο κομμάτι αφού έχεις χορτάσει.
    Ναι, μπορείς να επιβάλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου,
    σωστά αυτά που γράφεις, όμως το ερώτημα είναι πως μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά ή μηπως δεν μπορούμε.
    Ο ανθρώπινος πολιτισμός τι είναι μέχρι τώρα; Ταξικές κοινωνίες με τη μια ή την άλλη μορφή. Εχει σημασία αν στην αρχαιότητα δεν είχαν super market, όταν για παράδειγμα έκαναν τους κατακτητικούς πολέμους,όταν είχαν τους δούλους, όταν είχαν το Κολοσσαίο και αμέτρητα άλλα;

    Επομένως, τα πράγματα δύσκολα, η ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης ακόμη πιο δύσκολη, γιατί τώρα (περίπου τώρα) υπάρχει κάτι καινούργιο η ψηφιακή τεχνολογία που βρίσκεται στα χέρια των ισχυρών, που τους κάνει σχεδόν ανίκητους. Λέω σχεδόν γιατί εδώ ίσως βρίσκεται η ελπίδα μας.

    τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα το έλεγα φιλοσοφία και όχι πολιτική. Βλέπεις η δεύτερη πρέπει να προέλθει από την πρώτη, έλεγε και ο Πλάτων αλλά κατηγορήθηκε για ολιγαρχικός...

    Συγχαρητήρια για την ανάρτηση και ναι εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε αν δεν κοιτάμε την βόλεψη μας που της δίνουμε διάφορα ονόματα για να ξεγελιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ καλη αναρτηση, και καταπιανεται, κατα την αποψη μου, με ενα μεγαλο φασμα θεματων, απο ψυχολογια, κοινωνιολογια εως πολιτικη.

    Πιστευω, παντως, πως υπαρχουν καποιοι που κινουν τα νηματα σε πολυ σημαντικο (οχι απολυτο) βαθμο. Πχ οι Εβραιοι.Εχετε την αδεια μου να με χαρακτηρισετε φασιστα η ρατσιστη.

    Αλλα το γεγονος οτι μαζευτηκαν απο ολα τα μερη του κοσμου, υστερα απο χιλιαδες χρονια νομαδικοτητας, και χτισαν ενα κρατος απο τη μια μερα στην αλλη, στη μεση εχθρικων κρατων, και ολες οι υπερδυναμεις καναν μοκο...Αυτο μου δειχνει οτι τα τυπακια δεν ειναι καθολου τυχαια. Εχουν (κρυφα) σχεδια, πειθαρχεια, οργανωση και απιστευτη δυναμη.

    Βεβαια, ειναι κι αυτοι ενα λομπυ, οπως ολα τα αλλα (απλα απ τα πιο ισχυρα). Στην εποχη μας ολα λειτουργουν με λομπυ. Ολη οι κοινωνια ειναι ενα συνολο δυναμεων, που αλληλεπιδρουν μεσω των αρχηγων τους.

    Ο απλος πολιτης λιγα μπορει να κανει για να διαμορφωσει τον τροπο που ζει, η που λειτουργει ο κοσμος. Οπως εχει δειξει η Ιστορια, οι μονοι τροποι να επελθει αλλαγη ειναι εξεγερση η πολεμος.

    Ομως, οπως επισης εχει δειξει η Ιστορια, κανενα απ τα δυο δεν ξερεις που θα καταληξει οταν τα ξεκινας. Μπορει να συμμετεχεις σε μια κομμουνιστικη επανασταση, και το αποτελεσμα να ειναι ενα καθεστως πλουτοκρατιας χειροτερο απο πριν.

    Πιστευω πως το καλυτερο που εχει να κανει καποιος ειναι να δεχτει την κοινωνια στην οποια ζει, και τη θεση του, και μ αφετηρια αυτο να κανει οτι καλυτερο μπορει.

    Πχ, καλο ειναι, θεωρητικα, να εισαι οικολογος. Το μονο που θα καταφερεις, ομως, με το να κυκλοφορεις με ποδηλατο στην Αθηνα, θα ειναι να φτανεις με μιση ωρα καθυστερηση οπου πας, ιδρωμενος, και αργα η γρηγορα να καταληξεις στο νοσοκομειο. Κι ολα αυτα για να γλυτωσεις το περιβαλλον απο 10 κιλα διοξειδιο του ανθρακα, τη στιγμη που η εταιρεια στην οποια δουλευεις εκλυει 10.000 τονους διοξειδιο ημερησιως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σοφία
    μερικά πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα

    άμπανος
    ναι, με έχει προβληματίσει και αυτό, δηλαδή τι να απαρνηθείς, που αρχίζει η σπατάλη και που σταματάει η εξαθλίωση.
    Έιναι κάποια προιόντα που δεν είναι απαραίτητα, όπως τα περιοδικά, τα γαριδάκια, το βερνίκι νυχιών και στις 3 πίτσες η μία δώρο. Μπορούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση κάποιων από αυτά σε σημαντικό βαθμό.Όχι με κάποια απαγόρευση αλλά με κοινή λογική.

    αλέξη
    δεν μπορείς να βγεις από το σύστημα.Ακόμα και οι αμοιβάδες μαζεύονται όλες μαζί για να επιζήσουν.
    Μπορείς να διαλέγεις όμως το καλύτερο, συνειδητά, κάθε φορά, κάθε μέρα.
    Επανάσταση είναι να μην ξανα πιείς κοκακόλα και να μην ξαναφάς κρουασάν σοκολάτα παρά μόνο 1 φορά το μήνα.
    Προσωπική μου άποψη πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ιπτάμενος ολλανδός
    χαίρομαι που μπήκες στο φτωχικό μου σκουριασμένο καζάνι και ελπίζω να τα λέμε συχνά.
    η βόλεψη δεν είναι κακό πράγμα. Ο εγωισμός και η κακία είναι, Επίσης είναι η αρχή όλων των κακών να βλέπεις τους άλλους άνθρωπους σαν αντικείμενα προς χρήση (καταναλωτές, ψηφοφόρους, κοινό, χρήστες, θεατές, θύματα....αντικαθιστούμε όλες αυτές τις λέξεις με τη λέξη άνθρωπος και όλα αλλάζουν)

    ρια
    ε, μα....! πόσα να αγοράσει ένας άνθρωπος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχμ... φυσικά και θα έπρεπε να είναι, αλλά προΰποθέτουν νου και νόηση... Αλλιώς έχουμε πράγματα ανόητα... Και ανόητους που όλο πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κουτάβι
    μπάχαλο τα έκανες.(για όσους απορούν με την αμεσότητα της προσέγγισης προς το κουτάβι, να διευκρινίσω ότι είναι αδερφάκι μου)

    όντως είναι πολλά τα θέματα, αλλά ο κόσμος είναι ένας και τα περιέχει όλα.
    Έχω βαρεθεί τη συνωμοσιολογία. Δεν είναι και καμμία επιστήμη πια. Μάρκετινγκ και δόλος είναι. Το ζουμί της υπόθεσης για όσους "κινούν τα νήματα" είναι πως να σου πάρουν τα ωραία σου λεφτάκια και για αυτό γίνονται όλα.
    Αν εσύ τα κρατήσεις με πείσμα τότε είναι ανίσχυροι.

    ΠιΧί, αν ήξερες ότι επίτηδες βάζουν χιλιοκαμμένα λάδια στα φαστφούντ γιατί ερεθίζουν το στομάχι και σε κάνουν να ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι πεινάς κι άλλο για να δίνεις ξανά και ξανά τα ωραία σου λεφτάκια, δεν θα ένιωθες λίγο μαλάκας κάθε φορά που εν γνώσει σου τα αγόραζες?

    Χρησιμοποιώντας τα λόγια σου λοιπόν, αποδεχόμενος τη θέση μου στην κοινωνία και το ρόλο μου σε αυτή, το μόνο που μπορώ να κάνω χωρίς να χάσω τη ζωή μου σε κάποια εξέγερση, είναι να μην αγοράζω τις κοτσάνες που μου πλασάρουν, αρχής γενομένης από κόλα, γαριδάκια, ή άλλα τυποποιημένα τρόφιμα και τσίχλες, προιόντα μαζικότατης παραγωγής.
    Εκεί να δείς κρίση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σοφία
    τείνουμε να υποτιμούμε τους ανθρωπους και να νομίζουμε ότι μόνο ο εαυτός μας είναι σώφρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράγματι, αυτό όμως, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ακόμα και στα παραδείγματα που δίνεις, κάνεις έναν διαχωρισμό που ισχύει. Θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι γύρω μας δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούνε τα αποτελέσματα των πράξεών τους ή να αναλάβουν οποιουδήποτε είδους ευθύνη για τις πράξεις τους, ή, γενικά, να σκεφτούνε... Και σίγουρα για πολλούς, θεωρώ ότι μακράν απέχουν από την κοινή λογική. Συνάμα, κάνω αυτά που μπορώ, για να μην ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, στον βαθμό που μπορώ να το αποφύγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Athinovio,
    μπαχαλοποιηση ειναι η ειδικοτης μου! Οσο για την αμεσοτητα της προσεγγισης επειδη ειμαι αδερφος σου, σκεψου να ακολουθουσες τη συμβουλη του Ιησου και να τους εβλεπες ολους σαν αδερφια σου! Lol!

    Το να λες οτι επειδη εχει συννεφα και πεφτει νερο απ τον ουρανο, βρεχει, δε λεγεται συνομωσιολογια. Λεγεται διαπιστωση.

    Νηματα σιγουρα υπαρχουν, και σιγουρα καποιοι τα κινουν. Ο καθενας απο την πλευρα του, γι αυτο και το αποτελεσμα δεν ειναι και πολυ ρυθμικο. Οταν λεω νηματα δεν εννοω εναν σατανικο επιστημονα που βαζει τσιπακια στα μυαλα μας για να κατακτησει τον κοσμο! Εννοω καθε ειδους κρυφη ατζεντα ολιγων που επηρρεαζει τους πολλους. Και σιγουρα υπαρχει πληθωρα τετοιων.

    Οσο για το να μη καταναλωνεις για να εντεινεις την κριση, δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι και πολυ αποτελεσματικο, δεδομενου οτι παλι εσυ θα την πληρωσεις (οπως πχ με τα 28 δις που φυγαν απ τις τσεπες μας και πηγαν στις τραπεζες, τους αλλεπαληλλους φορους κτλ).

    Η λυση ποτε δεν ειναι στο τι δε θα κανεις, αλλα στο τι θα κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μου επιτραπεί η αφελής παρέμβαση πως η μεαβολή της κατανάλωσης δεν είναι αίτιο κρίσης, αλλά αιτιατό κατά κάποιον τρόπο και καλύτερα θα ήταν αντί να τα συσχετίζουμε επιφανειακά, να διορθώσουμε το σύστημα ώστε και να μην υφίσταται κρίσεις, αλλά και να πάψει να είναι υπερκαταναλωτικό αλλά και ταυτόχονα να επιστρέψει στη βιώσιμη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Darthiir the Abban
    Χμ... αν προσπαθώντας να κάνουμε το ένα, προσπαθούμε ταυτόχρονα να επιτύχουμε και το άλλο? (Γιες, άι νόου ότι είναι κάπως ουτοπικό, ε?)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα σε ολους

    φιλε καμηλιερη Darthiir the Abban, φυσικα και εχεις δικιο. Το συστημα πρεπει να αλλαξει, αλλα οπως ειπες κι εσυ δε θα αλλαξει με το να απαρνιεσαι οσα η επιστημη δημιουργησε για να διευκολυνει τον ανθρωπο.

    Την ιδια στιγμη που εσυ δεν αγοραζεις ενα mp3 player, για να πας κοντρα στο κατεστημενο, ενας μεγαλοβιομηχανος συνεχιζει ανενοχλητος τις διακοπες του στη Σαντορινη, εχοντας αποφασισει για καθε ποσοστιαια μοναδα που πεφτουν οι πωλησεις του να απολυει 500 εργαζομενους, που θα ξαναπροσλαβει οποια στιγμη χρειαστει.

    Παντως, δεν ισχυριστηκα οτι η μειωση καταναλωσης ειναι η αιτια της κρισης, απλα οτι την εντεινει. Χρησιμοποιησα τη εξη εντεινει.

    Υπαρχουν, παντως, καποιοι που τη βρισκουν μια χαρα με το συστημα οπως ακριβως ειναι, και δε θα ξεβολευτουν απλα επειδη τους το ζηταμε ευγενικα.

    Αν καποιος εχει ορεξη και πυρομαχικα για να κανουμε κατι ουσιαστικο, ας με ενημερωσει. Αλλα η επανασταση της αποχης απο τα γαριδακια, της συζητησης και της ψηφου στο ΣΥΡΙΖΑ νομιζω πως οδηγει ακριβως στο σημειο που ειμαστε, απλα απο διαφορετικο δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το να ρίξουμε το σύστημα δεν είναι επιλογή, ούτε μιλάω για μείωση της κατανάλωσης σαν μέτρο (δηλαδή σαν κάτι προσωρινό) αλλά σαν νοοτροπια και τρόπο ζωής, δια βίου,για πάντα.

    Φυσικά και κανένας μεγιστάνας δεν θα νοιαστει. Ίσως όμως, αν μειωθούν τα κέρδη του, να στρέψει αλλού τα επιχειρηματικά του σχέδια. Αν πχ, η ζήτηση στραφεί προς υβριδικά αυτοκίνητα και πάψουν να είναι κερδοφόρα τα συμβατικά, τότε θα έχει κέρδος από τα υβριδικά, οπότε ,με πρόσχημα την οικολογική συνείδηση, θα επιλέξει την πιο επικερδή πορεία (σε έναν κόσμο διαφορετικό

    Και αν με τα αυτοκίνητα είναι δύσκολο να γίνει, υπάρχουν άλλα, πολλά άλλα, που μπορούν να αλλάξουν πιο εύκολα, όπως η κατανάλωση της κοκα κόλα, που είναι πραγματικά άχρηστη (ούτε κεφάλι δε φτιάχνεις!) ή τα πακοτίνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταναλωτες ολου του κοσμου ενωθειτε!
    Δεν εχετε να χασετε παρα μονο τις αλυσιδες σας ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. χαχαχαχα
    κάτι τέτοιο.
    Μην το γελάς,όμως. Δεν είναι αδύνατοσ να συμβεί ένα τέτοιο μποϋκοτάζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμμμ... Αυτό που ο κόσμος ονοματίζει "κρίση" σήμερα, εγώ το ονοματίζω εξυγείανση και απλά θα στενοχωρηθώ αν "γυρίσουμε πίσω στη νοσηρή κατάσταση".
    Ας δραστηριοποιηθεί επιτέλους ο κόσμος βιώσιμα.
    (Δεν αγοράζω mp3 player γιατί είναι άχρηστο μηχάνημα - μου χάρισαν ένα και το άλλαξα με κάτι πιό χρήσιμο - λαμπατέρ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Athinovio,
    εχεις απολυτο δικιο σ αυτο που λες. Πρεπει να γινουμε πιο συνειδητοποιημενοι καταναλωτες. Αλλα ακομα και σ αυτο, η δυναμη μας δεν ειναι απεριοριστη.

    Πχ, θυμαμαι στις αρχες της δεκαετιας που διανυουμε. Ειχε ανακοινωθει οτι θα ξεκινησει ενα reality show, στο οποιο απλα θα βλεπεις 10 ακαματηδες σε ενα σπιτι με καμερες παντου, να κωλοβαρανε (Big Brother) . Ελεγα, τοτε, στην παρεα μου "Αυτο αποκλειεται να γινει- ειναι παρατραβηγμενο. Αλλα ακομα και αν το κανουν, σε ενα μηνα θα σταματησει, γιατι δε θα δεχτει να το δει κανεις".

    Ακομα αρνουμαι να δεχτω οτι η πλειοψηφια των Ελληνων ενστερνιστηκε κατευθειαν κατι τετοιο. Αλλα η αληθεια ειναι οτι το εν λογω show σημειωσε μεγαλη επιτυχια, συνεχιστηκε, και μετα βγηκαν και παραλλαγες του. Αυτο που θελω να πιστευω οτι εγινε, ειναι οτι απλα μας το προβαλλαν με το ζορι, απο παντου, μεχρι να το δεχτουμε.

    Γι αυτο, αδερφουλα, θα με βρεις επιρρεπη σε "συνομωσιολογιες" και θεωριες αορατων νηματων. Γιατι δε μπορω να δεχτω οτι 5.000.000 συμπολιτες μας ειναι τοσο .... (σε αυτες τις τελιτσες μπορεις να βαλεις οσες λεξεις δεν υπαρχουν στο λεξικο) , τοσο ... που καθισαν ολοι μια Κυριακη βραδυ σπιτι για να δουν στο Big Brother αν ο Χ τελικα χαμουρευτηκε με την Ψ, απο καμερα κατασκοπειας.

    Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι αν πας με τη λογικη οτι απλα δε θα ψωνιζεις αυτο που δε θες η δε θα βλεπεις αυτο που δε θες, δεν καταφερνεις και πολλα. Θα συνεχισουν να στο προβαλλουν με το ζορι, ακομα και μεσα απο τις ειδησεις, μεχρι να το δεχτεις. Και ακομα κι αν δε το δεχτεις, θα το εχουν δεχτει τοσοι γυρω σου, που απλα θα καταληξεις απομονωμενος.

    Darthiir the Abban ,
    φιλε καμηλιερη, πριν απ ολα θα θελα να σου πω οτι εχω αρχισει και εχω μεγαλη εκτιμηση στο ατομο σου, επειδη εισαι ολιγολογος και οσα λες απαιτουν σκεψη.

    Περαν τουτου, σε βρισκω λαθος οσον αφορα το mp3 player. Πριν λιγες μερες, ενα απογευματακι, πηγα για τζοκιγκ απο την παραλια της περιοχης μου. Ειχα μαζι μου το mp3 player μου και ακουγα ροκ, για εμψυχωση. Κατεληξα σε ενα μεσαιωνικο καστρο σ ενα ακρωτηρι, ανεβηκα στον πυργο του, καθισα και κοιταξα τον ηλιο να βασιλευει στη θαλασσα ακουγοντας Sign On You Crazy Diamond....Δε θα ανταλασσα αυτη την εμπειρια για ενα λαμπατερ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. -Διορθωνω : Shine on you crazy diamond. Τα αγγλικα μου ειναι λιγο χειροτερα απ τα ελληνικα μου-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αδερφάκι κουταβάκι
    βλέπω ότι το ποστ αυτό σε έβαλε σε σκέψεις, προτείνω λοιπόν να τις αναλύσεις σε δική σου ανάρτηση στον μαύρο γάτο, ώστε να μπορώ εγώ να σου ανεβάζω σεντόνια-απαντησεις.
    :)
    σοβαρά τώρα, όμως, για σκέψου τι λες. Να σου δώσω ένα παράδειγμα, Το τελευταίο διάστημα οι πωλήσεις αυτοκινήτων έπεσαν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να κλείσουν ή να κοντέψουν να κλείσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Ποιός σταμάτησε να αγοράζει αυτοκίνητα, ο Κόκκαλης ή ο Μπότσιος(ντόπιος εύπορος κύριος)?¨Μάλλον οι μεσαίοι ήταν που ζορίστηκαν οπότε όταν λέμε ότι έπεσαν οι πωλήσεις εννοούμε οτι οι απλοί άνθρωποι τις έριξαν: οι πολλοί και φτωχότεροι, κι έτσι μεταφέρεται το ζόρισμα και προς τα ανώτερα στρώματα (απολύσεις).

    Άρα, το τι κάνει ο καθένας μας ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι, αλλά έχασες την εμπειρία του παφλασμού των κυμάτων στα βράχια και του ψίθυρου τ' αγέρα στα φύλλα και τις τρύπες απ' τα πετρώματα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. athinovio,
    αν καταντησω κουραστικος πες το μου. Οχι οτι θα σταματησω, αλλα να ξερω.

    Darthiir the Abban,
    πολυ περιεργο ονομα εχει αυτο το συγκροτημα! Μηπως ειναι ινδιανικο; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!