Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Αλεξιθρησκεία

  • Η θρησκεία. Είχα πεί ότι δεν θα ξανα-ασχοληθώ με το θέμα αλλά νά που με απασχολεί και πάλι.
  • Δεν θα ασχοληθώ με το αν υπάρχει θεός ή όχι γιατί πάλι θα καταλήξουμε στο γεγονός ότι δεν ξέρουμε. Θέλω όμως να πώ ότι δεν έχει και τόσο σημασία.
  • Άντε, και πές ότι υπάρχει. Ωραία. Τώρα? Τί θα αλλάξει? Αν υπάρχει, θα σωφρονιστούμε όλοι? Θα γίνουμε ενάρετοι? Θα σταματήσουν οι αδικίες και τα εγκλήματα που είναι ακριβώς τα ίδια για όσο υπάρχει πολιτισμός? Θα πηγαίνουμε εκκλησία?
  • Άντε και πές ότι δεν υπάρχει. Θα είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι μας καπνίσει? Τζάμπα ξοδεύτηκα στα βαφτίσια του παιδιού? Ακυρώνεται το τέλος του κόσμου? Δεν είμαι αμαρτωλή? Μπορώ να πνίξω όσους με βλάπτουν? Επιτρέπεται το προγαμιαίο σεξ?
  • Τι θα άλλαζε αν με κάποιον τρόπο αποδεικνύονταν το ένα ή το άλλο? Δεν θα συνεχίζαμε τη ζωή μας όπως πριν, όπως πάντα, από την αρχή ως τώρα?
  • Τόση βάσανος, τόσες φυλλάδες επί φυλλάδων, τόσος χρόνος και αγωνία, τόση αγανάκτηση, σύγχυση, τόσες διαφωνίες....
  • Μέσα μας όλοι έχουμε μία βεβαιότητα ακλόνητη για το τί πρέπει να γίνει, τί δεχόμαστε για καλό ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συνολικά, συλλογικά σαν κύτταρα του ίδιου πλάσματος.
  • Σύμφωνα με τους νόμους της φύσης, ότι είναι αχρείαστο εξαφανίζεται, όπως τα γαϊδουράκια και οι τεχνίτες που λαξεύουν πέτρες. Από εκεί και μετά, τί με πειράζει εμένα αν του αλλουνού του αρέσει να ξυπνάει χαράματα τις Κυριακές και να κάνει το σταυρό του? Αν εμένα δεν μου αρέσει, δεν πάω και ούτε στέλνω το παιδί μου. Αν "κόψει" η κίνηση θα κλείσει το μαγαζάκι, αν όχι θα ανοίξει κι άλλο υποκατάστημα. Όπως δεν με πειράζει που οι άλλοι διαφημίζουν κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, με τον ίδιο τρόπο δεν με πειράζει που κάποιοι άλλοι διαφημίζουν θαυματουργά εικονίσματα.
  • Αν το καλοσκεφτείς, ίδιες μπαρούφες είναι. Αν εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα (που δεν γίνεται με καμμία κρέμα) δεν θα με απατήσει ο σύντροφός μου? Εδώ και η Λάσκαρη που ήτανε θεά έφαγε κέρατο. Και μή μου πεί κανείς ότι είναι ευτυχισμένες όλες όσες δεν έχουν κυτταρίτιδα..... Έτσι και με τα υπερκόσμια. Κάνεις ότι καλύτερο μπορείς και ελπίζεις σε μία ευτυχή κατάληξη, χωρίς όμως να μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εκτός από αυτό.
  • Εκτός αν το βλέπουμε σαν το επιστέγασμα της επιστημονικής έρευνας, οπότε δικαιολογείται μία εμπάθεια, αλλά και πάλι οι απλοί άνθρωποι, εγώ κι εσύ, μόνο να περιμένουμε την αντίστοιχη ενημέρωση μπορούμε.
  • "Έκτακτο δελτίο: Ανακοινώθηκε από επιστήμονες της NASA...."
  • Η επίσημη θέση μου εδώ. Μην τα ξαναλέω...

4 σχόλια:

  1. ο τίτλος καταπληκτικός.
    τα υπόλοιπα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άντε και καλημέρα πρωινιάτικα!
    που θα μου πεις για τα υπόλοιπα.....
    ακούς εκεί!
    :)
    αεροστατικέ αν δεις τη θρησκεία σαν commodity θα αλλάξει ,όχι η γνώμη σου, αλλά το τι επενδύεις συναισθηματικά και διανοητικά στην όλη υπόθεση.

    απλά συνιστώ με αυτό τον ειρωνικό τρόπο μία ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφαγε κέρατο η Λάσκαρη;
    Πότε;
    Ποιός χριστιανός τόλμησε;;;;;

    (Κουτσομπόοοολαααααα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!