Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Πύρρειος Διάσωση

Δεν θέλω να σωθεί η χώρα.
Όχι έτσι.
Όχι ξεπουλώντας το νερό, την ενέργεια, τη θάλασσα και τις αποταμιεύσεις των πολιτών.
Δεν θέλω να σωθεί η Ελλάδα με τα τσιράκια των προδοτών να συνεχίζουν να διορίζουν προσωπικό ούτε θέλω να σωθεί η χώρα με τις φατρίες και τις συντεχνίες στη θέση τους.
Δεν θέλω να παίρνουν οι υπάλληλοι της βουλής 16 μισθούς ούτε να πετσοκόβεται όποιος πάει να παράγει κάτι με τον κόπο του την ίδια στιγμή που οι μιζαδόροι να χαίρουν ασυλίας.

Δεν θεωρώ σωτήριο να πάρει η σαμαρωμένη κυβέρνηση βοήθεια να την μοιραστεί με το σκυλολόι που ταΐζει, και μετά να λένε ότι έσωσαν τη χώρα τη στιγμή που στα λύκεια ακόμα δεν έχουν βιβλία δέσμης για φυσική.

Δεν είναι σωτηρία να πάρουμε λεφτά για να ζούμε όπως πριν.

Γιατί με εξαίρεση την επιβεβλημένη ανέχεια, όλα τα άλλα είναι όπως πριν: στη θέση τους οι επίορκοι, στη θέση τους οι "διευθυντές", στη θέση τους οι φοροφυγάδες, στη θέση τους οι της λίστας λαγκαρντ, στη θέση τους οι διεφθαρμένοι και ακόμα είναι στη θέση τους οι κατά συρροή ψεύτες, νόμιμοι και ηθικοί. Και είναι στη θέση τους για να τσεπώσουν τη μίζα από τη μεγαλύτερη πώληση, αυτή της Ελλάδας.

Ήδη ο Σάλλας κάνει πάρτυ.
Θέλω η πειραιώς να μείνει με την ΑΤΕ στο χέρι και να μην έχει ούτε σε ποιόν να την πουλήσει.Θέλω οι τραπεζίτες να μην έχουν ούτε για μίας ημέρας διαθέσιμα και να ψάχνουν για δανειολήπτες με το φανάρι και να βάζουν τα κατασχεμένα εκεί που ξέρουν.

Θέλω να μην πάρουμε τη δόση.
Θέλω να δω τους βουλευτές και τους υπουργούς να μην κοττάν να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους και θέλω να δω τους διορισμένους των απανταχού δημόσιων λειτουργών, αιρετών και μη, να στρέφονται κατά των αφεντάδων τους. Θέλω οι δυ να μείνουν εγκλωβισμένοι στο εξαθλιωμένο δημόσιο με μισθό καρυωτάκη και να μην τολμούν να πουν κιχ, όπως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τα τελευταία 15 χρόνια. Θέλω παρόλο που οι αμοιβές των δυ είναι εξευτελιστικές, η ανικανότητα και διαφθορά του δημόσιου τομέα να διώχνει κάθε "επένδυση".

Θέλω να δω πόσο πατριώτες θα είναι τότε οι γιατροί, οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, πόσο θα σκέφτονται και πόσο θα πονάνε τον απλό πολίτη οι  οι διευθυντές των νοσοκομείων και πως θα πηγαίνουν στα "συνέδρια" όταν η ανταλλαγή τροφίμων δεν θα λογιάζεται για πληρωμή από τους πολυεθνικούς εμπόρους.

Θέλω να δω τους πανεπιστημιακούς άνεργους, να παραδίδουν ιδιαίτερα για τρείς κι εξήντα.
Θέλω να δω τους αιώνιους φοιτητές ποιός θα τους ταΐζει μετά και θέλω να δω στα ξεκωλάδικα να δίνονται για τρία ευρώ οι "φοιτήτριες" του ευ ζην. Θέλω να δώ τους καθηγητές σε ποιόν θα πουλάνε πτυχία όταν οι Έλληνες δεν θα έχουν λεφτά για τριτοβάθμια και όσοι έχουν θα πηγαίνουν έξω. Θέλω να δω σε ποιόν θα απαγγέλλουν στίχους και σε ποιόν θα κάνουν τον καμπόσο για να τους τραπεζώνει.

Θέλω να δω να κλείνει το Ικέα, το λίντλ και ο μαρινόπουλος να πάψει πια να είναι καρφούρ. Να κλείνει το ζάρα και το μακντόναλντ και το γουέντυ'ς. Να κλείσει και η βόνταφον με την γουίντ.

Θέλω άνεργους δικηγόρους και άνεργους συμβολαιογράφους, να μην μπορούν ούτε στα παιδιά τους να μεταβιβάσουν κοτέτσι από την αναδουλειά και να κλείνουν τα γραφεία τους αλλά πουθενά αλλού να μην βρίσκουν εργασία εκτός από τρίτο κόσμο, όπως ένα σωρό άλλοι, έως τώρα αποκλεισμένοι από την τύχη.
Θέλω να δω να κλείνουν οι αργυραμοιβοί που ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια στις γειτονιές γιατί δεν θα βγάζουν να ζήσουν.

Θέλω οι συνδικαλιστές να μην πληρώνονται. Θέλω η αλέκα να μπεί στο τρελάδικο και η κανέλη να πεθάνει στην ψάθα, μαζί με όλους τους θεατρίνους και τους τραγουδιάρηδες που μπήκαν στη βουλή για να παρασύρουν τους αφελείς. Θέλω ο πύρρος δήμας και ο ιωαννίδης και ο φασούλας και όλη η σάρα και η μάρα να επιστρέψουν στις γενέτειρες με την ουρά στα σκέλια.

Θέλω οι ομολογιούχοι που ψήφισαν νδ να χάσουν τα πάντα, τα πάντα. Θέλω οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να πληρώνουν στον αιώνα τον άπαντα περαιώσεις και χαράτσια αντί να ζητάνε και τα ρέστα από πάνω. Θέλω οι χτισμένοι αιγιαλοί και τα μπαζωμένα ρέματα να καταρρέουν και να ζέχνουν διώχνοντας τους επισκέπτες και όλα τα ρούμς του ρεντ να μένουν άδεια και να ερειπώνουν πάνω στις κακοτεχνίες των μηχανικών που τα έφτιαξαν "με το αζημίωτο".

Θέλω να δω την ξεφτίλα χωρίς προσωπείο και τους "νοικοκυραίους" να βουτάνε μέσα της εν γνώσει τους, για δύο δράμια φακή και οι ιδεολόγοι να βγάλουν το σκασμό, με ντροπή να πίνουν σιωπηλά ποτό που κανείς δεν θα κερνάει αντί να περιφέρονται με φουλάρια και στόμφο, από καφετέρια σε καφετέρια.

Θέλω οι καλλιτέχνες να μείνουνμε την τέχνη στο χέρι.

Και οι ειδήμονες να πάνε στις πατρίδες τους να εφαρμόσουν τις θεωρίες τους.

Κάνε, Θεέ μου, να μην πάρουμε τη δόση.
Να τελειώνει το μασκαραλίκι και η κλάψα του αντωνάκη σε ρόλο ζήτουλα.
Κάνε να μείνουν όλοι ξεβράκωτοι από δικαιολογίες και να μην τολμούν να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους, μην έχοντας να ταϊσουν τα τσιράκια τους πιά. Κάνε να χρεωκοπήσουμε να μην έχουν να πληρωθούν οι διορισμένοι του Σαμαρά και των άλλων "πατριωτών".

Κυρία Μέρκελ, άσε απλήρωτο το σκυλολόι να γελάσουμε.

3 σχόλια:

  1. Άφωνος. Με την καλή έννοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε κι εγώ θέλω να μην πάρουμε τη δόση, αλλά αντιθέτως θέλω να συνεχίσουν να εργάζονται όλοι (πρόσεχε: και να εργάζονται παραγωγικά, και όλοι – γιατί έχουμε πήξει στους θεωρητικολόγους και γυρολόγους, ειδικά όσον αφορά στα οικονομικά!). Αν μείνουν άνεργοι τότε είναι που δε σωζόμαστε, όπως ακριβώς και με τις δόσεις.
    Πρέπει να το κοιτάξεις αυτό που σε τυφλώνει τόσο πολύ το μίσος που δεν μπορείς να δεις ούτε καν ότι μισείς τους πάντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ άμπαν κολλά στο "εργάζονται". Εϊναι μία έννοια που παρόλη την αλότητά της, έχει παρερμηνευτεί σε πολλά επίπεδα, εδώ στην ελλάδα.
    Πληρώνομαι δεν σημαίνει δυστυχώς δουλεύω, και το αντίστροφο.

    Μίσος;
    Και που να πας στις δημόσιες υπηρεσίες εδώ στην Πρέβεζα.
    Ξέρεις με πόση αγάπη μου τρώνε τα λεφτά και τον χρόνο μου κι εγώ η κακούργα δεν το εκτιμώ;
    Μιλάμε για πολύ δυνατά συναισθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!