Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ταυτότητες παρακαλώ

Λες, ας πούμε "ιδιώτης". Τί είναι αυτός ο περίφημος ιδιώτης που αντιπαρατίθεται με τους υπόλοιπους;

Γιατί ιδιώτης είναι και ο καρχαρίας που δεν έχει πληρώσει ούτε σέντσι στα κρατικά ταμεία, εκτός από μίζες, δωροδοκίες και φακελάκια, που πήρε ευνοικές ρυθμίσεις και εκπτώσεις σε εισφορές υποτίθεται για να συνεχίσει να προσλαμβάνει κόσμο ώστε να καταπολεμάται η ανεργία (και όχι για να αυξάνεται η παραγωγή ούτε για να ενισχύεται η ελληνική επιχειρηματικότητα εντός εκτός και επι τα αυτά) με αποτέλεσμα στο τέλος ούτε να έχει ωφεληθεί το κράτος από τις εισφορές που δεν έδωσε, ούτε να έχει εξοφλήσει τις φορολογικές του εκκρεμότητες για να στηρίξει τη χώρα του ως υποδεικνύει το πατριωτικό καθήκον για το οποίο εγώ και εσύ καλούμαστε να δίνουμε τις ζωές μας, ούτε να δίνει δουλειά σε κόσμο γιατί οι κλέφτες είναι οι πρώτοι που εγκατέλλειψαν το SS Hellas και τώρα από αυτές τις μεγαλεπίβολες επιχειρήσεις δεν έχει μείνει ούτε η ανάμνηση, αλλά μόνο τα χρέη και τα άδεια ταμεία, οι απλήρωτοι που σαν φαντάσματα στοιχειώνουν τους δρόμους φωνάζοντας "δεδουλευμένα...δεδουλευμένα...".

Ιδιώτης είναι και αυτός που θα αγοράσει τα εθνικά νερά και τους λιγνίτες και στο όνομα του κέρδους θα μας καταστρέψει τη γη και θα μας πουλήσει ακριβά βρώμικο νερό. Ιδιώτης είναι αυτός που πήρε μίζες και μετά ο καραμανλάκης τον έδιωξε στα μουλωχτά πριν τον πάρουνε χαμπάρι στην ελλάδα και πάθει τίποτα το παιδί. Ναι, για τον χριστοφοράκο λέω. Κι αυτός ιδιώτης είναι.

Από την άλλη, ιδιώτης είναι και ο κάθε μικρομεσαίος που κάτι προσπάθησε να στήσει, χωρίς κανείς να του πεί τι επρόκειτο να συμβεί, που η τράπεζα του έδωσε δάνειο χωρίς να τον ενημερώσει ότι σε δύο ή τρία χρόνια υπολογίζουμε να διαλυθεί στο σύμπαν και τώρα για να μην πάει μετανάστης κάνει την ανάγκη φιλοτιμία, και ανταλλάσσει όχι χρήματα, ούτε προιόντα, αλλά χρέη και ακάλυπτες ελπίζοντας στην κατανόηση του συγχρεωμένου συμπατριώτη, γιατί από πουθενά αλλού δεν έχει να περιμένει τίποτα.

Ιδιώτης είναι και ο εργάτης που έχει πληρώσει μία ζωή εισφορές, και μάλιστα γενναίες, γιατί όταν κάποιος σου λέει "δώσε μου το ένα τρίτο ή το ένα τέταρτο του εισοδήματός σου κι εγώ θα τα προσέχω" τότε πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη πίστη και θάρρος για να πειστείς να τα δώσεις, κι αντάλλαγμα να πάρεις σε σαράντα χρόνια κάτι αυτοκολλητάκια πάνω σε κάτι καρτελιτσες που δεν αποδεικνύουν τίποτα και τώρα τα λεφτά τα έχουν πάρει οι εξυπνάκηδες και σου λένε ότι θα πληρώσεις εννέα δισεκατομμύρια σε δύο χρόνια για να συνεχίσεις να έχεις την πολυτέλεια ενός πολυτελούς κράτους, δηλαδή ενός κράτους με πολλά τέλη και να καμαρώνεις.

Το πρώτο είδος ιδιώτη είναι που έχει τα (μαύρα) λεφτά να συναλλάσσεται με το κράτος και είναι συνυπεύθυνο για την καταστροφή, προφανώς.

Το δεύτερο είδος ιδιώτη είναι το πολυπληθέστερο και πληθυσμιακά επικρατέστερο, αποτελεί την βάση της τροφικής αλυσίδας και, όπως όλα τα είδη που βρίσκονται στην βάση της τροφικής αλυσίδας, αποτελούν θήραμα για όλους τους απο πάνω και, σύμφωνα με το νόμο της ζούγκλας, μοίρα του είναι να φαγωθεί ή να διαιωνιστεί ώστε να φαγωθούν οι απόγονοί του.

Υπό αυτή την έννοια, με βάση το νόμο της ζούγκλας, ο μόνος τρόπος να σωθεί η ελλάδα είναι να κλέψει ο καθένας ότι μπορεί.

Γιατί αυτοί που τελικά σώθηκαν από τις κρατικές ακρίδες είναι όσοι έκλεψαν. Έτσι βρήκε τα εννέα δις ο Σαμαράς, έτσι έβαλε ο μητσοτάκης όλο του το σόι στη βουλή, έτσι σπούδασαν τα παιδιά τους στο εξωτερικό κι εσένα σου λένε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι διαμάντια γιατί αν δεν πας εσύ το παιδί σου στο πανεπιστήμιο θα αναγκαστούν να μείνουν χωρίς δουλειά σε άδεια έδρανα οι πανεπιστημιακοί που έχουν κατσικωθεί εκεί ανά τας δεκαετίας από τας κυβερνήσεις και καμώνονται ότι είναι αξιοκρατικός θεσμός. Έτσι χτίσανε βιλλάρες με τα 750 που παίρνουν από το ΙΚΑ και πάνε διακοπές τρείς φορές το χρόνο στας νήσους του κόσμου, έτσι έχουν στυλ να σε περιφρονούν γιατί φόρεσες το ίδιο ρούχο δύο μέρες.

Άλλωστε, τώρα που τα αποθέματα των περισσοτέρων έχουν εξανεμιστεί, και να ήθελε κανείς να είναι νομοταγής και τυπικός και συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του, δεν μπορεί, αφού με τις αμοιβές που δίνονται για τις όποιες δουλειές υπάρχουν, η έμμεση και άμεση φορολογία είναι πενταπλάσια των εισοδημάτων των πολιτών(όσων εργάζονται, χιλιαπλάσια όσων είναι άνεργοι): εκτός από την καθεαυτό παράλογη εφορία, έχουμε τον ΦΠΑ στο 1/4 της αξίας κάθε αντικείμενου που αγοράζεται ή πωλείται στην επικράτεια (και δεν επιστρέφεται ποτέ), έχουμε τέλη κυκλοφορίας που δεν γίνονται δρόμοι, έχουμε ικα και οαεε που δεν γίνονται περίθαλψη ούτε φάρμακο ούτε σύνταξη, έχουμε χαράτσι, έχουμε επιπλέον φόρο ακινήτων, έχουμε εκκαθαρίσειςκαι περαιώσεις χωρίς να περαιωθεί αυτός που περαιώθηκε άρα πληρώνει δύο φορές το ίδιο πράγμα την ίδια χρονιά, έχουμε παράβολα για κάθε μία λειτουργεία του κράτους, έχουμε νόμους επίτηδες στημένους ώστε να μην εφαρμόζονται για να εισπράττονται πρόστιμα όποτε του καπνίσει του κάθε επηρμένου.

Σε όλη αυτή την υπόθεση, καταλυτικός παράγων είναι το κράτος, διότι αυτό είναι που συναλλάσσεται με τους μεγαλο-καταχραστές, το κράτος είναι που προστατεύει μερικούς για να του παρέχουν πληροφορίες και "υπηρεσίες", το κράτος είναι που μαζεύει τις εισφορές των πολιτών για να τις δίνει στους συμμορίτες του, το κράτος είναι που αν δεν κλέψει, αν δεν χρηματιστεί ή αν δεν κάνει τα στραβά μάτια , τότε θα μπορεί να έχει κύρος να επιβάλλει το οτιδήποτε.

Έτσι, νομοτελειακά, αναγκάζεσαι να παρακάμψεις το κράτος, εφόσον αυτό αρνείται να δεχτεί τον ταπεινό οβολό σου παρά μόνο σου λέει "Είμαι ακριβότερος" και σου κλείνει την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά.

Αυτή τη στιγμή, είμαστε περισσότεροι.

Είμαστε τόσοι, που και μόνο ανταλλάσσοντας προιόντα ή χαρίζοντας ο ένας στον άλλον χρέη, μπορούμε να επικρατήσουμε έναντι ενός κράτους που τρώει τα παιδιά του. Είμαστε τόσοι, που και μόνο μην προσερχόμενοι στα σημεία ελέγχου τις προκαθορισμένες ημερομηνίες μπορούμε να προκαλέσουμε χάος, και το κάναμε ήδη. Είμαστε τόσοι, που όποιος είναι δημόσιος υπάλληλος να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο.

Εϊμαστε τόσοι, που καμμία αστυνομική δύναμη δεν μπορεί να μας επιβλέψει πλήρως και καμμία φυλακή δεν μας χωράει.

Είμαστε τόσοι, που αν βάλουμε από ένα ευρώ, σώζουμε μία οικογένεια και μία μοίρα την ημέρα, χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν.

Δεν χρειαζόμαστε το κράτος.

Χρειαζόμαστε το έθνος.






9 σχόλια:

  1. Κοίτα, από αρχαιοτάτων χρόνων είχε απαντηθεί το ερώτημα:
    Ιδιώτης είναι αυτός που δεν έχει αρκετό μυαλό και παιδεία ώστε να είναι πολίτης, δηλαδή να ασχολείται με τα κοινά, και συνεπώς αναγκαστικά ασχολείται με τα ιδιωτικά!
    Και ερωτώ: Αν όλοι ήμασταν πολίτες και όχι ιδιώτες, θα υπήρχε πρόβλημα;
    Μήπως λοιπόν όντως το πρόβλημα είναι οι ιδιώτες;;;

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μη δεν είχες αντίρρηση.

    Να πας να τα πείς στο κράτος που μου έφαγε είκοσι χρόνια εισφορές.

    Άντε μη τα πάρω, τώρα, και τα κάνω όλα κυβέρνηση εδώ μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά κανένας δεν σου έφαγε τίποτε. Είκοσι χρόνια πλήρωνες για να παίρνει σύνταξη ο πατέρας σου και η γενιά του. Εσύ θα πάρεις από τις εισφορές των παιδιών σου και της σημερινής νέας γενιάς. Όσο λιγότεροι δουλεύουν και όσο λιγότερα πληρώνωνται και πληρώνουν, τόσο λιγότερα θα πάρεις!
    Elementary my dear!

    Και το κράτος δεν με ρώτησε κάτι για να του πω!!! :)

    [Κάντα και λαμπόγυαλο άμα θες, δε τίθεται ζήτημα!!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν μ'έρει σωστός, όπως πάντα ο Άμπαν.

    Καταρχάς,μέγα μέρος των αποθεματικών των ταμείων χάθηκε στις διαφόρων ειδών απάτες που ενθαρρύνουν οι κρατικοί υπάλληλοι, όπως ψευδή επιδόματα που μοιράζουν σε φίλους και συγγενείς, την υπερκοστολόγηση προμηθειών, στα διάφορα βαλιτζάκαι των φαρμακευτικών που μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία, στις διάφορες επιτροπές , κοκ (ο κατάλογος δεν έχει τέλος) ή ακόμα πιο εντυπωσιακές κομπίνες όπως τα χρηματιστηριακά/τραπεζικά κόλπα με τα λεφτά των ασφαλισμένων.

    Όπως βλέπεις, δεν ευθύνεται μόνο το δημογραφικό, αλλά και τα λαμόγια.

    Και, ενώ για το δημογραφικό λίγα μπορούμε να κάνουμε, για τα λαμόγια δεν γίνεται τίποτα, διότι έχει καταστεί παράνομο να διαμαρτύρεασι, όπως η τελευταία μόδα, όλες τις απεργίες να τις βαφτίζουν αντικοινωνικές και παράνομες.

    Εσύ θα μου τους βγάλεις άγιους στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις τα ποσοστά; Γιατί εγώ αντιθέτως θα έλεγα ότι είναι μικρό το μέρος που χάθηκε στις λαμογιές. Και λίγο μεγαλύτερο αυτό που χάθηκε στις υπερτιμολογήσεις.
    Για κάνε έναν απλό υπολογισμό, μη μου πεις και δώσεις προσωπικά δεδομένα ;), απλά κάν’ το: Πόσα έχεις δώσει συνολικά για εισφορές και πόσα έχει λάβει συνολικά ο πατέρας σου σε σύνταξη και ιατρική κάλυψη, αθροίζοντάς και όσα έχεις ήδη λάβει εσύ...
    Κάν' το βάζοντας και ένα 50% υπερτιμολόγηση...
    Μάλλον και στις δύο περιπτώσεις θα βγάλεις ένα πολύ μεγαλύτερο ποσο, το δε υπερτιμολογημένο δεν θα διαφέρει και πολύ από το μη-υπερτιμολογημένο - σίγουρα πολύ λιγότερο από 50%!
    Σίγουρα τα δομημένα ομόλογα μείωσαν το αποθεματικό (αν και μου είναι εντελώς αδιάφορο το αποθεματικό δεν αρκεί για να ζήσουν τα ταμεία πάνω από 1-2 χρόνια και αυτό είναι απόλυτα σωστό), εκεί θα συμφωνήσω, αλλά πολύ λιγότερο απ’ όσο έχουν βάλει τον κόσμο να πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α ναι, τόκοι δεν παιζουν στη μέση μην ψάξεις κάτι τέτοιο, μιας και το σύστημα είναι αναδιανεμητικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έπαιξες και έχασες άμπαν.

    Στο σόι μου είμαστε κορακοζώητοι και σιδερένιοι (φτου μη μας ματιάσω) πράγμα που σημαίνει ότι αν βάλει στη άκρη τα λεφτά των εισφορών ή είχαμε επιλέξει μία ιδιωτική ασφάλιση (όχι αυτή που ξώκειλε, άλλη) τότε τις δύο-τρείς φορές που χρειάστηκα γιατρό θα μπορούσα να είχα την αφρόκρεμα και όχι τους αλητήριους του ΙΚΑ που μπαίνουν εκεί διότι δεν είναι ικανοί να κρατήσουν τα ιατρεία τους, τα οποία όπως λες κι εσύ τα πληρώνουμε τρίδιπλα για να έχει ο μεσάζοντας να πάει διακοπές στις βερμούδες.

    Χώρια το κομπόδεμα που θα είχα μαζέψει, μιας και δεν είμαι ούτε του λούσου ούτε της υπερβολής.

    Ωστόσο, το σύστημα έχει πολλά κουσούρια πλην αυτού, κουσούρια που οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται στο έπακρο και σκοπεύουν να διατηρήσουν πάσει θυσία, άρα φωτιά και μπούρμπερη.

    Βρίσκω εξαιρετικά ικανοποιητικό τον ρουν των εξελίξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α δηλαδή δεν πήρε σύνταξη ο πατέρας σου επειδή είστε κορακοζώητοι;;;
    Για ξανατσέκαρε τα ποσά που πρέπει να αθροίσεις και άθροισέ 'τα πριν παίξεις!
    Καλές πράξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α και που είσαι, τισ εισφορές του πατέρα σου δεν θα τις προσθέσεις, αυτές πήγαν για όσους πέρναν σύνταξη όταν δούλευε αυτός.
    Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, γιατί πάλι αναφέρεις τισ δικές σου εισφορές και τη δική σου σύνταξη... για τη δική σου σύνταξη πρέπει να δεις τις εισφορές των παιδιών σου, όχι τις δικές σου! :)
    (Μα δε συνεννοούμαστε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!