Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Κάποιος να πει την Αλήθεια στον Σαμαρά

         Γράφω χωρίς τις βουλίτσες ανά παράγραφο, όπως εζήτησαν ο αταίριαστος και ο άμπαν. Ελπίζω να εκτιμηθεί αλλά από την άλλη αιτούμαι να συμπεριλάβει ο μπλόγκερ στις λειτουργείες του κουμπί για την αυτόματη χρήση παραγράφου, ώστε να μην κουράζουμε τα λεπτά και ευαίσθητα κρινοδάχτυλά μας με το επανηλειμμένο πάτημα πλήκτρων.
        Στο προκείμενο.

      Με αφορμή το περιστατικό στην Ύδρα, έγινε σάλος για τη λερναία ύδρα της φοροδιαφυγής.
Δεν θα πω πολλά.

       Απλά θέλω να επισημάνω ότι όλοι όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτου θέσεως, αξιώματος ή συγγένειας, όχι μόνο μένουν στη θέση τους, αλλά μάθαμε και μέσα από την υπόθεση με τα πλαστά επιδόματα ότι δεν προβλέπει ο νόμος να να τιμωρηθούν, ούτε να επιστραφούν τα κλεμμένα ούτε με άλλο τρόπο να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, τόσο ουσιαστικά (ώστε να μη μένουν άδεια τα ταμεία) αλλά και ηθικά, δηλαδή να μην νιώθει κορόιδο ο μέσος πολίτης σε περίπτωση που τηρήσει το νόμο.

      Είναι οι περίφημες μεταρρυθμίσεις, που όλοι λένε ότι θα κάνουν αλλά είτε δεν τις κάνουν για να μη στεναχωρήσουν αυτούς ακριβώς που κατακρίνουν, είτε τους ρίχνουμε εμείς οι ίδιοι γιατί δεν πιστεύουμε σε ένα κράτος που ξαφνικά είδε το φως, υπό τον πέλεκυ της γερμανικής οικονομικής δικαιοσύνης. Γιατί άλλη, δεν πρόκειται να δούμε, όπως όλα δείχνουν.

      Μέσα από την υπόθεση της Ύδρας, μάθαμε και κάτι άλλο. Αυτό το νταλαβέρι με τις αποδείξεις άρχισε πέρυσι τέτοιον καιρό και μάλιστα, οι έξυπνοι της Ελληνικής εφορίας πήραν μαζί τους γερμανικά κανάλια, για να καταγράψουν όσα έγιναν και , από όσο διαβάζω από τα άρθρα που παραθέτει και ο αθεόφοβος, έτυχαν άδικης τύχης, τουτέστιν τους ελύντσαραν όπως ελύντσαραν και τους φετινούς, και δικαίως, διότι δεν μπορείς κύριε να με διασύρεις όταν εσύ ο ίδιος είσαι πρωταθλητής στο κλέψιμο και μάλιστα τόσον καιρό ενθάρρυνες τη ρεμούλα, απαιτώντας μίζες, γρηγορόσημα, φακελάκια και διάφορα άλλα νταβαντζιλίκια για να μη με λιώσεις με την εξουσία σου.

      Άρα, Σαμαρά (το κύριε το παραλείπω για ευνόητους λόγους) αφού έριξες δύο κυβερνήσεις για να κυβερνήσεις, και αφού οι έλληνες έχαψαν το δόλωμα και σου έλυσαν τα χέρια, τότε ωφείλεις να κάνεις κάτι καλύτερο.

      Αντί αυτού, είπες ότι θα πάρεις μέτρα και ας πέσεις, σωστά; Ε, λοιπόν μάθε ότι για να αρχίσουμε να σε παίρνουμε στα σοβαρά και όχι να λέμε ανέκδοτα για εσένα, όπως έχει ήδη αρχίσει να γίνεται, πρέπει να πείσεις όχι την άνχελα, αλλά εμάς. Και για να το κάνεις αυτό, πρέπει να είσαι εσύ ο ίδιος συνεπής ως προς αυτά που λές, που υπογράφεις και που γράφεις σε επιστολές.

      Αν όμως, αντί να συμμορφώσεις το δημόσιο, τον κεντρικό πυλώνα της διαφθοράς, ξεκινάς από τους ιδιώτες την αφαίμαξη και την σκληρότητα, τότε, συγγνώμη, αλλά στήριξη δεν θα βρείς. Και να εξηγούμεθα, εγώ δεν θέλω να φτωχύνει ο δημόσιος υπάλληλος. Θέλω να κάνει την δουλειά για την οποία πληρώνεται, να είναι τίμιος και να μην εκβιάζει όσους δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και αν τύχει μία από τις δύο προϋποθέσεις να μην τηρηθεί, τότε να παίρνει τη θέση του άλλος που να έχει τις προδιαγραφές αυτές: να δουλεύει και να είναι τίμιος.

      Μάθαμε ότι ο τζίρος της μαύρης οικονομίας είναι πολλαπλάσιος των δανεικών που χρειαζόμαστε. Υπάρχει λόγος για αυτό. Ο ιδιώτης επιχειρεί καλύτερα από τον δυ. Και, φυσικά, γνωρίζοντας την διεφθαρμένη φύση του κράτους, έχει σημαντικές αντιρρήσεις σε μία μοιρασιά που όχι μόνο είναι εις βάρος του, αλλά δεν  του παρέχει καν την προστασία που θα έπρεπε να του παρέχεται από ένα τέτοιο νταβατζιλίκι: πληρώνω φόρους και εισφορές πολλαπλάσιες του εισοδήματός μου, χωρίς να έχω ανταπόδωση σε υπηρεσίες, και με την πρώτη στραβή είμαι το εύκολο θύμα, όπως οι αυθαιρετούχοι, που πληρώνουν ξανά και ξανά και ξανά (πληρώνοντας ενοίκιο ανοχής καταπάτησης αντί να γκρεμιστούν τα αυθαίρετα μια κι έξω για να ελευθερωθούν οι δημόσιες γαίες ) , όπως οι περατώσεις κατά τις οποίες ο ιδιώτης πληρώνει ξανά και ξανά προστασία στον νταβά-κράτος, όπως οι συνταξιούχοι που μετά από μία ζωή δυσβάσταχτων εισφορών, τώρα μένουν χωρίς περίθαλψη και φάρμακα, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παρανομήσει χαίρουν άκρας υγείας και μακροημερεύουν στις θέσεις τους, διάγοντας αμέριμνας ημέρας λες και δεν τρέχει τίποτα αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι περιόρισαν τις ημέρες των διακοπών τους.

     Επίσης, μέσα από αυτή την υπόθεση μάθαμε ότι πίσω από τη γιαγιούλα με τις άφαντες αποδείξεις, κρύβονται κι άλλοι πιο σημαντικοί, ότι όλοι οι αξιωματούχοι του νησιού είναι παραβάτες και έχουν καταδικαστεί για διάφορες σημαντικές υποθέσεις και ότι η διαφθορά του νησιού είναι, όπως σε όλα τα μέρη, διάχυτη και ξεκινά από ψηλά. Αντί όμως να πιάσουν αυτούς που προάγουν τη διαφθορά, τους άρχοντες του μέρους, πήγαν και έπιασαν αυτούς που δεν είναι άρχοντες.
 
       Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές, Σαμαρά. Δεν μπορείς να απαιτείς συμμόρφωση αν δεν συμμορφωθείς πρώτα ο ίδιος και οι δικοί σου.

      Πρώτα, θα άρεις την μονιμότητα. Μετά, θα κάνεις έλεγχους στο δημόσιο και θα διώξεις όσους δεν πλοιρούν τις προϋποθέσεις. Και μόνο μετά από την εξυγείανση αυτή, θα έχεις το πάτημα να απαιτείς συμμόρφωση και από τους υπόλοιπους.

Αντί να κάνεις αυτά που όλοι ξέρουμε ότι πρέπει, εσύ βρίσκεις ισοδύναμα εις βάρος μας.

      Αντί να στηρίξεις τους έλληνες, αφήνεις τους διάφορους οργανισμούς να εξευτελιστούν από τα ίδια σου τα τσιράκια για να τους πουλήσεις όσο-όσο στα κοράκια, πνίγεις την ίδια σου την παραγωγική βάση για την πουλήσεις και αυτή σε εξευτελιστικές τιμές και οι μόνοι που προστατεύεις είναι οι δικοί σου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά την εκλογή σου έπαψαν οι διώξεις κατά του Ψωμιάδη, ότι έπαψαν να ελέγχονται οι δημόσιοι λειτουργοί (ενώ πριν από τις εκλογές μαθαίναμε κάθε μέρα και από ένα περιστατικό ανθρώπων που πιάνονταν στα πράσσα,σε διάφορες υπηρεσίες) και γενικά τους έχεις στα πούπουλα.

      Αυτή δεν είναι συμπεριφορά κυβέρνησης αλλά συμμορίας.
Αλλά από την άλλη, το γεγονός ότι βγήκες πρώτος, έστω και με όλα αυτά τα κόλπα, δείχνει ότι το ποσοστό διαφθοράς είναι τόσο μεγάλο, που όχι μόνο θα ξαναβγείς στις εκλογές που πλησιάζουν, αλλά και με μεγάλο ποσοστό.




    

10 σχόλια:

  1. "ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παρανομήσει χαίρουν άκρας υγείας και μακροημερεύουν στις θέσεις τους",μα πόσοι νομιζεις οτι ειναι αυτοι;Τι τσουβάλιασμα ειναι αυτο;Ολοι στον Καιάδα;

    Ε,ναι,αφού υπερασπιζεσαι τους φοροφυγάδες της Ύδρας:))
    Ετσι,για να καταλάβω,με μενα εισαι ή με το...λιοντάρι!:)))
    Καλή εβδομάδα....
    -Τι νομιζεις,μόνο εσύ θα με...τσιγκλίζεις;:)))


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη, αφού καταλαβαίνεις τι εννοώ, γιατί με ταλαιπωρείς;

    Δεν δικαιολογώ κανέναν. Απλά η επικαιρότης είναι παράλογη. Να σου το θέσω αλλιώς: πρώτα ακονίζεις το μαχαίρι σου και μετά πάς να κόψεις κρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ασχοληθώ με τα διάφορα κλισεδάκια, που αναπαράγεις, η μάχη των κλισέ είναι πάγια τακτική πλέον και φυσικά απόλυτα λανθασμένη.
      Χίλια δίκια να πούμε ότι έχεις (εγώ θα σε έβαζα στο 50%, αλλά και 1000% να είχες…), αν η δουλειά γίνει όπως λες, το μόνο σίγουρο είναι πως όχι μόνο λύση δεν θα δοθεί, αλλά τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
      Όσο για τους αποτελεσματικούς ιδιώτες...

      ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

      Αν ήταν αποτελεσματικοί και σωστοί, η ελλάδα δεν θα ήταν εδώ που είναι!

      Διαγραφή
    2. Οχι,οχι,Αθηνά,σε καμιά περιπτωση δε σε θεωρησα υπερασπιτρια των φοροφυγάδων,αλιμονο:),απλώς την ωρα που βλέπω να γινεται ενα βημα και περιμενω τη συνεχεια,δεν ασχολούμαι με άλλες παραμετρους,περιμενω να δω τι θα γίνει...και βεβαια θα συνεχίσω ειμαι σκληρός σε καθε φοροφυγά,οπου Ελλάδος:))
      Όσο θα με ξεσκιζουν εμενα το μονομισθο μισθωτό στις περικοπές και στα χαράτσια,όσο τα παιδιά μου θα ειναι άνεργα και χωρίς μέλλον,τόσο θα κραζω τους φοροφυγάδες,θα σταματησω μόνο οταν γίνω κι εγω φοροφυγάς:)))
      Και μη με ρωτησεις γιατί ειμαι τόσο εξοργισμενος,για απάντηση θα σου στειλω το φεσι της εφορίας,το ΕΤΑΚ ΤΟΥ 2009 και ό,τι αλλο μου έρθει μέχρι το τελος του 2012:))
      Βλέπεις οτι παρ'όλα αυτά προσπαθώ να νατιμετωπισω την κωλοκατάσταση με λίγο χιουμορ,αλλιώς θα πλαντάξω,ρε γμτ:((

      Διαγραφή
  3. Abban, είναι αυτονόητο ότι πολλοί φοβούνται ένα αποτελεσματικό κράτος. Με αυτούς δεν ασχολούμαι διότι αυτοί έχουν τον τρόπο τους να εξασφαλίσουν με άλλους τρόπους τις υπηρεσίες που αυτό θα έπρεπε να παρέχει .

    Ωστόσο, αν είναι να μη μου παρέχει αυτά για τα οποία πληρώνω, ένα εκ των οποίων είναι οι έλεγχοι των άτακτων ιδιωτών, τότε γιατί να το πληρώνω;

    Για αυτό, επειδή όπως φάνηκε από τις εκλογές, είναι περισσότεροι αυτοί που έχουν κάτι να φοβούνται από ένα κράτος που κάνει τη δουλειά του, λέω ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

    Φωτιά και μπούρμπερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η όλη αντιμετώπιση που κάνεις στο θέμα μου θυμίζει τις απαντήσεις των κομμουνιστών όταν τους έλεγες για τα γκούλαγκ και τις εκτελέσεις του Στάλιν.
    -Ναι αλλά και οι Αμερικανοί λιντσάρουν τους νέγρους...
    Οι διαπιστώσεις που κάνεις είναι οι περισσότερες σωστές, αλλά αυτό δεν αναιρεί την απαράδεκτη κατάσταση στην Ύδρα και αλλού ούτε δικαιολογεί τους φοροφυγάδες οπότε με αυτά που γράφεις ,μέχρι να τιμωρηθούν όλοι οι διεφθαρμένοι και απατεώνες αυτοί μπορούν να φοροδιαφεύγουν.
    Δεν τρέφω και πολλή αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητα του Σαμαρά αλλά διατηρώ την ελπίδα πως τώρα πια εκεί που έχουμε φτάσει τα πράγματα αναγκαστικά θα αλλάξουν αλλιώς τον περιμένει, και μας περιμένει, η καταστροφή.
    Και παλιότερα είχες γράψει πως Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει, και με ιδιαίτερη συγκίνηση κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ βλέπω ότι η απάντηση μου για να έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση προφανώς σε έκανε να αλλάξεις άποψη.
    Για τον λόγο αυτό επειδή αυτά που έχω γράψει τα πιστεύω πλήρως, πάντα επικροτώ κάθε προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση και η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι αναγκαία και μόνο αν σφίξουν οι κώλοι μπορεί να επιτευχθεί, οπότε αν καταφέρουμε έστω και το 1/3 των 52δις ευρώ της παραοικονομίας να εισπράξουμε θα έχουμε χεσμένους όλους αυτούς που μα ψήνουν το ψάρι στα χείλη για να μας δώσουν τα 11,6 που ζητιανεύουμε για να μην χρεοκοπήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προφανώς υποθέσατε ότι θεωρώ αθώο τον ιδιοκτήτη του εστιοτορίου, και μαζί με αυόν όλους όσους φοροδιαφεύγουν.

    Δεν είναι έτσι.
    Πρ΄πει αυτός και όλοι οι υπόλοιποι φοροφυγάδες να τιμωρηθούν και να πληρώσουν.

    ΑΠό την άλλη, όταν το κράτος δεν διορθώνει τις ανεπάρκειές του, τότε επιβάλλοντας ολοένα και αυστηρότερες ποινές το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να μείνει ούτε μία ανοιχτή επιχείρηση.

    Αυτό που λέω, και θα το λέω μέχρι είτε να γίνει είτε να μαλλιάσει η γλώσσα μου, είναι ότι πρέπει το κράτος να είναι αποτελεσματικό, αντί να παριστάνει τον μπαμπούλα.

    Γιατι, correct me if i'm wrong, αυτός ο επιχειρηματίας πλήρωσε περάίωση δύο φορές, μία πέρυσι και μία πρόπερσι, που σημαίνει ότι πήρε άφεση αμαρτιών, χωρίς όμως τελικά να την λάβει.

    Το ύπουλο κράτος δεν τήρησε τη συμφωνία του.

    Επίσης, θέλω πριν από όλους, να ελεγθούν οι εφοριακοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα σχόλια μας μπερδευουνε τα μπούτια τους,αλλού τα γράφω,αλλού εμφανίζονται,δεν ξερω γιατί,βλέπω δάκτυλο...Υδραιων:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω εξοικειωθεί με τον νέο μπλόγκερ, οπότε, υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!