Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Παρεξήγησις

  • Εγώ, είμαι μνημονιακιά και μάλιστα αμετανόητη. Θέλω ευρώ και ευρώπη και πολιτική συνένωση.
  • Το γεγονός ότι εξοργίζομαι με τους μνημονιακούς οφείλεται στην αντισυνταγματική επιβολή του, γιατί ενώ μπορεί εγώ να το υποστηρίζω, ξέρω όμως ότι ανήκω στην μειοψηφία και ότι εάν η πλειοψηφία των ελλήνων δεν το θέλει και δεν το ψηφίζει, τότε κανένας δεν μπορεί ούτε πρέπει να το επιβάλει,ακόμα κι αν πρόκειται για ευλογία που έλεγε και ο πολιτικά αείμνηστος πάγκαλος, να ζήσουμε να τον θυμόμαστε κι αυτόν, παρόλο που είχε και ένα δίκιο.
  • Δηλαδή, δεν μπορείς να έχεις μία βουλή που έχει αλλοιωθεί απίστευτα κατά τη διάρκεια της τριετίας, να δέχεσαι για υπουργούς άνθρωπους που δεν ψηφίστηκαν, όπως ο Βορίδης και ο Άδωνις και μάλιστα έχουν το βιογραφικό που έχουν, γιατί τότε μιλάμε για πολιτικό και ηθικό ΑΙΣΧΟΣ και καμμία καλή πρόθεση δεν το δικαιολογεί, πόσο μάλλον όταν αντί για καλή πρόθεση έχουμε μετά βίας προφάσεις εν αμαρτίαις.
  • Θα πω ότι δικαιώνομαι, διότι οι εξελίξεις έδειξαν αυτά που φώναζα από τότε πρωτοξεκίνησα το μπλόγκιν και οι αναγνώστες μου (κάποιοι εκ των οποίων ακόμα με ανέχονται) μου έλεγαν τότε "ναι, αθηνόβιο, σωστά τα λες αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση" ενώ μόλις άρχισαν να γίνονται αυτά μου έκοψαν την καλημέρα και λένε ότι μισώ τους δυ.
  • Πέρα από την προσωπική ικανοποίηση του να επιβεβαιώνεται κανείς, κάτι που δεν έχει και σημασία στο κάτω-κάτω της γραφής, δηλώνω απερίφραστα ότι αυτό που θέλω για να ψηφίσω κάποιον, είναι να μου υποσχεθεί ότι θα κάνει αυτά που άρχισε ο γαπ αλλά τον ρίξαν οι μεγαλο-κόπανοι με μοχλό τους αγανακτισμένους και με δόλωμα το μισθολόγιο των δυ και το άνοιγμα των επαγγελμάτων.
  • Γιατί, αν κάποιος παρακολουθήσει αναδρομικά τις εξελίξεις της τελευταίας χρονιάς, θα δεί ότι μόλις ο γαπ άγγιξε τους δυ, δεν εξεγέρθηκαν μόνο οι δυ αλλά όλο το σύμπαν, και  μάλιστα οι εφορίες, οι δικηγόροι και οι γιατροί καθώς και άλλοι επαγγελματίες με "κύρος"  βρίσκονταν σε μόνιμη απεργία επί δύο συναπτά έτη, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο.
  • Επίσης θα παρατηρήσει κανείς ότι μόλις έπεσε ο γαπ και ήρθε ο παπαδήμος, δεν άνοιξε ρουθούνι, παρόλο που ο παπαδήμος έμπηξε ακόμα πιο πιο βαθιά το καλαμάκι στις φλέβες μας και έκανε ακόμα πιο μεγάλα λάθη, και τα λάθη που έκανε ήταν ότι εσκεμμένα μπλοκάρισε όλες τις αλλαγές, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και ένα σωρό άλλα όπως το φορολογικό που εξ αρχής το είχαν πολεμήσει με τον γαπ και ακόμα το αναβάλουν και το αναβάλουν, εις βάρος των..... των κορόιδων φυσικά.
  • Γιατί ποιά αλλαγή είδατε εσείς να πραγματοποιεί ο Βορίδης στο μεταφορών; Ακόμα και ο Λοβέρδος, του δέσανε τα χέρια και του έστελναν έξω από το υπουργείο πακέτο τους γιατρούς με τα ματ, δήθεν και καλά...
  • Ο εοπυυ μαζί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αν αφήσουν οι μεγαλογιατροί και οι φαρμακοποιοί να λειτουργήσει όπως πρέπει, είναι μεγάλη δουλειά και εγώ το υποστηρίζω και πιστεύω σε αυτό και λέω να και κάτι καλό που έγινε, αντί για δέκα μαγαζιά με δύο πελάτες το καθένα που να καίνε δέκα ρεύματα και να πληρώνουν δέκα νοίκια και δέκα αποθήκες με φάρμακα, έχουμε ένα μαγαζί με είκοσι πελάτες μαζεμένους.
  • Και εκτός από τον γερουλάνο, ξέρετε εσείς κανέναν άλλον να έχει τολμήσει καν να πεί κάτι για τους ποδοσφαιρικούς παράγκες; Ποιός ψέλλισε καν το οτιδήποτε για τις καταθέσεις στο εξωτερικό και τη φορολόγησή τους και ποιός εξέθεσε τους εκδότες στα χρέη τους; Ποιός μίλησε για τα σπλάχνα του ίδιου του του κόμματος;
  • Ήθελα να γίνουν οι αλλαγές στα πανεπιστήμια, ώστε να πάψουν να αποτελούν πεδία συναλλαγής, να μην είναι πια θήκες ημετέρων που εκβιάζουν τους νέους, αλλά να παρέχουν τις συνθήκες για την ανάπτυξη της έρευνας και της νόησης, χωρίς πιέσεις από τα κουτάβια των κομμάτων και χωρίς βιβλία γραμμένα από εκβιαστικά διορισμένους άχρηστους.
  • Ήθελα να εφαρμοστεί κάθε ένα μέτρο από αυτά που τελικά δεν εφαρμόστηκαν αλλά στη θέση τους είχαμε χαράτσια, φοροεπιδρομές και ξεπούλημα πόρων.
  • Το έγκλημα του γαπ είναι ότι ενέδωσε.
  • Δεν έπρεπε.
  • Δεν έπρεπε να προστατεύσει τα σπλάχνα του τόσο πολύ, παρόλο που ο εσωτερικός πόλεμος ήταν αδίστακτος. Δεν έπρεπε να κάνει δύο ενιαία μισθολόγια, ένα για προνομιούχους και ένα για τους μη-δικούς μας. Δεν έπρεπε να είχε εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος, δεν έπρεπε να είχε υποχωρήσει στις πιέσεις του βενιζέλου. Δεν έπρεπε να επιτρέψει στα λαμόγια να αξιολογήσουν τους εαυτούς τους ως απαραίτητους και να πετάξουν έξω τους υπόλοιπους ως "πλεονάζον προσωπικό" αφήνοντας τα σχολεία και τα νοσοκομεία χωρίς δάσκαλους και νοσηλευτές αλλά να έχει τους διευθυντάδες στη θέση τους και μάλιστα με ανέπαφους τους μισθούς και τα φακελάκια τους.
  • Δεν έπρεπε, αλλά το έκανε. Υπέστη κάποιες συνέπειες και υποστεί και άλλες ακόμα.
  • Άρα, αυτά που λένε ΟΛΑ τα κόμματα, εγώ τα ακούω βερεσέ.
  • Εγώ θα ψηφίσω όποιον πεί και εννοεί ότι θα κάνει τα προαναφερθέντα θαύματα.
  • Γιατί εγώ δεν έχω σκοπό να μείνει ο ξάδερφός μου στη θέση του, ούτε να νομιμοποιήσω κανένα αυθαίρετο, αλλά αντιθέτως θέλω να μην υπάρχουν αυθαίρετα αφενός, να μην υπάρχουν χαζοί νόμοι που να τα καθιστούν αναπόφευκτα αφετέρου, γιατί όταν ο νόμος είναι ηλίθιος, τότε ο μόνος τρόπος να κάνεις σωστή δουλειά είναι να τον παραβείς.
  • Θέλω αυτοί που παίρνουν τις θέσεις να είναι κατάλληλοι γι αυτές ώστε το αποτέλεσμα της δουλειάς τους να είναι καλό για την κοινωνία.
  • Είσαι διευθυντής κάπου και θες να βάλεις τη θειά σου κάπου; Βάλε την αφού είσαι τόσο μάγκας. Μην της δίνεις όμως πόστο με ευθύνη να τα κάνει όλα σαν τα μούτρα της, να σχεδιάζει βιβλία για παιδιά του δημοτικού που είναι άχρηστα ή να δίνει άδειες χωρίς να διασταυρώνει και να επαληθεύει τα στοιχεία. Βάλε την κάπου που να μπορεί να αποδώσει. Γιατί έτσι, πήραμε μία ολυμπιακή που ήταν αστέρι και την κάναμε μαϊντανοθήκη της κάθε ηγεσίας, πήραμε μία ελλάδα που παρήγαγε και την κάναμε καθιστικό για ημέτερους.
  • ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
  • Άρα, όπως καλαβαίνετε, δεν έχει τίποτα να μου πει ο βενιζέλος γιατί αν είχε κάτι να μου πει θα το είχε ήδη κάνει.
  • Ο Σαμαράς, με την υποστήριξή του στον βορίδη και στους άλλους υπουργούς του, ενθάρρυνε την καθυστέρηση και ματαίωση των αλλαγών που εγώ επιθυμώ και θεωρώ ότι θα ωφελήσουν όχι εμένα αλλά θα λύσουν τα χέρια των ελλήνων μακροπρόθεσμα.
  • Το όμορφα ονόματα, όπως κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός και άλλα ρομαντικά δε με αφορούν γιατί είναι ακριβώς αυτό: απλά ονόματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι πράξεις, τα έργα και τα αποτελέσματα.
  • Για αυτό, θα ψηφίσω κατάρρευση, μέχρι να καταστεί σαφές ότι άλλες κοροϊδίες δε σηκώνω.

8 σχόλια:

  1. Πάλι με γοήτευσες! Τη μια ψάχνω τα χάπια μου, την άλλη το ποτήρι με το νερό και μετά πας και γράφεις έτσι και λέω να ένα φως στο βάθος αχνοφαίνεται! Τελικά παίζει και να αδυνατίσω!
    Ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το αδυνάτισμα κάτι μπορούμε να κάνουμε. Για τα άλλα, μόνο αν βγώ πρωθυπουργός μπορώ να υποσχεθώ κάτι.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο ότι συμφωνώ μαζί σου. Είναι ότι εξοργίζομαι, βλέποντας τα ρεμάλια που, μη θέλοντας να προχωρήσει τίποτα σε αυτή τη χώρα, έκαναν το παν να ξεσηκωθεί ο κόσμος, τώρα πάνε να μου το παίξουν υπεύθυνες δυνάμεις, σφύριζοντας αδιάφορα μπροστά στην εκλογική και κοινωνική κατάρρευσή τους. Και, παράλληλα, απειλώντας και τρομοκρατώντας έναν ολόκληρο λαό, προσπαθούν ΚΑΙ να κάνουν μετάθεση ευθυνών ΚΑΙ να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Γι' αυτό και είμαι μαζί σου: χάος κι όπου βγάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό κείμενο όπου παρά μερικές επιμέρους διαφωνίες, γενικά είμαστε στο ίδιο πνεύμα κι ας είμαι κατά της πολιτικής λιτότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ είμαι κατά της λιτότας, όμως είναι μέσα στην τάξη των πραγμάτων την νύφη να την πληρώνει πάντα ο λαός.

    Ας είναι, αλλά έτσι και δε σοβαρευτούν εκεί πάνω, θα τους τσακίσω τα κουτάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να με τρελάνεις, καλέ; Δηλαδή θα δεχτούμε να την πληρώνει ο λαός έτσι χωρίς αγκομαχητά και πόλεμο; Θα κάτσουμε να μας βιάσουν επειδή έτσι γίνεται πάντα; Όχι, καλή μου, θα πολεμήσω. Θα πολεμήσω όσο μπορώ.
      Κι όπως έγραφα σε ένα topic στο χώρο μου, γυναίκα θα αργήσω απόψε, έχουμε πόλεμο.
      Καλή σου νύχτα.

      Διαγραφή
  6. Η βία δεν συμφέρει αυτούς που την προξενούν, αλλά δίνει άλλοθι για καταστολή και στιγματισμό.

    Άλλωστε, ήδη παρακολουθούμε την πτώση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!