Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μισές δουλειές

  • Αποκλεισμός λιμανιών και κουραφέξαλα...
  • Βασικά, αν δεν ήμουν υπέρ της διάλυσης των πάντων και αν δεν είχα ψηφίσει γαπ για να κάνει αυτό που κάνει, δλδ να τα κάνει όλα στάχτη, τότε θα είχα πολλούς λόγους να είμαι, όχι αγανακτισμένη, αλλά έξαλλη με τις χοντράδες που γίνονται.
  • Αν (λέω :αν) τότε δεν θα με ένοιαζε αν αυτός που απεργεί είναι ο ένας ή ο άλλος ούτε θα έτρεχα να σώσω το τομάρι μου, σα γνήσιο τομάρι που θα ήμουν, αλλά θα είχα τόσα κοινά σημεία με όλες τις άλλες ομάδες ώστε η δράση μου να μη χωρίζεται από τη δράση των άλλων αλλά αντίθετα να συνεννοηθώ με τους υπόλοιπους ώστε η πίεση όλων μας, όλων σας, από όλες τις μεριές ταυτόχρονα να σπάσει κάτι, να κάνει κάτι αντί να γυρνάνε σπίτια τους με την ουρά στα σκέλια, άπραγοι, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Τότε, αν ήμασταν στα αλήθεια κοινωνία και όχι τυχαία ερριμένοι στην ίδια σαλάτα με τόση συνοχή όση το κρεμμύδι με τη κάπαρη που όποιος θέλει το τρώει εύκολα και άκοπα, τότε θα είχα εύκολα συναρμολογήσει ένα συνολικό σχέδιο μαζί με τους συναδέλφους μου, όπου συνάδελφοι θα ήταν (ευτυχώς που δεν είναι, μακριά από μας) οι ταξιτζήδες (υποθετικά μιλάμε πάντα: εγώ είμαι γαπικιά) οι γιατροί, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι οδοντίατροι, φοιτητές, πανεπιστημιακοί, τυπογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, βενζινάδες, δικηγόροι, κτλ.
  • Το λοιπόν, θα είχα φροντίσει να έχω τα τηλέφωνα όλων των προέδρων κάθε συλλόγου και σε συνεννόηση με αυτούς θα κανόνιζα ώστε όλοι μαζί να δρούσαμε ταυτόχρονα και συγχρονισμένα, ως εξής.
  • Πρώτα, όποιος έχει αυτοκίνητο θα έκλεινε ότι δρόμο υπάρχει γύρω από τα αστυνομικά τμήματα, όχι ακριβώς μπροστά από την πόρτα αλλά λίγο παραπέρα να μην φαίνεται από τα τμήματα. Με βγαλμένες τις πινακίδες, θα άφηναν τα οχήματα εκεί και θα έφευγαν.
  • Παράλληλα, κάθε ιδιώτης θα παρκάρει το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου, ώστε τίποτα να μην περνάει, σε όλη την πόλη, αν φοβούνται ας βγάλουν κι αυτοί τις πινακίδες τους. Αγρότες θα κλέισουν κάθε εθνική οδό. Έτσι, αν γίνει σε όλες τις πόλεις, τότε θα παραλύσουν τα πάντα, μαζί με τα διόδια που θα είναι μεν ανοικτά, αλλά αφού δεν θα περνάει ούτε μοτοσακό δεν θα κάνουν ειπράξεις, αλλά από την άλλη οι υπάλληλοι θα πληρωθούν.
  • Το ίδια και γύρω από την βουλή, ταυτόχρονα, και γύρω από τα σπίτια των πολιτικών, από νωρίς το πρωί.
  • Μετά, οι πεζοί, απολύτως ειρηνικά και χωρίς καν να υψώσουν τον τόνο της φωνής τους θα πήγαιναν στα σπίτια τους για τις επόμενες επτά ημέρες, όλοι: οδοντίατροι, υδραυλικοί, φουρνάρηδες, όλοι. Ή, εναλλακτικά μιας και είναι καλοκαίρι, στην κοντινότερη παραλία. Τα ΜΑΤ θα ήταν ανίσχυρα.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι πληρώνονται από το κράτος, οτα, κτλ, να πάνε όλοι στη δουλειά τους κάνοντας λευκή αποχή, ώστε να πληρωθούν όλοι αλλά χωρίς να γίνονται οι δουλειές ούτε να ειπραχθεί ούτε σέντσι.
  • Λιμάνια κλεισμένα από ναυτεργάτες και λιμενεργάτες, τελωνεία κλεισμένα από από τελωνειακούς, αεροδρόμια γεμάτα μεν, άχρηστα δε.
  • Έτσι παραλύει μία χώρα.
  • Αυτό θα ήταν δυνατόν αν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι της κάθε ομάδας δεν ήταν οι πιο βολεμένοι και τα μεγαλύτερα λαμόγια του κάθε κλάδου. Θα ήταν δυνατόν, αν αυτοί που υποτίθεται ότι έχουν τη μόρφωση να σκεφτούν δύο δράμια παραπάνω και την ισχύ να κάνουν κάτι δεν ήταν οι πρώτοι απατεώνες και οι μεγαλύτεροι εγκληματίες, οι πιο προσεκτικά κρυμμένοι πίσω από τη φατρία τους κλέφτες.
  • Έτσι λοιπόν, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι ο γαπ όχι μόνο θα καταφέρει να ολοκληρώσει το θεάρεστο κατά τη γνώμη μου έργο, αλλά και όταν μας πουν οι ευρωπαίοι να κάνουμε εκλογές θα βγεί και πρώτο κόμμα.
  • Αγανακτισμένοι? Μάλλον τελικά βόλεψαν τον γαπ και πολύ ωραία τους χειρίστηκε η κυβερνητική επικοινωνιακή συμμορία. Γιαούρτια και άλλα βρώσιμα, χαραμίστηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα ενώ και οι προπηλακισμοί τελικά κανέναν δεν επρόσβαλαν ούτε συγκινήθηκε κανείς ούτε ίδρωσε κανενός αυτί.
  • Όπως είπα νωρίτερα, για εμένα όλα πάνε καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένη με την εξέλιξη του κυβερνητικού έργου, οπότε δεν έχω απολύτως κανένα λόγο να κάνω οτιδήποτε από όλα αυτά.
  • Το σχέδιο στην εικόνα λέει το εξής: Το πρόβλημα με την Ελλάδα. Κάθετος άξονας, πόσο βολικό είναι το πως έχουν τα πράγματα (απολύτως καθόλου-πάρα πολύ). Οριζόντιος άξονας, πόση ισχύ έχει κάποιος να αλλάξει το πως έχουν τα πράγματα (καθόλου-πολύ). Κουκίδες, ένας οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης.

4 σχόλια:

  1. κοριτσάκι μου, όποιος σε διαβάζει, ιδέες παίρνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία τα ιδεατά που λες... τον στόχο δεν είδα. Το αίτημα πιο θα ήταν;

    Γιατί κάθε αγώνας θέλει και ένα αίτημα (ή και πολλά) νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρια, μη φοβάσαι. απλά κουβέντα κάνουμε.

    διάολε, μα, φυσικά, το αίτημα είναι ένα: να μείνουν όλα όπως ήταν. Για αυτό δε βγήκαν όλοι στο δρόμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάολε... αυτό ήταν; Κι εγώ που νόμιζα ότι πηγαίναμε χάλια και έπρεπε κάτι ν' αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!