Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πέρα, στους πέρα κάμπους

  • Καταρχάς, κάθε έλληνας επιχειρηματίας που υπέστη απώλειες λόγω της κρίσης, ωφείλει να κάνει αγωγή στους πολιτικούς και βουλευτές ή στην ελληνική κυβέρνηση γενικώς, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις επιπτώσεις των εσφαλμένων ή αναποτελεσματικών χειρισμών των εκάστοτε υπουργών, που οδήγησαν τις επιχειρήσεις τους σε χρέη, απώλεια κερδών και κλείσιμο.
  • Σας λέω ότι δεν θα είναι λίγοι και έχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν αυτό που θέλουν, προτείνω δε να κινηθούν κατά συγκεκριμένων υπουργών, ονοματίζοντας γραμματείς και φαρισαίους, με στοιχεία και έγγραφα.
  • Επίσης, αγωγές μπορούν να γίνουν για όλες εκείνες τις κρατήσεις και εισφορές που δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό για τον οποίο επιβλήθηκαν, όπως η κοινωνική ασφάλιση που τελικά κανείς δεν εισπράττει αλλά λιάζονται σε κάποιο εξωτικό λογαριασμό παρακτίως. Εγώ έχω δώσει άπειρα χρήματα για ασφάλιση, πχ, χωρίς ποτέ να απασχολήσω το εσυ. Τα λεφτά μου που είναι? Γιατί δεν θα πάρω σύνταξη? Άσε τα "μη ανταποδοτικό" και άλλες αηδίες, γιατί αν ήταν έτσι τότε οι υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου θα ήταν αντάξιες των ελβετικών. Που είναι τα λεφτά μου, λέμε!
  • Αγωγή, κύριοι.
  • Και αποζημίωση σε κάθε έλληνα πολίτη.
  • Πιο, ρεαληστικά, θέλω το μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180, ώστε να φανεί ποιός είναι ο αληθινός μάγκας, και όχι να κουνιούνται εκ του ασφαλούς κάτι ψευτόμαγκες, τύπου "θέλω επαναδιαπραγμάτευση" και κάτι οσιομάρτυρες-νοικοκυραίοι, και άλλοι γελοίοι. Γιατί ο κυριάκος, το δήλωσε ευθαρσώς: αν ήταν να κριθεί από την δική μου ψήφο, θα την έδινα.
  • Για να δούμε λοιπόν, κύριοι. Ποιός από εσάς είναι αρκετά ειλικρινής και μάγκας ώστε να ψηφίσει κατά, ρισκάροντας τον ευρωπαικό μισθό του? Ονομαστικά και σε ζωντανή σύνδεση, για πιο μεγάλο σασπένς.
  • Εκτός εάν αποφασίσετε να άρετε τα τραπεζικά σας λεβιάθαν, να βοηθήσετε την κατάσταση.

5 σχόλια:

  1. ωστόσο, δεν το βλέπω να γίνεται νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαρτάται:
    Τους ψήφισε;
    Μήπως υποστήριζε και μάλιστα υπολόγιζε κι όλας στην μέχρι σήμερα πολιτική για να γίνει επιχειρηματίας;
    Μήπως απλά του άρεσαν όλα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα και απλά δεν του αρέσουν οι συνέπειές τους;

    Γιατί καλή μου, το ότι θα φτάναμε εδώ ήταν σίγουρα από το 2000 τουλάχιστον, να μην πω από το '98!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι σε όλα άμπαν. Όμως οι αρχές λέγονται αρχές διότι άρχονται και διότι όποιος έχει ισχύ και εξουσία έχει και τον τρόπο να πραγματοποιήσει το οτιδήποτε.

    Η πολιτική ηγεσία φέρει το κύριο μέρος της ευθύνης, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ο κάθε επιχειρηματίας που όπως λές κι εσύ το εκμεταλλεύεται δεν έχει κι αυτός το μερίδιό του.

    Τουλάχιστον επιχειρηματίας δεν προφασίζεται το κοινό καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε μετά τί μήνυση να κάνει καλή μου; Θα αθωωθούν πάραυτα οι πολιτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!