Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Κερατεάτικα

  • Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω σήμερα. Πολλά θέματα στριφογυρίζουν στο μυαλό μου. Ήθελα να γράψω για τον Νεβίτ, τον Ινδό που δουλεύει νόμιμα στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς μας ο οποίος δεν είχε πάρει ποτέ στη ζωή του φάρμακα και όταν αρρώστησε, του συστήσαμε να πάρει Depon κι αυτός τα έτρωγε σαν καραμέλες μέχρι που τον πήγαν σηκωτό στο νοσοκομείο μήπως προλάβουν να σώσουν το στομάχι του.
  • Ήθελα να γράψω για τους ανθρώπους που δεν τους αρκεί να κάνουν ότι θέλουν αλλά έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο και στους άλλους, από την πίστη και την ιδεολογία μέχρι το πως φτιάχνονται τα γιουβαρλάκια, και μάλιστα με τόση ένταση που καταντά πόλεμος: το δικό μου ή το δικό σου μέχρις εσχάτων.
  • Ήθελα να γράψω, μεταξύ σοβαρού και αστείου, για τους άθεους και την πεισματάρικη στάση τους που είναι ενίοτε εξίσου πεισματάρικη με των ιερέων. Ήθελα να υποστηρίξω ότι εφόσον δεν πιστεύουν στην ύπαρξη θεού, τότε δεν πρέπει να έχουν κανένα σύμβολο ούτε να κρύβονται όλοι μαζί πίσω από αυτό, ούτε να οργανώνονται σε ομάδες, ούτε να συναθροίζονται με σκοπό να κηρύξουν το οτιδήποτε, διότι αυτό καθιστά θρησκευτική δράση και μεθοδολογία. Αντιθέτως, εφόσον πάλι υποστηρίζουν πως ο κάθε ένας είναι διαφορετικός και υπεύθυνος για τις πράξεις του, τότε όχι μόνο δεν πρέπει να είναι τόσο οργανωμένοι αλλά αντιθέτως, στο όνομα της ελευθερίας από την κατήχηση και την πλύση εγκεφάλου, να μην ξέρει ο ένας το όνομα του άλλου και να δρά ο καθένας τους ανεξάρτητα, αυτόνομα, ελεύθερα.
  • Ήθελα να γράψω για το πως οι γονείς επιθυμούν να ενθαρρύνουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα στα παιδιά τους με τεχνητά μέσα (μαθήματα, βοηθήματα, δραστηριότητες, κτλ) την ίδια στιγμή που την καταπνίγουν καθημερινά, περιορίζοντας τον ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι, τη στιγμή ακόμα που τα κατσαδιάζουν όταν αυτά κάνουν την κουβέρτα "καλύβα" ή ίσως "φάντασμα" ή ίσως ακόμα "θάλασσα" και τα λοιπά, στο όνομα της καθωσπρεπίστικης πάστρας, όπου ότι δεν είναι "όπως πρέπει" το καταστέλουμε, λογοκρίνοντας για πάντα την ελευθερία τους. Κι όμως, η φαντασία και η δημιουργικότητα, είναι εξ ορισμού άναρχη, ανεξέλεγκτη και ακατάστατη, μας βρίσκει εκεί που δεν το περιμένουμε και μας ενθουσιάζει τόσο που δεν ενδιαφερόμαστε αν το σεμέν είναι στη σωστή γωνία ή αν μετά θα πρέπει να συμμαζέψουμε. Κατόπιν, θα συμμαζέψουμε, όμως η φανταστική ιδέα είναι τώρα, όχι κατά παραγγελία όποτε μας βολεύει.
  • Ωστόσο, η επικαιρότητα με υποχρεώνει να μην τα γράψω όλα αυτά.
  • Και έχω να πω το εξής. Αν είσαι άρχοντας, πρωθυπουργός για παράδειγμα, και δε σου βγαίνουν σωστά όπως τα υπολόγισες, τότε πρέπει να κάτσεις να βρεις γιατί συμβαίνει αυτό, και όχι να κοπανάς το γάιδαρο μέχρι να ψοφήσει.
  • Αν, για παράδειγμα πάλι, βλέπεις ότι ο κόσμος δεν πληρώνει και δεν πείθεται, τότε αντί να στείλεις τα στρατά (καλά, ματ-ξεματ, καταστολή είναι κι αυτό με διαφορετικό όνομα) κάτσε και δες γιατί συμβαίνει αυτό και μόλις το βρείς κάτσε να το αντιμετωπίσεις, όχι πονάει δόντι κόψει κεφάλι!
  • Ο κόσμος που δεν πληρώνει, για να στο κάνω λιανά, το κάνει για τους εξής δύο λόγους: α)δεν έχει β) νιώθει κορόιδο που τον ξεζουμίζεις αλλά αφήνεις τους μεγαλοφειλέτες και μεγαλοκλέφτες να συνεχίζουν τη δράση τους ατιμώρητοι , γ)γιατί τόσο καιρό πλήρωναν χωρίς να απολαμβάνουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες, τώρα λοιπόν θα γίνει το αντίστροφο, δλδ θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες χωρίς να πληρώνουν, όπως δρόμους, περίθαλψη, παιδεία, κλτ. και δ)γιατί ακόμα κάνεις το κορόιδο και δεν αλλάζεις το νόμο για τη βουλευτική ασυλία, να πάρουμε τα λεφτά ΜΑΣ πίσω, γιατί λεφτά δικά σου ούτε του κράτους ήτανε ποτέ: από έξωθεν δάνεια και από τη δική μας δουλειά τα εξοικονομήσατε και τα κάνατε δικά σας.
  • Τέλος, επειδή η σαμαρωμένη δεξιά συνεχίζει τον ύπνο του ηλιθίου, λες και δεν ξέρουμε γιατί βλέπει όλους τους ευρωπαίους ο σαμαράς ( ενημερώνεται, ώστε να συνεχίσει το έργο του γαπίκου εάν κι εφόσον εκλεγεί κάποτε) άρα αντιπολίτευση μας τελείωσε, προτείνω λοιπόν να κάνεις το εξής:
  • Ο έλληνας δεν θα ξανακάνει το λάθος να σκοτωθεί στους δρόμους για κανέναν. Αυτό που θα κάνει είναι να σε αφήσει ξεκρέμαστο, εσένα και τους υπόλοιπους. Θα σε αφήσει απλήρωτο, να ανεβάζεις τους φόρους μέχρι που να τους πληρώνει όλους ο ένας εναπομείνας έντιμος πολίτης, τον οποίον θα βάλεις φυλακή διότι όλοι οι άλλοι είναι πάρα πολλοί για να χωρέσουν. Θα σε γελοιοποιήσει, θα κάνει την εξουσία σου τσιρότο και, στο τέλος, θα πάρει τα τάλλαρά του και θα φύγει, να σε αφήσει μόνο με τα φιλαράκια σου τους λύκους να τσακώνεστε ή να ανταλλάσσετε τραπεζογραμμάτια και e-mail.
  • Σε δύο μήνες το πολύ, να έχεις καταδικάσει καναδυό από αυτούς που ξέρεις και να τους έχεις πάρει τις περιουσίες, αλλιώς όχι μόνο δεν θα σε πληρώνουμε, αλλά θα κάνουμε γλέντι στις πλατείες, με τσίπουρο και κοκορέτσι κι άσε τους υπουργούς να ωρύονται, ότι το έθνος πρέπει να σωθεί.
  • Ξέρεις όμως βρε Γιώργο?
  • Έθνος είναι οι άνθρωποι.
  • Χωρίς άνθρωπους, έθνος γιόκ.

4 σχόλια:

  1. Εγώ θα συμφωνούσα με το "δεν πληρώνω", αν ήταν καθολικό.
    Δηλαδή να μην πληρώναμε ούτε το νερό, ούτε το τηλέφωνο, ούτε το ρεύμα ούτε τον ταξιτζή ούτε το σούπερμάρκετ!

    Και φυσικά να μην πλήρωνε και το κράτος κανέναν!

    Συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν μέρει,ναι.
    Το έχω ήδη προτείνει πολλάκις εδώ στο καζάνι, ως μοναδικό μέσο άσκησης πίεσης προς τα "πάνω" κλιμάκια της εξουσίας, όταν αυτή δείχνει να μη χαμπαριάζει από διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις.

    Είναι, όμως, κάτι το καταστροφικό και, αν το καλοσκεφτείς, ήδη έχει δεκαετίες που συμβαίνει, με τη μορφή της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, κτλ. Για πολύ καιρό, ο μόνος τροπος να επιζήσει κανείς ήταν να διαφεύγει από κάτι τέτοια και να πληρώνει μόνο ότι δεν μπορεί να γλιτώσει, όπως ΔΕΗ, ΟΤε, κτλ.

    Ναι. Στο σημείο που είμαστε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εισακουστεί κανείς.
    Ο περίφημος γκολκήπερ, πχ, παραμένει κηπουρός και κανείς δεν άκουσα να του είπε τίποτα, ούτε να πλήρωσε τίποτα, όπως και ο τραγουδιστής της αγάπης, ούτε οι βολευτές μας, κτλ.
    Γιατί να πληρώνεις εσύ κι εγώ?
    Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω, για να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Ασκαρδαμυκτι,
    εχεις μεινει πισω. Το κρατος ξεκινησε να μην πληρωνει πολυυυυ πριν το κανουν κινημα οι πολιτες.

    Μπορεις να μην ασχοληθεις 10 χρονια με τιποτα αλλο, και να αποδειξεις οτι τα εισητηρια θα μπορουσαν να ειναι πιο φτηνα αν δεν συναπταν μιζαδορικες συμβασεις οι υπουργοι, οτι οι πολιτικοι μαζι με το λησταρχικο παρεακι τους (το οποιο σκοπιμα ταυτιζουν με ολη την κοινωνια) συνεχιζουν ανενοχλητοι να μασουλανε...

    Οτι οι μισθοι θα μπορουσαν να μην ειναι οι μισοι απ οτι οπουδηποτε αλλου στην Ευρωπη, και να μην εχουν παρει την κατιουσα για να συγκρινονται με αυτους της Ασιας...

    Οτι εχουμε καποια γερα χαρτια (τουρισμος, ναυτιλια, κτλ) τα οποια ομως δεν αξιοποιουνται απο δικη τους ανικανοτητα, και οτι εχουμε και επενδυτικες δυνατοτητες (πχ ανανεωσιμες πηγες ενεργειας, που στο δημο Αναβρας τα εκμεταλλευτηκαν και εχουν τζαμπα ρευμα και θερμανση) οι οποιες θα επρεπε να εχουν εκμεταλλευτει εδω και δεκαετιες...

    Οτι οι Ολυμπιακοι αναληφθηκαν για να γεμισουν μερικες τσεπες, παρ οτι ο λαος δε τους ηθελε (τι να τους κανουμε τους ντοπο-ολυμπιακους...) και, αν καποιοι απ το λαο τους θελαν, μολις διαπιστωσαν το τι θα γινει, που δε τους το χε πει κανεις εκ των προτερων, το μετανιωσαν...

    Οτι με τα λεφτα που δοθηκαν για τους Ολυμπιακους, θα μπορουσαν να ειχαν χτιστει αιολικα και ηλιακα παρκα, και η μιση Ελλαδα να μην πληρωνει ρευμα...

    Και μετα, να μην πληρωνεις το υπεραυξημενο εισητηριο, επειδη εχεις πια αποδειξει οτι δε φταις εσυ που εφτασε η τιμη του εκει, ουτε που ο μισθος σου δεν αρκει να το πληρωσεις.

    Αλλα ξερεις κατι; Ο ρολος του πολιτη, δεν ειναι να παραταει τη ζωη του και τη δουλεια του, για να εξιχνιαζει 20 πολιτικα σκανδαλα τη μερα. Ο ρολος του πολιτη ειναι να δουλευει φιλοτιμα (οσο παραγωγικα μπορει να το κανει, σ αυτο το περιβαλλον), και να αξιολογει ορθολογιστικα αν αυτα που προσφερει ειναι σε μια λογικη ισορροπια μ αυτα που παιρνει.

    Λυση και ακρη με τα σκανδαλα τους και τα λεφτα που χαθηκαν, να κοψουν το λαιμο τους να βρουνε αυτοι. Αυτη ειναι η δουλεια τους. Αλλα τα 700 Ευρω δε θα γινουν 300. Ουτε το 1 Ευρω 1.40. Ουτε θα υπαρξουν διοδια για ενα δρομο που δεν υπαρχει. Ουτε για ενα δρομο που δεν υπαρχει, θα πληρωθουν διοδια τετραπλασια της αξιας του. Τελος.

    ΥΓ: Σγνωμ που πεταχτκα, που λεν οι Πρεβεζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *ουτε για εναν δρομο που υπαρχει,θα πληρωθουν διοδια τετραπλασια της αξιας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!