Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πασάς στα Γιάννενα.

  • Με αυτό το μπλουζάκι θα με δείτε να κυκλοφορώ για το επόμενο διάστημα.
  • Στο προκείμενο τώρα.
  • Υπάρχει ένας κλάδος στον οποίον διαπρέπουν οι έλληνες, ανεξαρτήτως επαγγέλματος ηλικίας, προσόντων και οικονομικής επιφάνειας. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που ενδιαφέρει τον κάθε έλληνα, ακόμα και αν εκείνος ζει στο εξωτερικό. Είναι στη φύση του έλληνα, είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει, είναι το φόρτε του.
  • Ως εκ τούτου, ολόκληρη η ζωή και δραστηριότητά του διέπεται από αυτή του την ικανότητα με μεγαλειώδη αποτελέσματα για τον ίδιο και τη χώρα του. Αυτή του η ιδιαιτερότητα τον έσωσε από τα νύχια των σύγχρονων αυτοκρατοριών και ενώ κάτοικοι άλλων χωρών με τους ίδιους δείκτες ζούν σε πολύ χειρότερες συνθήκες, ο έλλην είναι πασάς στα Γιάννενα.
  • Και μια που μιλάμε για πασάδες, και μάλιστα γιαννιώτες, να υπενθυμίσω ότι οι εύπορες χώρες δεν είναι αυτές που παράγουν τον πλούτο, αλλά εκείνες που τον διακινούν, εμπορεύονται ή συγκεντρώνουν, με τον ίδιο τρόπο που πλούσιος δεν είναι ο αγρότης, αλλά ο τραπεζίτης. (Πάλι αυτές οι κλίμακες....).Έτσι λοιπόν, η πρότασή μου για να σωθεί εκ νέου το έθνος από τις οικονομικές στρατιές που το επιβουλεύονται, είναι να σταματήσει να παράγει το οτιδήποτε.
  • Ποιά χώρα είναι διάσημη για τις τράπεζές της? Η ελβετία, φυσικά. Άρα, λοιπόν, θα υιοθετήσουμε την τακτική της ελβετίας σε ότι αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές, και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους, χάρις στο έμφυτο ταλέντο του έλληνος να βλέπει παραθυράκια στους νόμους όπως ο ροναλντίνιο στις άμυνες και να επωφελείται από αυτές.
  • Πως δηλαδή η γερμανία επιβραβεύει όσους δωροδωκούν εκτός των συνόρων της? Γιατί ο έλλην επιχειρηματίας να τιμωρείται?
  • Στο πηγάδι κατούρησε?
  • Έτσι λοιπόν, τα κεφάλαια που διαφεύγουν προς εξωτικούς προορισμούς, θα παραμένουν στην χώρα και μάλιστα θα προσελκύσουμε και νέους πελάτες. Μοιραία, ο πλούτος θα εισρεύσει στο υπήνεμο αυτό λιμάνι και, μαζί με την εφευρετικότητα του έλληνα θα αυγατίσει κιόλας.

2 σχόλια:

  1. Μικρη διορθωση. Η Γερμανια δεν επιβραβευει οσους λαδωνουν. Ουτε εντος ουτε εκτος των συνορων (της). Αντιθετα, ειναι νομιζω η πρωτη και μοναδικη χωρα που καταδικαζει με βαρυτατες ποινες και προστιμα οσους λαδωνουν / λαδωνονται.

    Αν δεν ηταν η γερμανικη Εισαγγελια, οι ελληνες δεν θα ειχαν παρει χαμπαρι το τι εγινε κατω απο την μυτη τους. Οι γερμ. αρχες ξεκινησαν αυτο που αργοτερα εγινε στην Ελλαδα το σκανδαλο ζημενς.

    Και οι υπαιτιοι του σκανδαλου εχουν ηδη (κατα)δικαστει στην Γερμανια και εκτιουν ποινες. Η εταιρεια πληρωσε εδω και χρονια τα προστιμα.

    Μονο στην Ελλαδα η υποθεση παραπεμπεται απο εξεταστικη επιτροπη σε εξεταστικη επιτροπη, χωρις να τιμωρειται κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς παρανόησα αυτό που διάβασα, ή ίσως να έχει αλλάξει αυτό, γιατί πάει καιρός από τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!