Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

G21 - η Ελλάδα μπαίνει στο παιχνίδι!

  • Θεωρητικά είμαστε ήδη μέσα, σαν μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Αν κοιτάξει κανείς καλά-καλά όμως, θα παρατηρήσει ότι χώρες όπως η γερμανία και η γαλλία αναφέρονται ανεξάρτητα .
  • Θα παρατηρήσει επίσης κανείς ότι μέσα στις είκοσι είναι και χώρες που περνάνε πολύ δύσκολες εποχές αυτό τον καιρό ή στο αμέσως προηγούμενο διάστημα. Δεν είναι καθόλου απίθανο λοιπόν, μέσα στο επόμενο διάστημα, πες εντός δύο ετών, να είναι η ελλάδα ξεχωριστά και ανεξάρτητα εντός, αυτοδύναμα και αυτοβούλως.
  • Εντάξει, το λογικό άλμα εδώ πέρα είναι τεράστιο, αλλά κάτσε και σκέψου.
  • Άλλες χώρες μπορεί να φαίνονται ότι κάτι έχουν να δώσουν, αλλά το κάνουν σε βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως η Βραζιλία ή η Κίνα και η Αμέρικα, που είναι μέσα στη σκλαβιά και την παράγκα, πίσω από τα γυαλιστερά παραπετάσματα των πρωτευουσών. Η Ελλάδα, έχει τα φόντα και τα προσόντα να διεκδικήσει τη θέση της ανάμεσα στους έχοντες.
  • Η ναυτιλία δεν είναι το πρώτο που θα επικαλεστώ αλλά η Κύπρος και τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και τα λαθρομεταναστευτικό κύμα. Η ιταλία δεν έχει τίποτα από όλα αυτά, και στέκεται πάνω στα κέρδη παρελθόντων σφαγών για να ασκεί δικαιώματα, αν θέλουμε να κάνουμε σύγκριση. Εντάξει, έχει βιομηχανία και κατανάλωση, αλλά αυτά είναι προσωρινά, γιατί χωρίς μικρομεσαίους να αγοράζουν στύλ, τα κουκιά της είναι μετρημένα. Το καλοκαίρι ένας πελάτης μας από Ιταλία που εργάζεται σε εργοστάσιο ελαστικών σα μηχανικός μας έλεγε... τέλως πάντων, άλλη ώρα αυτή η κουβέντα.
  • Το γιατί θα ήταν καλή μία τέτοια συμμετοχή, είναι θαρρώ αυτονόητο, ωστόσο αν βρίσκεται κανένας ρομαντικός κουκουές εδώ μέσα, έχω να πω το εξής: όποιος έχει φαγητό, τρώει.
  • Το θέμα είναι ότι εκεί δεν αστειεύονται. Οι είκοσι (βασικά, οι πέντε με τα τσιράκια τους) είναι σοβαροί και δε σηκώνουν ούτε πατέντες ούτε γκρήκ φιλότιμο. Θέλουν έργα και αποτελέσματα, όχι πιάσε ένα ούζο με το γαύρο και θα τα βρούμε στη σούμα, βρε αδερφέ.
  • Εκτός κι αν βγεί καμμία σοσιαλιστική διεθνής από δεξιά και έχουμε ανατροπές, xaxaxa ας γελάσω λατινικά...
  • Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, κατά τη γνώμη μου.

2 σχόλια:

  1. Να πούμε και καμία κοτσάνα να γελάσει το χείλι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια ας μην παραγνωρίζουμε ότι παρά τα κακά χάλια μας, είμαστε ανάμεσα στις 30 καλύτερες οικονομίες παγκοσμίως. Σκέψου δηλαδή πως είναι οι λοιποί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!