Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Το Ψηφοθήραμα

  • Γέμισε ο τόπος καλά παιδιά, ένα περίεργο πράμα, ε?
  • Όλοι έχουν δίκιο χωρίς να δίνουν πραγματικά στοιχεία, παρά μόνο στοχεύουν στο αίσθημα του ψηφοφόρου, με επιχειρήματα τόσο βάσιμα όσο και το "Θα σου πάρω σοκολάτα μετά το μεσημεριανό" ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις εκλογές κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα ακολουθήσει, καλλικρατικώς μιλώντας, και ότι όποιος κι αν βγεί τελικά θα χρειαστεί να στήσει εκ νέου νέα κυκλώματα και μεθόδους.
  • Οι υποψήφιοι αποποιούνται την κομματική τους ταυτότητα ή δηλώνουν ανεξάρτητοι ή δήθεν και καλά βάζουν πρόσωπα άλλων κομμάτων στα ψηφοδέλτια γιατί καμώνονται τους αντικειμενικούς και τους δίκαιους. Το πιο ευχάριστο είναι που βάζουν ηλικιακά πολύ νέους και μερικοί από τους υποψήφιους είναι πολύ μπάνικα (εκ του "μπανίζω") παιδιά, που χαίρεται το μάτι σου να τα βλέπεις στις δημοτικές επάλξεις.
  • Πάντως το να στηρίξει ο χοντρός το πασόκ και να πεί ο μητσοδράκουλας ότι ο γιώργος έχει δίκιο, δεν το περίμενα.
  • Προσωπικά, υποστηρίζω μικρό κόμμα γιατί έτσι κι αλλιώς μετά το λευκό/άκυρο/αποχή πρώτο κόμμα είναι το τζεφριακό, όπότε μάλλον δεν τη γλιτώνουμε. Θα βγεί πρώτος και μετά θα τον φορτωθούμε στο σβέρκο, γιατί λέει θα έχει λαϊκή εντολή και μάλιστα ισχυρή. Από την άλλη ο ξεσαμάρωτος όλο κοτσάνες πετάει και βάζει τον χοντρό μπροστά-μπροστά, που εμένα ακόμα δε μου έχει περάσει και θα το κράζω για πάντα.
  • Επίσης, η αλέκα της καταστροφής, μου είναι τρομερά αντιπαθητική διότι φέρει ευθύνη για όλα όσα έγιναν, για όλα όσα χάθηκαν γιατί έδωσε πάτημα στα λαμόγια να περιφρονήσουν το δίκιο.
  • Έτσι λοιπόν τι μας μένει?
  • Φοίβος, και πάλι Φοίβος!

13 σχόλια:

  1. Ξάδελφος, συγγενής,κολλητός διαπλεκόμενος; Ακούγεται καθαρός και τίμιος. Δέχεται και χορηγίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αδερφός μου είναι και εγγυώμαι ότι είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως κατεβαίνει με τέτοια χιουμοριστική αφίσα?
    Πολύ προχωρημένοι θα είστε στην Πρέβεζα αν ισχύει κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αδερφός μου ούτε στις εκλογές για δεκαπενταμελές δεν θα έβαζε υποψηφιότητα. Απλά ετοίμασε αυτή την αφίσα με ειρωνική διάθεση, γιατί εδώ στην Πρέβεζα δεν έχει μείνει ούτε ένας που να μην ανακατεύεται με τα "κοινά" με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο δεκαπενταμελες...ειχα βαλει υποψηφιοτητα :) Αλλα δεν ανηκα σ αυτους που διοργανωνουν καταληψεις παρεα με καθηγητες με ανταλλαγμα βαθμολογια,που τα παιρναν, και που τρωγαν λεφτα (ναι, συμβαινουν και στα λυκεια αυτα)

    Ανερτησα αυτη την αφισα και στο facebook. Αναδημοσιευω ενα απο τα σχολια που εκανα εκει- ισως να συμφωνησετε

    "Οποιοδηποτε αλλο κομμα και αν σατιριζα, θα εβγαινε καποιος να απαντησει (οπως εχει γινει στο παρελθον). Εχουν παρει χαμπαρι οτι δεν τους παιρνει, πλεον, με ολα αυτα που εχει δει στην πραξη ο λαος.

    Απλα λειτουργουν υπογεια, κανουν τις συναλλαγες τους, και δε λενε πολλα. Οποιος σημερα ειναι οργανωμενος ΠΑΣΟΚος η ΝΔ, ειναι κατι αντιστοιχο των δεσμοφυλακων της Μακρονησου, στη Χουντα. Οποιος
    ψηφιζει ΠΑΣΟΚ η ΝΔ στα κρυφα, για να βολεψει τον εαυτο του η την ξαδερφη του, και μετα δε βγαζει τσιμουδια, η παραπονιεται κι ολας, ειναι σαν τους καταδοτες της Χουντας.

    Μπορει κατα τ αλλα να ειναι φανταστικο παιδι, αλλα δυστυχως ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι ειναι τα πραγματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αθηνά η Πρέβεζα είναι σχετικά μικρό μέρος, οπότε αυτούς που κατεβαίνουν λίγο πολύ τους ξέρεις. Ασχετα με το από που στηρίζονται κάποιος είναι καλύτερος ή έστω κατά τη γνώμη σου κάποιος θα κάνει καλύτερη δουλειά. Γιατί κάποτε να μην μάθουμε να ψηφίζουμε στις τοπικές εκλογές με σωστά κριτήρια και πρέπει να ταυτίζουμε τις εθνικές εκλογές με τις αυτοδιοικητικές; Ποιον τιμωρούμε στην ουσία, τα κόμματα ή τις πόλεις που ζούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι είναι, Νίκο, αλλά δε μας αφήνουν να αγιάσουμε: το μετέτρεψε σε δημοψήφισμα ο γαπ.
    Οπωσδήποτε, δεν θα ήθελα ένα πασόκ παντοκράτορα, δηλαδή να έχει πλειοψηφεία σε περιφέρειες και δήμους, γιατί θα ήταν καλύτερα να υπάρχουν περισσότερες από δύο φωνές στους νέους, νομοθετικά ενισχυμένους θεσμούς που μόλις τώρα (σήμερα) γεννιούνται.
    Αν και πιστεύω στις αλλαγές που προωθούνται, θέλω και κάποια μοιρασιά στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. NdN, αν ανηκεις στους αφελεις-ρομαντικους που δεν ηξεραν οτι τα κομματα εχουν στησει και χειραγωγησει τις δημοτικες εκλογες, μαθε το τωρα, επισημα, απο το στομα του Πρωθυπουργου.

    Μην αναλυσω τωρα ολους τους χιλιαδες λογους, αλλα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ειναι απροκαλυπτοι προδοτες.

    Για να μπει καποιος στο κομμα τους, πρεπει να ειναι η προδοτης, η βολεμενος, η απλα βλακας.

    Και στις τρεις περιπτωσεις, θα εξυπηρετησει τα συμφεροντα τους, οποτε δεν μπορω να τον ψηφισω, οσο καλο παιδι κι αν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περίπου 4 χρόνια στα ιστολόγια έχω μάθει να συζητώ πολιτισμένα προσπαθώντας να μην προσβάλλω συνομιλητές, και ακόμα περισσότερο ανθρώπους που δεν γνωρίζω.

    Γενικά πιστεύω ότι προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κάνουν οι ελαφρώς (ή και πολύ) χαζούληδες καθότι είναι και ο πιο εύκολος τρόπος μιας συζήτησης.

    Βολεμένο δε με λες με τίποτα, εκτός αν πιστεύεις ότι στο Λονδίνο μπορεί να σου βρει τη δουλειά ο Καραμανλής ή ο Σημίτης, βλάκα πάλι να με πεις δεν γίνεται για παρόμοιους λίγο-πολύ λόγους... Μάλλον στο προδοτης κλείνω επειδή φιλοξενώ κάτι Τουρκους φίλους μου συχνά.

    Τέλος πάντων ας το λήξουμε εδώ...ο χρόνος μου στο Λονδίνο είναι λίγος και πολύτιμος για να τον σπαταλώ σε ανούσιες φασαρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν καταλαβα οτι εισαι ΠΑΣΟΚ, (ισως επειδη φαινεσαι νοημων)γι αυτο μιλησα ελευθερα.

    Ειναι πολυ πιο ευκολο να εισαι ΠΑΣΟΚ οταν εισαι στην Αγγλια. Ελα εδω ρε μαγκα μου να πεις στη χηρα του Γιαλοψου οτι εισαι ΠΑΣΟΚ.

    Δε θα κατσω να σου αναλυσω τα εγκληματα του ΠΑΣΟΚ και του Jeffrey*. Ως νοημων ανθρωπος τα ξερεις, και τα αντιλαμβανεσαι. Γι αυτο δε δικαιολογεισαι.

    Επισης, δεν ειναι και λιγα, και ειναι
    κι εδω στην Ελλαδα πολυτιμος ο χρονος, ακομα κι αν πληρωνεται αισχρα.

    Μεινε στην Αγγλια, φιλαρακο. Εδω δεν εισαι ευπροσδεκτος (εκτος αν κανεις παρεα με τους υπολοιπους "μαζι τα φαγαμε").

    ΥΓ. Δεν εκρινα τη ζωη σου, εκρινα τη γνωμη σου οπως την ειπες, και τη χαρακτηρισα αφελη-ρομαντικη. Δεν ηξερα οτι εισαι και ΠΑΣΟΚος, αλλα εκ των υστερων σε κατατασσω στους προδοτες. Οχι επειδη κανεις παρεα με Τουρκους, αλλα επειδη υποστηριζεις ενα κομμα που προδιδει την Ελλαδα καθημερινα. Αυτοι που θα το πληρωσουν ειναι τα παιδια σου (οπως πληρωνουμε τωρα τις κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ των γονιων μας), αν βεβαια ζουν στην Ελλαδα.

    Jeffrey: Για οσους δεν ξερουν, με αυτο το ονομα κυκλοφορουσε στην Αμερικη, απ οπου μας ηρθε, ο ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φοίβο, είσαι άδικος τώρα.

    Καταρχάς, αν ξεφύγεις λίγο από τη λογική "αν όλα τα παιδιά της γής" τα προβλήματα που υπάρχουν είναι προαιώνια, δλδ από τη Σπάρτη είχαμε έναν εφιάλτη κι έναν λεωνίδα. Το να αποκαλείς όλους τους πασόκους και νεοδημοκράτες προδότες, είναι άδικο, γιατί οι απλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι διεξάγεται στα κλειστά γραφεία. Το ίδιο προδότις είμαι κι εγώ αν το πάρεις έτσι.

    Εκτός κι αν θες να μας πείς ότι τα άλλα κόμματα δεν είναι προδότες...
    χαχαχαχαχαχα

    Δες πχ την παπαρήγα, με τη στήριξη της οποίας οι δημόσιοι υπάλληλοι απέσπασαν υπέρογκα και άδικα προνόμια, σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με το κόστος της σημερινής κατάρρευσης. Δες τους αλαβανοτσιπραίους, που αντί να ενωθούν σε μία παντοδύναμη αριστερά, χωρίζουν τα τσανάκια τους γιατί ο καθένας θέλει να το παίξει αρχηγός των πάντων, αφήνοντας στην ουσία ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους.

    Προδοσία δεν είναι και αυτό?
    Όταν από όλο αυτό το χάλι, το μόνο που έχει να πει η ξετσίπωτη η αλέκα είναι ότι ανέβηκε το ποσοστό της?

    Άσε, ρε Φοίβο...

    Τουλάχιστον ας μη βριζόμαστε αναμεταξύ μας, γιατί ούτε ο εν ντι εν σου έκανε τίποτα. Θα σου είχα κάνει αν είχε μείνει στην ελλάδα και είχε αγοράσει μία θεσούλα, κι αν με αυτό το πάτημα είχε χτίσει περιουσία με την οποία να εκβιάσει την ψήφο σου.

    Εκεί που είναι, μάλλον δίνει έναν λόγο να λένε και κάτι καλό για την ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα σου απαντησω με ενα στιχο των Κατσιμιχα

    Γιατί ψηφίζουν οι φτωχοί αυτούς που τους πηδάνε? κι ύστερα βγαίνουν με
    πανό και λένε πως πεινάνε?


    Μιας και ανεφερες αυτους που παιρνουν θεσουλες, τι κομμα πιστευεις οτι ειναι; Ο ιδιος ο NDN μπαινει στον ιδιο ντορβα με αυτους που λιμαινονται τη χωρα. Αν ηταν εδω θα το βλεπε και live.

    Ο ιδιος ο Πρωθυπουργος εδωσε κομματικο χρωμα στις δημοτικες εκλογες, παραβιαζοντας Συνταγματικες αρχες. Αν ηθελε την εντολη του λαου, θα μπορουσε να κανει δημοψηφισμα (οπου δε το συζηταμε οτι θα επαιρνε τον πουλο).

    Αντ αυτου, προτιμησε να βασιστει στο 20% (επι του συνολικου) που εχει κερδισει το κομμα του, με λαδωματα και διορισμους.

    Μιας και μιλησες για ΚΚΕ, δεν ηταν το ΚΚΕ που διορισε 1.000.000 αχρηστους (για τους οποιους παραπονιεσαι αδιακοπα) στο δημοσιο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το καναν.

    Η Παπαρηγα το μονο που ειπε, ειναι οτι εφοσον εισαι εργαζομενος καπου, πρεπει να εχεις καποια δικαιωματα, οπως αποζημιωση, βασικο μισθο, ενσημα κτλ (μεγα εγκλημα!) Αυτοι οι οποιοι διαλεξαν να διορισουν τους αχρηστους που τους ψηφιζουν, στηνοντας ενα αναξιοκρατικο συστημα, ηταν οι προαναφερθεντες.

    ΥΓ. Δεν ειμαι κομμουνιστης, για το μονο λογο οτι πιστευω οτι εχει υποστει τοση δυσφημιση, που θα περασουν 1.000 χρονια μεχρι να καταλαβει ο κοσμος οτι τον συμφερει, και για να ναι ετοιμος να τον εφαρμοσει σωστα.

    Παρ ολα αυτα σεβομαι την ιστορια του, και σου συνιστω να διαβασεις και να συζητησεις λιγο επι του θεματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!