Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Γιατί δεν θα καεί το Σύμπαν Φέτος

  1. Γιατί ο κόσμος περνάει καλά: Γενικά, το επίπεδο εξαθλίωσης που απαιτείται για να μην έχουμε τι να χάσουμε σε μία εξέγερση, είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που ζούμε τώρα.
  2. Γιατί τα αίτια είναι γνωστά: τη ρεμούλα και τη διαφθορά τη βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας, ο γείτονας και ο συγγενής είναι αυτός που την διαδίδει. Όταν λέει ο γαπίκος ότι τόσα χάνονται από αμοιβές και μισθοδοσίες, μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό τουλάχιστον πεντέξι περιπτώσεις τέτοιων ανθρώπων στο άμεσο περιβάλλον μας, άρα το ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι ναι, έτσι είναι, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται τζάμπα, που παίρνουν τζάμπα άδειες, που λαδώνονται, που χρηματίζονται, που λείπουν από τα γραφεία τους γιατί πληρώνονται για να παριστάνουν τον ξάδερφο του δήμαρχου, κτλ. Αυτό, δεν είναι κάτι το ιδεατό (όπως ο ιδανικός άνθρωπος, ο ευσυνείδητος πολίτης ή ο πεφωτισμένος ηγέτης) αλλά χειροπιαστή και άμεση πραγματικότητα που τρέχει σε καθημερινή βάση.
  3. Ο γαπίκος υποστηρίζεται από παντού. Όχι μόνο σύσσωμη η αντιπολίτευση (που στην ουσία δρούν ώστε να μην έχει εναλλακτικές ο πολίτης) και τα μουμουέ, αλλά και όλες οι ξένες και εγχώριες δυνάμεις, όλο το σύστημα, όλες οι συνισταμένες και όλα τα προβλεπόμενα σενάρια, θέλουν τον γαπ να κάνει αυτό που κάνει. Το μήνυμα είναι το εξής: η μόνη ελπίδα είναι να γίνει αυτό, και να γίνει σωστά. Και αφού, προφανώς, κανείς άλλος δεν υπάρχει για να το κάνει, ο γαπ είναι ο ελληνάρχης του διεθνούς παιχνιδιού. Τελεία.
  4. Γιατί ακόμα δεν φαίνονται αποτελέσματα. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν που θα πάει η βαλίτσα, που θα καταλήξουν όλα αυτά. Κι αν όλα πάνε καλά? Να ξεσηκωθούμε τώρα ή αργότερα?
  5. Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι σίγουροι. Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες, ασαφείς και ευμετάβλητες. Τη μία μέρα έτσι, την άλλη αλλιώς. Λένε ότι τα μέτρα θα έχουν αυτό το αποτέλεσμα, μετά όμως κάτι γίνεται, μετά αλλάζουν οι κανόνες,μετά κάποιος ξένος λέει μία κουβέντα, και πάει λέγοντας.
  6. Γιατί ακόμα σκέφτονται τον εαυτούλη τους. Διαμαρτύρονται μεμονωμένα: οι ταξιτζήδες, οι οδηγοί λεωφορείων, οι γιατροί, οι πανεπιστημιακοί, οι αγρότες, κτλ. Το συνολικό, συλλογικό συμφέρον είναι αόρατο για τον έλληνα. Όταν καταλάβουν ότι το συμφέρον του διπλανού είναι να κάνω εγώ σωστά τη δουλειά μου και το δικό μου συμφέρον είναι να κάνει ο άλλος σωστά τη δουλειά του, θα είναι αργά γιατί τότε όλα θα έχουν ήδη αλλάξει.
  7. Γιατί και οι επαναστάτες αποτελούν μέρος του συστήματος. Οι αγαθοί και ειλικρινείς επαναστάτες μοιάζουν πια γραφικοί, σα καρικατούρες από παλιό κόμικ, χαμένοι στον ανυπόστατο ρομαντισμό του πρακτικά ανέφικτου. Οι πονηροί επαναστάτες, ηγούνται των διαπραγματεύσεων ξεπουλώντας ζωές ή προβοκατόρικα προκαλώντας την απέχθεια και την σύγχυση.
UPDATE: Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι τις εντονότερες αντιρρήσεις τις προβάλλουν άτομα που πληρώνονται από το κράτος ή έχουν επιλέξει να ζήσουν και να εργαστούν εκτός Ελλάδας.

13 σχόλια:

  1. Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, όσο αφορά στο "σύσσωμη αντιπολίτευση". Δεν ξέρω πώς εννοείς εσύ την αντιπολίτευση, αλλά δεν νομίζω σε καμία περίπτωση το ΚΚΕ να συμφώνησε ή να ενέκρινε κάποιο από τα μέτρα που έχουν περάσει τις τελευταίες εποχές, γενικότερα... Να είσαι πιο προσεκτικός όταν μιλάς για "σύσσωμη την αντιπολίτευση"

    Καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαρκο
    η επικοινωνιακή πολιτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι αυτή που εννοώ ακόμα και αυτή του κουκουέ.
    Όταν προτείνει δράσεις που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν, όπως ή έξοδος από την ευρώπη ή η μη πληρωμή των δανείων ( είναι εφικτές, αλλά την εξαθλίωση που θα ακολουθήσει ο λαός θα την υποστεί, σε μία τέτοια περίπτωση) τότε είναι σα να σου λέει "Εγώ το παίζω τρελός, δεν είναι να με εμπιστεύεσαι" με αποτέλεσμα να σε οδηγεί σούμπιτο είτε στην αποχή είτε στην υποταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί είναι ανέφικτη; Όταν λες "όλοι γνωρίσουμε" ποιοί είναι αυτοί οι όλοι; Έχω την εντύπωση και το φόβο ότι είσαι βαθειά παραπλανημένος, θύμα κι εσύ του αστικού συστήματος της δημιουργίας φόβου. Γιατί θα ακολουθήσει εξαθλίωση η έξοδος από το ευρώ και την ευρώπη; Μήπως επειδή θα μας κάνουν "ντα" οι μέχρι τώρα εταίροι μας στην ΕΕ;

    Σιγά τα ωα!

    Είναι κρίμα να δηλώνεις εαυτόν Αριστερό και να συμπράτεις ουσιαστικά στο κλίμα φόβου και να απορρίπτεις μια λύση διαφορετική από αυτή που το κεφάλαιο και οι νταβατζήδες του προσπαθούν να εφαρμόσουν.


    Λυπάμαι. Για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παραπλανημέν-Η
    θήλυ στο γένος!
    :)

    Κοίτα, αν δεν πληρώσουμε τα χρέη μας, τότε κανείς δε θα μας δανείσει για να έχουμε χρήμα στις τράπεζες και να κυκλοφορεί στην αγορά, παρά μόνο ότι παράγεται εγχώρια. Η παραγωγή της ελλάδας όμως βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και σε καμμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού.

    Κοίταξε τα κέρματα που έχεις στις τσέπες σου. Μέτρα πόσα από αυτά είναι ελληνικά, δλδ έχουν πάνω την ελληνική παράσταση για το ευρώ. Θα δείς ότι παραπάνω από τα μισά είναι ευρωπαικά. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό χρήμα αποτελεί το μισό από αυτό που χρησιμοποιούμε στις συναλλαγές και πληρωμές μας.
    Αν κοπεί...?

    Καταρχάς δεν δήλωσα ποτέ αριστερή και ο τίτλος του ιστολογίου άλλη προέλευση έχει.

    Το "σιγά τα ωά" είναι μεγάλη κουβέντα, διότι και μόνο με τις ως τώρα αλλαγές, μας έχει τσούξει λιγάκι και δε μας αρέσει καθόλου.
    Για βάλε τι έχει να γίνει αν χάσουμε την υποστήριξη της ευρώπης?
    Πόσο καιρός θα πάρει για να ορθοποδήσει και να επανακάμψει η παραγωγή και οικονομία ώστε να ζούμε χωρίς να σκάβουμε το χώμα για να βγάζουμε ρίζες??

    Η δική μου δυσπιστία ως προς τα επαναστατικά, είναι ότι δεν παράγουν φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το ήξερα ότι δεν έχεις απάντηση στα πρακτικά ζητήματα.
    καλό σου ξημέρωμα κι εσένα.
    (Μένεις αμερική?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι καλή μου, Σουηδία.

    Το να μην ασχολούμαι μαζί σου δεν σημαίνει ότι δεν έχω απάντηση στα πρακτικά, αυτό σε μάθανε να λές; Αδιαφορώ απλά για το τί λέει η κασσέτα που σου βάλανε στο μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν αδιαφορούσες, δεν θα απαντούσες εξ αρχής.

    Κοιτάω τριγύρω μου και βλέπω αυτά.
    Εσύ τι βλέπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατάλαβα!
    Νομίζεις ότι εγκρίνω όλα αυτά που γίνονται
    Λάθος, μέγα σφάλμα! Παρανόησις!

    Από τη μία δεν θέλω να καεί το σύμπαν, από την άλλη δεν θέλω να συνεχιστούν όλα τα στραβά, και σπάω το ξεροκέφαλό μου να δω πως θα γίνουν σωστά οι δουλειές με το λιγότερο δυνατό ματοκύλισμα.

    Για αυτό και στην προηγούμενη ανάρτηση πρότεινα να απολυθούν όχι οι εργαζόμενοι αλλά οι διευθυντές, που είναι λιγότεροι, ευθύνονται για περισσότερα και καταχρώνται περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω πως ακόμα βαστάμε, λόγω οικογένειας κυρίως και όχι λόγω αγοράς. Πόσο ακόμα, κανείς δεν γνωρίζει. Και έχουμε αφήσει τον Γιωργάκη να βγάλει το φίδι απο την τρύπα, νάχουμε τουλάχιστον εναν ελληνοαμερικανό να κατηγορούμε όταν αποτύχουν όλα. Μόνον οι απολύσεις στο δημόσιο θα πατήσουν τη σκανδάλη της εθνικής κοινωνικής σύρραξης, γι αυτο και το πάνε λίγο λάου λάου, να φανεί αλλιώς, να κερδίσουν χρόνο, μπάς και φανεί κάτι στον ορίζοντα.

    Πασόκ και ΝΔ προβάλουν το γνωστό πελατειακό κράτος ως μοντέλο, το ΚΚΕ προτείνει ενα ακόμα ισοπεδωτικότερο πρόγραμμα μαρξιστικών κρατικοποιήσεων, ο δέ Αλέξης που ζητούσε 100 νέους διορισμούς, ανασκεύασε, τώρα ζητάει 300 χιλιάδες, ο δέ κύριος Καρατζαφέρης κινείται στη θολούρα ως πολιτικός κομμάντο.

    Ας μην αγωνιούμε φίλοι μου, το άν θα μείνουμε στο ευρώ και στην ΕΕ θα καθοριστεί απο τους ξένους, η Επανάσταση είναι πάντα optional, οι άλλοι στην καφετέρια. Εμείς, οι έλληνες της Αμερικής το πολύ πολύ να αγοράσουμε κανα εθνικό ομόλογο.

    Τα πράγματα πάντως είναι ζόρικα, καθώς ακολουθούν και άλλα piggies στον νυμφώνα, μαζί με νέο Γερμανικό Μνημόνιο (με ποινολόγιο), και παγκόσμια χρέη που περιμένουν να σκάσουν σαν φωτοβολίδες. Ηρεμία λοιπόν, μην προσθέτετε άλλο άγχος στη ζωή σας, επι του παρόντος Μνημόνιο και άγιος ο θεός, μέχρι νεωτέρας φάπας.

    *Tυχόν ξεσηκωμός του ΚΚΕ θα με εκπλήξει αφάνταστα. Πάντα είχα την εντύπωση πως η Ελλάδα ήταν ήδη μια κομμουνιστική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω, λόκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι τις εντονότερες αντιρρήσεις τις προβάλλουν άτομα που πληρώνονται από το κράτος ή έχουν επιλέξει να ζήσουν και να εργαστούν εκτός Ελλάδας".

    Παρα πολυ σωστο!!!

    Οι πρωτοι βεβαια χανουν το εδαφος κατω απο τα ποδια τους (καποτε νομοτελειακα θα συνεβαινε), αλλά πολλοι απο τους ελληνες του εξωτερικου που διαβαζω στα blogs, μας τη λενε πολυ ασχημα για παρα πολλά πραγματα.
    Αλλά εκεινοι ειναι απλα αποντες απο το τι συμβαινει στη χωρα, μαλλον απο δικη τους επιλογη.

    * Δεν αναφερομαι στο marco, δεν τον ξερω τον ανθρωπο ουτε και το blog του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι ένας λογικός άνθρωπος ο μαρκο. Απλά διαφωνούμε. Όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, πάντα πέφτει γκρίνια.
    Λές να έφτασε η δυσπραγία και στη σουηδία ή απλά από πατριωτισμό θυμώνει? Ελπίζω το δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!