Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Οργή μπριάμ και θλίψη στα κάρβουνα

  • Ένα από τα συστατικά της ευτυχίας, από υλικής απόψεως, είναι το άνοιγμα της όρασης δηλαδή να βλέπεις τον ορίζοντα, όπως όταν στεκόμαστε στην άκρη της θάλασσας ή όταν ατενίζουμε τα σύννεφα από την κορυφή ενός υψώματος.
  • Είναι γνωστό στους ψυχολόγους από καιρό ότι όταν μένουμε για μεγάλο διάστημα μέσα σε κτίριο ή σε κλειστό χώρο, τότε όχι μόνο επηρεάζεται η όραση αλλά και η διάθεσή μας προς το χειρότερο.
  • Εμείς στην Ελλάδα το έχουμε άφθονο αυτό, δια τούτο και μας ζηλεύουν όλοι και πουλάνε τα σπίτια τους στις "πολιτισμένες" χώρες και έρχονται εδώ να κάνουν τη ζωή τους. Δεν είναι μόνο η ανοιχτή ματιά, αλλά και η ελευθερία που αυτή εμπνέει.
  • Οι Έλληνες θεοί είναι οι πιο ανθρώπινοι και οι πιο πραγματικοί, οι πιο κοντινοί στον αληθινό άνθρωπο. Σαν την Αθηνά με τον Οδυσσέα, οι θεοί συναλλάσσονται και αλληλεπιδρούν με ισότητα που δεν έχω ξανασυναντήσει όσο κι αν διάβασα, κι ας με διαψεύσει όποιος ξέρει καλύτερα. Πού αλλού ακούστηκε θνητός να ξεγελάει θεό?
  • Σαν τον Οδυσσέα, που κοίταξε τον Ποσειδώνα κατάματα, έτσι και ο Έλληνας του τώρα φτύνει στα μούτρα των χρηματοπιστωτικών αμβροσιοδίαιτων.
  • Μπορεί να φαίνεται αλλιώς, όμως δεν είναι.
  • Οι αποικιοκράτες που κατέσφαξαν και καταλήστεψαν, τώρα περνιούνται για ειδήμονες. Η ίδια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις αξιολογήσεις, δίνει και τα δάνεια και ελέγχει τη ροή του χρήματος παγκοσμίως. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει σα να λέμε. Αγόρασαν την ελληνική ελευθερία την οποία οι αρχηγοί μας υποθήκευσαν με προοπτική τέλεια και αλάνθαστη. Και ο έλληνας, που κάθε πενήντα χρόνια ζεί κι έναν πόλεμο εδώ και τρείς χιλιάδες χρόνια για τον ένα ή τον άλλον λόγο, πρέπει πάντα να είναι υπόλογος.
  • Μόνο που δεν πρέπει.
  • Δεν είναι ανάγκη.
  • Αν η γερμανία δεν κάνει νόμο που να απαγορεύει αναδρομικά τη δωροδοκία εντός ευρωπαικής ένωσης ώστε να αρθούν οι αδικίες εντός ένωσης, και αν ένα επιχειρηματικό δίκαιο που να μην αδικεί τους εντός ένωσης παρά μόνο τους εκτός δεν καθιερωθεί, τότε θα χαθεί και η ίδια η γερμανία διότι αν κλέβεις το ίδιο σου το ταμείο τότε στο τέλος θα μείνει άδειο.
  • Πολύ καλά έκανε ο ανδρέας και έδωσε λεφτά στον κόσμο γιατί αν περιμέναμε από τους άλλους, τους μη λαϊκιστές, τότε ακόμα λιθουανία θα ήμαστε, να ζούμε σε κολεκτίβες και ντιρεκτίβες και να μην ξέρουμε τη διαφορά από τον ταραμά στο αμμοχάλικο. Πολύ καλά έκανε όποιος χάλκευσε τα στοιχεία που μας έβαλαν στην ένωση, διότι αν δεν ήμασταν στην ένωση, τώρα θα ήμασταν πεβομβαρδισμέναι συνοικίαι ωσάν τις γειτονικές χώρες, εκείνες των βαλκανίων, μη σου πω και σαν το βιετνάμ. Μην είπεις σαν την Τουρκία, γιατί εκεί δεν είναι καυλύτερα αλλά τρίς χειρότερα και ρώτα όποιον θες.
  • Τη γλιτώσαμε στο παρατσάκ, νομίζω.
  • Γιατί αν δεν ήμαστε στην ευρώπη, που θα ήμαστε?
  • Θα στεκόμαστε μόνοι μας?
  • Κανείς δε στέκεται μόνος του σε ετούτον τον ντουνιά, ούτε καν ο διάολος της τασμανίας που το παίζει και πολύ ζόρικος.
  • Και είμαστε εδώ.
  • Προσδιορίστε το εδώ.
  • Είμαστε σε ένα μέρος όπου ο φτωχός έχει ζωή. Είμαστε σε ένα μέρος όπου ο πλούσιος οδηγεί στους ίδιους δρόμους και πίνει στα ίδια ξενυχτάδικα με τον φτωχό. Είμαστε σε ένα μέρος όπου οι ξένοι δεν δολοφονούνται στους δρόμους (παρά μόνο αναμεταξύ τους το οποίο είναι εντελώς άλλο) και που έχουν δικό τους κόμμα και δικό τους σύλλογο. Ζούμε σε ένα τόπο όπου μετράμε τους θεούς με τα δικά μας μέτρα. Είναι η ελλάδα ένας τόπος όπου υπάρχει τρόπος για τα πάντα. Είναι η ελλάδα ένα μέρος με ελευθερία όχι ψεύτικη, αλλά πραγματική, όπου ο λόγος δεν είναι απλή ομιλία αλλά ζυγοστάθμιση του νού. Δεν είμαστε εμείς να ξερνάμε στους δρόμους σαν τους "πολιτισμένους" ευρωπαίους που αλληλοπηδιόνται στα κοινοβούλια και μετά με σοβαρό κοστούμι μας κουνάνε το δάχτυλο λες και δεν τους είδαμε στα σοκάκια των νησιών, ούτε σαν τους αμερικάνους που ζούνε σαν τα γουρούνια είτε στα πλούτη είτε στη φτώχια, αλλά μόνοι εμείς από όλους τους λαούς έχουμε την ανθρωπιά να ζούμε με μέτρο και να κάνουμε τους νόμους εργαλεία και όχι όπλα. Μόνο εμείς από όλους τους λαούς βρήκαμε τον τρόπο να κάνουμε την εξουσία και τη διαφθορά της δική μας και να ζήσουμε από αυτήν καλά, να σπουδάσουμε τα παιδιά μας ώστε να μην πιάνονται κορόιδα από τους φραγκοεγγλέζους και τις χάντρες τους. Γιατί όλες οι υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται στην ίδια με εμάς οικονομική κατάσταση, έχουν δύο αστικά κέντρα με ωραίες βιτρίνες κι από πίσω οι παραγκουπόλεις απλώνονται μέχρι ώσπου να τελειώσει το βλέμμα, βλέπε κίνα, βλέπε νότια αμέρικα, βλέπε άφρικα και ασία αλούθε. Χωρίς να ζούμε από τη φτώχεια των άλλων, είμαστε εμείς μάγκες: και τους πήραμε τα λεφτά και το γούστο μας κάναμε.
  • Τώρα πήρανε χαμπάρι το κόλπο μας και ζητούνε τα λεφτά τους πίσω με θυμό.
  • Να πάνε να γαμηθούνε.
  • Αν εννοούν αυτό που λένε, τότε να πάρουν πίσω τις αηδίες που μας πουλήσανε για μεταξωτές κορδέλες, τα σαπιοκάραβα και τις χαζο-αμαξοστοιχίες σε τιμή τρείς χιλιάδες φορές την πραγματική, να άρουνε τις συμβάσεις που μας κοτσάρανε δήθεν και καλά για να μας βοηθήσουνε και να μας δώσουνε πίσω τα ωραία μας λεφτάκια οι πούστηδες (κυριολεκτικά πούστηδες όμως!) που όχι μόνο τα παίρνουνε διπλα και τρίδιπλα αλλά και μας λένε ότι ντροπή σας που δε ζείτε σα παρίες για να ευημερούμε με τις ντομάτες σας εμείς. Βραστό λάχανο θα τρώγατε όλοι σας αν δεν ήμαστε εμείς οι πίγκς...
  • Γιατί κυρία μερκέλα μου βάζεις όριο στις καλλιέργειες και μου απαγορεύεις να βγάζω πολλά ζαρζαβατικά? Για το καλό μου? μήπως σου βγήκε λάθος η σούμα? Μήπως αλλιώς τα υπολόγιζες?
  • Το λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής:
  • Ξέρεις ότι δε σε παίρνει να με βγάλεις στην απέξω, όσο κι αν το θέλεις. Οι λόγοι είναι πολλοί. Οι τούρκοι παραείναι τούρκοι ακόμα, και αυτό είναι μία πικρή αλήθεια. Είναι κι άλλοι οι λόγοι. Αν με βγάλεις, θα το πληρώσεις χωρίς να πάρεις την αρχική σου επένδυση πίσω και μάλιστα θα εκτεθείς σε ένα σωρό δυσάρεστες πραγματικότητες. Αφού έτσι έχουν τα πράγματα, κοίτα να φερθείς σωστά και άσε τα παραμύθια περί χρέους και αναδιάρθρωσης διότι δεν τα χάφτουμε. Ούτε καν το αθηνόβιο δε σε πίστεψε που όλη μέρα κάθεται είτε στην παιδική χαρά είτε στην κουζίνα να μαγειρεύει γιουβαρλάκια.
  • Θα γίνει η ένωση η πραγματική και θα είμαστε μέσα σαν ίσοι, που να φας τα λυσσακά σου.

3 σχόλια:

  1. Φυσικά, μπορεί και να κάνω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη για το διαφορετικό, επείγον θέμα:

    22 τώρα τα ΝΕA ΗΦΑΙΣΤΕΙA που ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ για ενδεχόμενο πολυετή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και οι θολωμένοι εγωμανείς πολιτικάντηδες εμποδίζουν ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ... ΩΣ ΠΟΤΕ;;;

    http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw


    http://news.yahoo.com/s/ap/20101101/ap_on_sc/as_indonesia_disasters

    http://www.youtube.com/watch?v=NP2nOiWh4MU

    http://www.youtube.com/watch?v=GoNHk_pJlRo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο παραλήρημα έγραψα!
    Θα το έσβηνα, αλλά θα το αφήσω.
    Αν επαληθευτεί θα ρίξουμε πολύ γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!