Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Δέκα Αγάπες

  • Η φίλη μου η ria με κάλεσε στο μπλογκοπαίχνιδο με τις δέκα αγάπες. Με χαρά αποδέχομαι την πρόσκληση, οπότε ξεκινάμε με το βήμα πρώτο, δηλαδή το ποιές είναι αυτές οι αγάπες.
  1. Οι άνθρωποι. Τους βρίσκω φανταστικούς και, αν μπορούσα, θα ήθελα τα τους γνωρίσω όλους: και τα έξι δισεκατομμύρια. Γιατί κάθε ένας έχει και μία ιστορία να πεί, ο κάθε ένας έχει κάτι να σου διδάξει, μία συζήτηση, ένας προβληματισμός, εμπειρίες, πόνος και σαχλαμάρες, μιας πεντάρας σκέψη στον κουμπαρά του νού.
  2. Οι άντρες. Όχι με τη σεξουαλική έννοια, αλλά επειδή κάνουν εξαιρετική παρέα, μεγάλο ποσοστό τους έχει χυμώδες χιούμορ, είναι πιο άνετοι και ακομπλεξάριστοι σε θέματα που μία φυσιολογική γυναίκα θα βάλει τις φωνές, δεν θα σε πρήξουν γιατί έφαγες τηγανισμένα και βαριά φαγητά με το ποτό σου, αν τους πεις ότι δεν κρυώνεις θα το δεχτούν αντί να σε ζαλίσουν για να έχουν αυτοί ήσυχο το μυαλό τους και έχουν τον τρόπο τελικά να κάνουν ότι γουστάρουν, όσο κι αν εμείς θέλουμε να τους υποτάξουμε.
  3. Οι πρακτικά εφαρμόσιμες ιδέες. Δεν έχω καμμία εκτίμηση για τις ιδανικές θεωρίες που προϋποθέτουν τέλειους ανθρώπους και θεωρώ ότι πολλά από τα προβλήματα των ανθρώπων προέρχονται από αυτή την παρεξήγηση, του να ταυτίζουμε το ιδανικό με το ιδεατό. Αν το ιδανικό είναι ανέφικτο, τότε ποιός ο λόγος να ασχοληθείς?
  4. Ο ύπνος. Πέρα από την ανάγκη, ο ύπνος είναι μία απόλαυση. Ο καλύτερος όλων είναι ο ύπνος στην πλωριά καμπίνα, με το αεράκι να μπαίνει από την πάνω μπουκαπόρτα και με τον ήχο του κύματος να σπάει μερικά εκατοστά από τα αυτί μου, από την έξω μεριά του σκάφους.
  5. Οι μοναχικές βόλτες. Είτε ποδαράτες είτε με το ποδήλατο, αλλά όχι με το αυτοκίνητο γιατί πρέπει να πηγαίνεις αργά αν θες να εισπράξεις το τοπίο και να μείνεις με τις σκέψεις σου, που είναι και ο σκοπός της μοναχικής βόλτας. Το καλύτερο όλων είναι να βλέπεις ένα στενό δρομάκι και να το ακολουθείς για να δείς που οδηγεί.
  6. Ρουτίνα και πρόγραμμα. Μου αρέσει να προγραμματίζω όσο καλύτερα μπορώ την κάθε ημέρα, όμως οι συνθήκες είναι τέτοιες που να ζώ χωρίς αυτό, στη δουλειά που κάνω.
  7. Να ταιριάζω φυσιογνωμίες με μελωδίες. Για εκείνον θα ταίριαζε αυτό το τραγουδάκι για τον άλλον το άλλο κτλ. Ειδικά αν βοηθάνε και οι στίχοι, ρίχνω μεγάλο γέλιο από μέσα μου!
  8. Το πρόγραμμα Fireworks της Adobe. Είναι εύκολο και όταν δεν έχω έμπνευση για κάτι άλλο, περνάω την ώρα μου σχεδιάζοντας σαχλαμαρίτσες, όπως την εικόνα της ανάρτησης.
  9. Τα πραγματικά καλόγουστα ρούχα. Αν και δεν αποτελεί προτεραιότητά μου, ένα καλό ρούχο θα το εκτιμήσω δεόντως. Τη δεκαετία του 80-90 την πέρασα με τα τζήν και τα άρβυλα του αδερφού μου γιατί έβρισκα τη μόδα εκείνη εντελώς κακόγουστη και κιτς.
  10. Οι γνωστές φάτσες στην πόλη. Πολλοί παραπονιούνται για τον ασφυκτικό κοινωνικό κλοιό της μικρής κοινότητας, για το ότι όλα μαθαίνονται και πως ότι κι αν κάνεις θα το κουτσομπολεύουν. Κι εγώ τα ίδια έλεγα, όμως πλέον βρίσκω μεγάλη ευχαρίστηση στο να συναντώ γνωστούς στο δρόμο, να μου λένε οι γιαγιούλες και οι θείτσες της Πρέβεζας "Πους το'χεις έτσι του πιδί, θα'σ' κρυώσει!" ή να έχεις το θάρρος να χτυπήσεις μία πόρτα αν σου τύχει κάτι, έστω κι αν δεν έχετε συστηθεί τυπικά. Άλλωστε, στις μεγαλουπόλεις δεν είδα να λείπει ούτε το κουτσομπολιό ούτε τα πισώπλατα μαχαιρώματα, σωστά?
  • Το επόμενο βήμα του παιχνιδιού είναι να διαλέξω άλλους δέκα παίκτες. Βασικά θα ήθελα όλοι να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση με τις δέκα αγάπες, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται. Θα το αφήσω στη διάθεση και την όρεξη του καθενός.
  • Πυρ κατά βούληση!
  • Το συγκεκριμένο τραγουδάκι ταιριάζει για να ευχηθώ Καλό Χειμώνα σε όλους.

12 σχόλια:

  1. σ' ευχαριστώ αθηνά για τη συμμετοχή και πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες οι αγάπες σου!

    βγάλε καλέ τη λεκτική επαλήθευση, μου σπάει τα νεύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Athinovio, ωραιο το post, αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι ωρες ωρες φαινεται ακριβως σα να προσπαθεις να παρουσιασεις τον εαυτο σου ως τελειο. Δεν πιστευω οτι το κανεις γι αυτο το λογο- πιστευω οτι μαλλον το κανεις για να παρουσιασεις τις ομορφες πλευρες της ζωης- αλλα φαινεται ακριβως ετσι.

    Πχ (και επετρεψε μου να θεσω μια πινελια καφριλας σ αυτη την τοσο νεραιδενια αναρτηση) "Ανθρωποι: Τους αγαπαω και θελω να τους γνωρισω ολους, και τα 6 δισεκατομμυρια"..εκτος απο αυτους που θελω να πεθανουν για να μη ξοδευουν το οξυγονο μου, οπως οι γιατροι, οι δημοσιοι υπαλληλοι, οι καπνιστες και οι εξυπνακηδες που κανουν ειρωνικα σχολια στις αναρτησεις μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ria
    και να μείνω ανεπαλήθευτη στους κινέζους σπάμμερ?

    Κουτάβι
    ΠΟΤΕ δεν εξέφρασα επιθυμία να πεθάνει ο οποιοσδήποτε.
    Το ότι οι ΔΥ το έχουν παρακάνει και ότι οι γιατροί τα παίρνουν, οι καπνιστές μας έχουν καταπατήσει κάθε δικαίωμα και θεωρούν τους εαυτούς τους ήρωες κι από πάνω, είναι αδιάψευστα γεγονότα, όχι δικές μου απόψεις.

    Όταν λέω ότι αγαπάω τους ανθρώπους δεν εννοώ ότι θα τους παντρευτώ ή ότι θα πίνουμε μπύρες στο κουτούκι με όλους, αλλά ότι θέλω να τος καταλάβω και ότι θαυμάζω το εύρος των δυνατοτήτων του είδους.

    Αν το ερώτημα ήταν τι σιχαίνομαι περισσότερο ίσως η ανάρτηση να ήταν περισσότερο του γούστου σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι καπνιστής και παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλα θα πεθάνω απο αυτό και δεν θα με εχεις γνωρίσει άρα 6 δις άνθρωποι μείον ενας τουλάχιστον :)
    Πολύ ωραία ολα οσα έθεσες και δηλώνεις οτι αγαπάς.
    Σίγουρα δείχνουν άνθρωπο με πολλή διάθεση για ζωή, με ενέργεια και διαπεραστική ματιά σε πολλά.
    Ειδικά το δεύτερο και το τρίτο με εντυπωσίασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχ, αυτό το βρωμοτσίγαρο...
    τι κάνω, τότε, σε αγαπάω κι εσένα.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσεξα οτι διεψευσες οτι θελεις να πεθανουν ολοι αυτοι που ανεφερα, εκτος απ τους εξυπνακηδες! Χαχαχαχα...

    Απλα πιστευω πως ενα μερος οσων ειπες, ειναι αυτα που οντως πιστευεις, και ενα αλλο μερος ειναι αυτα που θα θελες να πιστευεις, η θελεις να φαινεται οτι πιστευεις. Ενα κομματι απ αυτο το κειμενο ειναι λες και το γραψε η Τινκερμπελ μαζι με την Αμελι.

    Και ξερω πως δεν εισαι ουτε Τινκερμπελ ουτε Αμελι. Εισαι μια πραγματικη γυναικα, με τα μειονεκτηματα και τα πλεονεκτηματα της.

    Εχω διαβασει κειμενα σου, που εχεις γραψει με μισος, και δεν μου αρεσαν. Σου επεσημανα και σε κεινα οπως και σ αυτο, τα σημεια οπου κατα την αποψη μου αδικεις τον εαυτο σου.

    Κατα τ αλλα η αναρτηση ειναι καλογραμμενη, και ξερεις οτι το χεις το ταλεντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κουτάβι
    δεν ξέρω τι να σε κάνω. Γράφω ευχάριστα, γκρινιάζεις. Γράφω δυσάρεστα, πάλι γκρινιάζεις.

    Ανάλογα με την αφορμή, βγαίνει και η ανάρτηση. Δε μπορεί κανείς να γράψει δυσάρεστα για ευχάριστα πράγματα ούτε να τα συμπεριλάβει ΟΛΑ σε τρείς παραγράφους!
    Όπως το φαγητό: αν επιχειρήσεις να βάλεις όλα τα συστατικά που έχεις στο ψυγείο, θα βγεί κοτσάνα: για αυτό διαλέγεις κάποια που να ταιριάζουν μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για αυτό και δεν έβαλα μέσα άλλες αγάπες, όπως τους λεβέντες μου, ή τα αδέρφια μου ή τη σοκολάτα ή τον Πράτσετ ή το κλαμπ σάντουιτς του Ακουίλα ή τον χορό ή τη μαυροδάφνη ή το ημίγλυκο ή το μπέιλιζ ή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι καπνιστες ειναι ηρωες. Οποιος καπνιζει μαρλμπορο, σαν κι εμενα, ειναι καομποης που σκοτωνει τους κακους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με έψησες και μένα να παίξω... αν τελικά το πράξω σε σένα θα οφείλεται και όχι στις προσκλήσεις που ήδη έχω παρει!
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!