Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πολύτιμο

  • Κάποτε ένας νέος βαρκάρης με ολοκαίνουρια βάρκα πήγαινε από τη Μήλο στο Ρέθυμνο.
  • Από αφηρημάδα, ή ίσως από κακοτυχία, η λαγουδέρα έπεσε στο νερό.
  • Μεσοπέλαγα όπως ήταν, δεν είχε άλλη επιλογή από το να κόψει την άκρη του ενός κουπιού ώστε να χωρέσει στην τρύπα του πηδαλίου, και πράγματι, αυτό έκανε. Με ένα κουπί αλλά με το πηδάλιο να λειτουργεί έστω και χωρίς την κανονική λαγουδέρα, έφτασε στο Ρέθυμνο. Πήγε σπίτι.
  • Την άλλη μέρα, έφτιαξε άλλη λαγουδέρα και ξαναέβαλε το κουπί στη θέση του.
  • Πέρασαν κάμποσοι μήνες.
  • Κάθε φορά που έβλεπε την κουτσουρεμένη άκρη του κουπιού, του έλειπε η καλή λαγουδέρα, η πρώτη.
  • Μία μέρα, καθώς επέστρεφε στο λιμάνι του Ρεθύμνου, έδεσε τη βάρκα του και όπως έκανε να πηδήξει στην προβλήτα,την είδε στο νερό, ανάμεσα στα φύκια.
  • "Πού χάθηκες εσύ?" της είπε χωρίς να αφήσει να φανεί συγκίνηση. Θυμήθηκε το πρώτο ταξίδι στη Μήλο. Έσκυψε και έβρεξε τα χέρια του βγάζοντάς την. Την άφησε μέσα στη βάρκα γιατί δεν είχε που αλλού να την φυλάξει. Στο σπίτι όλο σκεφτόταν τι να την κάνει και πως αλλιώς μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει.
  • Την επόμενη ημέρα, και ενώ δεν είχε ακόμα αποφασίσει, του τη ζήτησε ένας φίλος του,ψαράς. "Σε καμμία περίπτωση, τη χρειάζομαι!" είπε ο βαρκάρης.
  • Απλά να ξέρει ότι υπάρχει...

8 σχόλια:

  1. Κράτα να χεις, μάζευε κι ας ειν' και ρώγες, αχρείαστο να ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oταν κάτσεις και σκεφτείς πόσοι στη ζωή σου σε χρησιμοποίησαν για όφελός τους τότε θα δεις οτι κάποιοι ναι, μαζεύουν ακόμα κι ανθρώπους.
    Δεν συμφωνώ με αυτό αλλα οταν ειδα οτι κάποιοι με κρατάνε όσο μπορεί να τους φανώ χρήσιμος ... αποφάσισα να δείχνω αμέσως αυτο που πρέπει, τελος πάντων θέλω πολλή ωρα να το αναπτύξω αυτό.
    Καλημερα, καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα ανθρώπινα είναι. Η μοναξιά αρχίζει όταν θεωρουμε τον εαυτό μας προιόν, και τότε του κοτσάρουμε αξεσουάρ, ανθρώπινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "λαγουδέρα" Γιατι μιλαμε καπετανεικα? Επρεπε να το ψαξω να δω τι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανονικά θα έπρεπε να σε χρεώσω για το μάθημα...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω αρχισει και το χρησιμοποιω σε εκφρασεις. "Ασε μεγαλε ειμουνα πανω στην μηχανη προχθες κι εκανα 190 χμ/ωρα. Μου'φυγε η λαγουδερα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκει κατω,ξερεις,δεν μπορείς να φανταστείς τι κρταναε στην άκρη λόγω ανεχειας,λες να γυρίσουμε σ'έκεινη την εποχή;ήδη,νομιζω τό'χουμε ξαναπει,χρυσες δουλειές κανουν επιδιορθωτές παπουτσιών και ρούχων...

    Καλο μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!