Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Και τώρα....η ώρα της Μπούρμπερης (η οποία είναι μαύρη, όπως όλοι γνωρίζουμε)

  • Δεν είμαστε ακόμα στο μηδέν.
  • Είμαστε λίγο πιο πριν, ας πούμε στο μηδέν κόμμα ένα. Αυτό το ένα χιλιοστό θα πέσει με την έναρξη του χειμώνα στις 15 Σεπτεμβρίου. Τα σχολικά θα αγοραστούν από κινέζικα ή από τα τζάμπο, και αυτή θα είναι η τελευταία κίνηση της αγοράς για κάμποσο διάστημα.
  • Δεν ξέρω τι θα πει ο γαπάκης για να μας χρυσώσει γάπι στη δεθ, ούτε τι θα είναι αυτά περί ανάπτυξης ή ενίσχυσης των αδυνάτων αλλά, αν δεν είναι πολύ προσεκτικός, ο χειμώνας θα είναι εκρηκτικός. Θα έρθει η μπούρμπερη, όπως όλοι προβλέπουν. Αν δεν δει ο απλός πολίτης βελτίωση στην πραγματική ζωή του, αν ανεβαίνει το χρηματιστήριο, όπως βολεύει τις τράπεζες κι αυτές κρατάνε το χρήμα για να έχουν να ποντάρουν στα παίγνιά τους μόνο, αν επαληθευτεί αυτό που υποψιαζόμαστε.... θα καεί το πελεκούδι, κυριολεκτικά όμως.
  • Το νού σου λοιπόν γαπάκι , γιατί στέκεσαι δίπλα στο φυτίλι με τον αναπτήρα αναμένο...
  • Αναγκαστήκαμε, ένα χρόνο πριν, να σε ψηφίσουμε γιατί αν ξαναέβγαινε ο άχρηστος ή αν δεν έβγαινε ισχυρή κυβέρνηση τώρα θα κλαίγαμε στα πεζοδρόμια, όμως τώρα έφυγε αυτό το βάρος από την ψηφολογική μας σκέψη.
  • Από δίπλα είχα βάλει ένα μικρό γκαλοπάκι, για την παρέα και μόνο, αν άλλη κυβέρνηση θα έκανε διαφορετικά πράγματα. Όχι καλύτερα ή χειρότερα, απλά διαφορετικά. Η συντριπτική πλειοψηφεία είπε ότι μάλλον τα ίδια θα έκανε. Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: δε μας κοροιδέψατε! σας ψηφίσαμε, θα σας αφήσουμε να μείνετε γιατί δε γίνεται αλλιώς, αλλά σας την έχουμε στημένη και μάλιστα στην επόμενη γωνία.
  • Τώρα, φίλε μου, φωτιά και μπούρμπερη.
  • Τώρα μαυρίστε τους, τους ηλίθιους, γαλάζιους και πράσινους και "ανεξάρτητους" και "διακομματικούς", όλους τους κομπιναδόρους που ευελπιστούν να γίνουν η νέα διαφθοροκρατία στον τόπο. Τα νέα κυκλώματα που πάνε να ξεφυτρώσουν από τις σάπιες ρίζες των παλιών, μαυρίστε τα.
  • Τι να μας πείς κι εσύ βρε υποψηφιούκο? ότι θα μας σώσεις? Ότι θα μας στηρίξεις? Ότι έρχεται νέα εποχή ή ότι τώρα βάζουμε τις βάσεις για μία νέα ελλάδα? Μας δουλεύεις κι εσύ καλοκαιριάτικα? Αφού μέσα από τις συμμορίες συμμορίτης είσαι κι εσύ παρατρεχάμενος, τι θες τώρα?! Που σε βλέπω να κερνάς ούζα τον νονό, και μετά μου λές ότι είσαι ανεξάρτητος και διακομματικός, χαχαχαχα.....
  • Έλα, πες το, μεταξύ μας τώρα, για να βολευτείς ήρθες κι εσύ, τη συνταξούλα έχεις βάλει στο μάτι, ε??
  • Μπαγασάκο...
  • Τώρα ήρθε η ώρα της αποχής. Τώρα ήρθε η ώρα, που δεν κοστίζει τίποτα για τον πολίτη, να τους μαυρίσουμε, να δείξουμε ότι ναι μεν, αλλά δεν τους πιστεύουμε, δεν μας έπιασαν κώτσους.
  • Μαύρο στα κοράκια, μαύρο και στα άλλα κοράκια, μαύρο και στην αριστερά και σε όλους, όλοι τους κοράκια με μόνη διαφορά το μέγεθος του στομαχιού.
  • Να δούνε πόσο χεσμένο τον έχουμε τον καλλικράτη, που δήθεν και καλά αλλάζει τα δεδομένα αλλά πλασάρουν τους δικούς τους, τα φυντάνια τους, τα τσιράκια τους, όχι γιάννης: γιάννάκης.
  • Φτού σας ρε!
  • Άκου εκεί στην υπηρεσία του πολίτη!
  • Να πας να ψηφίσεις μόνος σου, και μετά να συγχαρείς τον εαυτό σου για την ψήφο σου, αλλά μετά να ξέρεις ότι σε περιμένει ντομάτα με ξυραφάκια στην επόμενη ομιλία.
  • Και σου ξαναλέω: το νού σου......!
  • χεχεχε...

14 σχόλια:

  1. Συμφωνώ 100%. Δεν ξέρω μονάχα εάν πρέπει να απέχω, ή να πάω να ρίξω λευκό. Πάντως αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε. Σε όλους ανεξαιρέτως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, πραγματι, η Ελλαδα βρισκεται σε οριακο σημειο βρασμου. Μεσα στο 2011, οι αντοχες του κοσμου θα δοκιμαστουν πολυ σε επιπεδο κουλτουρας, καθως η καθημερινοτητα του απλου κοσμακη θα αλλαξει πρωτογνωρα αλλοιωνοντας απλα πραγματα. Ελπιζω ο ΓΑΠ να καταννοει πως η κοινωνια ζηταει τωρα αιμα, και ο μονος τροπος να συνεχισει ειναι να εκτονωσει τα πραγματα καπως. Πρεπει να αρχισουν φυλακισεις. Εκτος των υπουργων που καλυπτονται νομικα απο ολες τις αυθαιρεσιες, κανενα αλλο λαμογιο δεν καλυπτεται. Εφοριες, τοπικες αυτοδιοικησεις, πολεοδομιες, νοσοκομεια, δημοσιες υπηρεσιες. Τα παντα ειναι σαπια. Αν ο ΓΑΠ αποφυγει τις ανθρωποθυσιες, η κοινωνια θα εκραγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ψηφολογική σκέψη" ;
    Καινούργιο αυτό.
    Η αποχή και το λευκό και άκυρο δεν ειναι λύση, οι πολιτικοί που έχουμε δεν ειναι λύση, ζητείται λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσκισες και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα συνεχίσω να πιστεύω ότι η αποχή δεν είναι η λύση για κάποιον που θέλει να λέει ότι ασχολέιται με την πολιτική, ότι διαβάζει ότι ενημερώνεται. Η αποχή είναι το τελευταίο βήμα, εκεί πλέον που έχεις πάρει απόφαση ότι "ακόμα και να καεί το σύμπαν εμένα δεν με νοιάζει". Μόνο με τη συμμετοχή αλλάζουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμμετοχη και μ@##$$ες...Συμμετοχη πού;....Να ψηφισεις ποιον...Ξερεις κανενας(εστω εναν) που εχει ηθος και δεν παιζει πολιτικα παιχνιδια? Γιατι αν ξερεις ο σωστος χρονο ειναι ...ηξερες..γιατι αποκλειεται να εχει επιζησει στο πολιτικο συστημα...Βρειτε λυση....δεν παει αλλο ..Σκεφτειτε ομως αυτο ,,,,εαν εσυ , εβγαινες βουλευτης , εσυ ναι εσυυυυυ που το διαβαζεις ....Θα διεφερες πολυ?? Ε???...για αυτο εσυ που δε θα διεφερες και πολυ σταματα..γιατι αυτο που πραγματικα σε ενοχλει δεν ειναι το συστημα...Το οτι εσυ δεν μπορεις να εισαι εκει σε ενοχλει ..στη θεση του λαμογιου, να τρως λεφτα , να πηδας γκομενες , και να σε χαιρετανε με σεβασμο οπου και αν πας,,,Και εσυ -αν δεν το εχεις κανει ηδη - ...φορα τη γραβατα σου και αντε παρατα μας -Χ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘανάσηΞ
    Μήπως και καταλάβουν ότι ακόμα κι αν αυτοί επιμένουν, εμείς αλλάξαμε. Πρέπει να αλλάξουμε, όχι από υψηλά αλλά από τα χαμηλά της κοινωνίας.

    Λόκους
    Αυτό που θέλω είναι, εκτός από την πραδειγματική τιμωρία, η αλλαγή στο κράτος που θα παρέχει εργαλεία για τον επιχειρηματία.
    Ο γαπ όλα τα έκανε, θυσίασε και το βιος του φτωχού, χωρίς όμως να ωφελήσει τους επιχειρηματίες, δηλαδή ακόμα υπάρχουν νονοί που πνίγουν ότι παραγωγικό ξεκινάει. Όσο επιτρέπεται στον κρατικό υπάλληλο να τα τσεπώνει χρονοτριβώντας η ελλάδα θα μένει φτωχή, ή μάλλον άπορη.


    τζονάκο
    αποτέλεσμα θα βγει ακόμα και με δύο ψήφους, αλλά εγώ δεν είπα λευκό, ούτε αποχή, είπα να τους μαυρίσουμε, δλδ να ψηφίσουμε τον μικρότερο υποψήφιο της περιοχής μας. Αυτό θα ήταν μία πραγματική ανατροπή, να βγεί κάποιος που κανείς δεν υπολόγισε.

    γιάννη
    ...τα πτυχία μου!

    εν ντι εν
    αμφισβητείς ότι έτσι αισθάνεται ο έλληνας ψηφοφόρος που βλέπει ότι όλοι οι δήμοι είναι πνιγμένοι στη διαφθορά και τη ρεμούλα? Πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και ένας πολίτης που να πιστεύει ότι οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες είναι έντιμοι και πραγματικά νοιάζονται για το έργο και όχι για τη θέση?
    Έστω και έτσι, η πρότασή μου είναι όχι η πλη΄ρης αποχή αλλά το να εκλγούν οι υποψήφιοι με τη μικρότερη υποστήριξη από τα κόμματα, έτσι, για να αλλάξει το σκηνικό , να φάει και κανένας άλλος, όχι μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι...

    ανώνυμε
    θα σε λέω χουπού ή χίπι, αναλόγως με τα κέφια μου.
    Είναι όλοι τους κοράκια. Εγώ θα διέφερα και μάλιστα πολύ, όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι δεν θα έπρεπε να το αναρωτιόμαστε καν αυτό, δεν θα έπρεπε οι Αρχές να αποτελούν το Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αθηνά αμφισβητείς ότι ένας δήμαρχος που έχει κάτσει στην καρέκλα του ακόμα και μόλις 4 χρόνια έχει χτίσει έναν τέτοιο μηχανισμό που τον βολεύει απόλυτα να πάνε να ψηφίσουν όσο λιγότεροι γίνεται, γιατί έτσι κι αλλιώς οι δικοί του είναι δεδομένοι; Με την αποχή τι θα μπορούσε να αλλάξει και πως; Πες μου ένα αριθμητικό παράδειγμα. Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι ψήφισε όποιον θέλεις και θεωρεις τον πιο άξιο, αλλά ψήφισε. Αλλιώς θα πάει μόνο ο "μηχανισμός" και ο υποψήφιος που βρίζεις θα βγει και ενισχυμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πάρε τηλέφωνο. Σε ψάχνω σπίτι , αλλά μάλλον έχεις πάρει τα πέλαγα.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγώ πάλι νομίζω πως κάτι θα βρεις γιά να ψηφήσεις.Ειδικά τώρα με Καλλικράτις.... θα πρέπει να μαυρίλα να πιάσει και τόπο ε;
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. NDN
    Το θέμα δεν είναι ο δήμαρχος σαν άτομο, αλλά σαν φορέας που υποστηρίζεται απο κάποια άτομα που ανήκουν σε κάποιους φορείς. ΑΝ και μικρότερης σημασίας από έναν βουλευτή, έχει και αυτός τη σημασία του στη δικτύωση ενός τόπου.
    Αλλιώς γιατί όλος ο ντόρος?
    Άλλωστε, όπως είπα, το ζητούμενο δεν είναι να ρίξουμε την κυβέρνηση και να διαλύσουμε το σύστημα, αλλά να περάσουμε ένα μύνημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δ¨ημητρα, ναι, όλο και κανέναν έρημο υποψηφιόπουλο θα κυκλοφορεί αδέσποτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚίτσοςΜήτσος, δε νομίζω ότι θα είναι τόοοοοοσο μεγάλη η ανατροπή, πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!