Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ντισκλέημερ

  1. Ο λόγος που μερικές φορές βάζω αγγλικούς τίτλους με ελληνικούς χαρακτήρες είναι γιατί, ενώ η πρώτη σκέψη που μου έρχεται είναι αγγλική, το κείμενο γράφεται στα ελληνικά και δεν θα ήθελα να καταλήξει εδώ κάποιος καταλάθος, αναζητώντας κάτι στα αγγλικά. Επίσης, είναι η εκδίκηση των γκρίκλις, τα Engleek.
  2. Δάσκαλοι, Γιατροί, ΔΥ, κτλ. Κατά καιρούς εκφράζομαι με ένταση σε ότι αφορά αυτές τις ομάδες, εν γνώσει μου ότι κάποιοι από τους αναγνώστες μου ανήκουν σε αυτές. Αυτονόητο είναι ότι τα βέλη έχουν στόχο εκείνους τους εκπροσώπους της κάθε ομάδας που εκθέτουν με τη συμπεριφορά τους τους υπόλοιπους. ΑΝ ανήκετε σε αυτούς, τότε αντί να προσβάλεστε, καλύτερα θα ήταν να σκεφτείτε μήπως φταίτε κι εσείς λιγάκι και ότι είναι καιρός να κάνετε δύο δεκάρες δουλειά της προκοπής, έτσι για αλλαγή. Επίσης, προετοιμαστείτε να ακούσετε κι άλλα.
  3. Αριστερά/Δεξιά. Οι πεποιθήσεις μου γέρνουν λίγο προς το αριστερά σε ορισμένα θέματα, αλλά σε κάποια άλλα η δεξιά προοπτική είναι πιο λογική, πιο πρακτικά εφαρμόσιμη, θα έλεγα. Γενικά δεν στηρίζω κανέναν χώρο, υπάρχουν όμως άτομα από κάθε παράταξη που θεωρώ πιο ικανά από άλλα. Κριτήριο, για εμένα, δεν είναι να νικήσουν οι "δικοί μας" αλλά να γίνει σωστά η δουλειά: ψηφίζω πρόσωπα.
  4. Γκέη. Όπως έχω ήδη δηλώσει ( και έχετε καταλάβει και από μόνοι σας) προέρχομαι από εξαιρετικά συντηρητικό περιβάλλον, για αυτό και δεν έχω καταφέρει τον εαυτό μου να νιώθει άνετα με το όλο θέμα. Δεν τους θεωρώ ούτε άρρωστους, ούτε περιθωριακούς, ούτε καν διαφορετικούς: απλά δεν μπορώ να τους καταλάβω. Θα το ήθελα πολύ. Αυτό που με ενοχλεί και με βρίσκει κάθετα αντίθετη είναι η δημόσια ενασχόληση με τα ερωτικά, όπως παρελάσεις και γιορτές στις πλατείες, άσχετα με τον ερωτικό προσανατολισμό του οποιουδήποτε.
  5. Δεν είμαι τέλεια. Όλες τις επιλογές μου τις έχω πληρώσει, όπως όλοι υποθέτω. Αν καμμία φορά φαίνεται ότι έχω τα τέλεια παιδιά, την τέλεια δουλειά, την τέλεια ζωή, σας λέω ότι δεν είναι έτσι. Απλά, είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό, να κοκορευόμαστε για όσα μας έδωσε η τύχη και να βλαστημάμε την τύχη για τις κοτσάνες που κάνουμε. Επίσης, για να παίρνουμε κουράγιο και να συνεχίζουμε, είναι καλύτερα να θυμόμαστε τα καλά, γιατί αν αρχίσουμε να μετράμε τα άσχημα, δεν θα σηκωνόμαστε από το κρεβάτι το πρωί, είτε είμαστε η αντζελίνα τζολί είτε μία φαφούτα άστεγη στη βομβάη.
  6. Τα μόνα πτυχία που έχω είναι το προφίσιενσυ και της οδήγησης. Ότι ξέρω προέρχεται είτε από προσωπική πείρα είτε από βιβλία, τα οποία καταβροχθίζω ότι κι αν είναι. Η αρχή έγινε με τις εγκυκλοπαίδειες του παππού, μετά αγόραζα τα δικά μου, μετά δανειζόμουν από γνωστούς που σπούδαζαν διάφορα και ότι συγγράμματα τους περίσσευαν μου τα έδιναν, και μετά όποιος ερχόταν μου έφερνε κι από ένα γιατί όλοι ξέρουν ότι τα τρώω. Δεν έχω μελετήσει ποτέ στη ζωή μου.
  7. Αν μετά από όλα αυτά, συνεχίζετε να με επισκέπτεστε, τότε αυτό θα ήταν πολύ ευχάριστο.

13 σχόλια:

  1. Το ντσικλεημερ εσκισε. Πρπει να εισαι απο τους πιο εξυπνους ανθρωπους που εχω γνωρισει εστω κι απο το ιντερνετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθώα η κατηγορούμενη,κύριε Πρόεδρε:))

    Καλή εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί να μην σε επισκεφτόμαστε δηλαδήςςςς; Καθένας με τις ιδέες του, εξάλλου αν έιχαμε όλοι τιος ίδιες θα ήταν βαρετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα πάντες. απλά είναι κάτι που με απασχολούσε, ένα σώψυχο που ήθελα να βγάλω.
    :)
    γιάννη, δεν είμαι.
    βαντ, ουφ! ξαλάφρωσα
    κικοπ, :Ρ
    εν ντι έν, όντως
    άμπαν, άλλη φορά να τηλεφωνάς πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To θέμα δεν είναι να καταλαβαίνεις, αλλά να αφήνεις περιθώριο στο διαφορετικό. Και όχι να βάζεις το διαφορετικό στο περιθώριο.
    Και επειδή αυτό φαίνεται να κάνεις, αυτό κάνουμε και εμείς.
    Κατά συνέπεια δεν σταματάμε να σε διαβάζουμε.

    (ελπίζω ο συλλογισμός μου να μην είναι δύσκολος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί να πάψουμε να σε επισκεπτόμαστε; Το μόνο ελάττωμά σου που δεν μπορώ να χωνέψω, είναι που βαριέσαι να πατήσεις το q για να βάλεις ελληνικό ερωτηματικό, και πατάς το Shift+/ βάζοντας το αγγλικό. Όλα τα άλλα ψυχονευρωτικά σου είτε τα κατανοούμε, είτε τα ανεχόμαστε, είτε (μερικοί από εμάς) τα συμμεριζόμαστε επειδή είμαστε πιο αλλόφρονες ακόμα κι από 'σένα.
    Εγώ μετά της συζύγου, δε, προτιθέμεθα να σε (σας) δούμε κι από κοντά, αν το παλιό email σου που έχω ή το προφανές λειτουργούν και έρχονται σε εσάς. Ελπίζω να σας δούμε· εγώ δε καλού-κακού θα φοράω καθαρά εσώρουχα, για το ενδεχόμενο να μοιάζεις της Αντζελίνας Τζολί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κακό με τους περιθωριακούς είναι ότι μπαίνουν εκεί με δική τους υπαιτιότητα αλλά μετα΄βρίζουν την κοινωνία και εμάς που είμαστε από τη μέσα μεριά
    :)

    τζωτ, η αντζελίνα δεν πιάνει μία μπροστά στη σπινθηροβόλα γοητεία μου και απαστράπτουσα προσωπικότητά μου, αλλά και μόνο που ανέφερες τη λέξη εσώρουχο είναι για εμένα ξεπεσμός. Στο μέηλ σου απάντησα ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ουά (αρχαιοπρεπές ουάου με θετική έννοια, πληθυντικός ουαί με αρνητική έννοια), ώστε τα εσώρουχα είναι ξεπεσμός.
    Η Αθανασία όταν απλώνει ρούχα, ψάλλει το μάντρα: σώβρακο, σώβρακο, σώβρακο, κιλότα (επαναλάβατε). Δηλαδή εσύ είσαι πιο προχώ και λες: σώβρακο, σώβρακο, σώβρακο, κενό (ρηπήτ, επειδή μπορεί να πέταξες και μια ψιλοσπόντα στην αρχή της ανάρτησής σου :).
    Τουλάχιστον γλιτώνεις από το 1/4 έως το 1/8 του πλυσίματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι, για το δικό σου ξεπεσμό μιλούσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εισαι ρε κοροιδο, να δεχεσαι τα κοπλιμεντα. Μην εισαι τοσο αυστηρη με τον εαυτο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!