Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Anoreksia Strevlosa

  • Η ανθοπώλις της γειτονιάς μου είπε ότι ο τάδε βουλευτής είναι κακός γιατί δεν της διόρισε κάποιον συγγενή ενώ όταν ο άλλος, ο καλός, εξελέγη τον εδιόρισε αμέσως.
  • Σε συζήτηση περί υγείας φιλικό πρόσωπο απόρησε με τη στάση μου που παντού βλέπω την καταστροφή και μου έδωσε αμέσως την απλούστατη λύση :"Μα, άμα έχεις γνωριμίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα" . Όταν της είπα ότι αυτό δεν είναι η λύση αλλά το πρόβλημα, με κοίταξε σα να ήμουν τρελή.
  • Μία από τις μεταφορικές της πόλης μου, από την οποία είχαμε παραγγείλει μία τουαλέτα σκάφους , στην αρχή μπέρδεψε τα μοντέλα και μας έφερε άλλο για άλλο, μετά όταν ήρθε το ξέχασε στην αποθήκη, μετά από πολλά τηλέφωνα το θυμήθηκαν, το φορτηγό, λέει δεν ήταν εκεί, και τελικά πήγαμε εμείς με το δικό μας όχημα και το παραλάβαμε. Πληρώσαμε κανονικά, σα να μην είχαν καθυστερήσει ούτε μπερδέψει τίποτα.
  • Δημόσιος υπάλληλος είπε το εξής: "Ας μας πληρώσουν όσο πληρώνουν τους ευρωπαίους και μετά να δείς πως θα δουλέψουμε". Ομολογουμένως, πρόκειται για υπάλληλο υπηρεσίας που δουλεύει ρολόι, όμως μπορώ να παραθέσω άπειρα περιστατικά όπου αυτό δε συμβαίνει, από την Ολυμπιακή όπου είχαν βολευτεί όλοι οι ημέτεροι που δε χωρούσαν πουθενά αλλού, ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία όπου μόνο κάτι νεαροί αφελείς κάνουν δυό δεκάρες δουλειά και όσο παλιώνουν μαθαίνουν πως να πασάρουν ευθύνες. Και όταν πας να κάνεις μία δουλειά σου λένε ότι δεν ξέρουν, ότι δεν τους έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο, σε καθυστερούν λες και πρόκειται για το πυρηνικό πρόγραμμα της Κορέας, και στο τέλος ανακαλύπτεις μόνος σου τη λύση (με δικά σου τηλέφωνα, χρόνο και έξοδα) , και σου λένε "Είσαι σίγουρος?" τους λες ναι, και σου υπογράφουν ελαφρά τη καρδία σηκώνοντας τους ώμους μισοπροσβεβλημένοι που εσύ ο άσχετος ξέρεις περισσότερα από αυτούς και μισοαδιάφοροι γιατί δεν θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους. Και την επόμενη φορά που θα πας για την ίδια υπόθεση δεν θα θυμούνται τίποτα, δεν θα έχουν μάθει τίποτα και θα αναγκαστείς να ξανακάνεις τα ίδια από την αρχή, και δεν θα σε πιστεύουν ότι εσύ ο άσχετος τα ξέρεις καλύτερα από αυτούς, και θα σε τρέχουν ανελέητα. Μας έτυχε μάλιστα το εξής: μία απλή διαδικασία, πολύ κοινή για εμάς που την είχαμε μάθει απέξω, απαιτούσε κάποια έγγραφα. Τα είχαμε φωτοτυπήσει και, όποτε χρειαζόταν, βγάζαμε αντίγραφο αδειανό, συμπληρώναμε και τα πηγαίναμε όλα μαζί στην αρμόδια υπηρεσία. Αλλα τόσο αδιάφοροι που είναι, κανείς δεν την έχει μάθει και κάθε φορά μας τρέχουν, μας βάζουν να περιμένουμε και να διασταυρώνουμε ακόμα και το όνομά μας, μέχρι να σιγουρευτούν ότι δεν τους ξεγελάσαμε, εν΄'ω μία φορά μας είπαν και το τραγικό :"Τι είναι αυτά τα χαρτιά?" .Κι αν πας να αγαναχτήσεις σου κλείνουν όλες τις πόρτες, οι πούστηδες.
  • Στην ίδια υπηρεσία, μας ζητάνε ένα έγγραφο που από κανέναν άλλον δεν το ζητάνε, κάθε εβδομάδα τα τελευταία έξι χρόνια. Το έγγραφο αυτό έχει καταργηθεί, συνάδελφοι από άλλες πόλεις μόλις το ακούνε γελάνε, αλλά αν το πείς σε Αυτούς στην υπηρεσία δε σου δίνουν υπογραφή αν δεν το έχεις. Αν δεν το έχουμε, μόνο εμείς. Στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για προσωπική κόντρα και απορούσα το γιατί, τελικά όμως ανακάλυψα ότι μόνο εμείς δίνουμε τόσο προσεγμένα και καθαρογραμμένα έγγραφα. Όλοι οι υπόλοιποι δίνουν ένα τουρλουμπούκι από μουντζουρωμένες και κακογραμμένες δηλώσεις, τσαλακωμένες και μπερδεμένες, ώστε ο υπάλληλος βαριέται να τις ελέγξει και βάζει υπογράφα στα τυφλά. Ελέγχει μόνο τις δικές μας που είναι τακτοποιημένες και σε όλα εντάξει. Και αυτοί οι άνθρωποι, καθώς και άλλοι πολλοί σαν αυτούς, πληρώνονται βρέξει χιονίσει, ότι κι αν γίνει, και έχουν δικαιώματα τα οποία διεκδικούν κάνοντας τη δική μας ζωή δύσκολη.
  • Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι αδικημένοι και ότι το κράτος τους εκμεταλλεύεται. Αυτοί οι άνθρωποι κλείνουν την πόρτα στο τέλος της βάρδιας και δεν αγωνιούν για τίποτα, γιατί ότι κι αν γίνει θα πληρωθούν, όσο σκατά κι αν τα κάνουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν παράγουν τίποτα.
  • Η δικαιοσύνη είναι κάτι το στρεβλό για αυτούς, είναι η καλοπέραση. Δικαιοσύνη ίσον ανεμελιά και καλοπέραση, λένε.
  • Ο θυμός, όπως όλοι μπορούν να δουν, δεν είναι αναίτιος, αλλά βάσιμος και δίκαιος.
  • Γιατί, μπορεί οι ευρωπαίοι να πληρώνονται καλύτερα από τον έλληνα, παράγουν όμως πλούτο.
  • Μπορεί οι ευρωπαίοι να πληρώνονται καλύτερα, αλλά δεν βολεύουν κάθε άχρηστο ξαδέρφι ούτε ανέχονται την ανικανότητα, ούτε έχουν τη Δημόσια Μαφία να στραγγίζει κάθε πόρο και να τον διοχετεύει στο εξωτερικό.
  • Για αυτό, αγαπητά ξαδέρφια του δημοσίου, προσέχετε το παράδειγμα της αγγλίας, πόσες απολύσεις είπανε? 600.000? Ήδη, κάτι πάει να γίνει με τις συγχωνεύσεις οργανισμών και μάλλον έπεται συνέχεια και πολύ καλά θα κάνει, γιατί πολύ ψηλά τον είχατε πάρει τον αμανέ. Πρώτα ρίξανε τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα και μετά θα σας απολύσουνε, χεχεχεχε... μα την αλήθεια έτσι και συμβεί αυτό θα είναι τέλεια! Μην ξεχνάμε ότι το δημόσιο ξεκίνησε όχι ως δυνατότητα πλουτισμού των μαζών αλλά ως μία σχετικά αξιοπρεπής απασχόληση, με αμοιβή χαμηλή μεν, σταθερή δε. Και φτάσαμε να ψάχνουμε εκατομμύρια σε διεθνή ύδατα...
  • Είναι η μόνη μας ελπίδα, πρέπει να αφήσουν οι μαλάκες τη μαλακία και να κάνουν αυτό που πρέπει. Πρέπει να υπακούμε το νόμο, πρέπει να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει πρέπει να γίνουν όλα σωστά.
  • Για αυτό κοίτα γιωργάκη μην ξεχαστείς και αφήσεις να σε φοβίσουν οι μαφιόζοι, γιατί μετά εσένα θα λυντσάρουμε με αυτά που μας έκοψες για να πληρώσουμε τα γαμησιάτικα των αλλονών, των δημοσίων εννοώ.
  • Κοίτα Τάκη, όταν ξανάρθω, μη μου ξαναπείς αυτό με την κοιλιά, ότι την καλλιεργείς καιρό και ότι έχεις επενδύσει σε αυτή πολλά λεφτά γιατί θα σου πάρει ο διάλος τον αέρα.
  • Άντε μπράβο με τα λαμόγια, σας ταΐζουμε και μας κουνιέστε κι από πάνω!
  • Αφού θέλουμε να γίνουν τα πράγματα καλά, γιατί δεν τα κάνουμε καλά?

3 σχόλια:

  1. Tumbling between the edges, you completely failed to feel the reality...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tumbling between the edges, you completely failed to feel the reality...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. You are wrong.
    Ξέρω και παραξέρω, όμως όταν έχει χάσει κανείς χρόνο και χρήμα και κόπο για την ασχετοσύνη κάποιου, τότε είναι δίκαιο να οργίζεται.
    Ακόμα και οι ιδιώτες που λυμαίνονται τον τόπο, το κάνουν με την κάλυψη των δημοσίων ελεγκτών, οι οποίοι μπορεί να παίρνουν γραμμή από επάνω, αλλά και οι ίδιοι είναι αρκετά λαμόγια ώστε να τις εκτελούν πιστά και να ζουν ζωή χαρισάμενη με αυτό τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!