Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Από τον Αδερφό μου

20 σχόλια:

  1. Διαφωνώ με το βίντεο μιας και όχι μόνο κανένας δεν μας είπε να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε.

    Οσον αφορά τις αντιδράσεις των Γερμανών τους καταλαβαίνω εν μέρη μιας και εδώ και 29 χρόνια μας πληρώνουν μέσω της Ε.Ε. και ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τα φάγαμε. Παρόλο που δεν έχω φάει άμεσα χρησιμοποιώ πλυθηντικό μιας και είμαι Ελληνας πολίτης.

    Το εξώφυλλο του spiegel ήταν χοντρό αλλά η Γερμανία είναι Δημοκρατία άρα υπάρχει ελευθερία του τύπου. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τις μπαρούφες που λένε και γράφουν τα Ελληνικά ΜΜΕ.

    Η όλη υπόθεση μου θυμίζει την πρώτη φάση του Μακεδονικού με τα embargo και ξέρουμε πως τελείωσε, σχεδόν, η υπόθεση.

    Ζούμε στον γεωγραφικό χώρο που γέννησε τον Ορθολογισμό αλλά πολλές φορές ο μέσος Ελληνας είναι το αντίθετο.

    Ο einikolo είναι αδελφός σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω απ την αλλη συμφωνω με το βιντεο, μιας και πιστευω οτι οχι απλα μας λενε να αλλαξουμε τον τροπο με τον οποιο ζουμε, αλλα με τα μετρα που επιβαλλουν παιζεται αν θα ζουμε καν.

    Τα ξενα ΜΜΕ (αλλα και τα ντοπια, και πολλοι που καθοδηγουνται απο αυτα) παρουσιαζουν τους Ελληνες ως τεμπεληδες, που πληρωνονται υπερβολικα, παιρνουν συνταξη απο τα 40, απεργουν και γινονται βιαιοι χωρς λογο, και ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ η ΝΔ για να κοροιδεψουν μαζι τους Ευρωπαιους και να περασουν καλα.

    Ολο αυτο γινεται για να πειστει ο κοσμος οτι οι Ελληνες φταινε για την κριση, και να επιβληθουν τα μετρα χωρις αντισταση. Και οταν παρθουν αντιστοιχα μετρα και στις χωρες τους, να κατηγορησουν τους Ελληνες γι αυτο.

    Το καλο ειναι οτι δε γιναν ολοι ρομποτακια- την ιδια στιγμη που καποιοι "πατριωτες μας" αξιοι τουφεκισμου, δηλωνουν στο ιντερνετ και στα ξενα καναλια πως ντρεπονται που ειναι Ελληνες, και πως "οι λαοι εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν", στη Γερμανια εγινε διαδηλωση συμπαραστασης προς τους Ελληνες, με συνθηματα στα πανω οπως "δε φταινε οι λαοι για την κριση" και "μην επιτειθεστε στους πολιτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΓ: Athinovio,Ο υποτιτλος του blog ειναι απολυτα σωστος.

    Γι αυτο φροντιζουν να μην εχεις καθολου ελευθερο χρονο, και καθολου χρηματα.

    Ισως πρεπει να ψαξουμε για αλλη πολιτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα παιδιά, Γιάννη και Φοίβο.

    Εγώ είμαι από τους πρώτους που υποστήριξε ότι οι έλληνες πρέπει να συμμορφωθούν σε κάποιους κανόνες εφόσον επιθυμούν να ωφεληθούν από την ευρώπη, και μέσα σε αυτά είναι τόσο η κρατική μαφία που πρέπει να δαμαστεί όσο και η καθημερινή μικροδιαπλοκή που θεωρούμε φυσιολογική. Ο τυπάκος με το ταπεράκι που βλέπουμε στο βίντεο, πρέπει να εκλείψει.

    Από την άλλη, κάποιες λέξεις κλειδιά που αναφέρονται έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από όσο μπόρεσε να δείξει ο ενικολο, λέξεις όπως "πανάκριβα προιόντα" ή "σύμμαχοι".

    ΓΙατί, τί παράγει η πχ Δανία που δίνει τόσα επιδόματα στους κατοίκους της? Ποιός είναι ο πλούτος της? Στη βικι αναφέρει τα εξής:
    "Το εμπορικό ισοζύγιο είναι συνήθως παθητικό και αντισταθμίζεται με το ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Εξάγονται γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, μηχανήματα και είδη ναυπηγικής και τεχνολογία αιολικών συστημάτων." Με λίγα λόγια υπηρεσίες παράγει στην ουσία, όμως το φαγητό που τρώει είναι πραγματικό και φθηνό σε αντίθεση με τις υπηρεσίες που πουλάει.

    Επειδή τα οικονομικά ρεύματα κάνουν το γύρο της γής, είναι φυσική συνέπεια να μένει κάποια χώρα φτωχή για να μπορέσει η άλλη να έχει φτηνές μπανάνες, ντομάτες, κακάο και βανίλια, ρύζι, καλαμπόκι και αβοκάντο στα ράφια των σουπερμάρκετ ώστε να μπορέσει να παράγει "ιδέες", "μόρφωση"¨, τέχνη και τεχνολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και είναι αλήθεια ότι οι βόρειες, ανεπτυγμένες χώρες της ευρώπης παράγουν ενέργεια και συστήματα και σκέψη και υψηλή τεχνολογία, είναι επίσης αλήθεια ότι αν οι αγρότες της αργεντινής, ή της κίνας ή της ελλάδας και της τουρκίας αμοίβονταν ανθρώπινα, με δικαιώματα και κοινωνικό κράτος όπως οι καλομαθημένοι εταίροι μας, τότε τη ντομάτα και το ελαιόλαδο θα τα αγόραζαν σε πενταπλάσιες τιμές, και όχι φθηνότερα από εμάς τους ίδιους.
    Διμερείς συμφωνίες με διεφθαρμένες κυβερνήσεις: δίνω στον έλληνα/τούρκο/κινέζο/αργεντινό ηγέτη τρία τάλαρα για να βγεί να πει κάτι ωραίο και πιασιάρικο στους χωριάτες περί ανάπτυξης και αλληλεγγύης, και για τα επόμενα εκατό χρόνια τους ρουφάω το μεδούλι.
    Στις ινδίες πχ, οι εγγλέζοι έδωσαν "τα φώτα τους" και πήραν απίστευτες πρώτες ύλες και άντλησαν τον πλούτο που τους έκανε υπερδύναμη, για μπορούν τώρα να κουνιούνται με χάρη μαζί με τους γκόμενους στα κοινοβούλια.
    Πού είναι η ινδία τώρα? Η ινδία τώραείναι σχεδόν όπως πριν από 100 χρόνια, μη σου πω χειρότερα επειδή οι εταιρείες αγροτικών προιόντων έχουν μπήξει τα νύχια τους στις σοδειές...
    Η Ελλάδα?
    Η Ελλάδα γλίτωσε αυτή τη μοίρα και τώρα παλεύει τον δεύτερο γύρο της κόντρα στις τράπεζες των βορειοδυτικών αποικιοκρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία γενική παρατήρηση: Η Ελλάδα από το 1981 ζει εις βάρος της Ε.Ε.. Μας έχει δώσει πάρα πολλά δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και ένα μεγάλο μέρος το φάγαμε. Χρησιμοποιώ πρώτο πρόσωπο παρόλο που δεν έχω καταχραστεί χρήματα αλλά γιατί κατοικώ στην Ελλάδα. Το τραγικό είναι ότι αν τις είχαμε επενδύσει σωστά τώρα θα ήμασταν μία πλούσια και αυτάρκης χώρα μιας και είμαστε τυχεροί στο θέμα της γεωγραφίας, έχουμε και ήλιο και καλό καιρό και πρώτες ύλες.

    @Τεταρτο Κουταβι
    Οπως μπορείς να φανταστείς υπάρχουν πάρα πολλά ξένα ΜΜΕ και μερικά είναι αξιόλογα άλλα όχι.

    Δεν νομίζω ότι κάποιος αξιόπιστος μας είπε να γίνουμε ρομποτάκια. Θέλω να σημειώσω ότι η πειθαρχία είναι αρετή μιας και κάνει τη ζωή όλων μας ευκολότερη. Μάλλον μπερδεύεις τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Το πρώτο είναι αρνητικό το δεύτερο θετικό. Δεν είμαι οπαδός της θανατικής ποινής αλλά πιστεύω ότι οι εθνικιστές πρέπει να τιμωρηθούν και η καλύτερη τιμωρία είναι να τους βάλουμε, εμείς οι απλοί άνθρωποι, στο περιθώριο. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα η Ελλάδα είναι Βαλκανική χώρα και ο εθνικισμός είναι πολύ διαδεδομένος...

    Οσον αφορά το δεύτερο σχόλιο σου: αν κρίνω από τις καφετέριες, τα μπουζούκια και τις παραλίες ο μέσος Ελληνας έχει πολύ ελεύθερο χρόνο...

    Πολλές φορές, βλέποντας τη συμπεριφορά πολλών Ελλήνων, ντρέπομαι που είμαι Ελληνας

    @athinovio
    Ανέφερες τη Δανία και αύτη η χώρα είναι σε πάρα πολλούς τομείς πρότυπο. Είναι μία μικρή χώρα με σχετικά δύσκολη γεωγραφία και κλίμα αλλά παρόλα αυτά είναι κορυφαία σε πλανητικό επίπεδο σε πολλούς τομείς. Η Δανία, σαν καθώς πρέπει Σκανδιναβική χώρα, έχει ένα άριστο κράτος πρόνοιας άρα μπορεί και προσφέρει επιδόματα στους κατοίκους της.

    Επειδή τα οικονομικά ρεύματα κάνουν το γύρο της γής, είναι φυσική συνέπεια να μένει κάποια χώρα φτωχή για να μπορέσει η άλλη να έχει φτηνές μπανάνες, ντομάτες, κακάο και βανίλια, ρύζι, καλαμπόκι και αβοκάντο στα ράφια των σουπερμάρκετ ώστε να μπορέσει να παράγει "ιδέες", "μόρφωση"¨, τέχνη και τεχνολογία.
    Αυτή η σκέψη δεν ισχύει για την οικονομική επιστήμη μιας και στην οικονομία δεν ισχύει: ότι κερδίζω εγώ το χάνει κάποιος άλλος. Το ελέυθερο εμπορίο έχει αποδειχτεί ότι συμβάλει στην ανάπτυξη όλων των συμβαλλόμενων και δεν έχει σημασία τι εμπορεύεται ο καθένας. Ο πατέρας αυτής της θεωρίας είναι ο Ντέηβιντ Ρικάρντο

    Σε κάθε περίπτωση η σύγκριση της Ελλάδας με Αργεντινή, Κίνα και Ινδία είναι εντελώς άστοχη μιας και εμείς είμαστε μέλη της Ε.Ε. και λόγο της ΚΑΠ οι Ελληνες αγρότες δεχόνται τεράστιες επιδοτήσεις.

    Είναι εντελώς άσχετη η αποικιοκρατική πολιτική της Μ.Β. στην Ινδία ή αλλού μιας και όχι μόνο έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια αλλά γιατί η Ελλάδα είναι ανεξάρτητο κράτος.

    Η Ελλάδα γλίτωσε αυτή τη μοίρα και τώρα παλεύει τον δεύτερο γύρο της κόντρα στις τράπεζες των βορειοδυτικών αποικιοκρατών.
    Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί αποκαλείς απικοικράτες τις τράπεζες των Δυτικών χωρών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ιωαννίσκε
    έχεις αναρωτηθεί γιατί η παροχή υπηρεσιών είναι ακριβότερη από τα προιόντα?
    Γιατί ένας δάσκαλος, συγγραφέας, τραγουδιστής, αναλυτής ή διανοούμενος οποιασδήποτε ειδικότητας αμοίβεται καλύτερα από έναν γεωργό?
    Αν ο διανοούμενος σταματήσει να δουλεύει, απλά θα στεναχωρηθούμε. Αν σταματήσει ο γεωργός να δουλεύει, θα λιμοκτονήσουμε.
    Όμως ο διανοούμενος είναι αυτός που ορίζει τις αμοιβές και φυσικά θα τις ρυθμίσει προς ώφελός του.

    Και αυτό συμβαίνει από τη Δανία μέχρι την Ινδία, απαράλλαχτα και ίδια.
    Έτσι, ο γερμανός συμπεριφέρεται λες και η Ζήμενς δεν είναι γερμανική εταιρεία που έφαγε τον άμπακο εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, ούτε είχε έλληνες δουλοπάροικους στα εργοστάσιά της, τα προιόντα των οποίων πωλούνταν στην φτωχή ελλάδα πανάκριβα.
    Σε λίγο θα μας πει η Μέρκελ ότι "δεν γνώριζε" όπως ο καραμανλής για το βατοπέδι.

    Αν δεν υπήρχαν ανασφάλιστοι στα χωράφια και στα λατομεία της υφηλίου, η ανάπτυξη των βορειοδυτικών θα στοίχιζε τα πενταπλάσια, είναι απλά μαθηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα, από που βρήκαν πόρους οι πλούσιοι της δύσης? Από τα μπαχαρικά της ευρώπης, τα μεταλλεύμετα της ευρώπης ή μήπως από το εμπόριο των ξεθυμασμένων εδαφών της?

    Ο πλούτος της ευρώπης βασίστηκε στις γενοκτονίες γηγενών πολλών ηπείρων.
    Αφρική, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, γιου νέημ ιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ εν μέρη. Η αξία του προϊόντος που παράγεται από τον τριτογενή τομέα της οικονομίας είναι μεγαλύτερη από τον πρωτογενή άρα κοστίζει και περισσότερο.

    Η Ζήμενς είναι πολυεθνική εταιρία, όχι μόνο Γερμανική. Πιθανόν η Μέρκελ να μην γνώριζε ότι η Ζήμενς λάδωνε γενικά και αόριστα μιας και δεν είναι άμεσα η δουλειά της. Η ποιοτική διαφορά με το Βατοπέδι είναι ότι εκεί λαδώθηκαν άμεσα υπουργοί της κυβέρνησης. Αν δεν κάνω λάθος η Ζήμενς δεν λάδωσε Γερμανούς πολιτικούς.

    Πράγματι οι ανασφάλιστοι είναι κοινονικό dumping. Τα προϊόντα θα μας κόστιζαν πολύ περισσότερο αν όλοι οι άνθρωποι εργαζόντουσαν ασφαλισμένοι αλλά είναι ένα παιχνίδι στο οποίο κερδίζουμε εμείς οι καταναλωτές.

    Είμαι σίγουρος ότι αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα προϊόν που κατασκευάστηκε από εργαζόμενους που είχαν πλήρη ασφάλεια και σε ένα άλλο το οποίο δεν είχαν ίδιας ποιότητας θα διάλεγες το πρώτο, τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράγματι οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες κέρδισαν πολλά από την εκμετάλευση των αποικιών τους αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και αυτές οι χώρες είναι πλέον ελεύθερες.

    Ο βασικός λόγος που σταμάτησε το αίσχος της αποικιοκρατίας είναι η ήττα του Ναζισμού και είναι ναζισμός να κατηγορείς κάποιον για τα εγκλήματα των παπούδων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιωαννη,
    το σχολιο σου περι εθνικισμου και πατριωτισμου ηταν καπως μπερδεμενο. Δεν ειπα οτι οσοι λενε δημοσια, σε εκπομπες που κοροιδευουν την Ελλαδα, πως ντρεπονται που ειναι Ελληνες, οτι ειναι πατριωτες. Ειπα οτι ειναι το αντιθετο-προδοτες. Μαλλον δεν επιασες την ειρωνεια. Παντως, αν οχι τουφεκισμος, θα επρεπε τουλαχιστον να απαγορευτει για παντα η εισοδος στην Ελλαδα σε αυτα τα ατομα, και να κυρηχθουν persona non grata. Δεν χρειαζεται να εισαι εθνικιστης για να ΜΗΝ απαξιωνεις παγκοσμιως την πατριδα σου και ολο τον πληθυσμο της. Δε χρειαζεται να εισαι καν πατριωτης. Απλα να μην εισαι κομπλεξικος.

    ΜΜΕ υπαρχουν οντως πολλα. CNN, BBC και δυο τρια αλλα που παρακολουθησα, ειχαν ρεπορταζ στα οποια αναφεροταν πως ο μεσος Ελληνας παιρνει συνταξη στα 40 (?!) , και σατυρικες εκπομπες λεγαν "αφηστε τα τσιπουρα και τις απεργιες και πηγαιντε για δουλεια".

    Η πειθαρχεια μπορει να ειναι καλο πραγμα, εφοσον υπαρχει καλη ηγεσια. Και ειτε ειναι καλη ειτε κακη, δεν την εχουμε σα λαος στο DNA μας. Το να προσπαθησουμε να κανουμε τους Γερμανους, αν δε το αντιληφθουμε οι ιδιοι οτι ειναι γελοιο, θα το αντιληφθουν ολοι οι υπολοιποι.

    Οπως ειπες, τα λεφτα οντως φαγωθηκαν.

    Οσο για αυτο που ειπες για τα μπουζουκια και τις καφετεριες, μαλλον απο τις ειδησεις του Mega και του Star κρινεις, παρα απο ιδιαν εμπειρια.

    Εγω και ολοι οσους ξερω, παιρνουμε απο 600 μεχρι 900 Ευρω, και δουλευουμε 12ωρα, αργιες, Σαββατοκυριακα, χωρις ρεπο. Και αν γουσταρουμε τις δυο ελευθερες ωρες που εχουμε τη μερα να τις περναμε στην καφετερια, ποιο ειναι το προβλημα; Θα επρεπε να ειμαστε μπροστα στην τηλεοραση, για να θεωρουμαστε σωστοι πολιτες;

    Τα λεφτα της Ευρωπης οντως τα φαγανε, και αφου δεν τα εφαγες εσυ οπως δε τα εφαγα εγω, μη χρησιμοποιεις πρωτο πληθυντικο προσωπο, γιατι το "φταιμε ολοι" μεταφραζεται σε "δεν την πληρωνει κανεις". Αυτοι που τα φαγαν, δε μεγαλωσαν ουτε ζησαν ουτε μορφωθηκαν αναμεσα μας. Δε μας εκπροσωπουν. Και παρ ολα αυτα μας κυβερνουν, και αμαυρωνουν το ονομα μας παγκοσμιως. Και τους φταιει ο δικος μας καφες η το δικο μας ποτο, την ωρα που αυτοι ξεπουλαν τη χωρα μας για να χτισουν βιλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιας και το Αθηνόβιο με τίμησε με τη φιλοξενία της, ας μου επιτραπεί μια ελάχιστη παρέμβαση.Το βίντεο απευθύνεται σε ξένους για αυτό είναι και στα Αγγλικά.
    Αν κάποιος κάνει το κόπο και διαβάσει τα σχόλια στο youtube θα εκπλαγεί όσο και εγώ ότι τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα αρνητικά σχόλια, τα κάνουν Έλληνες.Σαν τον ΙωάννηΚ.
    Η αρχική μου σκέψη ήταν η απόρριψη.Μετά συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολλοί αγαναχτισμένοι Έλληνες. Σαν το παρατημένο παιδί που βρίζει το γονιό του ενώ μέσα του πάντα προσεύχεται να έχει λάθος. Έτσι λοιπόν δεν αδικώ τον φίλο ΙωάννηΚ ούτε όποιον διαφωνεί. Αυτό όμως στο οποίο θα επιμείνω, είναι η κεντρική ιδέα του βίντεο και δε μπορεί κανένας να αμφισβητήσει, είναι ότι το τι είναι Έλληνας μπορεί ο καθένας να έχει πολύ σχετική άποψη.Αν ο ΙωάννηςΚ έχει 10 ή 100 άσχημες εμπειρίες σε ταξί , αεροδρόμια κλπ, δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο όταν καταδικάζει στη συνείδησή του 10.000.000 κόσμο, γέρους και παιδιά.
    Σε αυτό το βίντεο, εγώ βγάζω τη ΔΙΚΗ μου εικόνα του τι είναι Έλληνας.Από τον συμπολεμιστή στο πλοίο, από τον ταρίφα που με πήρε δωρεάν 0300 το βράδυ, από τον μπάτσο που μου έκοψε κλήση παρότι συνάδερφος γιατί "δεν είναι δίκαιο για τους άλλους" -παρ'ότι με έτσουξε τότε, από τη γυναίκα στο πέραμα που βρήκε το τηλέφωνό μου 0600 το πρωί για να μου παραδώσει 800 ευρώ που είχα χάσει(ρωτήστε το κουτάβι, ξέρει), από τα αδέρφια μου και τους φίλους μουπου παρότι στα πρόθυρα της φτώχειας ποτέ δε ζήτησαν χάρη,κλπ κλπ. Αν ο ΙωάννηςΚ έζησε μια ζωή μέσα σε κακούς Έλληνες που του χάρισαν μόνο αγανάχτηση και ντροπή λυπάμαι για αυτόν και σέβομαι την άποψή του.
    Απλά να μην παρασυρομαστε από MEGA και STAR που συνέχεια μας δείχνουν τα κοπρόσκυλα και το Life style που αποτελούν το 1 % και νομίζουμε ότι έτσι είναι οι Έλληνες.
    Τελειώνοντας να πώ ότι όταν απευθύνεσαι δημόσια καλό είναι αν δεν έχεις κάτι καλό να πείς , απλά να σιωπάς. Θέλω να πώ αν η αγωνία του Ιωάννη Κ είναι μην τυχόν και πιστέψει κανένας ξένος ότι δεν είμαστε τελείως για πέταμα, ας το αφήσει στο Del Spiegel που το κάνει και καλά (τη δυσφήμιση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρχίζω ανάποδα, χρησιμοποιήσα πρώτο πλυθηντικό για να δείξω ότι ανήκουμε σε μία κοινωνία άρα πληρώνουμε και για σφάλματα που διέπραξαν άλλοι, μπορείς να μου εξηγήσεις πως μεταφράζεται σε "δεν την πληρωνει κανεις";

    Υποθέτω ότι γνωρίζεις ότι τηλεόραση και πολίτης δεν τα πάνε καλά. Προσωπικά τηλεόραση βλέπω μόνο στο γυμναστήριο. Ευτυχώς υπάρχουν εφημέρίδες και ίντερνετ για να σκοτώνω την ώρα μου και να ενημερώνομαι. Προφανώς και οι εργαζόμενοι έχουμε δικαίωμα στη ξεκούραση και θα ήμουνα άρρωστος αν έλεγα το αντίθετο. Αν ο εργοδότης σου δεν σέβεται τα εργατικά δικαιώματα σου υπάρχει η επιθεώρηση εργασίας. Στην θέση σου δεν θα ντρεπόμουνα να τον καταγγείλω.

    "ειδησεις του Mega και του Star " ειδήσεις; το άλλο με τον τοτό το ξέρεις; :P

    Δεν ζήτησα να γίνουν οι Ελληνες Γερμανοί αλλά μιας και ανέφερες το DNA, δεν τα πάω καλά με αυτό μιας και βρωμάει ναζισμό.

    Συμφωνώ για το κόμπλεξ αλλά η αυτοκριτική είναι αρετή και μιας και η Ελλάδα είναι δημοκρατία έχω το δικαίωμα να την κρίνω.
    "απαγορευτει για παντα η εισοδος στην Ελλαδα σε αυτα τα ατομα" ατύχησες μιας και δεν μπορούμε να το κάνουμε έυκολα. Σου ξαναλέω ότι είμαστε μέλος της Ε.Ε. και πρέπει να σεβάμαστε τις οδηγίες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για το Mega και το Star απάντησα προηγουμένως. Για να γίνω κυνικός αν υπάρχει που ένας λόγος για ένα άνδρα στο να βλέπει τις "ειδήσεις" του Star είναι οι γυναίκες με μαγιό :P

    Προφανώς και έκανες το βίντεο στα Αγγλικά, και σε παραδέχομαι για αυτό, μιας και αυτή η γλώσσα είναι η Lingua Franca της εποχής μας.

    Προφανώς, ξανά, και δεν πρέπει να γενικεύουμε μιας και σε όλα τα επαγγέλματα, ακόμα και στους ταρίφες*, και σε όλες τις κατηγορίες ανθρώπων υπάρχουν και άξιοι αλλά και λέρες.

    Πράγματι έχω αρκετές άσχημες εμπειρίες από Ελληνες αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι δογματικός και θα σε παρακαλούσα αν διαβάσεις κάποιο κείμενο ή σχόλιο μου που πιστεύεις ότι είμαι να μου το υποδείξεις.

    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό σου απόγευμα.

    * τους αναφέρω ξεχωριστά μιας και δεν τα πάω καλά μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο πρώτο μου σχόλιο έκανα ένα λάθος. Το περιοδικό ήταν το Focus και όχι το spiegel. Το πρώτο δεν είναι σοβαρό το δεύτερο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βασικά, το όλο νόημα του βιντεο, δεν είναι η διαφορά ανάμεσα σε έλληνες και άλλους αλλά ανάμεσα σε έχοντες και μη.
    Γιατί με τον ίδιο τρόπο που στοχοποιούνται οι έλληνες τη στιγμή που λαμβάνουν τις χαμηλότερες αμοιβές στην ευρώπη, μπορεί να στοχοποιηθούν άλλοι λαοί, όπως πχ οι κατεξοχήν μαφιόζοι ρώσοι και ιταλοί, ή οι κατεξοχήν σπάταλοι όπως οι αμερικάνοι, κτλ, κτλ.

    Το βίντεο, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι οι τράπεζες δεν είναι φίλοι των εθνών, πράγμα στο οποίο υποθέτω ότι συμφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωρες-ώρες είμαι πνεύμα αντιλογίας :P
    οι έλληνες τη στιγμή που λαμβάνουν τις χαμηλότερες αμοιβές στην ευρώπη
    Αυτό δεν στέκει μιας και πλέον η Ε.Ε. έχει 27 χώρες μέλη και πολλές είναι φτωχότερες από την Ελλάδα και η πραγματική οικονομική αμοιβή ενός υπαλλήλου εξαρτάται από την παραγωγικοτητά του και δυστυχώς η μέση παραγωγικοτητά των εργαζομένων στην Ελλάδα είναι χαμηλή...

    Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει ανισότητα στα εισοδήματα των εργαζομένων.

    Για να γίνω συνήγορος των τραπεζών: είναι εταιρίες οπότε στόχος τους είναι η μεγιστοποίηση των κερδών τους, αν ήταν ΜΚΟ τότε ο στόχος τους θα ήταν η μεγιστοποίηση του γενικού καλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΙωαννηςΚ,
    εχεις δικιο, το "φταιμε ολοι" δεν μεταφραζεται σε "δεν την πληρωνει κανεις". Μεταφραζεται σε "την πληρωνουμε παλι εμεις".

    Καλο και το φιλοτιμο και η νοοτροπια "ας παραδεχτουμε τα λαθη μας". Αλλα αυτη η νοοτροπια πρεπει να μας οδηγει στο να προσπαθουμε για την βελτιωση, και οχι να βυθιζομαστε στην απραξια και την καταστροφολαγνεια. Και το γεγονος οτι κλεισαμε πχ εναν ακαλυπτο το 93, δε σημαινει οτι δεν πρεπει να ζητησουμε το λογο απο εναν πολιτικο η επιχειρηματια (βλ. Ιμια και Marfin/Ρικομεξ αντιστοιχα) ο οποιος εστειλε απο αμελεια του η σκοπιμα νεαρους ανθρωπους στον ταφο. Και οταν αρνειται να δωσει το λογο, και αντ αυτου φευγει στο εξωτερικο με τις καταθεσεις του, και δηλωνει κι ολας πως φευγει με το κεφαλι ψηλα, να κανουμε κατι παραπανω απο το να ζητησουμε απλα το λογο.

    Σ αυτο το σημειο θελω να ξεκαθαρισω πως δε μιλαω για σενα- για να μιλησω για σενα ως ατομο, θα επρεπε να ξερω τη ζωη σου, πραγμα που δε συμβαινει. Μιλαω για αυτα και αυτους που βλεπω γυρω μου.

    Οσο γι αυτο που ειπες για τα εργατικα δικαιωματα, ξερεις πολυ καλα πως δεν ειναι θεμα μονο του δικου μου εργοδοτη. Ο επιθεωρητης εργασιας λιγα μπορει να κανει, οταν το κρατος καταργει δικαιωματα που κατακτηθηκαν με δεκαετιες αγωνων και χιλιαδες θανατων. Ειναι σειρα και ευθυνη δικη μας πλεον, να αντιδρασουμε.

    Αλλα στις αντιδρασεις μας εχθρος μας δεν ειναι οι εργοδοτες η το κρατος (τουλαχιστον οχι μονο) αλλα και τα ΜΜΕ που στιγματιζουν τις διαδηλωσεις, οι τραμπουκοι που εισβαλλουν στις πορειες, και το ποιος και γιατι τους βαζει ειναι μεγαλη κουβεντα. Τελος, οι ιδιοι μας οι συμπολιτες που ισχυριζονται οτι ο μεσος ανθρωπος που διαδηλωνει ειναι οπαδος του φραπε, χουλιγκαν, πλουσιος, και εξισου υπευθυνος για την κατασταση οσο ο Σημιτης, ο Καραμανλης η ο Γιωργακης.

    Ειπες πως οι Ελληνες αμοιβονται χαμηλοτερα γιατι παραγουν χαμηλοτερης αξιας προιον. Για τον ιδιωτικο τομεα δε μπορω να μιλησω, γιατι δεν εχω μετρο συγκρισης και απο Ελλαδα και απο εξωτερικο. Θα σου μιλησω ομως για το Πολεμικο Ναυτικο, στο οποιο ημουν 7 χρονια, και κατ επεκταση το Στρατο γενικοτερα.

    Στο Πολεμικο Ναυτικο η μεση αμοιβη ειναι 1.000 με 1.100 Ευρω. Τα ΟΥΚ μας ειναι κατα κοινη παραδοχη απο τα καλυτερα στον κοσμο. Τα καραβια συχνα τα αγοραζουμε απο το εξωτερικο, οταν οι ιδιες οι χωρες που τα παρηγαγαν τα κρινουν ακαταλληλα για πλευση. Και παρ ολα αυτα, με το αιμα και τον ιδρωτα των στελεχων, τα συντηρουμε για καμια 30ρια χρονια ακομα.

    Στο εξωτερικο εχουν τη νοοτροπια "χαλασε τσιπακι-πεταξε τσιπακι- βαλε νεο τσιπακι". Στο Ελληνικο ΠΝ χρησιμοποιουν μεχρι και την τελευταια βιδα και δεν αφηνουν τιποτα να παει χαμενο, επιδιορθωνοντας, τα πληρωματα, με δικο τους κοπο και δικες τους πατεντες, αυτα τα οποια ενας ξενος απλα θα φωναζε ενα συνεργειο να του τα αντικαταστησει. Επειδη δεν υπαρχουν λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι συνθηκες στις οποιες κανουν επιδιορθωσεις (εν πλω, με κακοκαιρια) τις οποιες κανονικα θα επρεπε να κανουν εξειδικευμενα συνεργεια στη στερια, ακομα κι εγω που τις περασα, μου ειναι δυσκολο να τις διαννοηθω τωρα που ειμαι στο σπιτακι μου.

    Ο Γαλλος και ο Αγγλος, εχουν τα συνεργεια τους, με τα πανακριβα και τελευταιας τεχνολογιας εργαλεια τους, με την πληθωρα ανταλλακτικων, εχουν πληρωμενες τις στολες τους απο το κρατος (το οποιο ο κοσμος εχει την εντυπωση οτι συμβαινει και εδω, αλλα σε πληροφορω πως δε συμβαινει- οταν αποφοιτεις απο στρατιωτικη σχολη, για ενα χρονο παιρνεις 500-600 Ευρω, κρατησεις για τις στολες που σου δωσαν. Και απο κει και περα, αγοραζεις μονος σου απο μαγαζια).

    Και παρ ολα αυτα, καποιος που δεν ξερει την κατασταση, μπορει να δει εναν Γαλλο στρατιωτικο φρεσκοκουρεμενο-ξυρισμενο και με ατσαλακωτη στολουλα, και διπλα τον Ελληνα ακριβως το αντιθετο, και να πει "Κοιτα επαγγελματισμο ο Γαλλος! Ο Ελληνας, κλασικος Ελληναρας- και τα λιγα που παιρνει, θα πρεπε να του τα κοψουμε".

    Αυτο συμβαινει Α) Επειδη δεν ξερει τι συμβαινει Β) Επειδη εχει την εντυπωση πως ο Στρατος για να ειναι αποτελεσματικος πρεπει να ακολουθει τα Δυτικα προτυπα, αν και ο Ελληνικος Στρατος εχει αποδειξει πως διαπρεπει οταν ακολουθει το δικο του συστημα και τη δικη του νοοτροπια, οταν ειναι περηφανος που ειναι Ελληνικος, και οχι οταν προσπαθει να ειναι αντιγραφη και σκυλακι των ξενων Στρατων (διαβασε Μακρυγιαννη-διαβασε για τον Β ΠΠ).

    Κατι αντιστοιχο ισως συμβαινει στην κοινωνια, γενικοτερα.Επειδη οι Αγγλοι και οι Γερμανοι οταν βλεπουν ηλιο το γραφουν στο ημερολογιο τους, θελουν οι Ελληνες να ειναι μες το σπιτι 23 ωρες τη μερα για να πειστουν οτι δουλευουν, οτι εχουν μερακι, και οτι μπορουν να ειναι αποτελεσματικοι, αν τους το επιτρεψει η κυβερνηση και το κρατος τους.

    Τελος, αυτο που λεω DNA ειναι οι ιδιαιτεροτητες του καθε εθνους, που προκυπτουν απο την γεωπολιτικη, την Ιστορια, το κλιμα και χιλιους δυο αλλους παραγοντες. Δε σημαινει ανωτεροτητα, σημαινει απλα διαφορετικοτητα. Η οποια διαφορετικοτητα θεωρειται κακο και πρεπει να εξαφανιστει, επειδη οι ανθρωποι δεν πρεπει να αισθανονται οτι εχουν οτιδηποτε κοινο μεταξυ τους εκτος απ το χρημα. Δεν πρεπει να εχουν καμια πατριδα ακτος απο εκει οπου ειναι το χρημα. Δεν πρεπει να εχουν καμια αξια εκτος απ το χρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. IΩΑΝΝΗκ ανοίγεις μεγάλο θέμα και σε πολά έχεις δίκιο. Όμως σου διαφεύγει ένα πράγμα. Στην Ελλάδα ποτέ δεν είχαμε κρίση ή έλλειψη σε αυτό που λέμε "κοσμάκης".Ποτέ στη ζωή μου δεν είδα τεμπέληδες ή ανίκανους.Πάντα είχαμε κρίση ηγεσίας.Και δε μιλάω για κυβερνήσεις. Μιλάω για καθηγητές, αξιωματικούς, διευθυντές, δημάρχους, κλπ κλπ κλπ.
    Το λέω γιατί αναφέρεις το θέμα "αμοιβόμαστε λίγο αλλά παράγουμε ακόμα λιγότερο, άρα και πολλά παίρνουμε".
    Στην καριέρα μου είδα προσωπικό που εκ πρώτης οψεως δείχνει τεμπέλικο, αδιάφορο και ανίκανο. Τελικά (και επειδή είχα τη τύχη να υπηρετήσω και με κάποιες "θεότητες " του management (εξαιρέσεις βέβαια), συνειδητοποίησα, ότι και στο στρατό και στη κοινωνία, οι πολλοί και έξυπνοι είναι και δουλευταράδες και ικανοί.Όμως στην Ελλάδα, όλοι αυτοί (πολλές φορές χωρίς καν να καταλαβαίνουν το γιατί ή το πως) είναι αδικιμένοι από τους ηγέτες τους. Πχ βλέπεις στο ΙΚΑ τη κα Μελπομένη να ξύνει το πράμα της και να φέρεται άσχημα στον κοσμάκη.Τώρα που μεγαλώνω διαπιστώνω ότι αυτή η ίδια, με ένα σωστό διευθυντή θα έκανε παπάδες! Και το γεγονός ότι ο τωρινός της διευθυντής την αφήνει να είναι έτσι δεν αδικεί αυτόν, αλλά τελικά αυτήν!
    Το ξαναλέω και επιμένω γιατί ξέρω για τι μιλάω και θα το λέω μέχρι να πεθάνω : στην Ελλάδα υπάρχει και υπήρχε τεράστιο δυναμικό και απόθεμα στο λαό.Αλλά εμείς (δυστυχώς ανήκω και εγώ) όλοι οι κάθε είδους "διευθυντές" κλπ, αφ'ενός τους παίρνουμε στο λαιμό μας με κακοδιοίκηση και ανεπάρκεια δική μας και μετά τους βρίζουμε κι όλας. Όταν όμως φίλε ΙΩΑΝΝΗΚ ο Καποδίστριας έκανε θαύματα σε 4 χρόνια ο αλός ήταν ίδιος.Αλλά με καλή ηγεσία..,
    Και τελειώνοντας, δες όλα τα ήδη ηγεσίας σήμερα στην Ελλάδα : δήμαρχοι, διευθυντες, αξιωματικοί, σώματα ασφαλείας, θρησκευτικοί ηγέτες, δημόσιες υπηρεσίες, πνευματική ηγεσία, θέατρο, μουσική, πολιτισμός, ότι θες.You name it.Πες μου που υπάρχει σωστή ηγεσία.Πουθενά! Ολοι αυτοί που αποτελούν τη κάθε είδους ηγεσία του τόπου είναι ανεπαρκείς και ανίκανοι.Αλλά είναι ποσοτικά λίγοι.Άντε το 10% του πληθυσμού.Όταν λοιπόν Ιωάννη λες ντρέπομαι που είμαι Έλληνας δεν αδικείς τους λίγους αλλά και τους πολλούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!