Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

DJ Παπαδέας στην Πρέβεζα

  • Έχουμε λοιπόν ένα κλάμπ γεμάτο νέους, φοιτητές επί το πλείστον.
  • Για warm up έχει αναλάβει ένας ντόπιος djούλης, αρκετά συμπαθητικός.
  • Στις 12 η ώρα και κάτι έρχεται η φίρμα, ο dj Ανδριανός Παπαδέας.
  • Είναι ένα παληκάρι όπως όλα τα άλλα, λεπτοκαμωμένος και μικρόσωμος. Δεν θα τον ξεχώριζες σε ένα πλήθος, αλλά έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο ανάμεσα από τους έλληνες dj από ότι μαθαίνω.
  • Στην αρχή, ώσπου να καταλάβει τι παίζει με τα μηχανήματα, κάνει μία μικρή κοιλιά. Μετά, σιγά-σιγά αρχίζει να μπαίνει στο πνεύμα και βάζει τα δικά του. Ανεβαίνει και ανεβαίνει. Είναι δύο η ώρα και ο ρυθμός ακόμα ανεβαίνει σε ένα ξέφρενο ρυθμό, άλογο αλλά αδιαμφισβήτητο. Η ένταση είναι τέτοια που δεν μπορείς να αγνοήσεις τον ήχο: είσαι ύλη και τα κύματα περνούν από μέσα σου, από τις κλειδώσεις και τις νιώθεις στο θώρακά σου.
  • Κουνάς το κεφάλι, μετά σπάς τα γόνατα στο ρυθμό. Μετα και τα χέρια. Μετά αρχίζεις σταδιακά να χορέυεις, όλο και πιο έντονα, δε σε νοιάζει τίποτα εκτός από τον κυρίαρχο ρυθμό.Σε παρασέρνει...
  • Γυρνάς.
  • Όλοι εκτός από εμένα είναι ακίνητοι.
  • Μόνο εγώ χορεύω.
  • Όχι, είναι κι άλλος ένας...
  • Η μουσική που παίζει ο παπαδέας, σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη θα ξεσήκωνε τους θαμώνες, απλά και μόνο με την ένταση του ρυθμού, ακατανίκητη και ασταμάτητη, όπως οι σεισμικές δονήσεις.
  • Όχι όμως στην Πρέβεζα.
  • Ο Πρεβεζιάνος είναι καθωσπρέπει, και οι καθωσπρέπει άνθρωποι δεν παραδίνονται στις ορμές τους, ειδικά όταν αυτές συνεπάγονται να σηκωθούν από την καρέκλα τους και να κάψουν καμμία θερμίδα. Κανείς δεν χορεύει στηνΠρέβεζα, παρά μόνο κλαρίνα στα πανηγύρια, μία φορά το χρόνο.
  • Έτσι λοιπόν μέχρι που έφυγα από το κλαμπ, ο παπαδέας προσπαθούσε να ξεσηκώσει τα πλήθη με μουσικές εκστασιακές, σαν αυτές που έχει κάθε πολιτισμός για να δίνει στους ανθρώπους του την ευκαιρία να αποβάλει την πίεση, μέχρι που έφυγα ήμουν η μόνη που χόρευε μαζί με καναδυό άλλους μοναχικούς σε διάφορες γωνιές του μαγαζιού, υπο τα βλέμματα των άλλων, των σοβαρών πολιτών που σίγουρα θα σκέφτονταν "Πωπωπωπωπωπωπωπω! Τι φρικτό μον ντιέ!"
  • Πολύ καλή μουσική, μπράβο στον Παπαδέα.
  • Frown upon Πρεβεζιάνους!
  • Κάποιος έπρεπε να είχε προειδοποιήσει τον άνθρωπο ότι παίζει μουσική για zombi, να ξέρει κι αυτός πως να πορευτεί με τους ξενέρωτους, αντί να προσπαθεί να τους ξεσηκώσει...

15 σχόλια:

  1. Μεγάλο ξενέρωμα η φάση, ε?
    Όλοι στημένοι σαν βιδωμένοι στο πάτωμα!!!
    Μπλιαξ!!!
    Καλά έκανες και χόρεψες σαν να μην υπήρχαν γύρω σου οι ανύπαρκτοι!!!
    Καλό ΣΚ λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. XAXA, δηλαδή άνετα μπορείτε να γυρίσετε την Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών, the mini series, ε?
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κίκοπ
    στην Πρέβεζα επιτρέπεται να χορεύεις μόνο υπό 3 συνθήκες.
    1. αν είσαι ξετσίπωτη/ος
    2. αν είσαι εντελώς πιωμένος
    3. αν βρίσκεσαι πανηγύρι, αλλά και πάλι δεν πρέπει να δείχνεις ότι το διασκεδάζεις, αλλά μόνο να έχεις σφιχτά χείλη και ξινό ύφος ώστε να μη χάσεις τη σοβαρότητά σου

    Σε εξαιρετικές περιστάσεις, και αν δεν γίνεται αλλιώς, επιτρέπεται να κουνάς το κεφάλι, ενώ το χαμόγελο επιτρέπεται μόνο αν είναι να ειρωνευτείς καποιον για να δείξεις πόσο ανώτερος είσαι από τους ξεφτίλες που χορεύουν.

    Θα μεταναστεύσω στο Μπουρούντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτός ο καθωςπρεπισμός, δεν τους εμποδίζει να επιδίδονται στη μαγεία, να τρεχουν στις φλυτζανούδες και τις χαρτορίχτρες! τα ξέρω από πρώτο χέρι φιλενάδα και συγνώμη που μιλάω έτσι για τους πατριώτες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παπαδεας στην πολη μας.....Μουσικη μετρια....αν την επαιζε καποιος αλλος απο την πολη μας ο κοσμος θα δυσανασχετουσαι.....Ο κοσμος στην Πρεβεζα οπως και σε πολες αλλες πολεις...παρασυρεται απο τους ορμες του και μονο!!!.....Πολυ αλκοολ ...πολυ τσιγαρο...Το γεγονος οτι δεν χορευει εχει να κανει με τον κομπλεξισμο "τι θα πουν πουν οι αλλοι αν με δουν να χορευω γιατι πιθανον να μην χορευω και καλα "...O κοσμος δεν ξερει απο μουσικη..δεν ακουει μουσικη..παρασυρετε απο μοδες ....Κανενας απο εκει μεσα ..ισως ελαχιστοι , καταφεραν να εχουν αποψη για το τι ακουστηκε....Και με το θαρρος καποιας επαφης με αυτη τη μουσικη ...ηταν κατω του μετριου...Χαιρομαι που σε αγγιξαν τα vibes,,,,η ειχες καιρος να τα ακουσεις ή ειχες τη διαθεση....Οποτε σιγουρα περασες καλα......Και εγω....Απλα σχολιαζω μια μουσικη , μια κατασταση και μια πραγματικοτητα....Συν το οτι , χωρις ακομα να μπορω να το επιβεβαιωσω 100% , ο Παπαδεας , δεν επαιξε καν μουσικη...Επαιξε ενα ηχογραφημενο set του ..Αν τα κρινουμε ολα αυτα ισως η αποψη που πρεπει να σχηματισουμε να μην ειναι τοσο θετικη......Αλλα ειναι καλο να συμβαινουν...

    Ηταν πολυ καλο που σε εκανε να αντιδρασεις και να σχολιασεις αυτο το γεγονος//
    .Και χαιρομαι.....
    Η ηλεκτρονικη μουσικη ειναι μοδα...Την επικαλουμαστε για να ταιριαξει ή να φτιαξει το προφιλ μας......
    Δεν μπορεις να ακους αυτη τη μουσικη και μετα να εισαι στα ελληναδικα...Δηλαδη μπορεις...απλα δεν μπορεις να την καταλαβεις......
    Εν κατακλειδι......Καλο να συμβαινουν πραγματα.....Κακο να μην τα στηριζουμε , Καλο να χανεσαι στη μουσικη...Κακο να θες αλκοολ για να τη νοιωσεις....
    Music is the Drag....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sophia
    ειδικά τον χειμώνα, είναι ότι πρέπει για τέτοια η Πρέβεζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Elena
    το είδος της μουσικής είναι άσχετο. Απλά έτυχε αυτή βραδυά να είναι αυτός. Σε ένα μπουζουκσίδικο, το ίδο θα γινόταν γιατί αυτό γίνεται πάντα: κανείς δεν χορεύει στην Πρέβεζα.

    Για εμένα, ανάλογα με την περίσταση και τη διάθεση, κάθε μουσική είναι καλή για χορό,από μαζούρκες και ταραντέλες (δεν το κατάφερα ποτέ) μέχρι τσάμικα, ζεμπέκικα και τρανσ.

    Ο χορός είναι απλά ένας άλλος τρόπος να βγάλεις ότι έχεις μέσα σου.

    Καλωσόρισες στο σκουριασμένο ,μου καζάνι. Θα σε βράσουμε κι εσένα
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. διάβασα το σχόλιο της ελενας και προβληματίστηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να σου πω...δεν εχω άποψη για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και εμένα το σχόλιο της Ελενας με έκανε να προβληματιστώ. Πάντως όπως και να το κάνεις, αν βγεις έξω και δεν "διασκεδάσεις" (δεν εννοώ μόνο να χορέψεις) παρά κάθεσαι ακούνητος σε ένα τραπέζι καπνίζοντας και πίνοντας ένα ποτό τότε δεν μπορείς παρά να το χαρακτηρίσεις ξενέρωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NdN
    ο καθένας χαίρεται τημουσική με το δικό του τρόπο. Για εμένα η χορευτική μουσική είναι για να χορεύουν οι άνθρωποι. Αυτό ισχύει για μένα φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελενα

    ξαναδιαβάζω το σχόλιο σου και υποθέτω ότι είσαι συντοπίτισσα (η πόλη μας, λες)

    επίσης, δείχνεις να μην εκτιμάς τον συγκεκριμένο dj, το οποίο είναι καθαρά θέμα γούστου και δεν πέφτει καμμία συζήτηση σε αυτό. Είναι γεγονός όμως ότι έχει βραβευτεί, πράγμα που μάλλον δεν είναι τυχαίο, οπότε ακόμα κι αν έπαιζε σετάκι, ίσως να ήταν καλό σετάκι, και οπωσδήποτε καλύτερο από άλλα που έχω ακούσει αλλού. Μιλάω πάντα για την προσωπική μου άποψη και το δικό μου γούστο.

    Όπως και να'χει, η πίκρα μου δεν ήταν τόσο πολυ για τον dj αλλά για το γεγονός ότι οι Πρεβεζιάνοι γεννιούνται κατευθείαν ογδόντα χρονών, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρουν κάπου να ακουμπήσουν τα κοκαλάκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρέπει να είμαι Πρεβεζιάνος μιας και ούτε εγώ χορεύω :P

    Μου έστειλες ένα email να προσθέσω κάποιον στους φίλους μου στο hi5. Δυστυχώς δεν θυμάμαι για ποιο λόγο άνοιξα λογαριασμό εκεί οπότε σε παρακαλώ μην μου ξαναστείλεις. Δεν σε αποπαίρνω απλώς στο λέω για να μην σπαταλάς τον χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιάννη

    μην αγχώνεσαι

    κι εγώ κατα λάθος το πάτησα το κουμπί γιατί μία φορά μπήκα σε εκείνο το ρημάδι και τα έκανα μαντάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!