Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Πως να Μην αλλάξετε τον κόσμο, Χωρίς να κουνήσετε το Δαχτυλάκι Σας, Κερδίζοντας Ταυτόχρονα Μνεία Για τη Δουλειά Άλλων.

Δεν είναι ευκολο. Θέλει δουλειά.
  • Πρώτα φτιάχνετε ένα ωραίο καφεδάκι.
  • Μετά ανοίγετε τον υπολογιστή και χαζολογάτε κανα πεντάλεπτο. Όλο και κάποιος φίλος σας θα σας έχει στείλει ένα βίντεο του YouTube, αλλιώς βάζετε στην αναζήτηση "σοκαριστικά βίντεο" και σίγουρα στην πρώτη σελίδα θα βρείτε αυτό που ζητάτε. Προσοχή, πρέπει να δείχνει με ευκρίνεια πως διαπράττεται ένα έγκλημα ή μια ανηθικότητα ή έστω κάτι εγκληματικά ηλίθιο, αλλιώς θα πάει χαμένη τόση δουλειά. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι δε θα ξεμείνετε ποτέ από υλικό.
  • Το ανεβάζετε στην προσωπική σας ιστοσελίδα.
  • Μετά, το δύσκολο μέρος, πρέπει να βρείτε όσο τον δυνατόν περισσότερες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και να στείλετε σε όλες το βιντεάκι συνοδεύοντάς το με θαυμαστικά και επιφωνήματα. Δεν χρειάζεστε καν χιούμορ ούτε καυστικά σχόλια καλό είναι όμως, αν μπορείτε, να βάλετε την προσωπική σας πινελιά, έστω κι αν είναι μία λέξη μόνο.
  • Προαιρετικό αλλά πολύ αποτελεσματικό είναι επίσης να βάλετε και μία αίτηση για υπογραφές. Δεν κοστίζει τίποτα, δεν πειράζει κανέναν, συλλέγει τα πλήθη και ανάγεστε αυτόματα σε μοντέρνος σταυροφόρος. It's a win-win situation.
  • Μετά περιμένετε. Αποτελειώνετε τον καφέ σας. Αν στο βίντεο που έχετε διαλέξει έχει γίνει καλή δουλειά, τότε δε χρειάζεται να κάνετε εσείς τίποτα άλλο. Αν δεν υπάρξει αύξηση στην επισκεψιμότητα του μπλογκ σας τότε θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές και ίσως να προσθέσετε λίγο γυμνό που πάντα συγκινεί και κουτσομπολιό για να πιάσετε κάθε κοινωνικό γκρουπ.
  • Είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος να τραβήξετε την προσοχή χωρίς να χρειαστεί να κάνετε αυτά που λέτε, ούτε να διασταυρώσετε τις πληροφορίες σας, ούτε να υποστηρίξετε με πράξεις τη θεωρία σας. Έτσι κανείς δε θα σας πει ότι άλλα λέτε κι άλλα κάνετε αφού κανείς δεν ξέρει ποιός είστε!
  • Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος να γίνει καλύτερο αυτό΄το μέρος είναι ο κάθε ένας από εμάς να κάνει σωστά τη δουλειά του ΣΤ'ΑλΗΘΕΙΑ, να είναι δηλαδή καλός υδραυλικός, σκηνοθέτης, πατέρας, επιστήμονας, καθαρίστρια, μάγειρας, δημοσιογράφος ή ότι άλλο έχει την ικανότητα ή τη δυνατότητα ο καθένας. Η υπογραφή στο internet ή ψήφος, η θεία λειτουργία και η φιλοσοφική συζήτηση είναι όλα τους απλώς θεωρίες σε έναν κόσμο που χρειάζεται πράξεις.

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αθηνά, μπορείς να μην αλλάξεις τίποτα από τον κόσμο απλά να σηκωθεις να φύγεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πάω σε άλλον πλανήτη?

    Καλωσόρισες xristeo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνούσα μαζί σου αν δεν τα είχα πεί πρώτος!
    http://xlevi.blogspot.com/2009/03/blog-post_21.html
    το μαγαζί μας τα είπε πρώτο κα αθηνά :-)
    (σε στυλ λαμπίρη -τατιάνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου έκλεψες την αποκλειστικότητα? Φτούουουου!

    :)
    Απλά μου στέλνουνε διάφοροι άγνωστοι δήθεν και καλά δημοσιογράφοι συγκλονιστικά βίντεο, λες και το έγκλημα και η βία είναι καινούριες εφευρέσεις και μόνο αυτοί τις ξέρουν. Έχει πήξει το σύστημα από βιντεοσωτήρες και από συνταρακτικά ντοκουμέντα. Πας να χαλαρώσεις λιγάκι και να στα μούτρα το ματοκύλισμα! Ε, αμάν πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι,βρε,δειτε αυτό,δειτε εκεινο,υπογράψτε εδω,υπογράψτε εκει,όχι ρε παιδιά,δε θελω να γινω πολίτης του καναπέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι καλε και στα βουνά καλά είναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο Δήμο τάδε διορίστηκαν υπάλληλοι οι οποίοι δεν ήξεραν ούτε πως να ανοίγουν ένα pc...να πάω να τους πω να κάνουν την δουλειά που δεν ξέρουν καλά? loll

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μετά θα μας πάρουν οι οικολόγοι να μπουμε στο ευρωψηφοδέλτιό τους!

    πολύ καλό το ποστ. θα έρθω πρέβεζα, κανόνισε να πιούμε καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. vad
    από ένα σημείο και μετά αναπτύσσει κανείς ανοσία στα σοκ...

    xristeo
    τα βουνά είναι για τους λύκους.Αυτοί που δεν ξέρουν να ανοίγουν πισι, είτε να μάθουν είτε να βρούν κάτι άλλο να κάνουν. (επειδή ξέρω για ποιό πράγμα μιλάς...)

    ρια
    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
    Μόνο ειδοποίησε μια μερα πριν, να κανονίσω baby-sitting.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όχι κυρία μου, θα φέρεις και τα παιδιά, τα λατρεύω, αρκεί να μην είναι δικά μου. εγώ έχω το μάγκα μου, θα είναι και αυτός. θα τον φέρω να δει τον παππού του και θα τον αφήσω μια μέρα στο λούρο και μετά θα έρθω σε σένα, μη σου πω και στο σταθμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χεχε
    οκ
    να θυμάσαι ότι εσύ το ζήτησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ή ίσως, ότι και να κάνει, αν αυτό που κάνει το βλέπει ως "δουλειά" δεν θα φτιάξει ποτέ αυτός ο κόσμος. Ενώ αν το κάνει με μεράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ακριβώς...
    όμως τα λεφτά δε βγαίνουν από τα χόμπυ αλλά από τα επαγγέλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα λεφτά βγαίνουν από τις δραστηριότητές σου
    Αν τις κάνεις με μεράκι, και καλύτερα τις κάνει και περισσόα βγάζεις. Αν τις κάνεις για τα λεφτά, τότε γίνεται αυτό που σιχαίνεσαι εσύ σήμερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!