Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Και εγένετο Καζάνι

  • Πριν από χρόνια, με κάλεσαν σε μία εκπομπή του τοπικού ραδιόφωνου κάποιοι φίλοι. Με απροθυμία δέχθηκα να πάω αλλά τελικά μου καλάρεσε. Ξαναπήγα αρκετές φορές γιατί είχε πλάκα όταν κατεβάζαμε τα μικρόφωνα και λέγαμε αστεία off the air. Κάποια στιγμή ο οικοδεσπότης της εκπομπής έφυγε και μου ήρθε η φαεινή ιδέα να κάνω εγώ μια άλλη εκπομπή στη θέση του. Μίλησα με τους υπεύθυνους του σταθμού και κανονίστηκε το θέμα. Το μόνο που έμενε ήταν να βρώ όνομα.
  • Οι μέρες περνούσαν αλλά έμπνευση καμμία. Μέχρι που το βράδυ πριν την έναρξη της εκπομπής μου, είχα καθήσει σπίτι και έβλεπα με την οικογένειά μου (ανύπαντρη ακόμα τότε) μία ταινία, όπου ο Πάτρικ Σουέηζ επισκέπτονταν ως φάντασμα την ζωντανή ακόμα γυναίκα του. Φυσικά το μυαλό μου ήταν αλλού, αφού είχα έτοιμη play list και ηχητικό σήμα έναρξης και τι θα πώ και όλα, αλλά μου έλλειπε ακόμα το όνομα. Όταν συνέβη.
  • Σε μία σκηνή του έργου, ένα από τα κακά πνεύματα (δε θυμάμαι πλέον ακριβώς την πλοκή) εξοντώνεται και με έναν κρότο και μία λάμψη επιστρέφει στην κόλαση. Ο πατέρας μου τότε σχολίασε βαριεστημένα: "Πάει κι αυτός....Τρίτο καζάνι αριστερά...."
  • Πάνε αρκετά χρόνια από τότε αλλά μου έχει μείνει το κουσούρι της play list και ,ακόμα και τώρα, όταν πρωτο-ακούω ένα κομμάτι η πρώτη μου σκέψη συνήθως είναι "αυτό θα πήγαινε τέλεια με το...." Τότε πάντως, οι ακροατές μου έλεγαν ότι δεν με άκουγαν για τα κομμάτια που έβαζα αλλά γιατί ένιωθαν ότι τους καταλάβαινα, πράγμα που ακόμα δεν καταλαβαίνω αφού η εκπομπή ήταν μουσική και ελάχιστο λόγο περιείχε. Οι playlist είχαν, σύμφωνα πάντα με τους ακροατές, κομμάτια άσχετα μεταξύ τους, αλλά αφού τους έκαναν να νιώθουν ότι τους καταλαβαίνω αυτό είναι μάλλον καλό για κάποιον.
  • Τώρα, βέβαια, πού καιρός για τέτοια!
  • Όταν όμως κάθομαι στον υπολογιστή για να σας επισκεφθώ, έχω έτοιμες τις play list στο media player και το αφήνω να παίζει......
  • Τελευταία αυτό που ακούω συχνότερα είναι το Echoes και το Stairway to heaven, δύο τραγούδια γεμάτα εικόνες.
  • Τί ακούτε οι υπόλοιποι όταν ασχολείστε με το βλογ?

19 σχόλια:

  1. Εγω στο σπιτι του τελευταιους μηνες ακουω μονο κρητικους σταθμους απο το ιντερνετ.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξύπνιος τέτοια ώρα?

    κοιμήσου τώρα που μπορείς , Αντώνηηηηη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχα, γιατι ολοι μου το λενε αυτο;;;

    Ειμαι νυχτοπουλι απο μικρος. Ποτε δεν κοιμαμαι πριν τη μια η ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μουαχαχαχαχαχα.....!
    πότε αναμένετι η αφιξη του "Προέδρου"?
    (αν επιτρέπεται δηλαδή, έτσι για να έχω μία ιδέα πότε θα αραιώσεις από την παρέα, δηλαδή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με τη σειρά 'ο,τι εχω περασμένα στον υπολογιστή,και δεν είναι και λίγα,αν όμως με πιάσουν τα μεράκια,ξ΄ερω που να τα βρώ,τελευταία έβαλα στο blog και πεντέξι ραδιόφωνα,έτσι για να θυμίζουν πατρίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα.

    εξαρτάται.
    εντεκα με δώδεκα ακούω νανά τσούμα στη νετ.
    δω΄δεκα με μία τα κακά κορίτσια στον αντέννα και μετά ακούω κομμάτια διαχρονικά, μόνο μουσική που κατέβασα από το ίντερνετ. από κλασσική μουσική μπαλέτου μέχρι και ροκιά με πολύ συναίσθημα...

    και πάλι καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεχρι τις 12 του Φλεβαρη αναμενουμε.
    Αλλά μαλλον θα ερθει μεσα στη βδομαδα...

    Καλημερα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ακούω ραδιόφωνο, 105,5 στο Κοκκινο και την επανάληψη της εκπομπής του Πανούση στις δώδεκα τα μεσάνυχτα στο CITY 99,5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους.

    αντώνη, με το καλό να έρθει και με έναν πόνο για την γυναίκα σου .

    vad και ρία, κι εγώ μεσες-άκρες τα ίδια ακούω.

    αεροστατικός, μου αρέσουν κι αυτά, αλλά με αποσυντονίζουν και για κάποιο λόγο δεν μπορώ να διαβάσω κείμενο όταν τα ακούω.
    είμαι σοβαρά, γιατρέ μου?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστω Αθηνά!
    (αν και η ευχη "με ενα πονο" απο οτι εχω καταλαβει ειναι μεγαλη μουφα χαχαχαχαχαχα)

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όχι και τόσο.
    όταν γεννούσα εγώ, είχα ήδη 10 ώρες στην αίθουσα τοκετών όταν ήρθε μία κοπελιά, γέννησε εντός ΜΙΑΣ ωρας και εγώ χρειάστηκα άλλες 10 ώρες.
    όπως η κότα το αυγό, όπως λένε οι παλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγώ προσπαθώ να περάσω τα βινύλια στο πισί, ως εκ τούτου ακούω τα παντα από Σιρέλς μέχριι μπαφαλο σπρινγφιλντ εγκέιν ,που φτάσαμε αισίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είσαι προχωρημένη για μαμά.
    :)
    καλημέρα Δημητρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα.Καλώς σε βρήκα πάλι.Έτσι προέκυψε δηλαδή και ο τίτλος του blog σου?Θυμάμαι σε παλαιότερες αναρτήσεις σου που έλεγες ότι ο τίτλος "τρίτο καζάνι αριστερά" προέκυψε από έναν ραδιοφωνικό σταθμό,αλλά τώρα ανακαλύπτω ότι και αυτό προέκυψε από μια ταινιά που βλέπατε οικογενειακώς.Ωραία είναι αυτά,σε μαθαίνουμε καλύτερα και καταλαβαινόμαστε.Προσωπικά,ασχολύμαι πολλές ώρες με το blog και το δικό μου και τα υπόλοιπα,αλλά σπάνια ακούω τραγούδια όταν διαβάζω ή γράφω σε όλους εσάς ή σε μένα.Δεν μπορώ με τίποτα να συγκεντρωθώ και να είμαι καλή σε αυτό που θα γράψω ή θέλω να σκεφτώ.Καλό υπόλοιπο Κυριακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. γειά σου νένι.
    καταλαβαίνω τί εννοείς. κι εγώ το παθαίνω όταν είμαι υπερβολικά κουρασμένη.
    ειδικά τα κείμενα του doctor τα κρατάω για όταν έχω καθαρό μυαλό

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με αυτή σου την αναδρομή στο παρελθόν πήρα κι εγώ απάντηση στο πως και το γιατί του ¨τρίτο καζάνι αριστερά¨.
    Ο τίτλος του ιστολογίου σου ήταν και η βασική αφορμή να σε επισκεφτώ και πέρα από το σχόλιο που σου είχα αφήσει, σε είχα ρωτήσει και κάτι σχετικό γύρω από αυτό.
    Σήμερα, μέσω ¨καραμπόλας¨, μου λύθηκε και η απορία και είμαι ευτυχής που βαδίζω με ένα ερώτημα λιγότερο στην κοινωνία των πολλών αναπάντητων ερωτημάτων.
    Όσο για το τι μουσική ακούω αυτή τη στιγμή που γράφω το σχόλιο, θέλω να σου πω πως ακούω το ΣΤ΄ ΑΡΜΑΤΑ-ΣΤ¨ ΑΡΜΑΤΑ λόγω επαναστατικής έξαψης και σε συμπαράσταση στα μπλόκα των αγροτών!
    Γενικά η μουσική που ακούω είναι από Ηπειρώτικα (λόγω καταγωγής) μέχρι κλασική-ανάλογα τον τόπο το χρόνο και τη διάθεση.
    Το ότι είμαι φαν της μουσικής του Μίκη δεν το αναφέρω, επειδή είναι γνωστό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευτυχώς, με τα χρόνια, η ιδιωτική μου μουσική συλλογή είναι αξιοπρεπής, και έτσι δεν πλήττω καθόλου. Μετά τα 40, πολύ κλασσική μουσική, αρκετοί λατινοαμερικάνοι, πάντα Μάνος, και απο ελληνικά, πηγαίνω στο live24.gr απ' οπου ακούω "Μελωδία" και άλλους ωραίους σταθμούς. Δεν αγοράζω πια μουσική απο μόνος μου (μόνον απο συστάσεις φίλων). Το μπλόγγιν ειναι συνήθως βραδινή ενασχόληση, ευχάριστη, αλλά τελευταία πολύ χρονοβόρα. Παρακολουθώ όμως όσους έχω στα links μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συνέας
    κι εσύ ηπειρώτης! βρε τον πατριώτη.....
    πάντως βλέπω ότι όλοι βλογάρουμε με μουσική υπόκρουση, αλλά είσαι ο μόνος που δηλώνει απερίφραστα ηπειρώτης.

    λόκους
    όντως χρονοβόρο το "άθλημα" αλλά και εθιστικό. από τα κομμάτια που μας βάζεις να ακούσουμε έχω πάρει μία ιδέα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν διαβάζω ή γράφω τίποτε, ή τουλάχιστον τίποτε που να έχει λόγια. Προτιμώ να έχω όλη μου την προσοχή στο κείμενο και τη σκέψη, τα ηχητικά ακούσματα συνηθως με αποσπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!