Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Νεκρική Σιγή, Locus

  • Γέμισε η Ελλάδα αντι-εξουσιαστές, Locus.
  • Εδώ και πολύ καιρό αγνοούνται συστηματικά τα σημάδια αγανάκτησης των πολιτών. Οι αγρότες κοντεύουν να κλείσουν χρόνο κινητοποιήσεων, ο τουρισμός φθίνει από χρόνο σε χρόνο, και η απογοήτευση των ανθρώπων που παράγουν τον εθνικό πλούτο απόλυτη. (Αναφέρω αυτά τα δύο γιατί σε αυτά βασίζεται η χώρα μας). Απλοί άνθρωποι ληστεύουν τα σουπερμάρκετ και τα μοιράζουν στις λαϊκές. Κατάντια.
  • Μέχρι πού να φτάσει ο πολίτης για να εισακουστεί?
  • Κανείς δε νοιάζεται.
  • Όπως και τώρα.
  • Ακόμα και την ύστατη στιγμή προσπαθούνε αυτοί εκεί οι πολίτες πολυτελείας να σώσουν όχι την κατάσταση αλλά την εικόνα τους.
  • Πάντα οι νέοι είναι αυτοί που βγάζουν το φίδι από την τρύπα γιατί ακόμα δεν νοιάζονται για τα αποκτήματα. Αυτοί έχουν την ενέργεια και αυτοί είναι αρκετά ιδεαλιστές.
  • Δε μπορεί να είναι όλοι κουκουλοφόροι σε όλες αυτές τις πόλεις, Locus.
  • Όλα δείχνουν εν ψυχρώ δολοφονία.
  • Άδικο για το παιδί.

11 σχόλια:

  1. Το τελευταίο μου ποστ με δύο λέξεις τα λέει όλα.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σκατά
    ελπίζω να πέσει σύντομα η κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η μεγαλύτερη τραγωδία μας είναι δυστυχώς το ποιοί περιμένουν να ανέβουν...

    απ'όταν "εκσυγχρονιστήκαμε"(βλ.ιδιωτικά κανάλια και μηντιοκρατία)οι πολιτικοί δεν διαχειρίζονται πλέον την πραγματικότητα αλλά την εικόνα της...
    κι αυτό αποτελεί τεράστια διαφορά!

    Ετσι τωρα η αντιπολιτευση καπηλευεται τον τραγικό θάνατο ενός αθώου παιδιού για να πριονίσει την καρέκλα μιας ήδη κλυδωνιζόμενης κυβέρνησης,
    και η τελευταία προκρίνει ως λιγότερο ζημιογόνο την εστίαση της κοινης γνώμης στην τρομοκρατία των "αντιεξουσιαστών"(ας γελάσω...)
    απ'οτι πχ.στο Βατοπέδιο ή την Ζήμενς.

    Πέρνα αν θες για ενα απο ψυχής αντίο στο άτυχο παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Athinovio,
    Μια και απευθύνεις υποθέτω το πόστ σε μένα, θα σου απαντήσω ευθέως και όσο πιο ειλικρινά μπορώ.

    Ο Αλέξης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ απο έναν αστυνομικό που δεν επέδειξε τον στοιχειώδη επαγγελματισμό και ευαισθησία. Ο πόνος για το χαμό του νεαροού είναι καθολικός, και τον συμμερίζομαι. Εχω παιδί στην ηλικία του.

    Για την ευαισθησία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αλλά για τον επαγγελματισμό πολλά.

    Ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να παραιτηθεί, όχι για τον παραπάνω λόγο, αλλά γιατί δεν ξεκαθάρισε το τοπίο της αστυνομίας (μαζί με τα άλλα τοπία), και δεν έδειξε την στοιχειώδη ικανότητα ως μάνατζερ χώρας. Μεταξύ των πολλών που θα μας μείνουν και μετά τον Αλέξη, είναι ο τραμπουκισμός που επικρατεί στην κοινωνία μας. Επικρατεί στην αστυνομία, στα πανεπιστήμια, σε όλες τις ΠΑΕ, τα νυχτερινά κέντρα, την Εκκλησία, τα συνδικαλιστικά όργανα. Αυτά νομίζω είναι γνωστά. Οι συνεχείς πυρπολισμοί της περιουσίας του ελληνικού λαού, των σχολείων μας, των επιχειρήσεών μας, των δημοσίων χώρων, ουδέποτε αποτέλεσε θέμα συζήτησης για τα κόμματά μας. Ουδέποτε βοηθήθηκαν τα θύματα της 17Ν, οι γονείς και τα παιδιά που πήγαιναν στα υπο κατάληψη σχολεία, ουδέποτε έγινε έστω και η παραμικρή προσπάθεια εκσυγχρονισμού της αστυνομίας. Εσκεμμένα αποφεύγουμε να χαρακτηρίσουμε ως τρομοκράτες του διάφορους τραμπούκους των πανεπιστημίων, των κομμάτων, της αστυνομίας.

    Άυτά και μόνον λέω. Εχω γράψει αρκετά πάνω στο θέμα, ήδη απο πέρσι, ελαφρώς προφητικά, όχι γιατί είμαι ιδιαίτερα έξυπνος, αλλά γιατι έχουν γίνει και αλλού.

    Αυτοί που σπάνε τα σούπερμάρκετ και τα μαγαζιά του μικρού λαού, σίγουρα δεν βγήκαν στο δρόμο για τον Αλέξη. Αυτό νομίζω. Αυτοί κάνουν τις καταστροφές. Και πάντα ήταν κουκουλοφόροι.

    Δεν έχουμε δικτατορία, δεν παλεύουμε κατα της χούντας. Την αγανάκτηση του κόσμου την καταννοώ. Ετσι κι' αλλιώς αυτή η κυβέρνηση θα πέσει. Θα μας μείνει όμως η διχόνοια, αυτό το σαράκι που έτρωγε πάντα τον λαό μας.

    Περιττό βεβαιως να πω, πως το πόστ σου το διάβασα προσεκτικά. Αν μη τί άλλο, πίστεψέ με, έχω μάθει να ακούω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα πως ο τουρισμός δεν θα φθείρεται από χρονιά σε χρονιά οταν οι τουρίστες έρχονται από την άκρη του κόσμου και βρίσκουν τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους κλειστούς επειδή οι διορισμένοι με μέσο βλαχοποιμένες και βλαχοποιμενίδες ασκούν τα "συνδικαλιστικά" τους δικαιώματα, κλείνοντάς τα;
    Πως οι τουρίστες θα περπατήσουν στην Πλατεία Συντάγματος πηδώντας πάνω από τις απλωμένες μαϊμούδες πραμάτιες των Σομαλών πειρατών που άφησαν το Μογκαντίσιου για την Αθήνα; (Προφανώς αυτούς τους έπιανε η θάλασσα στα ρεσάλτα!!)
    Εάν οι τουρίστες ήθελαν να πάνε στο Μογκαντίσιου θα τους εστοίχιζε τουλάχιστον λιγότερα!
    Πως η χώρα μας θα πάει μπροστά όταν όλοι έχουμε μόνον δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις;
    Πως θα δουλέψουν τα καταστήματα και τα γραφεία του κέντρου των Αθηνών, αλλά και της Θεσσαλονίκης για να πληρώσουν φόρους όταν είναι υποχρεωμένα να κλείνουν συνεχώς από λίγους ή/και περισσότερους διαδηλωτές οι οποίοι συνήθως διεκδικούν σε βάρος του φορολογουμένου το ύψιστο δικαίωμα της εργασίας χωρίς ιδρώτα;
    Ποιός θα παράγει για να καλύψει τα φαραωνικά ελείμματα των Νοσοκομείων, των συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, της Ολυμπιακής κλπ κλπ;
    Ποιός θα πληρώνει τις αποζημιώσεις για τους εμπρησμούς και το πλιάτσικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λογικός και τετράγωνος
    δε νομίζω να υπάρχει ούτε ένα άτομο που να θεωρεί οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο αξιόπιστο.
    τζάμπα οι δημόσιοοι οδυρμοί.
    τα εχουμε ξαναδεί και δε μας πείθουν γιατί ξέρουμε όλα τα πιθανά σενάρια.
    και μετά γύρος τρότος για τα μητσοτάκια και τα παπνδρεόπουλα και τα καραμανλούδια(τρείς γενιές δηλαδή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. locus
    το παιδί που δε το προσέχει ο γονιός του γίνεται ανεξέλεγκτο, αυτοκαταστροφικό και ανήθικο.
    ο γονιός απορεί και κακοχαρακτηρίζει το παιδι, το πάει και σε ψυχολόγο και του δίνει και χαπάκια για να το καταστείλει ωστε να μην το πρήζει. με την πρώτη ευκαιρία όμως το παιδί θα αρπάξει την καραμπίνα από τη ντουλάπα του πατέτρα του και δε θα το σταματάει κανείς.

    ούτε η λογική ούτε η καλωσύνη ούτε ο ίδιος του ο εαυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χρίστος
    η κυβέρνηση βέβαια

    να εφαρμόσει όλους τους νόμους. κατά γράμμα και πάντα.

    να ασκεί έλεγχους πραγματικούς και να τιμωρεί όλους τους παραβάτες και όχι μονον να βγάζει μπατσάκια για κλήσεις παραμονές γιορτών

    να εκσυγχρονίσει και τα εκλογικεύσει τους νόμους ώστε να είναι δυνατόν να τους τηρήσει κανείς

    να ρίξει το φπα για να κινηθεί η αγορά

    να επιδοτήσει την εργασία

    να κάνει δημόσια έργα για να καλύψει την ανεργία και να να αποκτήσουμε υποδομές

    να δώσει άδειες στις μητέρες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αναθρέψουν σωστούς πολίτες και όχι κατοπτρισμούς διαφημιστικών τρέιλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αθηνόβια
    Ζητάτε η Κυβέρνηση (χθεσινή, σημερινή, αυριανή, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ) να μειώει τους φόρους κα να αυξήσει τις δαπάνες!!
    Πως μπορεί να γίνει αυτό;
    Τα ευρώ δεν τυπωνονται όπως οιδραχμές στον Χολαργό!
    Το κράτος δεν είναι δημιουργός πλούτου. Ξοδεύει (σπαταλάει μάλλον!!) τον πλούτο που μαζεύει από τους φόρους ή, κυρίως από δάνεια!!
    ;Oσο gια τους Έλληνες εργαζομένους!! Είδα στην τηλεόραση τους απεργούς συνδικαλιστές των ξενοδοχοϋπαλλήλων, μαζύ με μερικές δεκάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους (εάν ήσαν πράγματι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν το γνωρίζω) να έχουν αποκλείσει τις πόρτες των μεγάλων ξενοδοχείων στην πλατεία Συντάγματος (Μ. Βρετανία κλπ) και με ντουντούκες και αγριοφωνάρες να τρομάζουν και να εμποδίζουν τους ξένους να μπούν και να βγουν!!
    Λέτε αυτοί οι (μαζωχιστές) ξένοι να ξανάρθουν στην Ελλαδα;
    Λέτε να μην το έμαθαν τα ξένα μεγάλα πρακτορεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παρεξήγηση , Αθηνά μου, παρεξήγηση.Ανεμημέρωτη σε βρίσκω.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!