Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Έλαβα αυτό το e-mail

Επειδή η αλήθεια δεν είναι ποτέ μονοδιάστατη...

Έσβησε χθες (15/12/08)-αθόρυβα- 24 ετών αστυνομικός, θύμα κουκουλοφόρων του 2007.

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.
Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.
Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε, πονάνε το ίδιο.
Ποιος είναι ο αστυνομικός;Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό...."Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσίαμέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχεισυμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικήςστις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκληταδολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις ταοποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής,πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενοςσε καταστολή.Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και''καταδρομών'' που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα τηςσωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ''άτομα'' που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ''πολιτική παρέμβαση''. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών". Γι' αυτό το γεγονός όμως, κανένας δημοσιογράφος δε θα φωνάξει, κανένα Ιντυμίντια δε θα γράψει αράδες, κανένας ψευτοδημοκράτης μπλογκερ δε θα αναρτήσει έστω και μία γραμμή.
  • Αυτή ήταν η απάντηση:
Φοίβο οι αντιρρήσεις σε αυτό το μήνυμα είναι πολλές.
  • 1). Ο αστυνομικός που μπαίνει στο σώμα, το κάνει οικειοθελώς και εν γνώσει του για τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί. Είναι σα να μου λες ότι ένας άμαχος και ένας στρατιώτης βρίσκονται επί ίσοις όροις.
  • 2) Ναι, έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό του, αλλά στην περίπτωση του Αλέξη δεν υπήρχε τέτοια δικαιολογία, εφόσον ο αστυνομικός συμφωνα με ΟΛΕΣ τις μαρτυρίες αλλά και σύμφωνα με την ομολογία του ο πυροβολισμός συνέβη ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ για το οποίο τα στοιχεία δεν έχουν εξακριβωθεί ακομα. Υπάρχει το βιντεάκι που δείχνει 3 άτομα στη μέση του δρόμου. Ούτε όχλο, ούτε 30 άτομα ούτε καν τσακωμο. Ακόμα κι αν εξοστρακίστηκε η σφαίρα, εφόσον αυτός αποδεδειγμένα πυροβόλησε προς ομάδα 4-5 ατόμων (ή ακόμα χειρότερα, 30 ατόμων όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός) τί περίμενε να συμβεί? Τί σημάδευε, τον διπλανό του?
  • 3). Το θέμα των κουκουλοφόρων είναι πολυσύνθετο. Υπάρχουν φωτογραφίες κουκουλοφόρων που συνεννοούνται με τους αστυνομικούς και ένα βιντεάκι που δείχνει 2-3 κουκουλοφόρους να συμμετέχουν σε σύλληψη σπουδαστή. Για σκέψου......
  • 4). Το ψευδο-θέμα αστυνομικοί Vs όλων των υπόλοιπων είναι αντιπερισπασμός από το πραγματικό θέμα(θέματα μάλλον) που είναι η δυσαρέσκεια του κόσμου που δεν κρύβεται πλέον, το γεγονός ότι μαθητές και αγρότες βρίσκονται σε αναβρασμό τα τελευταία 3 χρόνια, το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός που θα έρθει θα είναι θανατηφόρα εισπρακτικός για να καλυφθεί η κακοδιαχείριση των τελευταίων χρόνων και ότι ακόμα και στην Ευρώπη ο ευτραφής αυτός κύριος δεν έχει ούτε έναν υποστηρικτή.
  • 5). Σε συνδυασμό με άλλες περιπτώσεις συγκάλυψης παρόμοιων περιστατικών, δεν είναι να απορεί κανείς που το δημόσιο αίσθημα στράφηκε κατά των αστυνομικών, ενώ στην ουσία φταίει η έλλειψη σωστής οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού .
  • Αν,πχ, ο ειδικός φρουρός είχε εκπαιδευτεί καλύτερα, αν είχε πάρει μία μεταθεσούλα πριν πάθει burn-out,αν για τα δύο καθυστερημένα παιδιά του είχε μεριμνήσει το κράτος ωστε να μη χρειάζεται ο ίδιος να περνάει καθημερινό Γολγοθά, αν τα γραφεία του πασοκ δεν ήταν εκεί κοντά, αν ,αν,αν........τότε ίσως σήμερα να μιλούσαμε για τον Αλέξη με τις πολλές μελανιές ή να μην είχε γίνει και τίποτα.
  • 6).Το γεγονός ότι το συμβάν έγινε εν ψυχρώ με κάνει να πιστεύω ότι υπήρχε άλλο κίνητρο. Ίσως πχ ο αστυνομικός να διακινούσε ναρκωτικά, ή να ήταν ο ίδιος υπό την επήρεια κάποιας ουσίας. Ίσως ο καλός αστυνομικός που προστατεύει τους πολίτες να πουλούσε προστασία στη μάνα του παιδιού που έχει μαγαζί στην Αλεξάνδρας. Ίσως να σχετίζεται με την δεύτερη επίθεση σε μαθητή, γιό συνδικαλιστή της ολμε. Γιατί οι γονείς του πιτσιρικά δεν ωρύονται στις κάμερες? ούτε μία συνέντευξη? Τίποτα? Ούτε καν να υπερασπιστούν τη μνήμη του γιού τους από τη λάσπη του Κούγια? Ούτε ένα πλάνο να βγαίνουν από το δικαστικό μέγαρο? Όλα αυτά είναι ,τουλάχιστον, ασυνήθιστα.
  • Το μόνο που μένει είναι να δούμε ποιά θα είναι η επόμενη κοτσάνα που θα ακούσουνε τα πολύπαθα αυτάκια μας.
  • Αφού φτάσαμε στο σημείο να συγκρίνουμε θανάτους, όλα τα άλλα είναι απλώς παζάρεμα για την καλύτερη τιμή.
  • Ο χορτάτος και ικανοποιημένος άνθρωπος δεν εξεγείρεται, με τον ίδιο τρόπο που ένα παιδί δεν πάει κόντρα σε έναν καλό δάσκαλο.
  • Ο κόσμος έχει πολλά χρόνια που φωνάζει, διαδηλώνει και διαμαρτύρεται με πολούς τρόπους. Ο Κωστάκης όμως το Παράκανε. Τους αγνόησε πολύ προκλητικά, πιο προκλητικά από τους προηγούμενους μαλάκες. Για αυτό ξεσπάνε τώρα. Και για τον Μαλλιακό, και για την ακρίβεια και για το εργασιακό. Και για το Βατοπαίδι και για όλα τα σκάνδαλα και για το γεγονός ότι σε όλες τις εξαγγελίες του ο μαλάκας λέει ότι είναι αποφασισμένος. Ακριβώς για όλα αυτά ξεσηκώθηκε ο κόσμος και οι μαλάκες λένε ότι φταίνε οι κουκουλοφόροι.
  • Έχεις ακούσει εσύ κουκουλοφόρους στην Κέρκυρα? Στα Χανιά? Στα Γιάννενα? Στη Λάρισσα? Όλη η επικράτεια κουκουλοφόροι? It does NOT make any kind of sense.
  • Αντίδραση κάνουν οι σπουδαστές γιατί αλλιώς δεν τους ακούει κανείς.2 σκάνδαλα έγιναν πέρυσι επειδή το σύστημα υποστηρίζει τους δασκάλους που κοιτούν από την άλλη μεριά όταν βιάζονται οι μαθήτριες.
  • 1) στην εύβοια όταν στις τουαλέτες μαθητές βίασαν μία συμμαθήτρια και μετά είπαν ότι πήγαινε γυρεύοντας (ο επιστάτης και ο καθηγητής που "επιτηρούσε" έπιναν το καφεδάκι τους σίγουρα ή δεν μπήκαν καν στον κόπο να ασχοληθούν με τα σκατόπαιδα) και 2)σε μία 5ήμερη που μέθυσαν μία κοπελίτσα και την βίασαν όλοι ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ! και στο βιντεο φαινόταν να είναι ανοιχτή η πόρτα και να μπαινοβγαίνει κόσμος στη διάρκεια του βιασμού.ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!
  • Για αυτά και άλλα παρόμοια βρίσκονται στους δρόμους οι νέοι. Γιατί κανείς δε νοιάζεται.
  • Όχι, δεν φωνάζουν από συνήθεια των χουντοφοβικών γονιών τους, αλλά επειδή έχουν δίκιο, διαδηλώνουν ειρηνικά και εξαιτίας των προβοκατόρων τρώνε ξύλο κι από πάνω. Για αυτό φωνάζουν.
  • Αυτοί που τώρα φωνάζουν, έστω και παρακινημένοι από τους επιτήδειους του 15μελούς, είναι η μόνη μας ελπίδα, εμάς που επειδή έχουμε τόσα να χάσουμε, καθόμαστε και κάνουμε κριτική από τον καναπέ.

11 σχόλια:

  1. Η τελευταία ανάρτηση σε σχέση νε αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου.

    Αν είναι δυνατόν να εξισώνεται η αστυνομική βία με την βία των κακοποιών στοιχείων.

    Η διαφορά έγκειται στο ότι εμείς πληρώνουμε τον μπάτσο για να μας προστατεύει από αυτόν που τον χτύπησε.
    Άρα ο άτυχος αστυνομικός έσφαλε δύο φορές.
    Δεν χτυπήθηκε καν σε προσπάθεια προστασίας κάποιου πολίτη. Χτυπήθηκε ενώ δεν μπορούσε να προστατεύσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.

    Φυσικά αυτοί που τον χτύπησαν είναι παραβάτες του ποινικού δικαίου και η ενέργειά τους είναι καταδικαστέα.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δόκτωρ μήτσο
    (κατά το δον μητσος της καρέζη :))

    Η αστυνομίια δεν είναι υπεύθυνη για την κατάντια της χώρας, η κυβέρνηση είναι.

    οι αστυνομικοί δεν είναι υπεύθυνοι για τη διαγωγή των παιδιών, οι γονείς και οι δάσκαλοι είναι.

    η αστυνομία δεν είναι υπεύθυνη για τους εμπόρους που θέλουν 1000 % κέρδος από κάθε κάλτσα που πουλιέται, ούτε για τα καρτέλ των γαλακτοβιομηχάνων, ούτε για το βατοπαίδι ούτε για τους αγρότες που πήραν τις επιδοτήσεις και τις έκαναν εξοχικά και τωρα χύνουν τα γάλατα και τα σιτάρια στους δρόμους.

    όμως αυτός που τρώει το ξύλο πρώτα θα στραφεί κατά του χεριού που κρατάει το ρόπαλο(αστυνομία) και μετά κατά του κεφαλιού (κυβέρνηση).
    και δικαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η "είδηση" είναι ψέμα, που αν και έχει διαψευστεί ήδη, αναπαράγεται συνεχώς αφού φροντίζουν να το στέλνουν με mail...
    (guess why...)

    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να'σαι καλά νατασάκι
    και καλωσόρισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ...
    ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ?

    ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά τη διαδικασία κρίσης μας έχει χαθεί πλήρως το μέτρο και η αναλυτική σκέψη. Αυτό είναι το χειρότερο.
    Αν έβαζα τα ίδια μέτρα και σταθμά για να κρίνω έναν αστυνομικό και ένα πιτσιρίκι ως προς τα αποτελέσματα της "βίας" επάνω τους, θα ήμουν λίγο εκτός τόπου και χρόνου.
    Σίγουρα θα μιλήσω για έναν αστυνομικό που έπεσε στο καθήκον, αλλά δεν θα κάνω καμία διαμαρτυρία γι' αυτό.
    Αντιθέτως θα διαμαρτυρηθώ για έναν αστυνόμο ο οποίος αντί να κάνει όσα του ζήτησε η κοινωνία, στράφηκε εναντίων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλη μου, σε σένα και την οικογένειά σου, τις ολόψυχες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

    Locus

    ------
    Αστυνομικοί ήταν και εκείνοι που με κίνδυνο της ζωής τους, μέσα απο απειλές και φοβέρες, διέσχυσαν το αγριεμένο πλήθος για να καταθέσουν κατά του κ. Κεφαλογιάννη.

    Μια μέρα ίσως, η πατρίδα μας έρθει στα ίσια της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άμπανε
    ο ρόλος της αστυνομίας στην κοινωνία είναι θέμα για πολλή κουβέντα.

    Locus
    καλές γιορτές και σε εσένα.
    όσο για το δεύτερο, θα γίνει κι αυτό σύντομα.

    Σπύρο
    καληνύχτα
    (σόρρυ, τώρα τελείωσα με τα γλυκά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!