Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Το Ορθόν, του Ορθού, Ώ Ορθότης!

  • Άκουσα μία Μονή να ζητά συγνώμη και διάφορους να αποφαίνονται ότι δεν πρέπει να κρίνουμε το σύνολο του κλήρου από μία διεφθαρμένη μειοψηφία.
  • Άκουσα ότι δεν είναι όλοι οι Αστυνομικοί φονιάδες και ότι δεν πρέπει να κρίνουμε το σύνολο των αστυνομικών από μία διεφθαρμένη μειοψηφία.
  • Άκουσα τους πολιτικούς να αλληλοσπαράζονται για τις εντυπώσεις και είδα ανθρώπους που ακόμα ελπίζουν να λένε πως δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι και δεν πρέπει να κρίνουμε το σύνολο των πολιτικών από μία διεφθαρμένη μειοψηφία.
  • Άκουσα τους πάντες να θεωρούν ότι το πανεπιστημιακό άσυλο φταίει που καίγονται κάθε χρόνο τα ίδια κτίρια(και όχι κτήρια). Είναι παράνομο να μπαίνεις σε μία σχολή να συλλάβεις ,όχι να εκτελέσεις, αλλά είναι νόμιμο να εκτελείς στους δρόμους. Αν τότε υπήρχε το άσυλο, θα σταματούσε τα τανκς? Αν όπως όλοι οι σημαντικοί χώροι φρουρούνταν θα γίνονταν αυτά κάθε χρόνο? Τί είναι ηθικό τώρα?
  • Άκουσα το σύνολο του κόσμου να ισχυρίζεται ότι κατανοεί την αγανάκτηση των νέων αλλά δεν εγκρίνει το μακελειό των περασμένων εβδομάδων. Λες και είναι δυνατόν να εξεγερθεί ένας λαός (της Αθήνας) και να πλήξουν επιλεκτικά μόνο όσους το αξίζουν. Και οι επιλογές δύο: ή διαδηλώνετε ειρηνικά και σας γράφουμε ή που θα εξεγερθείτε και θα σας χαλάσουμε τη διαγωγή στον έλεγχο με ένα βλοσυρό βλέμμα αποδοκιμασίας εμείς οι έχοντες.
  • Αυτό παραπέμπει στο Οργουελιανό DoubleThinking(Διπλοσκέψη) όπου οι πολίτες ενός απολυταρχικού καθεστώτος χρησιμοποιούν τις λέξεις που αντιστοιχούν σε ιδεώδη αλλά αυτό που πραγματικά εννοούν είναι το αντίθετο. Το υπουργείο Ειρήνης ασχολείται με τον πόλεμο (ενάντια σε κάποιους αόρατους τρομοκράτες). Κοινωνική πολιτική και μετά χαράτσι. Δημόσια Παιδεία που κοστίζει τα τρίδιπλα. Υπουργείο Δικαιοσύνης και ....
  • Πού το πάω.
  • Εχθές το γαλανό μου παιδάκι, ετών 4, ήρθε να παίξουμε τους αστυνομικούς που σκοτώνουν τους κακούς. Έπαιξα μαζί του .
  • Κάποια στιγμή στο μέλλον θα χρειαστεί να του εξηγήσω ότι μερικές φορές οι αστυνομικοί είναι αλλιώς, οι παπάδες είναι αλλιώς, οι πολιτικοί και οι εκπαιδευτικοί είναι αλλιώς και ότι δεν πρέπει να πιστεύει ότι του λένε. Ο Αι-Βασίλης δεν υπάρχει. DoubleThinking. Μία έτσι, μία αλλιώς.
  • Έτσι γεννιέται η αναρχία, όχι των κουκουλοφόρων αλλά της ρεμούλας και της σήψης, που μετά οδηγεί στις κουκούλες.
  • Του ορθού τα εννιάμερα.

5 σχόλια:

  1. Ωραίο ποστ... Μου θύμησες και το Doublethinking - κάπου εκει μέσα άκουσα και το doubleplusgood...

    Doubleplusgood λοιπόν , Αθηνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωπα!
    επίσης και καλό χρόνο να'χουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ιδέα είναι τουλάχιστον το παιδί να μη βλέπει τηλεόραση!

    Κάπου έχουμε χάσει κάθε λογική, αλλά το βλέπω λογικό αν σκεφτείς ότι πλέον έχουμε χάσει κάθε αίσθηση της αλυσίδας αίτιο-αιτιατό-αποτέλεσμα.

    Μην ψάχνεις για "ορθά" ανάμεσα σε ανθρώπους που εξετάζουν μόνο τα "θέλω". Για ορθούς ομως ψάξε, θα βρείς πολλούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλες γιορτες!!!
    Με υγεια,αγαπη και ειρήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!