Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Τα του λαού Τω λαώ

  • Η ευσυνειδησία του καθενός είναι ένα θέμα και μάλιστα μεγάλο.
  • Ο κρυφός πλούτος που υπάρχει στην Ελλάδα πρέπει να φορολογηθεί. Οι έλεγχοι είναι όμως κάτι που ο ιδιώτης δεν μπορεί να κάνει. Είναι δουλειά του κράτους.
  • Να φορολογηθεί όμως και η εκκλησία, που κατέχει ένα μεγάλο μέρος του πλούτου.
  • Αν περιοριστεί η φοροδιαφυγή αυτό θα ωφελήσει όλους μας. Όχι όμως να αφήνουν λάσκα τους πολίτες για να μπορούν κι αυτοί να κλέβουν ανενόχλητοι.
  • Η επιβολή των νόμων δεν έχει τόσο πολλή σημασία στις διαδηλώσεις αλλά στην καθημερινή διαβίωση. Να επιβάλλονται πρόστιμα πάντα και όχι περιστασιακά (βλέπε Κ.Ο.Κ. για τα κράνη και το παράνομο παρκάρισμα που κοστίζουν ζωές). Να γίνουν έλεγχοι στους ξενοδόχους που χρεώνουν 200€ για μία παράγκα τον Αύγουστο, για τον εστιάτορα που ζητάει 10€ για ένα τζατζίκι και στην κουζίνα βασιλεύουν οι κατσαρίδες. Να γίνουν έλεγχοι στα δημόσια κτίρια που χτίζονται με χαρτόνι για να φάνε όσοι εμπλέκονται στο χτίσιμό του. Όλοι αυτοί να πληρώσουν πρόστιμα.
  • Να διοριστούν υπάλληλοι όχι σε θέσεις καθιστικές (μπαίνεις στο ΙΚΑ πχ και ΚΆΘΟΝΤΑΙ 5 γραμματείς για να εξυπηρετήσουν 3 άτομα) αλλά εκεί που χρειάζεται, δηλαδή ως νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, στα αστυνομικά τμήματα, ως δάσκαλοι στα σχολεία, γιατροί στις παραμεθόριους και στις υπηρεσίες ελέγχου.
  • Οι υπηρεσίες που υπολειτουργούν να κλείνουν. Τα άτομα που δεν είναι αντάξια της θέσης τους να υποβαθμίζονται και μισθολογικά, ή να απολύονται ή να μετατίθενται. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ (μπορώ να ονοματίσω κάμποσους) ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ. Κανένας δημόσιος κηφήνας και καμμία δημόσια τακουνοφορεμένη να μην απεργήσει. ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
  • Να κοπούν τα προνόμια των βουλευτών. Παίρνουν υπέρογκους μισθούς (δήθεν για να είναι αδιάφθοροι και αναπόσπαστοι στο έργο τους), αλλά συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους και λαμβάνουν ουκ ολίγα δωράκια για τις εκδουλεύσεις που παρέχουν. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΔΟΥΛΙΚΆ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ! ( ο κύριος που παρολίγον να παραιτηθεί τον περασμένο μήνα από την ομάδα της ΝΔ δε νομίζω να άλλαξε γνώμη τζάμπα. Κάτι θα τον επηρέασε....)
  • Η ευσυνειδησία, η φορολογική συνείδηση αν θέλεις, και η πειθαρχία στα κοινά είναι υποχρέωση του πολίτη.
  • Η νομοθεσία, η διενέργεια ελέγχων και η οργάνωση των υπηρεσιών είναι καθήκον των κυβερνήσεων.
  • Σαν το παιδί από τον πατέρα του,σαν το μαθητή από τον δάσκαλό του, σαν τον ασθενή από τον γιατρό του, ζητώ ελευθερία αλλά όχι ασυδοσία, χρειάζομαι έλεγχο και πειθαρχία αλλά όχι σκληρότητα, διεκδικώ δικαιώματα και κοιτάω ψηλά για παραδείγματα.
  • Ξέρω ότι τα χρήματα δεν φτιάχνονται από το τίποτα. Δεν θέλω να πλουτίσω(ok, θέλω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα τώρα). Δεν θέλω να αποποιηθώ τις ατομικές μου ευθύνες. Θέλω όμως να διαγνώσω ενδιαφέρον από τους κυβερνώντες έτσι ώστε κάποια στιγμή να δώ αποτελέσματα. Θέλω να δώ ότι υπάρχουν νόμοι και τηρούνται.
  • Υστερόγραφο: Άντε μπράβο επι τέλους!
http://nikzachariadis.wordpress.com/2008/12/10/%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF/#comments

9 σχόλια:

  1. Κοίταξε να δεις. Εννοείτε ότι η φορολογία είναι αναγκαία και μόνο μέσω αυτής μπορεί να γίνει κοινωνική πολιτική. Να φορολογηθούν τα πάντα. Σωστά. Και η εκκλησία. Σωστά, γιατί η εκκλησία δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε εμπορικές δοσοληψίες.
    Αλλά να φορολογηθούν όλοι, κλιμακωτά, μιας και όσο περισσότερα βγάζεις τόσο περισσότερο μπορείς και υποχρεούσαι να βοηθήσεις, μιας και μέσω της κοινωνίας τα βγάζεις. Όχι να υπάρχουν παραθυράκια ώστε όσοι βγάζουν πολλά να πληρώνουν μικρότερα αναλογικά ποσά.
    Η κατάργηση των 5 γραμματέων δεν είναι ορθή, γιατί τις ημέρες αιχμής, αν έχεις μία γραμματέα, ο πολίτης θα γκρινιάζει για να κάνει σωστά το κράτος τη δουλειά του. Το προσωπικό καθορίζεται από τις χείριστες συνθήκες.
    Φυσικά και πρέπει να υπερδιπλασιαστεί το προσωπικό σε μέρη που προσφέρει, γιατί εκεί και αν δεν αρκεί όχι μόνο για τις χείριστες, αλλά ούτε και για τις βέλτιστες συνθήκες. Αλλά για δες λίγο, αν όλα τα δημόσια νοσοκομεία γίνουν τέλεια, ποιος θα δώσει χρήματα σε ιδιώτη; Ερώτηση κάνω ο έρμος δικηγόρος του διαβόλου…
    Η συμμετοχή στα κοινά είναι η υποχρέωση του πολίτη λοιπόν. Σε όλα τα κοινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με όσα λες.

    Το πρόβλημα είναι πως στη χώρα μας δεν πρόκειται ποτέ να διορθωθούν.

    Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια αυτά τα φαινόμενα με ενοχλούν όλο και λιγότερο :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα
    Το φορολογικο μας συστημα ειναι παρα πολυ αδικο.
    Ο μισθωτος φτανει να πληρωνει περισσοτερο φορο απο τις ανωνυμες εταιρειες.

    Και απο κει και περα, οι φοροι αληθεια που πανε;
    Γιατι ουτε δημοσια παιδεια εχουμε, ουτε δημοσια υγεια, ουτε ασφαλιση και προνοια ουτε τιποτα.

    Τα χρεη ολων σχεδον των δημοσιων οργανισμων τα πληρωνουμε ολοι μας, και εξαιτιας της ρεμουλας που γινεται καθημερινα.

    Η διαφθορα και ο κρυφος πλουτος εχει σχεση με τη δημοσια διοικηση.
    Ελαχιστοι ιδιωτικοι υπαλληλοι ειναι πλουσιοι.
    Απο το δημοσιο ξεκιναει και η διαφθορα των παντων στη χωρα. Αν αυτο δεν διορθωθει τοτε τιποτα δεν θα παει καλα.
    Αλλά απο ποιους να διορθωθει; Απο τους πολιτικους που εχουν διορισει τους δημοσιους υπαλληλους για να τους εχουν υποχειρια;

    Αδιεξοδο και φαυλος κυκλος δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το προσωπικό καθορίζεται από τις χείριστες συνθήκες.

    λάθος φίλε μου.
    σε καμμία ιδιωτική επιχείρηση δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς που αναγκαστικά έχουν άδεια το καλοκαίρι, όλοι οι υπόλοιποι διατηρούν το προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη βασική λειτουργία. προσλαμβάνονται εκτάκτως άτομα που χρειάζοζται σε ειδικές περιπτώσεις αλλά όχι σε μόνιμη βάση.
    Αν πχ έχω ταβέρνα στη Σύρο ή ένα χωράφι με ελιές στα Φλάμπουρα, τότε θα προσλάβω αυτούς που χρειάζομαι όταν τους χρειάζομαι ΜΟΝΟΝ.(το καλοκαίρι στην ταβέρνα, το χειμώνα στις ελιές) Και άν πέσει πολλή δουλειά, απλά θα γίνει σε περισσότερο χρόνο ή θα προσλάβω κι άλλο προσωρινό προσωπικό. Part Time

    Ιωάννης Κ.
    έγινες κι εσύ μπουρζουάς ρε γιάννη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντώνη
    υπάρχει τρόπος, τρόποι.
    ένας είναι να διαλυθεί εντελώς το ένα σύστημα ώστε να εξελιχθεί το νέο.

    άσε με να το σκεφτώ.

    είμαι σίγουρη ότι γίνεται και αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και συμφωνώ σε όλα αυτά που γράφεις και φυσικά και μπορούν να γίνουν. Αν εξάλλου δεν μπορούσαν να γίνουν δεν θα είχαν γίνει πουθενά. Αντίθετα στην Αγγλία η κατάσταση είναι κάπως ετσι. Και εδω αδικίες υπάρχουνε, αλλά συνεχώς γίνονται προσπάθειες βελτίωσης. Σε Δανία, Νορβηγία τα ίδια. Από την Ιταλία που έχω κάποια εμπειρία να πω ότι είναι σαν κι εμάς. Αλλά γίνεται να αλλάξουν τα πράγματα. Αλοίμονο, οι άλλοι πως τα κατάφεραν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ποιός σου είπε ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι υγειής επιχειρήσεις; Ή αυτό εναι το σωστό;
    Άρρωστες είναι.
    Και σε πληροορώ ότι μόνο για το προσωπικό χρησιμοποιούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αυτό το κριτήριο.
    Και αυτό τις κάνει ακόμα πιό άρρωστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι να σου πω.....
    δε θέλω να διφωνήσω μαζί σου αλλά ούτε και μου φαίνονται σωστά όλα αυτά.

    όπως είπα και στον αντώνη, υπάρχει λύση. και θα τη βρω.

    άσε με να σκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντα το πρόβλημα ήταν η ανακατανομή του πλούτου!
    Ποτέ δεν άφησαν να τους τον πάρουν αυτοί που τα'χαν!
    Ποτέ!
    Και στις κρίσιμες στιγμές που υπήρχε η ευκαιρία, έπεσε προδοσία ή "λάθος"!
    Δυστυχώς!!!
    Καλημέρα athinovio!
    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!