Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Απλά Μαθηματικά (ή αλλιώς δυό το λάδι τρείς το ξύδι - πέντε το λαδόξυδο)

  • Όχι, δεν πιστεύω ότι κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν.
  • Οι Έλληνες δουλεύουν πολύ, περισσότερο από τους υπόλοιπους στην Ευρώπη. Και με την χαμηλότερη αμοιβή.
  • Φορολογούνται πολύ βαριά. Το ένα πέμπτο κάθε προϊόντος που πωλείται και το ένα τρίτο του μισθού που ήδη είναι ο χαμηλότερος της Ευρώπης, πάνε στα κρατικά ταμεία ως φόροι.
  • Η Υγεία, η Παιδεία και η Ασφάλιση βρίσκονται σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Αυτό αναγκάζει τον ήδη χαμηλο-αμοιβόμενο Έλληνα να ξοδεύει χρήματα επιπλέον των υψηλών εισφορών του, αν θέλει να νοσηλευτεί, να εκπαιδευτεί και να συνταξιοδοτηθεί αξιοπρεπώς.
  • Οι εργασιακές σχέσεις έχουν τέτοιο νομοθετικό υπόβαθρο ώστε να μη συμφέρουν κανέναν. Ούτε τους εργοδότες που επιβαρύνονται αισχρά με τις ασφαλίσεις, ούτε τους εργαζόμενους που είτε υποκύπτουν στον εκβιασμό " ανασφάλιστος ή τίποτα" είτε χάνουν και αυτοί το 1/3 του εισοδήματός τους.
  • Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αυτές που είναι, με ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που, παραδόξως, ξέρουν πού παν τα τέσσερα όταν τους ρωτήσεις το οτιδήποτε και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον πολίτη όπως πρέπει.
  • Οι νόμοι είναι διάτρητοι. Ασαφείς, μπερδεμένοι αδύνατοι στη εφαρμογή τους ορισμένοι και ακατανόητοι, αφήνουν ακάλυπτα τα "νώτα" του Έλληνα που αναγκάζεται να παρανομήσει προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Μόνο οι πολύ υψηλά καθήμενοι δεν έχουν λόγο ανησυχίας.
  • Ο Έλληνας κάνει καλή δουλειά. Ο ακριβοπληρωμένος νομοθέτης του όχι. Ούτε ο πολιτικός του. Αυτοί παίρνουν τζάμπα το μισθό τους. Ο Έλληνας το βλέπει, το καταλαβαίνει, αγανακτεί αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο το δέχεται ως πραγματικότητα και ,με την ευρηματικότητα που τον διακρίνει, προσαρμόζεται και επιβιώνει.
  • Αν δεν υπήρχαν οι ισχυροί ( ακόμα) οικογενειακοί και κοινωνικοί δεσμοί, η ασταμάτητη ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και το γεγονός ότι ο χειμώνας κρατάει λίγο στη χώρα μας, δεν ξέρω τι θα γινόταν.
  • Ναι, μας αρέσει να πίνουμε καφέδες. Ναι, θα πάμε διακοπές έστω κι αν τη βγάλουμε τρία άτομα στον καναπέ της γιαγιάς μας. Ναι, είμαστε γλεντζέδες και το αξίζουμε με το παραπάνω γιατί αν δεν ήταν κι αυτό τότε δε θα είχαμε τίποτα.
  • Ο Έλληνας αξίζει καλύτερους πολιτικούς.

7 σχόλια:

  1. Καλησπερα.
    Στις διαπιστωσεις συμφωνω, εκτος απο την πρωτη και την τελευταια.

    Εφοσον εμεις ψηφιζουμε τους πολιτικους που εχουμε, γιατι αραγε να αξιζουμε άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν έχουμε και πολλές επιλογές ρε αντώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι μεγάλοι είναι αυτοί που είναι και οι μικροί δεν έχουν πρόγραμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εεεεμμμ το "έχμε τουςλιτικους πο μας αξίζουν" σημαίνει εντελώς άλλο πράγμα απ' το αν δουλεύουμε ή όχι.

    Σημαίνει πως έτσι σκεφτόμαστε να πάμε μπροστά και με αυτούς τους τρόπους επιδιώκουμε κι εμείς να πάμε μπροστά.

    Βασικά είναι φάυλος κύκλος και αυτό ακριβώς σημαίνει η φράση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!!!

    "Ο Έλληνας κάνει καλή δουλειά. Ο ακριβοπληρωμένος νομοθέτης του όχι. Ούτε ο πολιτικός του. Αυτοί παίρνουν τζάμπα το μισθό τους. Ο Έλληνας το βλέπει, το καταλαβαίνει, αγανακτεί αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα."

    Σε αυτό δε συμφωνώ μαζί σου Αthinovio. Μπορείς πολύ απλά να μην τους ξαναψηφίσεις… Τόσο απλό είναι!
    Άσε που επιλογές έχεις… Και πάρα πολλές μάλιστα!!!
    Είναι μαλακία μεγάλη η άποψη πως μόνο ΝΔ & ΠΑΣΟΚ είναι τα μόνα κόμματα που έχουν αξιόλογα στελέχη.
    Από το πολυτεχνείο και μετά,εδώ και 30 χρόνια, τα δύο αυτά κόμματα μας έχουν αποδείξει το αντίθετο!

    Εγώ προσωπικά σας προτείνω να κοιτάξετε ξανά τις θέσεις των οικολόγων πράσινων… για παράδειγμα..
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γειά σου ακριβοθώρητε νοςντι.
    ξεκινώ από σένα που σε πεθύμησα πιο πολύ
    :)

    στελέχη, ναι
    πρόγραμμα, δεν ξέρω.

    αν ήθελες να μου πεις τι συμπεριλαμβάνει η πολιτική των πράσινων σε θέματα όπως η εξωτερική πολιτική, η παιδεία και η υγεία, θα το εκτιμούσα πραγματικά.

    αν οι νομοθέτες και οι πολιτικοί είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους δε θα υπήρχε η σημερινή αταξία σε όλες τις βαθμίδες της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άμπανε

    ο απλός πολίτης δεν νομοθετεί ούτε είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των νόμων πέρα από την προσωπική του υποταγή σε αυτούς.

    αν ευημερούν μόνον οι άρπ[αγες και οι απατεώνες, αυτοί που ελίσσπονται και κάνου χάρες, τότεο μόνος τρόπος να επιζήσω είναι να γίνω κι εγώ το ίδιο.

    αν όμως κάναν σωστά τη δουλειά τους αυτοί που ακριβοπληρώνονται για να είναι αδιάφθοροι αλλά με κάθε έλεγχο χτίζουν και μία βίλλα, τότε οι πολίτες θα ήταν πιο νομοταγείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!