Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Happy Beginning

  • Το blog είναι ένας τρόπος να επικοινωνείς ανώδυνα χωρίς το ρίσκο της απόρριψης, αφού όταν κάποιος δε γουστάρει αυτά που γράφεις απλά δε σε ξανα-διαβάζει. Κι εσύ δεν το μαθαίνεις ποτέ. Τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον...
  • Επίσης είναι διαθέσιμο όλες τις ώρες, σε αντίθεση με τους πραγματικούς φίλους, και κανείς δε διακόπτει τον ειρμό των σκέψεών σου με ενοχλητικές αντιρρήσεις, ούτε είσαι υποχρεωμένος να είσαι ετοιμόλογος: μπορείς να απαντήσεις αφού το σκεφτείς λιγάκι....
  • Ωστόσο, οι μόνες ώρες που εγώ μπορώ να διαθέσω είναι μετά τις 11 το βράδυ και ορισμένα πεντάλεπτα διαλείμματα στη δουλειά.
  • Πολλοί blogger που λειτούργησαν ως έμπνευση για μένα έχουν εξαφανιστεί για πολλούς λόγους, πράγμα που, εγωιστικά, με λυπεί αφάνταστα, γιατί αυτό που με γοητεύει στην όλη ιστορία είναι η επαφή με έξυπνους ανθρώπους.
  • Έβαλα στο προφίλ ότι παρακολουθώ τα πρώτα blog που διάβασα, γιατί δεν μπορούσα να τα βάλω όλα στη λίστα. Η αλήθεια είναι ότι όλα όσα είναι στη διπλανή λίστα τα επισκέπτομαι καθημερινά διαβάζοντας κάθε νέο σχόλιο και χαίρομαι πολύ όταν κάποιος λιγομίλητος επιτέλους ανεβάσει ανάρτηση. Δεν σχολιάζω αν δεν έχω κάτι να πώ και δεν έχω απολύτως καμμία αίσθηση του χιούμορ, οπότε το εκτιμώ περισσότερο όταν το συναντώ στις αναρτήσεις σας.
  • Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση παρόλο που έχω πολλά να σας πώ ακόμα. Το θέμα είναι ότι πλέον θέλω να κάνω άλλα πράγματα με τον χρόνο μου και δε με καλύπτει πλέον αυτή η απρόσωπη επαφή. Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι η Thought Police που κατά τη γνώμη μου σίγουρα κάπου υπάρχει. Πείτε με τρελλή αλλά αυτή είναι μία αίσθηση που έχω όλο και πιο έντονα τον τελευταίο καιρό, μη με ρωτήσετε το γιατί. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να σας διαβάζω αλλά έβαλα το e-mail στο προφίλ και αν κάποιος θέλει και περάσει από τα μέρη μου, θα χαρώ να τα πούμε. Από κοντά και κατάμουτρα.:)
  • Μόλις άδειασα ένα ποτήρι εξαιρετικό Λευκαδίτικο κρασί και πάω να γεμίσω το δεύτερο. Εις Υγείαν.

21 σχόλια:

  1. Εσυ εχεις το μαχαιρι εσυ και το καρπούζι.Ετσι ελεγε μια σοφη γιαγια που ειχα καποτε.
    Για την οση παρεα καναμε εδω στα μπλογκ εχω να σου πω οτι η παρουσια σου ηταν παντα αναλαφρη κι ευγενικη.
    Σε φιλω και νασαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην πω τα συνηθη ,θα μας λείψεις και τέτοια,το μπλογκινγκ ειναι θέμα ελευθερου χρόνου,δεν τον έχεις ,δεν το κ΄ανεις,μήπως ειμαστε επαγγελματίες;Αν ξαναβρείς χρόνο και διάθεση,εδώ ειμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνε ένα διάλλειμα, μην φύγεις τελείως. Αλλά και να φύγεις θα βρεθούμε κάπου αλλού. Σίγουρα.
    Αλλωστε και τα μπλογκς, τάση είναι, και κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν με κάτι άλλο.

    Να'σαι καλά
    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα
    Το μπλόγκιν δεν έιναι υποχρέωση.
    Ούτε χρειάζεται πρόγραμμα.
    Όταν θα έχεις κάτι να πεις και έχεις και τη διάθεσ ηνα το πεις, το μπλογκ σου θα σε περιμένει. Το ίδιο και τα υπόλοιπα.
    Δεν υπάρχει τέλος και αρχή στην επικοινωνία ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εις υγείαν...
    Κρίμα, σε γνώρισα πρόσφατα και σε διάβαζα... Ελπίζω να επιστρέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πρέπει να ζήσουμε όλοι μας με την διαπίστωση πως η διαδικτυακή επικοινωνία, έχει τα όριά της. Διαπιστωσή μου είναι πως δεν μετεξέλλίσεται, δεν βελτιώνεται. Παραμένει απρόσωπη, και απο ένα σημείο και πέρα κουράζει. Λίγοι μπλόγγερς διαπιστώνω, κρατούν πάνω απο δύο χρόνια.

    Πάντως φίλη μου, δεν είναι αναγκαίο να εξαφανιστείς, ούτε και να κάνεις συχνές αναρτήσεις. Μερικές φορές αρκεί να ξέρεις πως ένας χώρος είναι ανοιχτός για μερικές σκέψεις. Ο,τι και αν αποφασίσεις, τις ευχές μου. Η παρουσία σου πάντως ήταν για μένα προσωπικά πολύ ευγενική και ευχάριστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. thank you for sparing the drama
    :)
    έχω τόσα να βγάλω από το μυαλό μου αλλά απλά δεν υπάρχει χρόνος. μόλις χαλαρώσει ο πρόγραμμα ελπίζω να μπορέσω να επανέλθω.

    αυτό που σας 'ελεγα ότι στήνεται είναι ο ιστιοπλοϊκός όμιλος της πόλης μου. πολύ τρέξιμο από πολλούς, αλλά αξίζει τον κόπο.

    εις το επαναγιγνώσκειν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tώρα oμολογώ ότι με καταλαβαίνεις απόλυτα.
    Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να είσαι καλά, να περνάς καλά και αν ποτέ σου λείψει ή αν σου έρθει η όρεξη ξανά για blogging...εδώ είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλοί blogger που λειτούργησαν ως έμπνευση για μένα έχουν εξαφανιστεί για πολλούς λόγους........
    μπορείς να μας αναφέρεις μερικούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο αζραέλ έχει γίνει ακριβοθώρητος, η ζανζιβαρ, ο scarface, ο dimitrizzz ο κύριος, και άλλοι που ίσως ξεχνώ αν έχει περάσει καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αλήθεια είναι ότι το blogging τρώει χρόνο και μπορεί να γίνει και ψυχαναγκασμός.

    Δική μου εντύπωση, από μία καλοκαιρινή διακοπή, είναι ότι σε αντίθεση με τα άλλα "χούγια", κόβεται εύκολα και ξαναρχίζει δύσκολα.

    Πάντως έχει αρκετή πλάκα και για ορισμένους από εμάς είναι διέξοδο. Λες πράγματα που στο άμεσο περιβάλλον σου μπορεί να μην θέλεις να τα πεις, ή να μην υπάρχουν αυτιά για να τα ακούσουν. Είναι αντίδοτο στη φίμωση που ιδιότυπα σου επιβάλλει μερικές φορές ο περίγυρός σου χωρίς να το θέλει.

    Είναι και σαν σημείωμα που το βάζεις σ' ένα μπουκάλι και το ρίχνεις στον ωκεανό, αλλά ξέρεις όμως ότι κάποιοι θα το διαβάσουν. Συνάμα δεν πολυθέλεις να είσαι μπροστά, γιατί αμφιβάλλεις για τις αντιδράσεις τους.

    Μάλλον θα τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πικρός μού προέκυψε ο κυριακάτικος καφές...
    ...άς είναι, τα διαλείμματα συνήθως είναι για καλό.
    Εις το επανιδείν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Athinovio μου, εσύ ξέρεις καλύτερα απ' όλους μας!
    Άσε την πόρτα ανοιχτή και όταν έχεις κέφι, χρόνο, διάθεση, περιέργεια, μπες και γράψε η κάνε βόλτα στα μέρη μας!
    Είναι μια άλλη ζωή που συμπληρώνει με χρήσιμο τρόπο την κανονική ζωή!
    Η κανονικήζωή βέβαια εκεί έξω δεν χαρίζεται σε κανέναν και σε θέλει απίκο συνέχεια!
    Υπομονή, όλα θα περάσουν!
    Πάντα έτσι γίνεται!
    Athinovio, όποτε θες σεδώ (μάλλον) θα'μαστε!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. univers
    για μένα το βλογάκι είναι τόσο αποφόρτιση όσο και περισυλλογή. την ώρα που γράφω ανάρτηση η σχόλιο, απομακρύνομαι από τα τετριμένα και όλα γίνονται ξεκάθαρα.
    και έχεις πέσει διάνα: η καθημερινότητά μου πολύ λίγες ευκαιρίες προσφέρει για εκτενείς συζητήσεις σε μη πρακτικά θέματα.

    curiousssss
    δεν ήθελα να σε πικράνω, αλλά μην απελπίζεσαι. δε νομίζω να αντέξω πολύ χωρίς να ξενυχτάω στο πισι και να ξυπνάω ζαλισμένη. σιγουρα θα μου λείψει αυτή η μικρή επανάσταση κόντρα στη ρουτίνα.

    κίκωψ
    να'σαι καλά και θα τα πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Take your time. Το έχω κάνει πολλές φορές.Πάλι ξαναγυρίζω εδώ. Είναι φορές που οι σκέψεις ξεχυλίζουν και κάπου θες να τις ακουμπίσεις.
    Δεν χρειάζεται ούτε να αγχώνεσαι ούτε είσαι αναγκασμένη για...επισκέψεις. Θα ήθελα όμως απλά να σε ακούω όταν νοιώθεις την ανάγκη να σε ακούσει κάποιος.

    Να είσαι και να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εμεις κάποια στιγμή, δε μπορεί.Θα τα πούμε.θα σε βρώ εγώ.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είμαι βεβαιη πως το κρασί φταίει.Αφού δεν θα μας εγκαταλείψεις τελικά.Από τον χωματόδρομο περνάς απλά δεν αφήνεις σχόλια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κάνε ό,τι σου κάνει κέφι!!!
    πέρνα καλά!
    πολλά φιλιά
    ;0)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τι εγινε,εχεις καιρο να μας κανεις αναρτηση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!