Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Σάι Φάι σενάριο

  • Μετά από συντονισμένες τρομοκρατικές ενέργειες σε όλον τον πλανήτη, καταστρέφονται ολοσχερώς όλες οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού σε όλες τις χώρες. Την επόμενη και μεθεπόμενη μέρα και ενώ οι κυβερνήσεις αδυνατούν να αντιδράσουν χωρίς αρκετό ρεύμα, καταστρέφονται και οι μικρότερες μονάδες μέχρι και την τελευταία. Σε μία εβδομάδα δεν υπάρχει ούτε φορτιστής μπαταρίας που δεν έχει ανατιναχτεί.
  • Όσοι βρίσκονται στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση πεθαίνουν πρώτοι. Σταματάει η παραγωγή όλων των προ ιόντων εκτός από τα γεωργικά τα οποία παραμένουν στους τόπους παραγωγής τους αφού για τη μεταφορά τους πρέπει να εξορυχθεί πετρέλαιο. Οι επικοινωνία σβήνει εντελώς όταν λήγει και η τελευταία μπαταρία. Οι πληθυσμοί των πόλεων βρίσκονται εκτεθειμένοι στην πείνα, πενηνταόροφα κλιμακοστάσια χωρίς ψύξη και θέρμανση και πληροφόρηση.
  • Κάποιες γεννήτριες που έχουν απομείνει σε κάθε πόλη χρησιμοποιούνται για τα νοσοκομεία αλλά μία-μία καταστρέφονται και αυτές μυστηριωδώς. Οι συναγερμοί και τα συστήματα ασφαλείας καταρρέουν, το χρήμα μένει κλειδωμένο στα ταμεία μέχρι που αρχίζουν οι λεηλασίες. Στην ύπαιθρο υπάρχει κάποια τροφή που δεν μπορεί να συντηρηθεί χωρίς ψύξη . Πουθενά δεν υπάρχει νερό και τα ποτάμια μολυσμένα τελικά πίνονται. Αυτοκίνητα, αεροπλάνα και τραίνα μένουν ακινητοποιημένα στη μέση εθνικών οδών και αεροδρομίων ενώ ορδές πεζοπόρων και καραβανιών χωρίς άλογα σχηματίζονται προς την ύπαιθρο.
  • Όχι άλλο πλαστικό, όχι άλλα κλίπαρτ, όχι άλλα ρούχα, όχι άλλη θέρμανση, όχι άλλα βιβλία, όχι άλλος κινηματογράφος, καθρέφτες, καζανάκια, χαρτομάντηλα, awacs,τσίχλες, διακοπές, όχι άλλη μουσική, χάπια, όχι άλλο σαπούνι.
  • Μετά από την γεννοκτονία των πρώτων μηνών και ενώ οι μολύνσεις και οι επιδημίες σαρώνουν τους πληθυσμούς, μεμονωμένες ομάδες τεχνικών προσπαθούν να επαναφέρουν σε λειτουργία τα εργοστάσια με διάφορες πατέντες. Σιγά-σιγά εξαντλούνται τα ανταλλακτικά και τα εργαλεία. Αυτό θα χρειαστεί χρόνια για να γίνει.
  • 40 χρόνια μετά, η νέα γεννιά είναι σαφώς κοντότερη από την προηγούμενη και με λιγότερο λευκά δόντια, δεν έχουν ξαναδεί τηλεόραση ούτε κινητό. Οι άνθρωποι μένουν σε ερείπια παλιών χτισμάτων ή σε καλύβες. Ζούνε από τοπικές καλλιέργειες χωρίς συμπληρώματα διατροφής ούτε υψηλή παστερίωση και ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες. Ο Αμαζόνιος παίρνει πίσω τις εκτάσεις του.
  • Ξαφνικά φτάνει μία φήμη: κάπου έφτιαξαν ηλεκτρικό ρεύμα....Μέρα με τη μέρα η φήμη θεριεύει. Όλο και περισσότεροι επιβεβαιώνουν ότι στο τάδε χωριό πράγματι έχουν φώς. Ένα-ένα τα κοσμοχωριά ξεσηκώνονται: Θέλουμε κι εμείς! Ο πολιτισμός ξανατρέχει.
  • 20 χρόνια αργότερα οι άνθρωποι ξαναζούν την τεχνολογία από εκεί που την άφησαν. Ξανα-άνοιξαν τα βιβλία που σώθηκαν και ξανα-ανακάλυψαν το χτίσιμο των σπιτιών. Τα κοσμοχωριά έγιναν μικροί οικισμοί ξανασχεδιασμένοι από την αρχή. Οικολογία και βιολογικές μέθοδοι έχουν τώρα τη μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιηθούν.ο γηραιότερος επιζήσας που θυμάται και τους τρείς κόσμους λέει ότι έξι δισεκατομμύρια ήταν τελικά πολλοί. Πεντακόσιες χιλιάδες χωράει ο παράδεισος.

15 σχόλια:

  1. Με τρόμαξες με τον πρόλογο,έμοιαζε ε ανταπόκριση Σιόμπολου,δηλαδή ένα μπουρλότο μας σώζει!Θα με συμπεριλάβεις στους επιζήσαντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την πάρτη του αυτός!
    και στο τέλος του κόσμου πας να βάλεις μέσο ρε?
    τι ειν'τούτος !
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!! :)))
    Γιατί έσύ θα βγάλεις τον έαυτό σου έξω απ΄τη νέα Κιβωτό του Νώε;

    Καλό Σαββατοκύριακο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άλλο εγω!
    :)
    καλο σαββατοκύριακο και σε εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω κατατομαξα!!!Ευτυχως ολα αυτα ηταν ενα ακο ονειρο...χεχεχε!!!
    Καλη Κυριακη κοπελαρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό!!
    Αν και έφτανε πάντως νομίζω να καταστρέφονταν οι μονάδες παραγωγής μπαταριών...Τι θα μπορούσε να δουλέψει;
    Μία Επιτροπή Σοφών έχει κρίνει ότι στην ιστορία της Ανθρωπότητος η σηαμντικώτερη ανακάλυψη (εφεύρεση;) υπήρξε ο ηλκτρισμός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την πάρτη της αυτή!
    και στο τέλος του κόσμου πας να βάλεις μέσο(χωρις το"ρε" ,διότι διακρίνομαι για την ευγένειά μου)?
    τι ειν'τούτη!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To senario to egrapses!!!
    Twra theleis ena kalo skinotheti & pas foul gia to Holywood!!

    Pera apo tin plaka...kapos etsi tha ginoyn ta pragmata...alla oxi ypoxrewtika me ti seira pou ta egrapses!!

    :))

    Kalo SK!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου θύμισε εκείνο το σύνθημα στα Εξάρχεια "ο πολιτισμός σας σταματά μόλις κοπεί το ρεύμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαίρομαι που σας άρεσε.
    τον τελευταίο καιρό με όλες αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις με έπιασε κι εμένα η καταστροφολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αθηνόβια πιστεύω στην παροιμία φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ούτε κουμπί δε θα έχουμε στο τέλος χρήστοοοοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό είναο το λιγότερο!'
    Μπορούμε και με φερμουάρ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρόκειται για παρόμοιο σενάριο με αυτό του "έρχονται οι διαστημάνθρωποι" του Τζουλιάνο Αμίτσι. Αξίζει να το διαβάσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!