Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μην τρέχεις. Στάσου, Ανάπτυξη!

Οι αποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται πουλώντας τις υγιείς επιχειρήσεις αλλά τις προβληματικές, σωστά; Τί μιλάμε για τον οπαπ τότε;
Δεύτερον, οι απολύσεις στο δημόσιο δεν είναι αυτοσκοπός.
Εγώ τις ταυτίζω με μία προσπάθεια για ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου,  κατά τον οποίο όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του στο μέλλον θα απολύεται ή θα υποβιβάζεται και θα χάνει κάποια από τα προνόμιά του, ακριβώς όπως γίνεται και στη δουλειά μου και στις δουλειές όλων, όχι να είναι (μερικοί) άχρηστοι σε ένα παλαιολιθικό σύστημα και να αμοίβονται λες και παρήγαγαν έργο.Ίσως έτσι αποβάλλουν τον ωχαδερφισμό, τύπου "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;" και ίσως με τον  μπαμπούλα της απόλυσης, κάνουν καλύτερη δουλειά.


Αν μπορούσε το κράτος να λειτουργήσει (να ελέγξει, να οργανώσει, να διευθύνει, να τηρήσει) τότε οι απολύσεις δεν θα χρειάζονταν.
Μπορεί όμως;


Και είναι οι αποκρατικοποιήσεις η λύση ή ίσως καλύτερος είναι ο εξ αρχής επανασχεδιασμός των διαδικασιών;


Και, αν ιδιωτικοποιηθεί οποιαδήποτε υπηρεσία, τότε δεν χάνουν τη μονιμότητά τους αυτόματα οι εργαζόμενοι σε αυτήν;

Τί σας κοροϊδεύει (του δυ) τότε ο Σαμαράς, δήθεν ναι στις αποκρατικοποιήσεις όχι στις απολύσεις; Μαζί πάνε αυτά και μην ξεγιελιέστε (φυσικά και δεν ξεγελιέστε, για αυτό είστε στους δρόμους).

Και είναι ικανό το επιτελείο του Σαμαρά να το κάνει, που είναι όλοι τους ένα σόι και βλογάνε ο ένας τα γένια του άλλου ( βαρβιτσιώτηδες, καλογιανναίοι, μητσοτάκηδες, καραμανλήδες, μπουμπούκοι); Αυτοί οι  προδότες, ούτε τις αποκρατικοποιήσεις δεν μπορούν να κάνουν σωστά και πουλάνε φιλέτα σε τιμή σόλας, θα σχεδιάσουν  (ακόμα κι αν το ήθελαν δηλαδή) το δημόσιο;!


ΑΝΗΣΥΧΩ!

Ανησυχώ γιατί αυτό που θέλω δεν θα γίνει και αυτό που θέλω είναι ένα σωστό κράτος με έναν σωστό δημόσιο τόμέα που να βοηθά και να ελέγχει και να ρυθμίζει, αντί να αφαιμάσσει και να συναλλάσσεται. Θέλω οι φόροι μου να γίνουν ευ ζην ελληνικό και θέλω να μην ντρέπομαι για τους ηγέτες μου. Θέλω δημόσιες υπηρεσίες και όχι ιδιωτικές, αλλά ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ!

ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ!


Έναν φιλέλληνα πρωθυπουργό,  ξέρει κανείς να μου πει που θα τον βρούμε;!;!;!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βράζει το καζάνι!