Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τι εστί Βερύκοκο

Κοίτα τί θυμήθηκα που είχα ξεχάσει.

Κάτι που είπα θα το σκεφτώ να βγάλω πόρισμα αλλά για κάποιο λόγο, ίσως κάτι έτυχε ή ίσως απλά ξεχάστηκα, και τελικά αμέλησα αν ασχοληθώ μαζί του, για να το θυμηθώ μόλις σήμερα με την ανάρτηση του βυτίου για το έτος που πέρασε.

Για τις οροθετικές ιερόδουλες.

Είχε γίνει τότε ντόρος για την διαπόμπευση των γυναικών εκείνων, που έμαθε όλος ο κόσμος ότι πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

Και κάθομαι και σκέφτομαι, με το απλοϊκό μυαλό μου:

Είναι η ασθένεια ντροπή; Όταν αρρωσταίνει κάποιος δεν είναι ντροπή γιατί όλοι αργά ή γρήγορα κάτι θα πάθουμε, όσο και αν προσέχουμε: καρδιές, στομάχια, συκώτια, μέσες, πλάτες, λαιμοί, ακόμα και το πιο αετίσιο μάτι θα πάθει πρεσβυωπία. Τί να κάνουμε τώρα, η σάρκα φθείρεται, τελεία και παύλα.

Θα μου πείς, το έηντς δεν είναι ότι κι ότι ασθένεια. Αν έχεις καρδιά ή στομάχι, είναι αριστοκρατική ασθένεια, δείχνει ότι είσαι τόσο λεφτάς και τόσο πολύ φαγητό μπορείς να έχεις, που αρρώστησες από αυτό.

Το έηντς, αντιθέτως, είναι ασθένεια που έχει συνδυαστεί με στοιχείο ρυπαρό και νοσηρότερο, έχει συνδυαστεί τα σεξουαλικά αμαρτήματα και τα ναρκωτικά, δεν είναι απλά μία ασθένεια, είναι ένα κοινωνικό στίγμα.

Και ας ορίσουμε το στίγμα.

Είναι ας πούμε μία γυναίκα η οποία για τον έναν ή τον άλλον λόγο έχει καταλήξει να κάνει το επάγγελμα της πόρνης, το οποίο δεν είναι και το πιο λαοπρόβλητο από το φάσμα των επαγγελμάτων. Δεν την κρίνουμε για το επάγγελμά της, όμως το κάνει και έχει αυτή την κοινωνική αποδοχή, έτσι είναι η πραγματικότητα.

Και για τον άλφα ή βήτα λόγο, πάλι δεν θα κρίνουμε, ειδικά χωρίς να ξέρουμε το πως και το γιατί, αλλά η γυναίκα αυτή έχει κολλήσει αυτή την ασθένεια. Κρίμα. Πολύ κρίμα, γιατί θα πεθάνει και ποτέ δεν θα είναι πάλι η ίδια.

Και αυτή η γυναίκα, με αυτή την ασθένεια και με αυτό το επάγγελμα, πάει και κοιμάται επί πληρωμή με όποιον πελάτη το ζητήσει.

Για εμένα αυτό είναι η ντροπή. Αυτό είναι το στίγμα του φονιά, να έχεις μία θανατηφόρα ασθένεια και εν γνώσει σου να τη μεταδίδεις σε άλλους, για τα λεφτά.

Η δημοσιοποίηση των προσώπων τους δεν έγινε για εκδίκηση, ούτε για να πεί ο κόσμος κοίτα την π@***@, αλλά για να ξέρει κάποιος υγειής να μην πάει να κολλήσει έηντς. Το να πείς σε κάποιον "Κοίτα, έχει λακούβα στο δρόμο" δεν αποτελεί προδοσία προς τη λακούβα αλλά αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που ακόμα δεν έχει φάει τα μούτρα του.

Γιατί, τί σόι καλοσύνη είναι αυτή, να κρύβεις τον θάνατο πίσω από μία κατ' επίφαση αξιοπρέπεια; Είναι αξιοπρέπεια να αφήσεις έναν άνθρωπο να μεταδώσει έηντς σε πολλούς άλλους; Είναι αξιοπρέπεια να κρύψεις το πρόσωπό της, τη στιγμή που μόνο από αυτό μπορεί να σωθεί κανείς;

Να περιθάλψεις την γυναίκα, ναι. Να της δώσεις τη δυνατότητα να μπορέσει να αποσυρθεί από το επάγγελμα, ναι. Να την έχεις στο δρόμο να σπέρνει θάνατο για πέντε ευρώ τη φορά, για να μη σε πουν ότι την έβρισες, δεν είναι αξιοπρέπεια αλλά αυτοκτονία και μάλιστα ομαδική.

Όχι μόνο πρέπει να δημοσιεύονται τα πρόσωπα και τα ονόματα των οροθετικών ιερόδουλων, αλλά πρέπει και να αναρτώνται και στα δίκτυα με τελάλη, μήπως έστω και μία ζωή σωθεί.

Αλλά, είπαμε. Ότι κάνει το πασόκ είναι κακό και ότι κάνει ο Σαμαράς (να βολεύει τα τσιράκια του ξεπουλώντας την ελλάδα για να βάλει στην τσέπη ευρωπαϊκά λεφτά) είναι καλό.

Μπράβο καλά μου προβατάκια.


2 σχόλια:

  1. Στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ (σωματείου εκδιδομένων προσώπων Ελλάδος) διαχωρίζουν σαφώς την θέση τους από τις μη ελεγχόμενες οροθετικές πόρνες
    καθώς γράφουν:

    Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα που εκδίδονται σε οίκους ανοχής επιδιώκουν να καταστεί σαφής ο διαχωρισμός τους από τα άτομα εκείνα που εκπορνεύονται ελεύθερα (κάνοντας �πεζοδρόμιο�) και τα οποία δεν υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο, δηλαδή δε διαθέτουν ούτε άδειες ασκήσεως επαγγέλματος αλλά ούτε έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις με αποτέλεσμα να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η ύπαρξη νομίμως λειτουργούντων οίκων ανοχής θα υποχρεώνει και τους εργαζομένους εντός τους να τηρούν κάποιους κανόνες υγιεινής και να διαθέτουν απαραιτήτως τα χορηγούμενα από το Κράτος πιστοποιητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ, αθεόφοβε, για την ενημέρωση.
    Χρόνια σου πολλά και ότι επιθυμείς (αρκεί να μην το πιάσει η εφορία, χαχαχαα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!