Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Γιατί ο Σαμαράς είναι ηλίθιος

Δεν θα αναφερθώ στα προφανή, δηλαδή στα απροκάλυπτα και εξόφθαλμα ψέματα που χρησιμοποίησε για να κοροϊδέψει τον μέσο αδιάβαστο Έλληνα, αλλά περισσότερο θέλω να αναφερθώ στην τακτική που ακολούθησε στην πολιτική του σταδιοδρομία, και που κορυφώνεται (μάλλον) τώρα με την πρωθυπουργία, αν και αυτή την πρωθυπουργία δύσκολα θα χαρακτήριζε ως κορύφωση ο οποιοσδήποτε.

Αφορμή αυτής της ανάρτησης ήταν κάποια άλλη, που θυμήθηκα όταν είπε ο ασκαρ ότι σταματάει το βλογ και είπα να ξαναθυμηθώ κάποια από τα πράγματα που είχε πεί και συμφωνούσα.

Και, για να είμαι ειλικρινής, πέρα από όσα γράφει ο ασκάρ και είναι αληθή, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο θα ήθελε ο οποιοσδήποτε να επωμιστεί το πολιτικό κόστος των αποφάσεων που πρέπει να πάρει ο Σαμαράς τώρα, τη στιγμή που θα μπορούσε να αφήσει άλλον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να έρθει μετά αυτός να μας κάνει τον καμπόσο, όπως κάποιοι άλλοι που δήθεν και καλά έκαναν τις σπουδές τους και ήρθαν στην Ελλάδα κατόπιν επαναστάσεως. Για αυτό γελούσε περιχαρής και άνετος ο γαπ αραχτός στο τραπεζάκι την ημέρα που έπεσε.

Θα μου πείς, σκασίλα του του Σαμαρά. Οι "νόμοι" που έχουμε για νόμους, του εξασφαλίζουν πρωθυπουργικά προνόμια δια βίου (εισφορές πληρώνουν οι πρωθυπουργοί;), οπότε η υστεροφημία έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Κι όμως, αν ήταν έστω και στοιχειωδώς φιλόδοξος, θα είχε αντιληφθεί ότι με μία κάποια αξιοπρέπεια, με κάποια ας πούμε "παλικαριά", θα μπορούσε να δρέψει δάφνες στον αιώνα τον άπαντα, αντί να τον έχουν όλοι του κλώτσου και του μπάτσου, να τον λένε "ο κωλοτούμπας" κι αυτός να παριστάνει εκτός από τον αόμματο και τον βαρήκοο.

Ας πούμε, σαν την κριστίνα της αργεντινής, που με δύο τρείς μαγκιώρικες κινήσεις κερδίζει την υποστήριξη του κόσμου της, παρόλο που σίγουρα, σαν πολιτικός, όλο και κάπου θα έχει υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα.

Αντί για αυτό, ο Σαμαράς, όχι μόνο δεν έχει τίποτα εκτός από αποτυχίες στο ενεργητικό του (το αλβανικό, το μακεδονικό, διάφορες αποστασίες, ένα κόμμα που δεν φτούρησε, τις πρόσφατες κωλοτούμπες και την αδυναμία του να εκλεγεί χωρίς να πουλήσει την ψυχή του στην παλαιοκομματική μαφία) έπεσε στην παγίδα να αναλάβει την πρωθυπουργία και να φάει τα σκάγια όλα στη μούρη.

Για του λόγου το αληθές: ο γαπ είχε την πρόφαση ότι τον έριξαν, και όντως θα θυμάστε ότι οι αντιδράσεις επί γαπ ήταν τρομακτικές και συγκλόνισαν την επικράτεια, με την μαρφίν, με τις μούντζες στις παρελάσεις κοκ. Για να αντιληφθείτε τη διαφορά, όταν ήταν να ψηφιστεί το μνημόνιο, έξω από τη βουλή γινόταν σχεδόν κυριολεκτικά πόλεμος και οι βουλευτές έμπαιναν από την πίσω πόρτα. Όταν ο γαπ έπεσε, ήταν φυσιολογικό. Ο Σαμαράς όμως, παρόλο που αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει ήδη διαπράξει τα εγκλήματα που ο γαπ τεχνηέντως του φόρτωσε, δεν έχει άλλες αντιδράσεις πέρα από κάτι μισο-λιγοθυμισμένες απεργιούλες και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ξεπούλησε ελληνικά διαμάντια σε ξένους, και τώρα αντί να κερδίζει η ελλάδα από την ελληνική γη, ο κοπος των Ελλήνων θα γίνεται γερμανική κυριαρχία, ρώσικη, κινέζικη, κοκ. και ο Έλλην θα δουλεύει για 400 το μήνα.

Το ζήτημα είναι ότι ο Σαμαράς πιάστηκε κορόιδο. Έκανε τα πάντα για να γίνει πρωθυπουργός, και τώρα η πραγματικότητα του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια. Ο βενιζελος είτε τον υποστηρίξει είτε όχι είναι ένα και το αυτό, ο κουβέλης που κάπως έχει μία κάποια ας πούμε λογική (να την κάνει ο θεός) δεν διαθέτει το πολιτικό εύρος να σηκώσει βάρος, και ο Σαμαράς βαδίζει ολοταχώς για συντριβή, είτε με εκλογές είτε χωρίς.

Και η συντριβή είναι αναπόφευκτη για τους εξής απλούς λόγους:

Α) όσα εισπρακτικά μέτρα και αν πάρει, πλέον δεν έχει να λαβαίνει από πουθενά. Είτε τα ψηφίσει είτε όχι, η πλειοψηφία των υποζυγίων έχει ήδη πουλήσει ότι είχε να πουλήσει. Αυτή τη στιγμή, είναι πιο συμφέρον για τον μέσο Έλληνα να του γίνει κατάσχεση παρά να να ξεπληρώσει χρέη προς το δημόσιο, είτε αλλού.Αν πχ χρωστάς καμμία εκατοστή (η κανα εκατομμύριο όπως διαβάζουμε) και σου κάνουν κατάσχεση σπιτιού ή αυτοκινήτου ή κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο, με το ένα τρίτο του χρέους αγοράζεις νέο, έτσι όπως έχει γίνει η αγορά. Ωστόσο, η πραγματική αιτία για την εισπρακτική συντριβή είναι η αδυναμία πληρωμής, τελεία.

Β) οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ζητά η τριανδρία, ήδη έχουν ψηφιστεί δύο φορές και πάνε τώρα για τρίτη, όμως για να εφαρμοστούν πρέπει ο Σαμαράς να αποτάξει όχι τον σατανά, αλλά τους μαφιόζους που είχε επιστρατεύσει για να εκλεγεί. Αυτό, φυσικά δεν μπορεί να το κάνει γιατί θα τον ρίξουν την επόμενη κιόλας ημέρα, όπως έγινε και με τον γαπ, και αν συμβεί αυτό τότε μέχρι να υπάρξει άλλη κυβέρνηση να περάσει τα υπόλοιπα μέτρα, δηλαδή να πουλήσει ότι δεν έχει πουληθεί ακόμα, θα περάσει από ότι φαίνεται πολύς καιρός, αν γίνει ποτέ. Σου λένε λοιπόν, διαρθρωτικές αλλαγές, απόλυσε 15.000 για να γίνει το δημόσιο πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό. Κι αντί να απολύσεις τους κηφήνες που έχεις διορίσει και σε έχουν ψηφίσει, πας και απολύεις τον δάσκαλο, τον πυροσβέστη και τον γιατρό, οπότε εξ ορισμού, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει λειτουργικό το δημόσιο.

Γ) Και κοίτα τώρα το παράδοξο, φίλε αναγνώστη. Είσαι ας πούμε κερδοσκόπος καπιταλιστής και έχεις βάλει το Σαμαρά να σου πουλήσει σε εξευτελιστική τιμή, ας πούμε, την Νάξο. Και το κάνει. Για να το κάνει, όμως, έχει χρησιμοποιήσει το σκυλολόι που όλοι γνωρίζουμε, ένας σκύλος να σχεδιάσει τον νόμο, άλλος σκύλος να τον παρουσιάσει με θελκτικό τρόπο στα δελτία, άλλος για να τον ψηφίσει, κοκ. Λες εσύ ότι σκασίλα σου, αφού εσύ το μόνο που θες είναι το φιλετάκι και στα φρύδια σου για τους αυτόχθονες και τις αηδίες τους. Να όμως που ακριβώς λόγω αυτού του συρφετού, για να αρχίσεις να εκμεταλλεύεσαι το νεο-αποκτηθέν φιλετάκι πρέπει να περάσεις από τον ίδιο λαβύρινθο που είχες εκμεταλλευτεί για να το αγοράσεις. Τσα!
Κι έτσι, ενώ τρέχουν οι υποχρεώσεις, τα δάνεια, η πραγματικότητα τρέχει με ρυθμό μυδραλιοβόλου και εσύ θες να αρχίσεις να κάνεις απόσβεση όσο πιο γρήγορα γίνεται, η ελληνική μηχανή λειτουργεί μόνο υπό ορισμένες συνθήκες, και καίει κάρβουνο, εν έτει 2012.

Αφού έχεις πάρει πρέφα ότι δεν πρόκεται να τελεσφορήσουν τα σχέδιά σου με δαύτους, αποσύρεις λοιπόν τη στήριξή σου και στον Σαμαρά, και στην Ελλάδα και λές "Πάρτε την Νάξο και βάλτε την εκεί που ξέρετε, πάω αλλού".

Και μένουμε εμείς οι έλληνες με τον ηλίθιο τον Σαμαρά αλλά και ο Σαμαράς μένει μόνος με εμάς, που με πρόσφατες τις "διαπραγματεύσεις" δεν θα τον κοιτάμε με καθόλου καλό μάτι, ήτοι δεν θα κοτάει να ξεμυτίσει και θα του έρχονται γιαούρτια από όλες τις μπάντες.

Με λίγα λόγια, κλέφτε γιατί χανόμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βράζει το καζάνι!