- Το κράτος σφάλλει σε πολλά ζητήματα, και είναι αφελές αυτό που κάνουν πολλοί , να τα ρίχνουν όλα στον γαπ και τον πατέρα του, τη στιγμή που το 60% των δυ είναι νεοδημοκράτες και είναι όλοι οι έλληνες που επωφελήθηκαν από το διάτρητο σύστημα, όχι για να κάνουν ζωή χαρισάμενη όπως οι άρχοντες, αλλά για τις μικροδουλίτσες του ο καθένας.
- Το κράτος, λοιπόν, έκανε πολλά και θανάσιμα λάθη, ένα εκ των οποίων είναι ότι δεν φρόντισε το αύριο.
- Δεν ξέρω αν ήταν απλή ηλιθιότης ή συνωμωσία, αλλά να που έγινε: οι Έλληνες δεν είναι συμφέρον να υπάρχουν στον κόσμο του χρήματος.
- Σε οικονομικό επίπεδο, το κράτος έκανε τα λάθη που κάνει ένα παιδί με τα γλυκά: τα έφαγε όλα μαζί, ξεχνώντας ότι αύριο θα πεινάσει, νομίζοντας ότι όσο περισσότερο φάει τώρα, τόσο περισσότερο θα μείνει χορτάτο.
- Πρώτον και κυριότερον, το κράτος δεν πλήρωνε τις εισφορές του: τα ταμεία των δυ και όλων όσων εξαρτώνται εργασιακά από το κράτος, είναι άδεια, όχι γιατί οι κακοί δυ δεν τις πλήρωσαν αλλά γιατί οι ηγεσίες αυτών των σωμάτων είτε που τις έκαναν δικές τους με διάφορους τρόπους, είτε γιατί οι ηγεσίες των σωμάτων αυτών σκέφτηκαν ότι τα λογιστικά κόλπα και συμψηφισμοί είναι ισοδύναμα με το ζεστό χειροπιαστό χρήμα: σου λέει το κράτος: γιατί να σου δώσω λεφτά και μετά να μου τα δίνεις πίσω; καλύτερα να τα συμψηφίσουμε, να σου δίνω εξαρχής τόσα και όλα καλά. Αποτέλεσμα, λογιστικά ίσως να καλύπτονταν το κενό της μη καταβολής εισφορών, αλλά στην ουσία τα ταμεία είναι άδεια.
- Και τα ίδια τα άτομα δεν ξέρουν τί πραγματικά γίνεται, ίσως μάλιστα ο μόνος που να ξέρει ότι με αυτή την πατέντα ο ίδιος τρώει για όσο υπάρχει κόσμος αλλά ούτε λογιστικά ούτε πραγματικά μένει τίποτα για το αύριο, να είναι αυτός που έστησε προς ώφελός του όλο αυτό το ωραίο κολπάκι.
- Δεύτερο σφάλμα του κράτους, δεν οργανώθηκε σωστά. Απλά βρήκε έναν σωρό λεφτά, και κάθησε απάνω. Δεν κατέγραψε τους οφειλέτες και τους δανειστές, δεν κατέγραψε τις υποχρεώσεις και τις εισπράξεις, δεν κατέγραψε τους εντός ούτε τους εκτός, δεν κατέγραψε τα έσοδα ούτε τα έξοδα, δεν κατέγραψε τους διάφορους πληθυσμούς ούτε κράτησε λογαριασμό για το πως όλα αυτά μεταβάλονται από τέρμηνο σε τέρμηνο. Και , όπως ήταν αναμενόμενο, έχασε το λογαριασμό. Έρχεται ο κάθε Μπάμπης και σου λέει "θέλω τόσα για να καθαρίσω εκεί" κι εσύ όχι μόνο δεν ξέρεις αν όντως θέλει τόσα, αλλά ούτε καν αν καθάρισε.
- Τρίτο τεράστιο σφάλμα του κράτους, ήταν ότι τήρησε αξίες που δεν συνάδουν με την αρχή της επιβίωσης. Σίγουρα, κάθε σύστημα έχει και τις απώλειές του, αλλά το να μην βάζεις ικανούς άνθρωπους σε θέσεις κλειδιά, είναι σα να βάζεις τη θεία σου την Κατίνα με τις φανουρόπιτες για σεφ στις βερσαλίες: οι πιθανότητες να πετύχει το εγχείρημα είναι λίγες. Πολύ λίγες. Κατέληξε το κρατικό σύστημα, μέσω της ημετερικής πρακτικής και της διεφθαρμένης συναλλαγής είτε με τους ιδιώτες είτε εσωτερικά μεταξύ των λειτουργών, να διοικείται από άνθρωπους που δεν είναι οι κατάλληλοι για το κάθε πόστο.
- Αποτέλεσμα, το κράτος δεν κάνει δουλειά.
- Άρχισε να κάνει δουλειά με το που ήρθε ο γαπ και οι πρώτοι έλεγχοι άρχισαν τρείς μήνες μετά την εγκατάσταση της τρόικας, αλλά μέχρι τότε δεν είχε γίνει τίποτα, από την αρχή της ίδρυσης του ελληνικού κράτους. Τα πατάρια και οι αποθήκες και τα υπόγεια με τα σκονισμένα κιτάπια, απλά ποτέ κανείς δεν τα κοίταξε, μέχρι που το είπε ο γαπ μέσω της τρόικας.
- Το να μην κάνει τη δουλειά του κράτος είναι τρομερό, γιατί αυτό σημαίνει ότι αυτές τις δουλειές πρέπει να τις κάνει άλλος, και να πληρωθεί φυσικά, άρα έχουμε έναν ιδιώτη που πληρώνει το ίδιο πράγμα δύο φορές, μία για να συντηρήσει το κράτος και άλλη μία για να γίνει η δουλειά του. Πες εσύ φίλε αναγνώστα, πόσες φορές πήγες σε ιδιώτη γιατρό για να σε εξετάσει ανθρώπινα και μετά πήγες στο ικα να σου γράψει τα φάρμακα κάποιος που άλλη δουλειά εκεί μέσα δεν έχει, ωστόσο πληρώνεται από τις εισφορές σου σα να έχει...Και έχε υπόψιν ότι οι γιατροί, ιδιώτης και δημόσιος, θέλουν κι αυτοί τα κεκτημένα τους, προμήθειες, κρυφές συνταγογραφήσεις, φακελάκια, κοκ. Πόσες φορές και πόσοι από εμάς πληρώνουν τον δάσκαλο και εκπαιδευτικό στο γυμνάσιο και λύκειο, αλλά αν δεν πληρώσεις και το φροντιστήριο, το παιδί ούτε μορφώνεται ούτε έχει επαγγελματική εξασφάλιση...
- Το χειρότερο, πληρώνονται ένα σωρό άνθρωποι για να ελέγχουν το πως χτίζονται οι πόλεις, το πως καλλιεργούνται τα χωράφια, πως μεταφέρονται τα αγαθά, και αντί να το κάνουν, έχουμε καταλήξει να κάνει ο κάθε ένας ότι νομίζει καλύτερο, κι έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι χτισμένη όλη (όλη) η παραλία της Λευκάδας ή οιουδήποτε άλλου νησιού με διαφόρων ειδών καταλύματα γύρω-τριγύρω, αλλά τα κέρδη που βγαίνουν να μην αρκούν ούτε για τα ένσημα του σερβιτόρου, πόσο μάλλον για να συντηρήσεις έναν ολόκληρο μηχανισμό.
- Αυτά γίνονται όταν ο σχεδιασμός δεν γίνεται (αν γίνεται) από τον καλύτερο, αλλά από τον πλησιέστερα κείμενο φίλο.
- Και, λόγω της ανοργανωσιάς και την αναποτελεσματικότητας, έχει παραλύσει η παραγωγική δομή: τα πάντα κοστίζουν παραπάνω από οσο προσφέρουν, καθυστερούν, πολλά δεν προβλέπονται καν από τις νομοθεσίες που συνέταξαν οι προπαπούδες των σημερινών αρχόντων και η μία πατέντα πάνω στην άλλη έχει γίνει ένα πράγμα που δε συμφέρει ούτε τους μεν, αφού δεν βγάζουν τα προς το ζήν, ούτε τους δε αφού δεν έχει μείνει κανείς να πληρώνει εισφορές να τρώνε αυτοί και όλο τους το σόι στον αιώνα τον άπαντα.
- Αλλά, αυτό που με λυπεί περισσότερο από όλα είναι ότι οι συνάνθρωποι και συνέλληνες, προτιμούν να παραμείνουν τα πράγματα έτσι, ότι προτιμούν να συνεχίσει η ρεμούλα ακόμα και εις βάρος του μέλλοντος παρά να στερηθούν τα ψευδεπίγραφα ψίχουλα που περνάνε για προνόμια.
- Γιατί όσα και αν κερδίζεις, αν αρρωστήσεις και πάς για πρώτες βοήθειες σε ελληνικό νοσοκομείο, παρόλη την ικανότητα των ελλήνων γιατρών, το πιο πιθανό είναι να έχεις δύσκολες ημέρες αφού το σύστημα δεν είναι στημένο για να γιατρεύει τον ασθενή αλλά για να περνά καλά ο γιατρός και ο προμηθευτής. Άλλωστε, οι ασθενείς είναι οικονομικά ασύμφοροι, σωστά;
- Γιατί το παιδί σου, ακόμα και αν πάει σε ιδιωτικό σχολείο, αναπνέει ελληνίλα αφού το κάθε βιβλίο και διδακτικό κείμενο είναι γραμμένο από καποιον με κονέξια και ύφος, τη στιγμή που οι μερακλήδες είτε ζούν με βάρος στη συνείδησή τους, είτε στο εξωτερικό.
- Γιατί μπορεί να τρώς ελληνικά λεφτά, αλλά σε αυτή την ελλάδα δεν θέλεις να ζείς ούτε μπορείς.
- Μπορείς να τα αγνοήσεις όλα αυτά αν είσαι αρκετά ψηλά ιεραρχικά, όμως ο μέσος λειτουργός, προστατεύει στην ουσία ένα σύστημα που τον σκοτώνει.
- Να όμως, που ο μέσος έλληνας αποσύρει την πίστη του. Του λένε θα γίνουμε γερμανοί, τούρκοι ή ασιάτες, και απαντά "Δε βαριέσαι. Ετσι κι αλλιώς, πριν που ήμουν έλληνας τί καταλάβα;"
- Και έχουμε παραιτηθεί από την ιδέα ότι θα μπορούσε να γίνουν έτσι τα πράγματα ώστε να έχουμε ένα σύστημα που να δουλεύει, ότι θα μπορούσαν οι δουλειές να γίνονται και να γίνονται σωστά, ότι αξίζουμε μία ελλάδα που να μη μας σκοτώνει και να μη μας εξευτελίζει.
- Και έχοντας παραιτηθεί, αφήνουμε τον κάθε φαφλατά να λέει ότι θέλει, κι εμείς λέμε ότι δεν μας αφορά.
- Λυπάμαι.
- Λυπάμαι και ντρέπομαι.
- Λυπάμαι και ντρέπομαι, που ο Σαμαράς θα πουλήσει όλα όσα μοχθήσαμε σαν έθνος να φτιάξουμε (λιμάνια, μαρίνες, ενέργεια, πλοία, τη γή και τον αέρα) για να προστατεύσει τα ειδικά μισθολόγια και τους κανακάρηδες δυ και οι έλληνες δεν βγαίνουν στους δρόμους.
- Λυπάμαι και ντρέπομαι, που αντί να μας στηρίξουν οι άρχοντές μας, μας πουλάνε στη λαική λες και είμαστε σάπια μαρούλια.
- Λυπάμαι, που οι έλληνες δυ και ένστολοι και άστολοι, επιχειρηματίες και εφοπλιστές, παρακολουθούν να συντελείται αυτό το προδοτικό έγκλημα και αρκούνται στο μισθό τους.
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012
Διοίκησε Ψηλά κι Αγνάντευε
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ααα, εγώ πάλι το βλέπω καλό να απομακρύνεσαι από τον κόσμο του χρήματος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ταμεία είναι άδεια γιατί ο λόγος εργαζόμενων προς συνταξιούχους είναι μικρότερος από 4/1. Ότι άλλο και αν σου πουν είναι ψήγμα μπροστά σε αυτό. Ακόμα και το πάρτυ των συνεχών τσεκάπ που χρεώνονται στα ταμεία ετησίως για να μπορούν να ζουν τα κρατικοδίαιτα ιατρικά κέντρα, παρότι είναι πολύ σημαντικός και δεύτερος παράγοντας είναι ψήγμα μπροστά στο λόγο 4/1
Μην βλογείς πολύ τα γένια του ΓΑΠ γιατί θα πέσει φωτιά να σε κάψει!
Φίλε μου, αν δεν ήταν ο ΓΑΠ δεν θα είχε αλλάξει τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφή