Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ποτέ Ξανά

  • Σε κάποια από τις πολλές συζητήσεις με φιλικό πρόσωπο, αναφέρθηκε το χιλιο-ειπωμένο "μία χούντα θα μας σώσει" το οποίο με τρομάζει για την ελαφρότητα με την οποία το χρησιμοποιούν οι νεο-έλληνες, χωρίς συναίσθηση της πραγματικής έννοιας "χούντα". Προτείνω, όσοι εύχεστε να έρθει χούντα για να μας βάλει στο σωστό δρόμο ή θεωρείτε ότι αυτό που ζούμε είναι χούντα, ρωτήστε κανέναν παλιότερο ή ακόμα καλύτερα ανοίξετε κανένα βιβλίο να δείτε τί σημαίνει χούντα, γιατί νομίζω ότι δεν θα σας άρεσε καθόλου.
  • Η απάντηση στη δήλωση αυτή ήταν ότι η χούντα ήταν που μας κατέστρεψε διότι μπορεί μεν να χτίστηκαν πολλές από τις υποδομές που ακόμα και τώρα χρησιμοποιούνται, μπορεί φαινομενικά να ήταν όλα σε τάξη, όμως ήταν πραγματικά καταστροφικό το γεγονός ότι η πολιτική φρουρά στην ουσία δεν άλλαξε από τότε, αντιθέτως οι περισσότεροι αξιωματούχοι, μεγάλο μέρος του προσωπικού που υπηρέτησε τη χούντα συνέχισε να εργάζεται για τις επόμενες "απελευθερωμένες" κυβερνήσεις.
  • Οι ρουφιάνοι και οι καταδότες παρέμειναν στα πόστα τους, διατήρησαν το ψευδο-κύρος τους βασισμένοι σε ότι είχαν "φάει" στη διάρκεια της δικτατορίας, πάνω στο βρώμικο χρήμα τους έχτισαν τις δημόσιες σχέσεις και την νέα επιχειρηματικότητα, επηρρέασαν εξελίξεις και κίνησαν νήματα, χρησιμοποίησαν την "πείρα" τους και τη δικτύωσή τους.
  • Οι κυβερνήσεις πάνε και έρχονται, οι ρουφιάνοι μένουν.
  • Σε όλες τις ελληνικές πόλεις, οι πιο επιφανείς επιχειρηματίες είναι αυτοί που κατέδωσαν εβραίους για να κλέψουν τις λίρες από τα εγκατελειμένα σπίτια. Στις δυνάμεις όλης της χώρας, ένστολοι απόγονοι εκτελεστών κατέχουν αξιώματα, κρατώντας το φρόνημα υψηλό.
  • Τα πρωτοκλασσάτα ονόματα είναι αυτά που λάμπουν στα δελτία ειδήσεων, από κάτω όμως ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει σιωπηλά να λειτουργεί με διορισμένα παιδιά χαφιέδων, βασανιστών ή απλώς εντολοδόχων.
  • Άρα, η ψήφος μπορεί να είναι σημαντική, από την άλλη έχει επίσης σημασία το ποιόν σεβόμαστε, σε ποιόν δίνουμε τα λεφτά μας, ποιόν αποκαλούμε "κύριο" σκύβοντας σεβαστικά το κεφάλι και ποιόν περιφρονούμε γιατί σήμερα δεν πήγε κομμωτήριο.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς το ποσοστό όσων από ανοησία, ιδεολογία ή από συμφέροντα θα ήθελαν μια χούντα δεν είναι αμελητέο.
    Αν σκεφτεί κανείς πως μετά την πτώση της χούντας και την καταστροφή της Κύπρου το 30% του λαού ήθελε πάλι τον υπεύθυνο για την χούντα Κοκό μπορείς να καταλάβεις που κυμαίνεται σήμερα αυτό το ποσοστό στις χειρότερες για τον κοινοβουλευτισμό μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να έχει κανείς συμφέρον από αυτό, είναι κάτι που το χωράει ο νούς μου, αν και δεν το διακιολογώ, φυσικά.

    αυτό που με τρομάζει είναι να το ακούω από νεαρά χείλη, που δεν έχουν συναίσθηση μίας απλής αλήθειας: στις δικτατορίες σκοτώνονται άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!