Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ενέργεια=Τροφή=Επιβίωση

  • Το ανθρώπινο είδος έχει ήδη αρχίσει να εκλείπει από τη γή. Περιοχές που δεν προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες ήδη πλήττονται από επιδημίες, λιμούς και φυσικές καταστροφές που οφείλονται στον άνθρακα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Όμως.
  • Όμως αυτοί που έχουν το πάνω χέρι της φυσικής ή ,ακριβέστερα, της οικονομικής επιλογής, για να επιβιώσουν όπως επιτάσσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, θα υπερασπιστούν τα αποθέματά τους πάσει θυσία. Ανάλογα, αυτοί που δεν έχουν αποθέματα, θα επιδιώξουν να αποκτήσουν πάσει θυσία τροφή και ενέργεια για να επιζήσουν, λεφτά σα να λέμε δηλαδή, η ενέργεια του Homo Hostilis. Επιβίωση του (οικονομικά) ισχυρότερου.
  • Παρατηρείται ,λοιπόν, αυτό που στα ζωικά είδη δεν μας ενοχλεί και πολύ, μιας και το αντιμετωπίζουμε χωρίς πολλές ενοχές, η μαζική μετακίνηση πληθυσμών, τουτέστιν μετανάστευση. Φυσιολογικό και δίκαιο, αλλά σε εμάς τους δυτικούς σημαίνει ότι θα πρέπει να μοιραστούμε φαγητό με άλλους, κόντρα στα ένστικτά μας.
  • Εφευρίσκουμε την ανθρωπιστική βοήθεια, για να τους πείσουμε να μείνουν εκεί που είναι.
  • Εφευρίσκουμε τεχνητούς πολέμους για να περιορίσουμε τους πληθυσμούς. Χρειαζόμαστε μόνον όσους είναι απαραίτητοι για την παραγωγή πρώτων υλών της ευημερίας μας. Σκλάβοι.
  • Θέλουμε όμως να λέμε ότι είμαστε ηθικοί και ότι ενεργούμε για το καλό της ανθρωπότητας. Ίσως και να είναι έτσι, ίσως η ανθρωπότητα να είναι οι υπέροχοι, υπερέχοντες εμείς. Ίσως.
  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει αρκετό για όλους, ότι κάποιοι θα χαθούν στην πορεία της φυσικής (οικονομικής) επιλογής, ότι ο δυτικός φτιάχνει τους κανόνες ώστε να τον βολεύουν και ότι ο κάθε ένας από εμάς θα προτιμούσε να επιζήσουν τα δικά του παιδιά και όχι των άλλων.
  • Για να έχει ο δυτικός θεάνθρωπος τη δυνατότητα να ζήσει στον παράδεισο, πρέπει να πεθάνουν πολλοί, να απομείνουν οι μισοί, το πολύ.
  • Πρέπει η τεχνολογία να περπατήσει τόσο, ώστε να μπορεί να παράγει τόννους αγαθών με αμεληταίο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μην διαταράσσονται από ενοχές ή τύψεις οι ιδανικές αναζητήσεις του νού του στη τέχνη και τη φιλοσοφία.
  • Πρέπει να εκπληρωθούν οι γραφές. The rich shall inherit...
  • Όταν κάποιος βγαίνει δημοσίως και ανακοινώνει ότι τόσα εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας στο επόμενο διάστημα, αυτό μας λέει.
  • Πως είναι δυνατόν να μου αρέσι αυτό και ταυτόχρονα αυτό?

4 σχόλια:

  1. Κυνισμός…
    Αυτό μας λέει.
    Στο βάθος όμως, απανθρωπιά.
    Ίσως πρέπει να ξαναορίσουμε την έννοια άνθρωπος για να μην έρχεται σε αντιδιαστολή με τις σημερινές αντιλήψεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε ένας κακός ιός στο άτυχο σώμα του πλανήτη!
    λειτουργούμε ανταγωνιστικά με κάθε άλλο μικροοργανισμό και σιγά σιγά και ύπουλα κατατρώμε το σώμα της γής!
    Με μια καλή αντιβίωση θα καθαρίσουμε!!!

    ΥΓ
    Ουπς σαν τον Παπαδόπουλο ακούγομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμπαν, αυτό που με έκανε να ανατριχιάσω ήταν η ψυχραιμία του καθώς το έλεγε, χωρίς να κουνήσει ούτε φρύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κίκοπ

    επίσης ακούγεσαι σαν τον agent Smith στο Μάτριξ
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!