Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Μερικά Δευτερόλεπτα πριν το Big Bang

  • Τα Ηνωμένα Έθνη είτε υπάρχουν είτε όχι είναι το ίδιο αφού ακόμα κι αν μπούν στον κόπο να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα, οι συμφωνίες δεν τηρούνται, και οι ειρηνευτικές τους δυνάμεις είναι περισσότερο ένα διεθνές μέσο καταστολής παρά οτιδήποτε άλλο.
  • Άρα το να διαδηλώνεις για τον έναν ή τον άλλον σκοπό είναι ανώφελο, αφού ότι έχει αποφασιστεί από τους μεγάλους αυτό θα γίνει. Οι διαδηλώσεις όπως και οποιαδήποτε άλλη μορφή διατύπωσης της λαϊκής γνώμης, αγνοείται λες και δεν έγινε ποτέ.
  • Άρα ο απλός πολίτης δεν έχει κανένα λόγο, ούτε καν στις εκλογές όπου τα εκλογικά συστήματα είναι έτσι οργανωμένα ώστε να βγαίνει κυβέρνηση έστω κι αν ψηφίσουν τρία άτομα.
  • Μην συμμετέχετε σε διαδηλώσεις.
  • Μην μπαίνετε σε ομάδες διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο.
  • Μην μαζεύετε υπογραφές για οποιονδήποτε σκοπό.
  • Μην αλλάξετε την ψήφο σας.
  • Δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί.
  • Καθήστε σπίτι. Βγείτε με τους φίλους σας. Παίξτε Μονόπολι με τα παιδιά σας. Δείτε κάτι στην τηλεόραση ή ψάξτε κάτι στο ίντερνετ. Φροντίστε τους δικούς σας και κάντε σωστά τη δουλειά σας. Φυλαχτείτε.
  • Η Ευρώπη είναι ενεργειακά δέσμια του πετρελαίου ή του αερίου. Η αναζήτηση και η έρευνα για άλλες μορφές ενέργειας παίρνει πολύ καιρό. Τότε η ιδέα: Να μειωθεί η κατανάλωση. Ναι αλλά οι διαφημιστικές εκστρατείες δεν δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Και τί θα κάνουμε? Πως θα ρίξουμε την κατανάλωση ενέργειας? Μία κρίση. Ένα κραχ.
  • Χμμμμ.....Δεν είναι κακό.
  • Εγώ κι εσύ είμαστε αναλώσιμοι.
  • Η θανατική ποινή επανήλθε. Όταν κάποιος κάνει φασαρία στο δρόμο, ο αστυνομικός έχει την εξουσία να τον σκοτώσει επί τόπου, χωρίς σύλληψη, χωρίς δίκη. Ο αστυνομικός έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τους άνθρωπους να συμμετέχουν σε πορείες με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι που ζητούν δικαιώματα, φιμώνονται. Το πολίτευμα είναι άλλο πλέον.
  • Ο αστυνομικοί είναι γουρούνια γιατί μπαίνουν σε αυτή τη δουλειά για ένα ψωρομεροκάματο ξέροντας τί απαιτεί αυτή η δουλειά.
  • Και μία απάντηση στον Αταίριαστο. Και η ανεξιθρησκεία πού πήγε? Θα πιστεύουμε ότι μας υπαγορεύει το κράτος? Οι προσωπικές πεποιθήσεις, οι απόψεις, τα πιστεύω και η κοσμοθεωρία του καθενός μας είναι και αυτά ένα εμπόρευμα , θα μας λένε τί να σκεφτόμαστε?

6 σχόλια:

  1. Μία απάντηση εσύ, τρεις ανταπαντήσεις εγώ:
    1."Όταν κάποιος κάνει φασαρία στο δρόμο, ο αστυνομικός έχει την εξουσία να τον σκοτώσει επί τόπου, χωρίς σύλληψη, χωρίς δίκη."
    Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, αυτός που πυροβόλησε τον Αλέξη συνελήφθη και θα περάσει από δίκη.

    "Ο αστυνομικός έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τους άνθρωπους να συμμετέχουν σε πορείες με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι που ζητούν δικαιώματα, φιμώνονται. Το πολίτευμα είναι άλλο πλέον."
    Κανείς δεν εμποδίζει ανθρώπους να συμμετέχουν σε πορείες ούτε να ζητούν δικαιώματα. Το πρόβλημα είναι όταν κάνουν κατάχρηση αυτού του δικαιώματος χρησιμοποιώντας ως όπλα πέτρες, ξύλα, μολότοφ κτλ...
    Όποιος θεωρεί ότι το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατικό, προφανώς δεν έζησε σε χούντα.

    Ο αστυνομικοί είναι γουρούνια γιατί μπαίνουν σε αυτή τη δουλειά για ένα ψωρομεροκάματο ξέροντας τί απαιτεί αυτή η δουλειά.
    Τι απαιτεί αυτή η δουλειά; Αν η υπερβολική κι απάνθρωπη βία είναι στη φύση της δουλειάς, δηλαδή αναγκαίο κακό, τότε πρέπει να δεχτούμε ότι δεν γίνεται αλλιώς, αστυνομία = παράλογη βία κι ευτυχώς που βρέθηκαν και κάποιοι που ανέλαβαν να κάνουν τη βρωμοδουλειά. Εκτός αν προτιμούμε την πλήρη κατάργηση της αστυνομίας, πράγμα που δεν κατάφερε ποτέ κανένα κράτος.

    "Και η ανεξιθρησκεία πού πήγε? Θα πιστεύουμε ότι μας υπαγορεύει το κράτος? Οι προσωπικές πεποιθήσεις, οι απόψεις, τα πιστεύω και η κοσμοθεωρία του καθενός μας είναι και αυτά ένα εμπόρευμα , θα μας λένε τί να σκεφτόμαστε?"
    Δεν το κατάλαβες καλά. Η καμπάνια έγινε από ιδιώτες που πλήρωσαν δωρεές για να γίνει. Σου λένε τι να σκέφτεσαι, αλλά δεν σου επιβάλλουν τίποτα. Και πάντως, η καμπάνια ήταν απάντηση μιας άλλης καμπάνιας χριστιανών που προσπαθούσε να τρομοκρατήσει τον κόσμο με Κόλαση, αμαρτία κλπ. Ενώ οι άθεοι λένε απλά "το πιθανότερο είναι ότι έχεις μια ζωή. Κοίτα να τη χαρείς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. ο κορκονέας θα περάσει από δίκη αλλά όχι ο αλέξης, και έχω αγωνία να δω αν θα τιμωρηθεί ή τη γλυτώσει με κανένα πρόστιμο. βλέπω προστασία του κορκονέα, αφού αν είναι όντως κι αυτός μεροκαματιάρης, τότε που βρήκε χρήματα να προσλάβει τον κούγια? το αστυνομικό σώμα ας παραδεχτεί έστω ότι το συγκεκριμένο άτομο έπραξε εσφαλμένα, έκανε μία λάθος εκτίμηση και ότι πρόκειται για φόνο εξ αμελείας.

    Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναφέρω τη λέξη χούντα, αν και γεννήθηκα το 71. Η κούνεβα δεν ήταν κουκουλοφόρος αλλά συνδικαλίστρια, και τώρα δε βρίσκεται σε θέση να φροντίσει ούτε τον εαυτό της. Οι φταίχτες είναι κάποιοι ιδιώτες, προφανώς και δεν θέλω να είμαι από αυτούς που τα ρίχνουν όλα στην κυβέρνηση. Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να δικαιωθεί ο αγώνας της και να έχουν αυτοί οι άνθρωποι τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αστυνομία είναι αυτή που είναι και μπαίνοντας ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείς να κάνεις ορισμένα πράγματα που αλλιώς ίσως δεν θα έκανες, όπως το να ξυλοκοπάς κόσμο μέχρι αναισθησίας, όπως στο περιστατικό της ζαρντινιέρας, ειδικά αν μπαίνεις στα ΜΑΤ. Για άλλη μία φορά δίκη έγινε και τα αποτελέσματα τα είδαμε...
    Στις εν βρασμώ αναρτήσεις μου από την 6η Δεκεμβρίου και μετά περιέλαβα και το γεγονός ότι η ηγεσία και η οργάνωση της αστυνομίας πρέπει να είναι αποτελεσματικότερη ώστε τα άτομα να μην αναγκάζονται να φτάνουν στα άκρα, όπως ο κορκονέας που είχε 16 χρόνια στα εξάρχεια. Ας του είχαν δώσει μία μετάθεση του ανθρώπου. Ποιός όμως θα αλλάξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας, εγώ? Ή οι ίδιοι?

    ναι, έχεις δίκιο για το θέμα των αθεϊστικών λεωφορείων αλλά ξέρεις τί με παραξενεύει?το να βλέπω θέματα πίστης βαμμένα στα λεωφορεία σαν τα ρολά λυρίτης ή οποιοδήποτε προϊόν. Αν και συμφωνώ με τη ρήση, βρίσκω και τις δύο κινήσεις υπερβολικές και εσφαλμένες ιδεολογικά.

    επίσης, δεν μπόρεσα να αφήσω σχόλια στο δικό σου μπλογκ, κάτι πηγαινε στραβά.

    καλησπέρα αταίριαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχα...

    Και μετά εσύ θες να αλλάξει κάτι;
    Συγνώμη που σε πικραίνω αλλά όλα αυτά στον κυνισμό και στην αδιαφορία σου στηρίζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο εκπαιδευτικός θα αλλάξει τα του εκπαιδευτικού,
    ο αστυνομικός τα της αστυνομίας
    εγώ τα του τουριστικού
    και ο καθένας θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του.
    αν βάλω εγώ χέρι στην αστυνομία τότε θα γίνει μπάχαλο, όπως κι αν βάλεις αστυνομικό να νοικιάσερι ιστιοφόρα. Μπορώ όμως να έχω άποψη και να την εκφέρω όπως και όλοι οι άλλοι για εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H κάθε συντεχνία δεν μπορεί να μεταβάλει τις συλλογικές παραμέτρους που επιβάλλονται από την πολιτική.
    Έτσι, ο αστυνομικός δεν μπορεί να αλλάξει τα της αστυνομίας, πρέπει η αστυνομία να αλλάξει συνολικά πλεύση, το ίδιο και ο εκπαιδευτικός, το ίδιο και εσύ στα τουριστικά που ό,τι κανα κάνεις, ο τουρισμός εξαρτάται από την πολιτική οτυ υπουργείουκαι σε γράφει στα παλιά σου τα παπούτσια.

    Οι κοινωνικές αλλαγές γίνονται από σύνολα και μόνο με την συμπαράσταση των υπολοίπων, όχι την εχθρότητά τους επειδή "θίγονται συμφέροντα" ή ό,τι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!