Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο νοών νοείτω

  • Ο λόγος που υποστηρίζω τον γατομαμή τον γαπ, παρόλο που καθόλου δεν τον χωνεύω, είναι ότι τους στεναχώρησε όλους.
  • Δεν είναι λόγω εκδικητικότητας, όπως πιστεύουν μερικοί-μερικοί, αλλά ένα "επιτέλους κάποιος ενδιαφέρεται" γιατί τόσο καιρό αφήναμε όλοι να κυλάνε τα πράγματα για πολλούς λόγους, κυρίως όμως γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να προσαρμοστούμε σε ένα κακοσχεδιασμένο άρα άδικο σύστημα.
  • Όταν βλέπω, για παράδειγμα, το κόστος των μεταφορών να μετακυλάται σε κάθε ένα προιόν που αγοράζουμε και μετά, αναπόφευκτα, να ανεβάζει και το κόστος των υπηρεσιών μας σε παράλογα ύψη, τότε λέω ότι πρέπει οι μεταφορές κάθε είδους να απελευθερωθούν έτσι ώστε συν τοις άλλοις, ο ανταγωνισμός να εξαφανίσει την "δημοσιο-υπαλληλική" νοοτροπία του μεταφορέα : "αφού το έχω σίγουρο γιατί να προσπαθήσω περισσότερο", αφού μάλιστα η άδεια στη μάυρη αγορά πιάνει ένα σωρό.
  • Ανάλογα, βλέπουμε το ίδιο πράγμα σε άλλους τομείς, δλδ διάφορα να πηγαίνουν στραβά, παρόλο που τα άτομα πολλές φορές κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Ωστόσο εφόσον λειτουργούν εντός συστήματος και το σύστημα είναι λειψό και άδικο, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υποδεέστερο της προσπάθειας που καταβάλει το κάθε άτομο.
  • Και θα μου πείς, δε βλέπεις εσύ αθηνόβιο τίγίνεται τριγύρω?
  • Βλέπω.
  • Βλέπω τους αρνητικούς μισθούς, βλέπω που κάνουμε ο ένας υπομονή με τα χρέη του άλλου, βλέπω να αλλάζουν οι συνήθειες, να λιγοστεύουν τα αυτοκίνητα και να αυξάνονται τα ποδήλατα και τα μηχανάκια στους δρόμους, να αδειάζει ο μαρινόπουλος και να γεμίζει το λιντλ, βλέπω πολλά και μάλιστα μερικά από αυτά αφορούν εμένα την ίδια ή άνθρωπους που αγαπάω.
  • Βλέπω όμως και το άλλο.
  • Βλέπω ότι ο ο κάθε ένας θέλει να αλλάξει ο άλλος.
  • Ο γιατρός θέλει να αλλάξει ο μεταφορέας, ο μεταφορέας θέλει να αλλάξει ο δάσκαλος, ο δάσκαλος θέλει να αλλάξει ο εστιάτορας, ο εστιάτορας θέλει να αλλάξει ο υδραυλικός ή ο δικηγόρος, ο δημόσιος θέλει να αλλάξει ο ιδιώτης και ο ιδιώτης θέλει να αλλάξει το δημόσιος.
  • Και αν ο γαπ το κάνει, δε με χαλάει καθόλου.
  • Το κόστος το ήξερα και το περίμενα για αυτό δεν πολυφωνάζω τώρα.
  • Ενώ μέχρι τώρα έβλεπα κυβερνήσεις να λένε λόγια, τώρα βλέπω κάποιον που λέει και κάνει. Όταν είπε ότι θα συγκρουστεί με τα σπλάχνα του, φαίνεται ότι το εννοούσε. Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι δεν τον ενδιαφέρει το περίφημο, διαβόητο θα έλεγα καλύτερα, πολιτικό κόστος.
  • Αλλά αυτό που βλέπω και λέω ότι υπάρχει ελπίδα, δεν είναι ο γαπ αλλά το γεγονός ότι ξυπνάνε σιγά-σιγά οι έλληνες άνθρωποι και αρχίσουν να ξεκουνιούνται, σα να ξυπνάνε από λήθαργο.
  • Τα λεφτά θα βρεθούν, όταν αρχίσουν να γίνονται σωστά οι δουλειές, από την πιο μικρή μέχρι την πιο βαρυσήμαντη.

7 σχόλια:

  1. φιλενάς, στις εξωτικές καρδιτσίους νήσους λέμε, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

    όταν έρχεται ελληνοαμερικανός και σου λέει δίνω 1,5 δις στο κράτος για την άδεια εξόρυξης πετρελαίου από το θερμαικό και του αρνείσαι για να δώσεις την άδεια στο φίλο σου που δίνει ακριβώς τα μισά, τι ακριβώς διαφορετικό θα κάνουμε όλοι εμείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποθέτω πως είναι αυτή μία από τις δουλειές που πρέπει να γίνουν σωστά.
    Ελπίζω, όταν λέμε σωστά να μην εννοούμε ιδανικά ή τέλεια, διότι μετά πέφτουμε στην παγίδα της κουκουέδικης άγονης ρητορικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.parapolitiki.com/2011/10/suddeutsche-zeitung.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κακό είναι πως πάντα, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λένε και οι γραφές, αναπόφευκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν νομίζεις ότι ο ΓΑΠ ενδιαφέρεται για ο,τιδήποτε από αυτά που νομίζεις και θα ήθελες, τότε απλά ονειρεύεσαι...
    Και θα ξυπνήσεις σε ένα ρημάδι αν συνεχίσει έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως έχω απογοητευτεί από αυτούς που ενδιαφέρονταν ως τώρα. Πάρε να'χεις:

    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1300935

    Ωστόσο, έχει ςένα point και όπως έχω πει πολλάκις, υποστηρίζω γαπ, έστω και να για να γίνουμε άνθρποι πρέπει πρώτα να γίνει χαμός καια ΜΕΤΑ να ξεκινήσουμε από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!