Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ύγγεικαιν Υ Όρα

  • Με αφορμή ετούτη εδώ τη δημοσίευση, αλλά και με όλα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως και που είναι παντού ίδια κι απαράλλαχτα, έχω σχηματίσει την πεποίθηση ότι αν υπήρχε έστω και μία περίπτωση στο εκατομμύριο να γίνει κάτι σωστά, τώρα δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι όχι μόνο δεν θα γίνει, αλλά και ακόμα χειρότερα εγκλήματα θα γίνουν με την πρόφαση της ηθικής πραγμάτωσης αόρατων σχεδίων, τυφλών ιδανικών και ιδεωδών ονειρώξεων.
  • Παίρνουμε την παπαρήγα και την παλουκώνουμε, μεταφορικά πάντα, στο ίδιο παλούκι με τους άλλους, πάντα μεταφορικά μιλάμε.
  • Μετά πετάμε τις χάντρες που σας πούλησαν με αντίτιμο την ζωή μας ολόκληρη και φτού κι από την αρχή, χωρίς τον εξουσιακό μεσάζοντα να ορίζει τα πάντα όπως του κάτσει.
  • Θέλει τα λεφτά για να κερδίσει το παιχνίδι, όμως εγώ δεν παίζω το παιχνίδι.
  • Τσα!
  • Παρέχω υπηρεσίες δωρεάν, ανταλλάζω προϊόντα και βοήθεια δωρεάν, και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, ούτε διόδια ούτε φόρο, ούτε δεη ούτε τις επιταγές μου ούτε τον καφέ τέσσερα ευρώ στην τρύπα με τις κατσαρίδες. Ούτε δίνω ούτε παίρνω λεφτά, αλλά συνεχίζω να βοηθώ το διπλανό μου.
  • Αρχής γενομένης από μερικούς, θα γίνει της κακομοίρας, αλλά τώρα πριν μαζέψουν την τέντα, γιατί από τους φόρους μας πληρώνονται τα ΜΑΤ.
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!

4 σχόλια:

  1. Γίνεται, αλλά μόνο οργανωμένα. Βέβαια από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσει, αλλά χωρίς να γίνει οργανωμένα...
    Κάπου διάβαζα πάντως ότι υπάρχουν περιοχές στις ΗΠΑ που ο κόσμος έχει εκδώσει τοπικό νόμισμα λέει για τα τοπικά αγαθά!
    Καλή κίνηση!!!
    Αλλά δουλεύει γιατί ακριβώς είναι οργανωμένη!
    (Τώρα ποιοί και πως το εκμεταλλεύονται αυτό είναι άλλο καπέλο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δούμε λίγο προσεκτικά το άρθρο στο οποίο παραπέμπεις και ας σταθούμε σε μερικά σημεία:
    "ζητά η Τρόικα"
    Ποιο ακριβώς μέλος της; Πότε; Πού έκανε τη σχετική δήλωση;
    "Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι..."
    Ποια είναι αυτά; Ονομα έχουν;
    "Επισήμως αφήνεται να εννοηθεί..."
    Από ποια επίσημα χείλη;
    "πληροφορίες αναφέρουν ότι..."
    κ.ο.κ.
    Ούτε μία επίσημη ανακοίνωση ούτε ένα ονοματεπώνυμο δεν αναφέρει το άρθρο. Συμπέρασμα: εκφράζει τις απόψεις του συντάκτη ο οποίος το πασπάλισε με λίγη σκόνη αξιοπιστίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμπαν
    Τί εννοείς? Ποιός θα το εκμεταλλευτεί αυτό?


    Αταίριαστε
    Νομίζω ότι είναι "ψαρωτική" δηλαδή ρίχνουν μία τέτοια θολή και διφορούμενη δήλωση για να δουν πόσο τους παίρνει, όπως εκείνη του πάγκαλου περί κατάργηση θέσεως άρα και υπαλλήλου προ δεκαμήνου, αν θυμάμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε όλο και κάποιος θα βρει τρόπο να κερδίσει κάτι, μιας και οι υπόλοιποι θέλουν να κερδίζουν από τα πάντα και οι κοινωνίες αυτές δεν διαθέτουν και πολιτική αυτονομία για να εφαρμόσουν μόνο τη δική τους ιδεολογία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!