Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Στην αναμπουμπούλα, το Αθηνόβιο χαίρεται

  • Αλυχτάνε οι λεφτάδες με τα ειδησεογραφικά μπλογκ, αλυχτάνε οι αδικημένοι προνομιούχοι, σκύλιασαν οι γιατροί και οι τελωνειακοί. Στεναχωριούνται οι μαγαζάτορες και ρίξαν τις τιμές, ζητώντας τη στήριξη του καταναλωτικού κοινού. Ευφραίνομαι δικαίως, γιατί ξαφνικά όλοι αγαπήσαν τον πελάτη... Εκεί που πουλούσαν μαϊμού σε τιμή μάρκας και κάναν διακοπές σε σαλέ, τώρα πουλάνε μάρκες σε τιμή μαϊμούς και πάλι κανείς δεν τα θέλει και τους ταΐζει η μαμά τους, χαχαχαχαχαχαχα!
  • Πουλάνε τα κυβικά τους οι μουράτοι του μπαμπά, κουνάνε το κεφάλι όσοι μπήκαν αστυνομία για να βολευτούν, βγήκαν στους δρόμους οι παραδοσιακοί βολεμένοι, δικηγόροι, δικαστές και δικαστικοί, ένστολοι και άστολοι, όλοι ξαφνικά βρήκαν φιλότιμο... θυμήθηκαν ότι υπάρχει κόσμος και ότι υπάρχει πραγματικότητα εκτός της ασφαλούς και άνευ όρων αμοιβής.
  • Παραπονιούνται τώρα οι αλβανοί ότι οι έλληνες τους παίρνουν τις δουλειές, ααααχχαχαχαχαχαχαχα! Μα είναι τέλειο!
  • Έχει κι άλλο γιώργο, κάπου κάποιοι έχουν ακόμα λεφτά, βάρα κι άλλο! Έχω μία θεία που μπορεί και παίρνει ψωμί ακόμα, χαχαχαχαχαχαχα...
  • Νεοδημοκράτης, στέλεχος μεγάλο και τρανό, αποφάνθηκε ότι το μόνο που τον σώζει είναι να εκλεγεί! Το λαμόγιο, ανησύχησε μήπως δε βγάλει το μήνα, χαχαχαχαχα!
  • Ο γιατρός του νοσοκομείου μας παραλίγο να δώσει θεραπεία για καρκίνο του πνεύμονα για αυτό που αποδείχθηκε απλό κρυολόγημα, κι ωστόσο λαμβάνει ντούκου-ντούκου τα χιλιάρικα μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει, τι θα τον κάνεις αυτόν γιωργάκη? Σύνταξη θα του δώσεις? Αυτός έχει δικαιώματα?
  • Άλλος γιατρός, καρδιολόγος, δεν κατάφερε να διαγνώσει ισχαιμικό επεισόδιο, χαχαχαχαχαχα, άμα τον δείς να κυκλοφορεί, νομίζεις ότι είναι ο δόκτωρ χάουζ, τρομάρα του.... κι αυτός πληρώνεται, κι αυτός θα πάρει πεντέξι συντάξεις, έ, ρε γλέντια....
  • Αχ, γέλασα πάλι, σε καλό να μου βγεί!
  • Φωτιά και μπούρμπερη, να καούν όλα, γίνεται?

13 σχόλια:

  1. Λες η κρίση να μας βγει σε καλό;

    Βλέπω τον δόκτωρ χάουζ στο γυμναστήριο και μου αρέσει πολύ παρόλο που είναι 100% φαντασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μονο που συμβαινει ειναι οτι μεγαλωνει το χασμα αναμεσα σ εμας, αυτους που μπορουμε να δουμε (καλους η κακους)και σ αυτους που δε μπορουμε να δουμε, η βλεπουμε μονο στην τηλεοραση.

    Πες οτι εχεις μια μαντρα με αλογα. Τα ταιζεις και τα εχεις καλοθρεμμενα, για να σε κουβαλανε και να σερνουν το αροτρο. Πιθανον καποια τα οποια συμπαθεις η που ειναι ωραια, να τα ταιζεις πιο πολυ και να τα κουραζεις λιγοτερο.

    Οταν πεινασεις, θ αρχισεις να τους μειωνεις το φαγητο, και παλι διαλεγοντας αναμεσα σ αυτα που χρειαζεσαι λιγοτερο η ειναι λιγοτερο ωραια.

    Αν πεινασεις κι αλλο, ξεκινας να σφαζεις μερικα για να φας, ξεκινωντας απ τα πιο αδυναμα και ασχημα.

    Αν πεινασεις κι αλλο, ξεκινας να σφαζεις και απ τα υπολοιπα, μεχρι να μη μεινει κανενα.

    Μη μπερδευουμε, ομως, ποιος ειναι αλογο και ποιος ο αλογαρης. Ελπιζω να μη χρειαστει να μεινει μονο ο αλογαρης μεχρι να το καταλαβουμε.

    Κανενας πολιτικος δεν εμφανιζεται πλεον χωρις σεκιουριτι. Γενικα αποφευγουν να εμφανιζονται και πολυ μεσα στον κοσμο. Θυμιζει Χουντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Τεταρτο Κουταβι
    θα απαντήσω μόνο στον επίλογο σου: δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που έχουν σεκιουρητάδες αλλά όλοι οι λεφτάδες και οι τηλεπερσόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπορεί να μας μπήκε τ'αυγό στον....,αλλά ισως ανελπιστα βγει κατι καλο,πήρα απόδειξη απ'τον περιπτερά:))))Ανήκουστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι οι γιατροί είναι θεοί;
    Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, αλλά δε βαριέσαι;
    Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε, το ίδιο κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο γιατρός που δεν μπορεί να διατηρήσει δικό του, ιδιωτικό, γραφείο συντηρείται από το δημόσιο. Άρα, όλοι οι άχρηστοι γιατροί καταλήγουν αναπόφευκτα εκεί γιατί δεν υπάρχουν έλεγχοι ούτε αξιολόγηση.
    Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο της πόλης μου είναι αποκλειστική ευθύνη των γιατρών που δουλεύουν εκεί μέσα αλλά δεν θέλουν να έχουν την ευθύνη για τίποτα, μόνο να πληρώνονται και να φεύγουν.
    Δεν θέλω θεούς, θέλω ευσυνείδητους επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης, αν και έγιναν δύο αναφορές σε γιατρούς, η ανάρτηση δεν έχει σαν στόχο αυτούς μόνο αλλά όλους εκείνους που αρνούνται να αφήσουν τη χώρα να πάει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @athinovio
    Νομίζω ότι οι γιατροί που δουλεύουν στο δημόσιο μπορούν να έχουν και δικό τους ιατρείο, πάντως η προσωπική μου πείρα από γιατρούς του δημοσιού είναι πολύ καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΙωαννηςΚ,
    οι γιατροι του δημοσιου σαφως και μπορουν να εχουν δικο τους ιατρειο. Μπορουν, επιπλεον (οχι εχουν δικαιωμα- μπορουν) να φερνουν πελατες του ιδιωτικου τους ιατρειου στο δημοσιο, να εξεταζονται εκει, για να μην αγορασουν δικα τους οργανα.

    Μπορουν , επιπλεον, να βαζουν τους πελατες τους να παιρνουν τη σειρα των ασφαλισμενων. Ολα αυτα ειναι ευρεως διαδεδομενα, αν ρωτησεις ατομο του χωρου.

    Κι εγω εχω καλες εμπειριες απο γιατρους του δημοσιου. Καποτε τα ειχα με μια γιατρινα, και ηταν πολυ "καυτη". Επισης ειχα ενα γιατρο φιλαρακι, και ηταν τρελος χαβαλες. Καπου εκει σταματαν οι θετικες εμπειριες απο γιατρους του δημοσιου.

    Στην Ελλαδα, 5% των γιατρων ανηκουν στους Γιατρους χωρις Συνορα. Το υπολοιπο 95% ανηκει στους Γιατρους χωρις Ορια και Φραγμους.

    Δε θελω να δαιμονοποιησω τους γιατρους- πιθανον το ποσοστο αναξιων και ανηθικων δε διαφερει απο οποιοδηποτε αλλο επαγγελμα. Το τραγικο, ομως, και αυτο που μεγενθυνει τα μειονεκτηματα τους, ειναι οτι εχουν να κανουν με ανθρωπινες ζωες.

    Πχ, εκει που ειναι καφριλα για εναν ταριφα να σου παιρνει διπλασια λεφτα και να μη σε πηγαινει εκει που θες, για εναν γιατρο ειναι εγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Τεταρτο Κουταβι
    Δεν θέλω να σχολιάσω τη μαφία με τα κίτρινα οχήματα μιας και θα τους αφιερώσω ένα ποστ...

    Προφανώς και στους γιατρούς του δημοσίου υπάρχουν άξιοι αλλά και κομπογιαννίτες.

    Τι έγινε και χάλασε η κατάσταση με την καυτή γιατρίνα; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι σε όλους σας διαφεύγει η ουσία του θέματος.

    Ο γιατρός τη ςπρέβεζας που προανέφερα πληρώνεται το ίδιο με τον γιαννιώτη γιατρό που με εγχείρησε, τέλεια, και προσεβλήθη όταν υπαινίχθηκα φακελάκι. Και οι δύο τους είναι θεωρητικά το ίδιο, όμως ο ένας ΚΑΙ είναι άχρηστος ΚΑΙ φακελώνεται, ενώ ο άλλος είναι μία χαρά άνθρωπος.

    Το θέμα της ανάρτησης είναι περισσότερο σχετικό με το γεγονός ότι στις θέσεις κλειδιά, στα πόστα ισχύος που έχει πραγματικά σημασία να είναι κανείς ηθικός και ευσυνείδητος, δυστυχώς βρίσκονται αδίστακτοι άνθρωποι που, παραδόξως, φωνάζουν περισσότερο από εκείνους που έχουν δίκιο αν πας να τους κόψεις την κομπίνα.

    Ελπίζω να μην νομίζει κανείς ότι τα έχω μόνο με τους νεοδημοκράτες ή μόνο με τους γιατρούς, ωστόσο μία πρόσφατη εμπειρία σε νοσοκομείο είναι αλήθεια ότι πυροδότησε μεγάλο μέρος της ανάρτησης αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!