Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Εκκρεμότητες

  • Δημόσιοι υπάλληλοι, λογίζονται και οι ιερωμένοι? Που τρώνε από τρείς μεριές? Που εκτός από το μόνιμο μισθό τους χρεώνουν και κάθε τελετή ξεχωριστά, την αφή των πολυελαίων και του κλιματισμού λες και με δικά τους λεφτά τα τοποθετούν και συντηρούν? Που τσεπώνουν από τις γιαγιούλες περιουσίες υπέρ σωτηρίας της ψυχής και που ανεγείρουν ναούς για να τρώνε από τις εργολαβίες? Πού είναι οι ιερωμένοι τώρα και πως στηρίζουν το ποίμνιο?
  • Δημόσιοι υπάλληλοι λογίζονται και οι στρατιωτικοί? Από πείρα όλων των αντρών στην οικογένεια, ξέρω ότι παίρνουν λεφτά για να ταΐζουν τα φανταράκια , αλλά τα ταΐζουν σάπιο ψωμί και τσεπώνουν τη διαφορά. Επίσης ξέρω ότι παίρνουν διάφορα ψεύτικα επιδόματα, όπως ψεύτικα οδοιπορικά, ψεύτικα πλεύσιμα τα λεγόμενα "μαϊμού", ότι οι εξοπλισμοί διαρρέουν απίθανα ποσά προς πάσα κατεύθυνση, ότι όσο άχρηστος (ναρκομανής, κοπανατζής, κλτ) και αν είναι κάποιος, τον κρατάνε και τον πληρώνουν μέχρι που δεν πάει άλλο, ότι γίνεται της ιερόδουλης η ασυδοσία σε κάθε επίπεδο. Σε αυτούς επιτρέπεται το φαΐ? Προφανώς αυτό γίνεται γιατί σε περίπτωση σύρραξης, αρκούν οι ξεπερασμένοι εξοπλισμοί που μας πασάρουν οι υπερδυνάμεις έναντι αδρής αμοιβής, κι εμείς τους παίρνουμε γιατί η μίζα του υπουργού είναι πολύ δελεαστική αλλά και γιατί έτσι και δεν τα πάρουμε τέλος η διπλωματία. Αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών? Αυτοί θα τρώνε?
  • Δημόσιοι υπάλληλοι λογίζονται και οι δικαστικοί και οι υπάλληλοι της βουλής? Αυτοί προφανώς, αποτελούν την καρδιά της ημετεροκρατίας, και ως τέτοιοι είναι ιεροί. Αυτοί κάνουν μπίζνες όχι στο γραφείο, αλλά στην πλησιέστερη χλιδάτη καφετέρια, για να μην είναι μάρτυρας κανένας, όμως πρωί δευτέρας τους βλέπεις όλους να λιάζονται και να κάνουν πι αρ με ύφος και γαλαντομία, ενώ το γραφείο που πληρώνονται 6.000 μηνιαίως να καλύπτουν είναι άδειο και κάνουν ρέγουλα οι τρείς ( κατά μέσο όρο) γραμματείς. Πρέπει να λαδώσεις και τον γραμματέα και τον ειρηνοδίκη, για μία απλή υπόθεση. Αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι? Εκτός από το επίδομα τιμιότητας, λαμβάνουν και επίδομα για υπολογιστές, ένδυσης κλτ, μετακινούνται με κρατικά οχήματα και ξέρουν όλα τα καλά εστιατόρια σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Ρώμη, Παρίσι και Κάιρο. Αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών? Αυτοί θα συνεχίσουν να τρώνε?
  • Οι λιμενικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μήπως αφού μπαίνουν χωρίς ασεπ, για αυτούς ισχύουν άλλοι νόμοι? Που έχουν αφήσει τον έλεγχο των λιμένων στους ιδιώτες? Που μπαίνουν ασχέτως προσόντων σε ένα κατεξοχήν ημετερικό θεσμό, που κατά μεγάλο ποσοστό είναι ανίδεοι σε απλά θέματα καθημερινών συναλλαγών, που τα καλοκαίρια εύχονται να μην πνιγεί κανείς για να μην τους διακόψει το ποδόσφαιρο? Τους λιμενάρχες που τα παίρνουν και αυτοί από όλες τις μεριές, θα τους κόψουμε το επίδομα αδείας ή μήπως για αυτούς δεν υπάρχει κρίση και χρέος?
  • Αν δεν ισχύουν τα ίδια και για αυτούς, τότε παιδιά, θα γίνει χαμός. Άσε τα μμε να λένε, αν δεν πέσουν κεφάλια, θα πέσει η ελλάδα.
  • Ο φίλος μου ο λόκους λέει για απολύσεις, όμως εγώ θέλω άλλο. Γιατί να κατοχυρώσουν δικαιώματα οι ΔΥ? Μήπως η διαφθορά δεν είναι ευθέως ανάλογη της παλαιότητας, όπως όλοι γνωρίζουμε? Μία θεατρική διαγραφή από τη σαμαρωμένη δεξιά, είνα σα μία στάλλα νερό στην έρημο, μία ίσον καμμία. Θέλω να μείνουν εκεί που είναι, για να εισπράξουν και τα επόμενα μέτρα, να φτάσουν να πληρώνονται στο 1/10 της παλαιάς αμοιβής τους αλλά ο κόσμος να μην έχει να τους λαδώσει, να αναγκαστούν να δουλέψουν όσο δεν δούλεψαν ποτέ με το φόβο της απόλυσης όπως όλοι, να εισπράξουν την οργή και την κατακραυγή, να μην πάρουν την παχυλή αποζημίωση αλλά να υπολογιστεί η σύνταξή τους βάσει ολόκληρου του εργασιακού βίου τους.
  • ΥΓ: Εκείνο το σημάδι στο χείλος του γαπ, δεν πιστεύω να είναι από γροθιά? λες?

13 σχόλια:

  1. Ε, μα!
    Ακόμα ψάχνουνε, λέει, γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!
    Λες και δεν ξέρανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τους στρατιωτικούς ενίσταμαι και σίγουρα δεν έχεις πάρει από εμένα αυτή την εικόνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκεκριμένο παράδειγμα, η σίτιση. Παίρνεις τόσα λεφτά για να ταίσεις τα ναυτάκια (εκεί υπηρέτησε ο Μητσος) όμως αντί για αυτό, τους ταΐζεις ότι σάπιο και φτηνο βρείς. Όταν ζητήσει ο αξιωματικός δείγμα, του πάνε τη μπριζολίτσα με τις πατατούλες και τη σαλάτα με κρουτόν, ενώ στα ναυτάκια δίνεις κρέας που μυρίζει μούχλα, αυγά τηγανισμένα σε μηχανόλαδο, μπιφτέκια από χιλιοαλεσμένα αποφάγια, κτλ, με αποτέλεσμα είτε να μένουν νηστικά (Πολλοί έβγαζαν την ημέρα με ψωμί και δύο πορτοκάλια) ενώ όσοι είχαν την άνεση παρέγγελναν απ'έξω σε καθημερινή βάση, γιατί δεν γινόταν αλλιώς.

    Οι αξιωματικοί έπαιρναν επίσης λεφτά για τη συντήρηση της μονάδας (εσύ ενικολο ξέρεις που ήταν) αλλά τα τζάμια ήταν από χρόνια σπασμένα, οι θερμοσίφωνες δεν δούλευαν και έτσι τα ναυτάκια πλένονταν με κρύο νερό χειμώνα καλοκαίρι και μετά κοιμόνταν με ανοιχτά παράθυρα, επίσης χειμώνα καλοκαίρι.

    Θα μου πείς, δεν έπαθε και τίποτα, σκληραγώγηση, και τα λοιπά. Δεν έχω αντίρρηση, όμως που είναι τα λεφτά που υποτίθεται ότι θα πήγαιναν εκεί?

    Αυτό δεν είναι χρέος και έλλειμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα σου πώ :
    αυτά που σου λεέι ο μήτσος γίνονταν και γίνονται δυστυχώς.
    Με την ευκαιρία θα σου δώσω και είδηση.Εκεί όπου υπηρετώ, κάνει θητεία ο Κασιδόκωστας , ο γραμματέας του και ο Ψωμόπουλος.Έγινε σάλος στα κανάλια αν άκουσες, ότι ο λεγάμενος πάει διακοπές κλπ.Το αποτέλεσμα? Τον μετακίνησαν από εκεί όπου "υπηρετούσε" (οίκημα Α/ΓΕΝ) και τον έφεραν σε εμάς όπου δεν είναι τσατσουπηρεσία (υποτίθεται). Μία μέρα λοιπόν, πάει να παραλλάβει βάρδια ο Αξιωματικός Φυλακής και τι να δεί? Το δωμάτιο του ΑΦ ήταν σινιαρισμένο, με τηλεόραση (ένα χρόνο τώρα οι ΑΦ ήδες δεν είχαν τηλεόραση), καινούργια μαξιλάρια (ανατομικά) ενώ έως εκείνη τη μέρα ο ΑΦ δεν είχε μαξιλάρι και δύο ναύτες να σφουγγαρίζουν.Από έξω ο Ψωμόπουλος με σταυρωμένα τα χέρια περίμενε τους κληρούχες του να τελείωσουν το καθάρισμα για να μπεί!!!!!
    Ο ΑΦ πάει στον υποδιοικητή και του λέει "τι γίνεται?".Ο υποδιοικητής του λέει "το δωμάτιο πλέον είναι των σηματωρών (οι λεγάμενοι VIP έχουν ειδικότητα σηματωρού).Ο ΑΦ από τούδε πάει σε άλλο κτίριο (όπου δεν υπήρχε ούτε τηλέφωνο)!!!
    Και σου λέω το εξής :
    οι ναύτες που έβλεπαν θα λένε (σαν εσένα και το μήτσο) οι στρατιωτικοί είναι μαλάκες.Όμως δεν είδαν ποτέ τους το τι έγινε μεταξύ διοίκησης και αξιωματικών.Θέλω να πώ, σε κάθε οργανισμό υπάρχουν οι "εντάξει" και οι μαλάκες.Όταν με αφορμή τους μαλάκες, βάζεις ταμπέλες , σίγουρα δεν αδικείς τους μαλάκες...
    ΥΓ: Με αφορμή αυτή τη κουβέντα θα σου σχολιάσω και κάτι άλλο επίκαιρο :
    αν άκουσες παραιτήθηκαν δύο αξκοι του ΠΝ γιατί ο "Μπένυ" έβρισε μπροστά τοους το ΠΝ και τους αξιωματικούς. Αυτοί ήταν οι νεότεροι παρόντες και μπράβο τους.Οι υπόλοιποι (αρχηγοί επιτελείων υποτίθεται) ...μούγκα!
    Νοιώθω δικαιωμένος από αυτούς που παραιτηθήκαν και αρνούμαι να χαρακτηρίζομαι βιαστικά και επιπόλαια με βάση τους άλλους που σιώπησαν.
    Δεν είναι οι στρατιωτικοί φαύλοι και μαλάκες.Δεν φταίει στο ναυτάκι αυτός που βάζει πλάσμα στο καρέ αξιωματικών και αυτούς τους έχει στο κρύο.Φταίει αυτός που κάθε χρόνο στις κρίσεις μπαίνει στο ΑΝΣ, πετάει ένα χαρτί με τα ονόματα αυτών που θα γίνουν στρατηγοί και ναύαρχοι και φεύγει για να δώσει συνεντεύξεις στα κανάλια.
    Αυτός διαφθείρει το στρατευμα, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Ολυμμπιακή, την ΕΛΑΣ, τον ΟΑΕΔ, τον ΟΠΑΠ κλπ κλπ.
    Και αυτόν τον ψηφίζουμε όλοι.
    Αυτή τη φορά θα παραμείνω ανώνυμος για προφανείς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι κλασική απάντηση ευθυνόφοβου. Όπως οι δάσκαλοι που ρίχνουν το φταίξιμο στους γονείς, και που λένε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. Το κλασικό "εκτελούσα διαταγές"

    Τα παιδιά που παραιτήθηκαν μία τρύπα στο νερό έκαναν, γιατί τα λαμόγια εξακολουθούν να κάνουν ανενόχλητα τη δουλειά τους. Ονόματα έδωσαν? Καταγγελίες έκαναν? Έριξαν μία ξανάστροφη εκεί που έπρεπε?
    Αφού καλύπτουν τα λαμόγια, είναι λαμόγια και οι ίδιοι.

    Τι με νοιάζει εμένα αν υπάρχουν δύο καλοί, εφόσον το αποτέλεσμα είναι ίδιο?


    Ποιός ο λόγος να είσαι καλός αν υποθάλψεις εγκληματίες?

    Τι ωφελεί να υπάρχουν καλοί εδώ που είμαστε?

    Απλές δικαιολογίες, αποποίηση ευθυνών, όπως πάντα εδώ και χρονια.
    Φωτιά και μπούρμπερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το αν είμαι εγώ προσωπικά ευθυνόφοβος φαντάζομαι το κρίνουν αυτοί που με ξέρουν (τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας).Τώρα για γενικότερα, παρότι προκλητική, θα σου απαντήσω όσο πιο ψύχραιμα μπορώ (κυρίως για χάρη άλλων που πιθανώς διαβάζουν):
    ά. όσο μεγαλώνεις, διαπιστώνεις ότι δεν είναι όλα τόσο απλά.Πρέπει να βρίσκεις τρόπους να αντιδράς χωρίς όμως να φτάνεις στα άκρα γιατί αφενός θα χάσεις το ψωμί σου, αφ'ετέρου θα καταφέρεις ακριβώς το αντίθετο από ότι θέλεις.Θα χάσεις το δίκιο σου.
    β. ο στρατός είναι ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί μπορεί ό ελληνικός λαός να μη θέλει να ακούει για το στρατό του, αλλά οι αγαρινοί, θέλουν και παραθέλουν.Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να εκθέσεις τα λαμόγια και να εκθέσεις πληροφορίες που δεν πρέπει.Πολλές φορές ανύπαρκτη.
    γ.ο στρατιωτικός δεσμεύεται από τη στολή του.Αν βγείς να καταγγείλεις δημόσια θα δεχθείς επιθέσεις από επαγγελματίες του είδους που θα σε ξεφτιλίσουν άσχημα.Το θέμα είναι ότι μαζί σου θα ξεφτιλίσουν και το σύνολο.Δες τι έγινε με τα Ιμια και το Λυμπέρη.Επιπλέον, εσύ θα βγείς αθώα να "χτυπήσεις" τα λαμόγια, όμως αυτό που θα μείνει τελικά είναι ότι θα στιγματιστούν όλοι αδιακρίτως.
    δ.ο μόνος λοιπόν τρόπος (και αντρίκιος και σωστός και αποτελεσματικότερος όλων κατα τη γνώμη μου)είναι να ακολουθήσεις την τυπική ενδουπηρεσιακή διαδικασία της αναφοράς.Όμως και αυτός ο δρόμος με δεδομένο ότι το υψηλότερο όργανο που θα γίνει αποδέκτης της αναφοράς είναι ίσως η πηγή του κακού, λίγα πράγματα μπορείς να περιμένεις.Τουλάχιστον όμως τα έχεις καλά με τον εαυτό σου έτσι ώστε να μην ανέχεσαι σχόλια σαν τα δικά σου που στηρίζονται σε αποσπασματικές εμπειρίες, σε αλλοιωμένες μεταφορές και ίσως κάποιο κρυμμένο κόμπλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα, δεν ήθελα να φανώ επιθετική αλλά αυτές τις κουβέντες έχω βαρεθεί να τος ακούω. "Δε φταίω εγώ, αυτός φταίει"

    Εννοείται ότι την ευθύνη την έχει αυτός με τη μεγαλύτερη γνώση και τη μεγαλύτερη δύναμη, πάντα.

    Αν δεν κάνουν κάτι για αυτό όσοι βρίσκονται ΜΕΣΑ στην κατάσταση και γνωρίζουν περισσότερα για αυτή, τότε ποιός θα κάνει? Ο γείτονας?

    Όμως ξέρεις τι?
    Οι πιλότοι κάναν απεργία όχι για να διορθώσουν τα στραβά του κλάδου τους, αλλά μόνον όταν έχασαν το παραδάκι.
    Για αυτό σου λέω, φωτιά και μπούρμπερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε όλοι ενήλικες και ξέρουμε πλέον ότι δεν είναι άσπρο μαύρο.Υπάρχει σε καθε υποσύνολο και στο σύνολο, μια διαρκής διαμάχη και αντιπαράθεση "καλού" και "κακού".Συμφωνώ ότι αυτό που μετράει τελικά είναι η κοινή συνισταμένη.Και επίσης συμφωνώ ότι αυτή τα τελευταία χρόνια δεν είναι η πρέπουσα (τόσο στο στρατό όσο και στη κοινωνία).
    Αλλά λέγοντας σαν Ελληνας πολίτης φταίνε οι στρατιωτικοί γενικά μπαίνεις στην ίδια ισωπεδωτική ( και ιστορικά επικίνδυνη)λογική που μπαίνει και ο Άγγλος και ο Γερμανός όταν λέει φταίνε οι Έλληνες. Και όπως εξεγείρεσαι εσύ που λες "δε μπορεί να την πληρώνω εγώ που δεν έκλεψα κανέναν και πάντα δούλευα για λίγους μαλάκες" σαν Ελληνίδα, έτσι μπορεί να εξεγείρεται κάποιος σαν στρατιωτικός ή ταξιτζής ή whatever.
    Όσον αφορά τους πιλότους, δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά θα προεκτείνω και σε όλη την κοινωνία (σαν συνισταμένη πάντα).Γιατί , όπως πολύ σωστά έλεγε ένας Γερμανός αρθρογράφος πρόσφατα, "οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους τώρα που τους έκοψαν τα λεφτά, αλλά δε βγήκαν ποτέ να διαμαρτυρηθούν πχ για το Χριστοφοράκο , το Βατοπαίδι κλπ".Και θα προσθέσω εγώ, ούτε όταν αποδείχτηκε ότι ο τωρινός τους αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε πεί "ας πούμε ότ την πήρε ο άνεμος (τη σημαία)"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο οπλίτης παιρνει διαταγές από τον δεκανάα, ο δεκανέας από τον λοχαγό, ο λοχαγός από παραπάνω, και πιο παραπάνω μέχρι που φτάνουμε στον πρωθυπουργό, όμως σε τι ωφελεί αυτό εκτός από το να κρύβουμε τη ντροπή μας? Όταν κάτι καλό συμβαίνει, τότε δε λέμε "Εκτελούσα διαταγές", ε? Ούτε λέμε δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, αλλά είμαστε περήφανοι που ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ, έστω και με ένα ψιχουλάκι ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σε κανένα σημείο δεν σου επικαλούμε το "εκτελούσα εντολές".Απλά σου λέω ότι δεν μπορείς να αφορίζεις ελαφρά την καρδία όλους με το επιχείρημα ότι "κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών επειδή δε βγήκε να καταγγείλει".Και σκέψου το δικό σου τομέα (που δεν περιορίζεται από το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα), τη ζούγκλα της αυτοαπασχόλησης όπου στο κάτω, κάτω όλα επιτρέπονται.Για χρόνια δούλευει κάποιος σε κάποιον εργοδότη ο οποίος (για όφελος της επιχείρησής του) πατάει τους νόμους και καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.Πήγε αυτός στο αφεντικό του να πει "ενίσταμαι για αυτά που κάνετε","απαιτώ να σταματήσετε αλλιώς θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας"?Πήγε ποτέ κάποιος όντως να κάνει μύνηση, να καταγγείλει, να εξεγερθεί?Οχι. Κάποιος άλλος ξεκινάει τη δική του δουλειά.Βλέπει ότι οι ανταγωνιστές είναι φαύλοι, διαπλεκόμενοι και αλήτες.Τους κατείγγειλε?Τους έκανε μύνηση?Τα έβαλε μαζί τους?Όχι.Απλά πασχίζει να δει πως θα επιβιώσει η δική του επιχείρηση.Γιατί αλλιώς πρέπει να διακινδυνεύσει στην κυριολεξία το ψωμί των παιδιών του.Αν από αυτά που περιγράφω, κάτι δεν ισχύει για όσους ξέρεις ή ακόμα και εσένα την ίδια, δέχομαι ενστάσεις. Εγώ όμως δε λέω "ά, όλοι οι υπάλληλοι σε φροντιστήρια φταίνε για το χάλι μας."Ούτε λέω "¨α, όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι είναι συνένοχοι στην πρεμούρα και τη διαπλοκή".Ξεχωρίζω τους μεν από τους δε και αναγνωρίζω τη δυσκολία του τίμιου και αξιοπρεπούς να πρέπει να ζήσει την οικογένειά του και παράλληλα να παλέψει με τη σαπίλα στο χώρο που δουλεύει.Ξέρω ότι είναι τιτάνια προσπάθεια απλά και μόνο το να παραμείνει ο ίδιος ακέραιος άσχετα με τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν διαβάσεις την ανάρτηση το ερώτημα που τίθεται είναι αν τα νέα μέτρα θα ισχύσουν για αυτούς τους τομείς που σύν τοις άλλοις παράγουν και ζημία/ελλείματα, ή αν αυτοί θα συνεχίσουν να βγάζουν την ουρά τους από τη συλλογική ευθύνη με τις ευλογίες μίας κυβέρνησης και μίας ευρώπης.

    Δηλαδή αυτή τη στιγμή σου λέει ο γαπ ΔΥ πλήρωνε, όμως αν αφήσει τους στρατιωτικούς/κληρικούς/δικαστικούς/βουλή απέξω, είναι σα να τους λέει "εντάξει, εσείς συνεχίστε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!