Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Με το Δεξί

  • Μέχρι τον Οκτώβριο είχαμε μία εκπασοκισμένη ΝΔ, τώρα έχουμε ένα πασοκ με μεταλλαγμένο DNA, η αριστερά έχει χάσει την λαϊκή της βάση και υποστηρίζεται από μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Αυτό συνέβη γιατί η Ιδεολογία πέθανε.
  • Η ιδεολογία ήταν μία μούσα, μία έμπνευση, και όχι μία λύση.
  • Η ιδεολογία μίας κυβέρνησης είναι να τηρείς κάποια γραμμή κι ότι μέλει γενέσθαι? Δηλαδή να μείνει προσκολλημένη σε κάποιες τακτικές, ασχέτως καταστάσεων και χωρίς σύνδεση με τις απαιτήσεις των καιρών?
  • Αν, για παράδειγμα, φεύγαμε από την νομισματική ένωση δύο χρόνια αφού μπήκαμε, ή αν δεν μπαίναμε καθόλου, ίσως να μην είχαμε πεθάνει από την πείνα. Αν το κάνουμε τώρα, αυτό θα συμβεί οπωσδήποτε. Οι δύο συγκυρίες είναι διαφορετικές για αυτό και απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση.
  • Άρα, η ιδεολογία είναι η γενική ιδέα και όχι το μέσο επίτευξης οποιουδήποτε σκοπού, ούτε αυτοσκοπός. Μπορείς δηλαδή να λες ότι θες τον κομμουνισμό η τον σοσιαλισμό με σκοπό να.......? Με σκοπό να ευημερήσουν οι κοινωνίες σε γενικές γραμμές. Το πως θα το κάνεις αυτό δεν είναι θέμα ιδεολογίας αλλά πολιτικής.
  • Δεν μπορείς να λες ότι η χώρα χρειάζεται αυτό αλλά εγώ δεν το κάνω γιατί δεν είναι του χαρακτήρος μου, ούτε να έχεις την προσδοκία να είναι η πραγματικότητα τόσο αστραφτερή και ορεχτική όπως η Ιδέα. Αναγκαστικά, για να γίνει κάτι, πρέπει πρώτα να έχει γίνει κάτι άλλο.
  • Εδώ που είμαστε, ας προσέχαμε: που ανταλλάζαμε ευθύνες, που δεν βγάλαμε το φίδι από την τρύπα, που γίναμε όλοι καρεκλοέμποροι.
  • Εάν αυτό που επιθυμεί η διεθνής συγκυρία είναι εξέγερση στην Ελλάδα, το μόνο που χρειάζεται είναι να βγούν τα αποτελέσματα των εξεταστικών και να αθωωθεί ο Κορκονέας.

1 σχόλιο:

  1. Πάντως κανένας δεν θα πεθάνει είτε με το ΔΝΤ, είτε με την έξοδο από το ευρώ, εκτός και αν δεν αλλάξουν μερικά μυαλά.
    Το ότι η έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφική δεν θεμελιώνεται σε τίποτε, αντιθέτως θα έλεγα.
    Απλά ο ΓΑΠ δεν θέλει να τα χαλάσει με τους ευρωπαίους και να τους παίξει λίγο τσαμπουκά. Του τράβηξαν το αυτί για να μην κλυδωνιστεί το περιούσιο ευρώ. Αν όμως είχε λίγα κότσια παραπάνω και έκανε σωστή πολιτική αντί να κουνάει επιδεικτικά ένα ΔΝΤ, τα πράματα θα ήταν καλύτερα.
    Δυστυχώς είναι λίγο κωλόστρα το παιδί. Και δυστυχώς, οι πιθανότητες (δεν είναι προφήτης εξ ου και μιλάω με πιθανότητες) να πτωχεύσουμε αργότερα με αυτή τη χαζάδα που κάναμε σήμερα είναι πολύ μεγάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!