Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Αντιθέτως, Square!

  • Οι συνέπειες είναι υπαρκτές, ασχέτως αν είναι ο εφοριακός ή ο αναπόφευκτος κύκλος του χρήματος που θα κατεβάσει τον πέλεκυ. What goes around, comes around.
  • Τί εννοοώ?
  • Οι ιδιαιτερούδες έχουν καταληστέψει το σύστημα, όπως κάνουν οι γιατροί, οι τεχνίτες και οι κάθε ειδικότητος μπλοκατζήδες, όπου μπλοκατζής είναι ο εκδίδων αποδείξεις με μπλοκάκι. Δεν θα αναφερθώ στη ζημιά που δέχεται η εύρυθμος λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ας το πάρουμε κλαδοκεντρικά, δηλαδή ας μιλήσουμε για τις ιδιαιτερούδες.
  • Όπως όλοι οι άνθρωποι, μόλις δούμε ένα καλό και σένιο κολπάκι, το αντιγράφουμε. Έχουμε λοιπόν μία κοινωνία όπου οι αντιστοιχίες έχουν πειραχτεί τόσο πολύ, ώστε ακόμα και οι επιστήμονες όπως ογκολόγοι ή διδάκτορες να αναγκάζονται να ρίξουν τις αμοιβές τους για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, πόσο μάλλον οι ιδιαιτερούδες, ορισμένες εκ των οποίων στην Πρέβεζα καταδέχονται να παραχωρήσουν τις εργατοώρες τους για 5 (πέντε) ευρώ την ώρα, λιγότερο από τον ανειδίκευτο αλλοδαπό σα να λέμε. Με τον ίδιο τρόπο, αγοράζοντας κινέζικά, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε να αμοιβόμαστε σαν κινέζοι.
  • Ρίχνοντας την αμοιβή της, παρασέρνει και ένα σωρό άλλες ειδικότητες γιατί όλα είναι αλληλένδετα και καταλήγουμε να κόβουμε τους μισθούς των ΔΥ. Ναι έχει σχέση και με αυτό. Ας μην τα αναλύσουμε γιατί θα ξεφύγουμε, αλλά είναι όντως αλήθεια ότι η μη έκδοση αποδείξεων από το 80% του εργαζόμενου πληθυσμού είναι καταστροφική.
  • Έτσι λοιπόν, η προσφορά και ζήτηση,έτσι είναι, αλλά εκείνη όταν θεωρεί εαυτόν πριγκήπισσα της διαννόησης επειδή έβγαλε την Αγγλική ή Ελληνική Φιλολογία, όπου όπως όλοι γνωρίζουμε και η κουτσή μαρία παίρνει πτυχίο και έχει τουπέ να κουνιέται στις πασαρέλες, της κακοφαίνεται πολύ που δέχεται μία τόσο μικρή αμοιβή, για αυτό καταλήγει να βρίζει το σύστημα αντί για το ξερό της το κεφάλι που νόμιζε ότι θα κάθεται απολαμβάνοντας αμοιβές, όπως οι προηγούμενες, και θα το παίζει και ιστορία...
  • Επανερχόμενοι στο θέμα μας, όμως, ακόμα και αν η ίδια δεν εκδώσει απόδειξη, ο εργοδότης της, που σίγουρα θα είναι κάποιος επιτηδευματίας ή δημόσιος υπάλληλος για να έχει τη δυνατότητα να πληρώνει ιδιαίτερα, αυτός ελέγχεται και με το παρόν σύστημα ( μπράβο ρε γιώργο μερακλή!) έχει συμφέρον να αποδεικνύει τις δαπάνες του, οπότε εκείνος θα είναι το ακροδάχτυλο του χεριού της δικαιοσύνης, ή του αναπόφευκτου κύκλου του χρήματος όπως αναφέρθηκε νωρίτερα.
  • Τέλος, είναι προσωπική άποψή μου ότι για να οργανωθεί καλύτερα η αγορά, είναι απαραίτητο να δέχονται τα πανεπιστήμια και οι σχολές περιορισμένο αριθμό υποψηφίων που να ανταποκρίνεται στις κατά καιρούς ανάγκες της κοινωνίας, ώστε να μην παρατηρείται ανισορροπία ελλείψεων σε ορισμένες ειδικότητες ζωτικής σημασίας και πλεόνασμα σε ειδικότητες άχρηστες (πόσους χημικούς χρειάζεται ο κλάδος της ελληνικής βιομηχανίας πια...).

5 σχόλια:

  1. συμφέρον θα έχει,αλλά ειδικά αν είναι καθηγητής/τρια του δημοσίου,αφενός δεν έχει μπλοκ αποδείξεων,αφετέρου-ειδικά σε μια μικρή κοινωνία σαν την δική σας-κανείς δεν θα διακινδυνεύσει μια σύγκρουση με κάποιον που αύριο μπορεί να βαθμολογεί το παιδί του.
    Σε απρόσωπες κοινωνίες,σαν την αθηναική,δεν υφίσταται καν η συμπίεση των τιμών που λες.Οι ιδιαιτερατζούδες είναι συστημένες από κάποιον φίλο/συγγενή κι αν είναι εντάξει και το παιδί προχωράει σχεδόν κανείς δεν θα ψάξει τον 5 ευρώ φτηνότερο ή βολικό στα να δώσει απόδειξη καθηγητή γιατί δεν θα ρισκάρει με το παιδί του.
    όσο κι αν το σύστημα των αποδείξεων δίνει κίνητρο,αυτή η αγορά είναι αδιαφανής και προσωπική.
    Στους γιατρούς,θα ζητάμε απόδειξη απ τον γιατρό της γειτονιάς μας που έτσι κι αλλιώς μας εξυπηρετούσε με λογικές αμοιβές,αλλά στους Καθηγητάδες όταν μας οδηγεί η ανάγκη ή ο ξιπασμός,θα σκάμε το 150άρι μαύρα ενδεείς,βγάζοντας μετά την συσσωρευμένη οργή στους πρώτους,που δεν μας φταίνε.

    Παραγνωρίζεις πάντως την τεράστια φορολογική επιβάρυνση στο κόστος των υπηρεσιών.Εάν δηλ.κι ο γιατρός σου τιμολογήσει ρεαλιστικά το κόστος του(15 ευρώ το ενοίκιο/γραμματεία,25-30 δικά του,30 εφορία)η πρόσβαση θα γίνει απαγορευτική.
    Δεν έπρεπε το φορολ.κόστος να υπερβαίνει το 20% κατά τη γνώμη μου και τότε όντως δεν θα υπήρχε κίνητρο για φοροδιαφυγή για τους νουνεχείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προφάσεις εν αμαρτίαις

    Πρόσφατα άκουσα ότι ο λόγος που οι ΔΥ δεν δουλεύουν σωστά είναι γιατί θέλουν να πληρώνονται σαν ευρωπσίοι :Ευσυνειδησία μηδέν! Παραγωγικότης μηδέν

    Ουτε φιλοτιμο ουτε ευσυνειδησία, παρά μόνο η τσέπη του καθενός, αυτό μόνο υπάρχει

    Εδώ πάντως οι αποδείξεις πλέον εκδίδονται πάντα και χωρίς να το ζητήσεις, για να μη σε φέρει ο καταστηματάρχης στη δυσκολη θέση να την απαιτήσεις,,,και με λεπτότητα μάλιστα

    Τώρα 100%100 αποτελεσματικότητα κανένα φοροεισπρακτικό μέσο δεν αποδίδει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα δηλαδή τί σου φταίει το μπλοκάκι μου;;;

    Να είσαι σίγουρη πάντως ότι δεν θα βγει κάτι με αυτό που γίνεται σήμερα... Ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι που έλειπε, λείπει και θα λείπει μάλλον.

    Για να οργανωθεί η αγορά, χρειάζεται οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε αυτό που ζητάς, και αυτό σημαίνει πως δεν θα είναι ελεύθερη να κάνει ότι θέλει...

    Βράσε όρυζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό ακριβώς, από κάπου πρέπει να αρχίσουν να πραγματοποιούνται όσα λέγονται.

    Λίγο η διασταύρωση εσόδων-εξόδων-αποδείξεων , λίγο το πόθεν έσχες, λίγο τα τεκμήρια, έτσι δεν γίνονται οι δουλειές? Εννοείται ότι μόνο ένα μέτρο δεν μπορεί να αποδώσει ούτε τα ελάχιστα.

    Μόνο που όλοι θέλουνε να αρχίσει από άλλους το νοικοκύρεμα ώστε να προλάβουν οι ίδιοι να μαζέψουν στη ζούλα όσα περισσότερο γίνεται.

    Απεργήστε φίλοι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!