Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Κλικ

  • Ένα γραφείο με έναν υπολογιστή. Η θέα στον κεντρικό δρόμο από τη μία, στο πάρκο από την άλλη.
  • Στην οθόνη τα στατιστικά 8.000 παιχνιδιών κάποιου κοινωνικού ιστοχώρου, διαρκώς μεταβάλονται. Η πρώτη θέση διαρκώς αλλάζει όνομα, μερικές φορές μένει ίδια για κάμποσα δευτερόλεπτα ή το ίδιο όνομα πετάγεται ξανά. Δύο γραφιάδες διαλέγουν παιχνίδια, σημειώνουν αριθμούς, συγκρίνουν αποτελέσματα. Μερικές φορές σχολιάζουν έκπληκτοι κάποιο ασυνήθιστο ρεκόρ ή απρόσμενη στατιστική. Χτυπάει το τηλέφωνο, μία ερώτηση που δεν ακούμε. Ο γραφιάς ζητάει την κόλλα με τα αποτελέσματα του Δασοφοριακού Ήρωα, τα κοιτάει μέχρι να βρεί αυτό που θέλει. "Εδώ είναι. 76% Αμαζόνιος, 12% Μέλανας Δρυμός....Ναι....Από Ιταλία....Χωρίς μεταβολή τις τελευταίες τρείς εβδομάδες......24,3 και 12%.....55% των χρηστών, 14% γυναίκες, 28% άνδρες.......15-30 ετών......Μάλιστα. Αμέσως." Κλείνει το ακουστικό και στρώνεται στη δουλειά. "Τί έγινε?" ρωτάει ο άλλος γραφιάς. "Στράβωσε. Πρέπει να ψάξουμε και τις προσωπικές σελίδες." Στραβομουτσουνιάζοντας για την έκτακτη αγγαρεία, περνάει τις λέξεις κλειδιά και αρχίζει το ψάξιμο.
  • Στα διπλανά γραφεία, αναλύονται τα δεδομένα των ψυχολογικών τεστ, τεστ νοημοσύνης, τεστ αυτογνωσίας, αστροπροβλέψεις, τεστ για σχέσεις και προτιμήσεις κάθε είδους.
  • Το μόνο που χρειάζονται είναι λίγη προσοχή.

7 σχόλια:

  1. Μπορεί να έχεις βάλει την ετικέτα Επιστημονική Φαντασία αλλά ίσως γίνει πραγματικότητα σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ που δεν είδα έγκαιρα την ετικέτα, λέω "τι γράφει τώρα"!

    Λες να βρούμε καμια τέτοια δουλειά; Τι να ζητάνε άραγε στο CV;

    Καλή εβδομάδα Αθηνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ιωαννίσκε
    μα το φβ δεν έχει πουλήσει τα δεδομένα σε εταιρείες ήδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιθανόν, δεν γνωρίζω αλλά αν το έχει κάνει είναι πολύ χοντρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρίν από λίγο καιρό, κάποιος μου έδειξε πως να χρησιμοπιοώ το fireworks για να σχεδιάζω έντυπα και αφίσες του γραφείου. Ενθουσιάστηκα με τα χρωματάκια και τα σχηματάκια, και σύντομα άρχισα να περνάω ξένοιαστες ώρες στην ηλεκτρονική μου "ιχνογραφία", μερικά προιόντα των οποίων ανεβάζω στις αναρτήσεις συχνά, όπως και σε αυτή την ανάρτηση προφανώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!