Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Muscle Drain

  • Τόσο ανθρώπινο δυναμικό, άνδρες νέοι, υγιείς και δυνατοί, που η απελπισία και η ανάγκη τους ωθεί να δουλέψουν σε μιά χώρα που δεν είναι δική τους, γιατί να κάθονται άπραγοι στα στρατόπεδα? Είναι σπατάλη ενέργειας, χρόνου και χρημάτων, να τους τρέφουμε δωρεάν, χωρίς να μας ανταποδώσουν τη φιλοξενία.
  • ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!
  • Για όλη τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα, στα στρατόπεδα ή χώρους φιλοξενίας , να δουλέψουν στα έργα υποδομής, νόμιμα, με ασφάλιση (όχι τόσο προνομιακή όσο των ντόπιων, αλλά να είναι καταγεγραμμένοι κάπου!) και αν όχι με αμοιβή, τότε τουλάχιστον να τους εξασφαλίζονται τα στοιχειώδη για να ζήσουν (τροφή, υγεία, στοιχειώδης ρουχισμός, έστω από φιλανθρωπίες της εκκλησίας).
  • Τι κερδίζουμε με αυτό:
  1. Τη φήμη ενός πολιτισμένου έθνους.
  2. Χτίζουμε τις υποδομές, δηλαδή το μέλλον της χώρας σχεδόν δωρεάν, ή τουλάχιστον χωρίς να χρυσοπληρώσουμε την εργασία (αφού οι δικοί μας νέοι θέλουν να παρέχουν υπηρεσίες από τις καρέκλες τους...).
  3. Συνοχή. Ο άνθρωπος που δουλεύει, έχει λιγότερες πιθανότητες να καταφύγει στην παρανομία για να μην πεθάνει της πείνας. Όντας νόμιμος και καταγεγραμμένος, είναι ευκολότερο να αναζητήσει άλλη δουλειά, θα ενταχθεί ομαλότερα στο σύνολο και θα είναι παραγωγικότερος, προς όφελος της Ελλάδας. Ειδικά αν τα "καταναγκαστικά έργα" συνοδεύονται και από κάτι σαν συστατική επιστολή που θα κερδίζουν με την καλή διαγωγή και εργασία τους για να χρησιμοποιήσουν για εύρεση άλλης δουλειάς αργότερα, τότε θα έχουν ένα ακόμα κίνητρο να δουλέψουν καλά.
  4. Λεφτά. Ο ενταγμένος είναι ευκολότερο να ελεγχθεί. Αντί να στέλνουν τα λεφτά στη φτωχή πατρίδα, θα τους κρατάμε ένα κομματάκι όταν τελικά βρούν άλλη δουλειά, έτσι για την προστασία (γιατί περί αυτού πρόκειται).
  5. Τον Έλληνα. Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές, ταράζονται όμως όταν κάποιος τους πάρει τα λεφτά ή χαλάσει τον τρόπο ζωής τους. Δέχονται πιο εύκολα από άλλους τον ξένο, όταν αυτός είναι δουλευταράς και ντόμπρος, τις περισσότερες φορές. Αν δουν ότι δεν θα τους κλέψει τη δουλειά ο ανασφάλιστος μετανάστης, ότι δεν θα καταλήξουν να μην μπορούν να βγούν από τα σπίτια τους γιατί τα πεζοδρόμια έχουν γίνει μεταναστοδρόμια, και ότι οι φτωχοί αυτοί άνθρωποι έρχονται για καλό.
  • Έτσι λοιπόν, αντί να τους αφήνουμε να τεμπελιάζουν άσκοπα συζητώντας τι θα κάνουν όταν βγούν (ζητιανιά, λαθρεμπόριο, παρανομία...) τους κρατάμε παραγωγικά απασχολημένους, καταγεγραμμένους ενώ τους δίνουμε και την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρο μιας ζωής καλύτερης.

8 σχόλια:

  1. Σαν επαγγελματίας στρατιωτικός μπορώ να σου πώ ότι :
    α. συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα σου
    β. αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε σήμερα με τους στρατεύσιμους μας, θα το κάνο0υμε με τους μετανάστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια:
    Θα κατηγορηθούμε για "εξαναγκαστική εργασία" ή μάλλον για σκλαβιά αν τους βάζουμε να δουλεύουν εκεί που θέλουμε εμείς, εξασφαλίζοντάς τους απλά την επιβίωση. Πιθανόν όχι άδικα...
    Άσε που αυτό σημαίνει αύξηση του δημόσιου τομέα!
    Συν του ότι σημαίνει και ελάττωση των θέσεων εργασίας που διατίθενται στη χώρα μας...

    Βρώμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει μια πολυ απλουστερη και καλυτερη λυση. Καμμια διακριση. Ας τους δωσουμε πληρη δικαιωματα σε παραμονη και εργασια. Δεν ειναι ολοι μονο χειρωνακτες εργατες, μερικοι εχουν και αλλες ικανοτητες.

    Γεγονος ειναι οτι εχουν ορεξη και ικανοτητες για δουλεια. Ας τους το επιτρεψουμε.

    Και αν καποιος νομιζει οτι γινομαστε πολλοι και οτι δεν υπαρχουν αρκετες θεσεις εργασιας, ξερω παμπολλους τεμπεληδες χαραμοφαηδες που τρεφονται απο την τσεπη του μπαμπακα τους. Μπορουμε να διωξουμε αυτους και να κρατησουμε οσους θελουν να δουλεψουν.

    Δεν θα ειχα καμμια αντιρρηση να κλεισουμε τους αργομισθους και τους οικογενειοτρεφομενους σε στρατοπεδα και να τους πεταμε απο ενα ξεροκομματο (καθε οποτε μας περισσευει).

    Γιατι τα κανουμε πανω μας απο χαρα καθε φορα που βλεπουμε να γεννιεται ενα παιδι; Και το παιδι και ο μεταναστης, καποια μερα θα μας παρουν την θεση εργασιας.
    Γιατι τρελαινομαστε με το πρωτο και θελουμε να διωξουμε τον δευτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σωστόν, σωστότατον.

    το έχω πει πολλές φορές. οι γυναίκες έχουν καλύτερες ιδέες αρκεί να μην είναι πολιτικοί.

    και ο αδερφός σου βέβαια δίκιο έχει αλλά αν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται.

    αύριο πρωί θα είμαι στην πρέβεζα στο ξενοδοχείο ζήκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενικολο
    οι στρατεύσιμοι είναι άλλη περίπτωση. Οι μετανάστες βρίσκονται στη χώρα ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ, όχι για να εκπαιδευτούν ούτε για να υπηρετήσουν. Επίσης, το διάστημα απασχόλησης θα είναι μικρό, μέχρι να βρεθεί δουλειά ή να επαναπατριστούν ή να διοχετευτούν σε άλλη χώρα. Έστω και για μία εβδομάδα, γιατί να κάθονται?

    Επιπλέον οι μετανάστες, σε αντίθεση με τα κακομαθημένα ελληνόπουλα, έχουν λιγότερες απαιτήσεις, έχουν όρεξη για δουλειά και θα κάνουν τα πάντα για να βγούν από την ελεεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το δέλεαρ της συστατικής επιστολής και η όσο το δυνατόν μικρότερη διάρκεια της εργασίας τους το διαφοροποιεί από την καταναγκαστική εργασία ή την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

    Περισσότερο σαν πληρωμή για τα έξοδα συντήρησής τους μοιάζει: αφού δεν έχεις να πληρώσεις, πλήρωσε σε είδος, ή καλύτερα, σε υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμπαν
    φυσικά, μιλαμε σε θεωρητική βάση, υποθέτοντας ότι υπάρχει κρατικός μηχανισμός και ότι έστω και ένα άτομο νοιάζεται για το αύριο.
    Θεωρητικά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρια
    Τέλεια! Επιτέλους! Σου έστειλα μήνυμα με το τηλέφωνό μου, για τις λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πειρατής
    έτσι βλέπω κι εγώ τα πράγματα. Για πλήρη δικαιώματα όμως δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί οι ντόπιοι, απειλούμενοι από τους ικανότερους και πιό δουλευταράδες μετανάστες, στραφούν στη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία. Δεν θέλουμε να χάσουμε τους έλληνες, λίγο να τους σκουντήξουμε να ξυπνήσουν μόνο.

    Πάντως είναι μερικοί δικοί μας που ούτε το ξεροκόμματο δεν αξίζουν, αυτό το επιβεβαιώνω κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!